dissabte, 27 d’agost del 2011

Jo també vull demanar perdó


Jo també vull demanar perdó, primer per ésser català, ja se sap que el lloc on neixes no el pots triar per tant es una qüestió de sort  i jo vaig néixer en terres catalanes .
Per tant com he vist darrerament que això d'esser català es una enfermetat molt dolenta i que no te curar jo faré com el Cesc i demanaré perdó.
d'entrada perquè el proper 11 de setembre a Roca Castellana vull penjar l'estelada, com això segons els Hereus de Felip V es anticonstitucional s'ha de demanar perdó i resar deu parenostres així ho faré .
De pas aquest dia l'aprofitarem per beure una mica de Marsallana juntament amb un trosset  de coc. A veure si aquest any la senyera ens dura més que el darrer cop que la vàrem posar, aquella no va durar ni 24 hores.Jo també vull #jovullvotaradeuespanya

Jo també soc partidari de poder votar adéu espanya. potser això es somniar despert però clar si sempre anem abaixant el cap mai arribarem enlloc.[noticia].
 Dons bé l'etiqueta #jovullvotaradeuespanya ha aconseguit ésser unes de les mes utilitzades del mon al Twitter. es el que es coneix per a trending topic. aquest va sorgir per plantar cara un altre el que deia #jovullvotar referent al pacte socialista - feixista el qual volien permetre una votació en referendum per reformar la constitució del regne dels Hereus de Felip V. 
jo soc partidari de si hem de votar alguna cosa que sigui trencar les cadenes que ens tenen sotmesos a les directrius d'aquesta nació feta per festes i panderetes. 


divendres, 26 d’agost del 2011

Sant Llorenç Savall III, Avui he trobat una espècie extingida un lluitador contra la crisi

Avui darrer divendres d'agost tocava anar a Sant LLorenç Savall m'encantava l'organització del Campionat de Botifarra d'aquest Municipi, així com les ganes que posa tot el poble perquè la seva festa major sigui un gran éxit, aquest cop he pogut gaudir de la guarnició dels carrer del poble, cadascú representava una idea i tot s'esmerven perque el seu barri fos el millor. El problema ha estat que aquest any no hi havia Campionat de
botifarra, com sempre aquests que ens mal governen s'han descuidat de donar un cop de ma i de facilitar les coses, com fins ara tot eren flors i violes ens posavem la medalleta del mateix i ja pencaven quatre gats, dons bé aquest any el Gat mestre te molta feina i no ha pogut desenvolupar aquesta tasca i els senyors de la Casa Gran no han estat a l'alçada, Es un mal bastant comú.que hi farem.
Però això ha servit perquè pogués veure a l'amic manel i avui us vul explicar la seva situació es de treure's el Barret.


En Manel fins fa un any treballava en la industria, però la crisi va fer que amb mes de cinquanta anys es quedés sense feina, ell lluitador de mena va decidir fer una cosa que jo admiro, va ésser tornar a estudiar, va fer cursos de electrònica, de tècnic informàtic, cursos que l'han portat al cap d'un any amb 53 tacos i una escombra al damunt a obrir el seu negoci, gent emprenedora com aquesta es la que necessita la nostra nació no pas vividors i xucladors de les mamelles de la subvenció.
La veritat que fins i tot el cartell promocional de la seva empresa el va fer un amic seu en LLuis (Trileru) que ens trobava en la seva situació mateixa situació i es va independitzar i treballar per el seu compte, la veritat que potser els gens de Sant Llorenç no son pas iguals als del demés, perquè aquestes ganes de superació no son pas normals.l'empresa d'en manel s'anomena GDINFORMATIC . Jo us aconsello que hi feu una ullada segur que trobareu algun ordinador a preus inimaginables . No tinc que dir de l'amic Manel que tingui molta sort, i com ell ja que la sort s'ha de sortir a buscar i ell ho ha fet segur que la tindrà.

dimecres, 24 d’agost del 2011

La Noia de la Plaça, Catarres de Nou

Quan la Timidesa fa que no facis el pas necessari per tot plegat, i quan ha passat el tren aquest moltes vegades no torna a passar, però si tens sort que hi torna llavors no el deixis escapar.


Potser vindré......
Potser Vindré, es una cançons d'aquest grup musical l'estiu anomenat Catarres , aquest grup musical que no disposa de discogràfica, ni manager, ni relacions públiques, va estar l'exit de l'internet amb la seva Jenifer, A part de poder-se descarregar gratuitament totes les seves cançons.
Aquesta cançó diu molts dels catalans  el potser es una dita molt utilitzada en la nostra nació, el potser es una negació amagada.

dimarts, 23 d’agost del 2011

La Marsallana, una Beguda amb història

Dintre de les poques històriques que disposen del municipi d'Alp una molt important era una beguda que es prenia quan es s'acomiadaven als músics desprès de la festa Major i direcció a Puigcerdà on anaven a tocar la setmana desprès. Això es realitzava en un lloc emblemàtic la roca Esperança  , dons bé desprès del pagament del servei , es realitzava una petita xerinola on es prenia la Marsallana i es menjava una mena de pastís anomenat coc.
Quan acabaven de fer a festeta de acomiadament els musics anaven direcció al pont del Mico i des de allí cap a Puigcerdà.
La Marsallana

Xarop de Grosella , Cafè, mel, Anís, Sucre, Aigua, i les Chartreuse (Licor)


Posem mig litre d'aigua, mig litre de Xarop de Grosella 2 gots de cafè (petits) unes cullarades de mel, li afegim anís sucre i chartreuse (licor) anem afegix el sucre i l'anis buscant la dolçor adient .
Desprès d'això només resta provar-la i que us sigui de bon profit.
dilluns, 22 d’agost del 2011

Cases amb història del Municipi d'Alp

m'encanta començar amb aquesta Cas anomenada Mas Sargantana, Villa Andreu, Torre de l'inspector o Cal Xandri, aquí va nèixer el  heroi del nostre poble Andres Xandri Serrano , personatge que va morir lluitant per la llibertat de la nostra nació durant la guerra civil en terres d'Osca. [ANDRES XANDRI SERRANO]
La vida a vegades es injusta, mentre que el fill andreu morir al camp de batalla el seu pare va sofrir el bombardeix a la casa de la foto per part del front italià i morir allí mateix, una guerra que es va endur dues generacions de cop. Aquesta es la primera casa que trobem abans de les noves fetes mes amunt però si ens remuntem a 100 anys enrere la primera i que marcava l'entrada al poble era aquesta la Torre del Mas Sargantana.


diumenge, 21 d’agost del 2011

Pollineres, llacs de la Pera , Tosseta de Caülla,i Pic de la Raconada


Avui per la tarda teníem campionat de Botifarra a Montella per tant l'excursió del diumenge hauria de ser un pel curta , per això la idea de fer el Pic dels Estanyols o Tosseta de Caulla  era tot un repte.
He anat amb cotxe fins a les Pollineres on hi ha un petit llac artificial he deixat el cotxe al pàrquing hi he pujat per la ruta 1 que porta als llacs de la Pera desprès de visitar el petit i de veure de lluny al Gran m'he adreçat direcció al port de Perafita, a mig camí del trajecte he trencat a la dreta per passar per una vall solitari i buida on la única cosa que es sentia eren les marmotes amb aquell crit que a vegades es fica molt endintre. Un cop dintre la vall he seguit pujant mica a mica fins a fer e pic de l'estanyols o Tosseta de Caulla fet i fotut 2835 metres de no res, desprès per la cornisa es veuen una imatges que et posen la pell de gallina es retallant i pendent per la part nord i tant fàcil de pujar per a sud, allí es veu la vall d'Andorra, una vall solitària on només es divisa Sant Julià al final de la vall, es veuen uns quants llacs com a gotes d'aigua i algun ja s'ha començat assecar coses de la calor darrera.
Despres he baixat fins el coll deL perafita ja eren les 1/4 de dues hi havíem de córrer que anàvem tard i arribariem tard a montellà.
 Fet i fotut hem destinat tres hores i mitja a visitar les muntanyes de Lles, ha estat un dia magnific.