dilluns, 25 de maig de 2009

polonia i el himne del país veï

Si no pots amb l'enemic , fes conya de tot plegat.
2 comentaris:

Sinforosa ha dit...

D'acord amb l'escandalós desequilibri entre comunitats, encara pitjor per a Madrid que per a Catalunya.

Ara suposem un futur en el qual Catalunya ja és un Estat independent. Suposem (no hi ha raó per a no suposar-lo) que segueix sent un país desarrollado. Suposem, com és lògic, que està en la Unió Europea (per que no voleu ser un refugi de caraduras com Andorra o Suiza, ¿no?). Suposem que en la Unió Europea segueix havent països més pobres que Catalunya.... Veus per on vaig? De debò hi ha alguna diferència entre aportar a Andalusia o a Bulgària?

És l'adequat: la solidaritat.
Sense la solidaritat, apaga y vámonos.

I, com el món dóna moltes voltes, un dia és possible que Catalunya precisi recursos de Bulgaria. O de Andalucía: la solidaritat entre països és para això.

Pero és veritat que la solidaritat entre països ha de partir d'una voluntat lliurement decidida i potser (només potser, encara no està clar) que la voluntat popular de Catalunya no és la mateixa que la voluntat de l'Estat que actualment la governa: aquesta és la veritable qüestió.

Perquè de contribuir amb els menys afavorits no se salva ningú, ni seria just ni decent que se salvés.

Bona nit des de Madrit.

ALP2500 ha dit...

molt be Sinforosa,gràcies per la teva participació, ja saps que m'encanta que ho facis, avui només et diré que estic d'acord en part amb tú,jo no dic que Catalunya/madrid no hagin d'ésser solidaris, jo només em queixo que es com es destinen els calers d'aquesta solidaritat.
Mira bé el que dire,jo només voldria ésser espanyol amb tots els drets i no pas només amb totes les obligacions i t'explico
.-Vull gaudir de les autopistes que tenen a tot espanya i no tenir que pagar cada 100 metres peatges
.-Vull gaudir de la llei de succesions que gaudeixen moltes comunitats i no aquesta sangonera que tinc a la meva.
.-Vull (que no es el cas) que els meus fills tinguin les mateixes oportunits que els immigrants i que gaudeixin els mateixos drets que ells i no pas només les obligacions.
La veritat que ésser solidaris està molt bé, però jo em demano, no seria molt millor disposar de uns bons gestors econòmics i no pas d'aquests polítics que actualment ens governen i que tenen un forat negre a les butxaques.
Potser si deixem de malbaratar els nostres recursos i busquen la optimització dels mateixos llavors, potser llavors anirem millor.
En quan a la independència econòmica Catalana , jo soc el primer en criticar el mal ús de tots els calers que disposa el tristgovern que ens ha tocat en sort,bé mes aviat en mala sort, això es com tot si cada poble recull el que sembla nosaltres aquest cop ni hem posat llavor ni hem tirat fems al camp.