dimarts, 23 d’agost del 2011

La Marsallana, una Beguda amb història

Dintre de les poques històriques que disposen del municipi d'Alp una molt important era una beguda que es prenia quan es s'acomiadaven als músics desprès de la festa Major i direcció a Puigcerdà on anaven a tocar la setmana desprès. Això es realitzava en un lloc emblemàtic la roca Esperança  , dons bé desprès del pagament del servei , es realitzava una petita xerinola on es prenia la Marsallana i es menjava una mena de pastís anomenat coc.
Quan acabaven de fer a festeta de acomiadament els musics anaven direcció al pont del Mico i des de allí cap a Puigcerdà.
La Marsallana

Xarop de Grosella , Cafè, mel, Anís, Sucre, Aigua, i les Chartreuse (Licor)


Posem mig litre d'aigua, mig litre de Xarop de Grosella 2 gots de cafè (petits) unes cullarades de mel, li afegim anís sucre i chartreuse (licor) anem afegix el sucre i l'anis buscant la dolçor adient .
Desprès d'això només resta provar-la i que us sigui de bon profit.








3 comentaris:

josep m. ha dit...

Marsallana, Masella, tot lliga, ja tindrem de incloura una beguda nova als bars.- Encara farem cuatre diners.- Mira ja parlarem !!!!!

Joana ha dit...

Perque tots els licors típics del nostre país són tan dolços?

ALP2500 ha dit...

Bé Josep Maria ja saps que sempre en podem fer un xupitos per passar el fred.
Això Joana es pet contrastar el nostre caràcter tant agre i esquerp