dissabte, 8 d’agost del 2009

Els Boscos de Catalunya

la veritat es que els boscos de la nostra nació no estan bé , estan molt bruts i els hi manca una neteja, i això es una part important dels incendis que cada cop mes es van apareixen ja siguin naturals o provocats. [noticia].
Fins i tot el pamflet de la razon ho diu que els boscos catalans estan en situació d'alerta, molt estan bruts i aixo provoca que els risc d'incendi sigui cada cop mes elevat. Aquests boscos tenen una manca de manteniment i clar resulta que el 80 % dels mateixos son de propietat privada,
Potser llogar uns ramats de cabres i ovelles i que s'estiguin tot l'estiu dintre el bosc seria una solució, i de pas al acabar la tardor fer un bona costellada amb els xais del remat i així atipar a tot el poble, potser que es comenci a plantejar que el bosc es el motor de la nostra vida perquè es la flora mitjançant la fotosintesis el que ens produeix l'oxigen que tant necessitem per sobreviure.

Segons els desmembrats de Ciudadanos el Catala es una llengua desconeguda i obsoleta

la veritat que aquesta panda que esta quedant de ciudadanos cada cop semble mes al germans max, ara resulta que davant una llengua tant magnifica com els castellà el català es una llengua desconeguda i obsoleta [noticia].
La veritat que aquests personatges de Ciudadanos ja no saben com sortir a la foto , darrerament van de bajanada en bajanada com el joc de l'oca perquè sinó no disposarien ni de un segon en cap televisió, per tant han de fer la burrada de la setmana per sortir una miqueta.
Una llàstima tot plegat que un partit polític que diu defensar el poble, només existeixi per sobreviure i que el quatre representats que tenen visquin a costa del poble català.

PERE GIMBERNAT GIMBERNAT, la pèrdua d'un veí del poble


Hi ha notícies que encara que te les esperes perquè vist el camí que portaven tenien data de caducitat, fa angoixa, fa pena i sap greu perdre un Veí , i company d'esquiades del municipi , aquest cop la fatalitat ha volgut que Sigués en Pere, En Pere de la Caixa com el coneixia quasi bé tothom fins i tot sense saber el seu nom. era una persona agradable, que no obria la boca per no insultar i que davant situacions en les que tenia que demanar qualsevol cosa ell no volia fer servir la seva situació , un fet que l'honora i que fa que es valorés molt més aquesta persona.
Jo li tinc que agrair que donava gust anar a la Caixa de Girona perquè entre ell i en Manel et fan sentir com a Casa . i això en un poble es una cosa reconforte perquè un poble com Alp on molta gent ha nascut ensenyada tots tenien uns segons per anar a parlar amb el Pere i parlar de qualsevol cosa era una cosa més a fer durant el dia amb l'excusa d'anar a veure si els calers havien crescut aprofitaves l'avinentesa per anar a la Caixa a petar la xarrada amb l'amic Pere i ell mai tenia un no per a ningú.
Dons bé al poble Pere li va tocar la loteria del càncer, aquest no distingeix entre bons i dolents però emprenya que sempre els mes perjudicats siguin gent senzilla i honesta, una pena tot plegat i una llàstima, una forta abraçada a tots els familiars . I no ploure perquè us ha abandonat sinó perquè no podeu gaudir de la seva companyia mai més, però el seu records us han d'acompanyar tota la vida.

divendres, 7 d’agost del 2009

La Crisis ens afecta

Que la crisi ens afecta es una realitat , però arribar a certs extrems la veritat que la necessitat fa que la gent aprofiti qualsevol cosa davant una situació extrema, dona peu a que desprès es passi un ridícul monumental

Interior ha perdut el nord, la culpa de tanta tisana de camamilla

Tota persona que es dentinguida el primer que diuen es que són innocents, la veritat es que clar quan escoltes la darrera notícia del senyor Saura i de la conselleria d'interior , la veritat es que m'aterra, perquè segur que la farem grossa.
bé dons el Departament del senyor Saura ara vol oferir a partir de la tardor un questonari als detinguts sobre l¡actuació dels Mossos d'Esquadra, en el qual es podran queixar per el tracte rebut i per les condicions dels calabossos, a part de que es facilitarà que l'arrestat si té alguna queixa o creu que ha estat maltractat o detingut il.legament, podrà denunciar al agent.
després de que els hi van posar càmeres perquè segons interior així estant mes ben controlades, ara això es poc hem de humiliar als agents, ara qualsevol els podrà denunciar.
Nassos envers de protegir a la policia sembla que el conseller d'interior vulgui beneficiar als detinguts, i de pas putejar als agents. Moltes felicitats senyor Saura, sempre més papistes que el papa . [noticia]


El Departament d'Interior vol oferir a partir d'aquesta tardor un qüestionari als detinguts sobre l'actuació dels Mossos d'Esquadra, el tracte rebut i les condicions dels calabossos, entre d'altres. A més, si l'arrestat té alguna queixa o creu que ha estat maltractat o detingut il·legalment, podrà denunciar els agen

dijous, 6 d’agost del 2009

POLLEGO INFERIOR


Avui l'amic Enric (deepbuti) i en Bernat m'han fet matinar, hem anar d'excursió al Pedraforca, mes concretament al pollegó inferior del Pedraforca, muntanya mítica i que de 2436 metres i que tenia escrit a les meves ascensions que no faria mai perquè s'havia de fer amb escalada, dons no, es pot fer caminant, i jo us ho aconsello, pujar a peu fins la pedrera del pedraforca, trenca a l'esquerra fins el mirador de la Joaquima seguir pujant i carenant la muntanya fins a fer el cim, unavista magnifica, no hi havia ningú nomès un pobre isard que estava menjant per aquelles costes la veritat que es una excursió que recomano. i arribar a dalt i veure tota la vall del pedraforca, amb grossolet a l'esquerra i el cadi davant dels teus ulls impresiona. al fons es pot divisar el castell de Gòsol (antic camí catar, cami dels bons homes), La veritat que paga la pena, si teniu un mati lliure no us penseu dues vegades nosaltres varem començar a pujar a les 6 del mati i a les 11 ja havien tornat, cinc horetes molt ben aprofitades.
Desprès de tot plegat i un cop hem arribat a vaig veure antics amics de la botifarra sempre es gratificant i així ha estat, llàstima que això no es faci mes sovint.

dimarts, 4 d’agost del 2009

Coll de Pal, i la Cerdanya s'esfonsa

Bé el Judes de la qüestió ha estat el municipi d'Alp, bé no pas el municipi sinó el consistori del municipi amb els nous regidors votant per unanimitat la concessió a l'empresa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya els permisos d'ocupació per l'expansió d'aquesta empresa fins el Berguedà, serà qüestió de fer un remuntador, i aquí comença el declivi de la Cerdanya, la gent no traspassarà el túnel del Cadí i ja faran carreteres, parquins i el que calgui i la gent s'estalviarà el túnel i amb una horeta i quart ja estaran a les pistes d'esquí , jo vull felicitar als regidors del meu municipi per aquesta gran decisió, això es vendre's per un plat de llenties.

Això si tenen les galtes de voler-nos vendre's que ells han fet el gran negoci i que han aconseguit que el telecabina arribi a la tossa d'Alp (que es de tots menys d'Alp que hi arribi per una línia imaginaria) i tot en terreny de Bagà, la veritat es que Bagà guanya per les dues parts i Alp només aportara el terreny per posar-li quatre pilones com a màxim, això ha estat la gran negociació. I el poble d'Alp Cornuts i pagar el Beure, per tant el temps i una canya ens dirà qui te Raó o no jo m'he enquadernat nat aquests nous regidors perquè han estat ells els culpables del que passi al meu municipi a curt termini.

Gràcies Vic,

Vic farà el primer pas, dedicarà una plaça i no una placeta (plaçeta no oi sr. Porta Alcalde de Bellver de Cerdanya) al senyor Vicenç Albert Ballester , el Senyor Ballester va ésser el dissenyador de la senyera estelada, dons bé Vic amb l'abstencio del sociata ha votat a favor de dedicar-li la plaça.[noticia]

El Català, perd pistonada

Moltes ambaixades, molts centres d'acollida, molts mossos però la majoria de tot plegat utilitzen el Castellà com a llengua prioritària, i tots aquests subvencionats o pagant la Generalitat de Catalunya, si no imposen la nostre llengua en els llocs on son amos que farem en el lloc on som mossos.

Han estat els joves subsaharians el que han denunciat que en centre d'acollida on es troben no es parla en català, nomès amb castellà i marroquí. Tot i que en la roda de premsa ha demostrat que ells s'esforcen en parlar el català, Si hem d'obrir oficines d'atenció per parlar altres llengues que no siguin la nostra no te sentit obrir oficines així. Potser ja va sent hora que aixequem una mica la veu i ens fem escoltar, si obrim oficines a altres nacions es perquè la nostra llengua prosperi si no que aquestes oficines les mantiguin els veïns ja que s'utilitza la seva llengua.
[noticia]

A Catalunya Nord hi ha una cirda de recuperar el català, idioma malmès per tots sobre tots els gavatxos han fet el que han pogut per fer-lo deixapareixer de les seves contrades, dons ara onmium cultural , i la federació estant fent un crit a recuperar la nostra llengua, catala sense fronteres es el lema [noticia]

En quan als mossos d'esquadra parlant el castellà ja es un mal molt estès, darrerament vas per el carrer i veus una parella de mossos i quasibé la meitat parlen en castella, així si els encarregats de posar ordres a la societat utilitza una llengua aliena com voleu que la gent corrent utilitza la nostra.

dilluns, 3 d’agost del 2009

Abril 74 del mestre LLuis LLach, un cant als companys de lluita, que estiguin preparats que la llibertat s'acosta, i d'aixo han passant trenta-cinc anys i ningu mou fitxa, llàstima que algú utilitzi aquest nom per altres coses, però com sempre no estan fetes les roses per donar de menjar als porcs.

Cal que neixin Flors

Cal que neixin flors a cada instant, de lluis llachLopez Bofill, recorda que no hi ha mes sord que aquell que no vol escoltar ni pitjor cec que aquell que no vol veure

A veure López Bofill recorda que no hi ha pitjor cec que aquell que no vol veure, ni pitjor sord que aquell que no vol escoltar, i aquest es el problema dels Esquerdats que es creuen els centre del univers i que els demés som una panda d'ignorants que ens poden prendre el pel perquè clar com el poble de Català som de can just i lliguem als gossos amb botifarra. [noticia]
Senyor López vostè creu que els militants dels esquerdats volen la independència de la nostra nació jo ho dubto, la veritat, crec que aquest vestit els hi va massa gros .
A que s'han dedicat els esquerdats, dons a esborrar del mapa a tots aquells que els hi podria provocar alguna sobtada, per tant s'han dedicat a esborrar del mapa els sectors crítics, i els que han quedat no deixen d'ésser taupes (talps) amagades i camuflades.
I que diuen els militants, dons bé aquests cada cop més desprès de la darrera derrota obtinguda amb l'estatut han intentant fer que el dret de decisió que tenia es vagi diluint com la pintura en un pot de aiguarràs. Els esquerdats dia que passa dia que perdren a tots els intel·lectuals que el 2003 els hi van donar el seu soport dons ara aquesta gent esta decensisa , es normal a vegades es veu el llop sota la pell d'ovella.

diumenge, 2 d’agost del 2009

Les rates son les primeres en fugir quan el vaixell s'enfonsa

Les rates quan veuen que el vaixell s'enfonsa son les primeres de fotre el camp, això està passant a la política catalana i al trist-partit, estan veient les orelles al llop i tots volen fotre el cap , el primer en marxar va ésser en carod, bé aquest li van ensenyar el camí, el segon ha estat en Saura, tot aquests marxen per la porta gran, la porta que ells amb sis anys han estat capaços de vendre la seva nació per un plat de llenties.

I clar aquests paios es pensen que nosaltres som de Can Just i que estaquem els gossos amb botifarres, perquè sinó no entenc que després de com ens han deixat assolida la nostra nació hi hagi algú que vulgui treure redit polític del desert en que ens han deixat el que queda de la nostra nació.

A part de semblar menys solidaris que mai, i això li podem donar gràcies al senyor aquell de ripoll, que amb l'afan d'esgarrapar quatre vots ha dit que tot ha estat gràcies al seu gran amor a la pàtria catalana i quaranta vuit hores després surt el vassall dient tot el contrari i que ha estat per el bé de la nació que han acceptat aquest Finançament però que es molt millorable.

Aquests personatges confonen el be propi amb el be de la nació i que el poble treballi per ells envers de treballar per el poble.

Les Places de la discòrdia

la veritat es que quan es va plantejar el de les places de Sta Maria i els herois, treure els llocs d'aparcament i fer peatonal totes dues places la gent no estava d'acord, ara si ho demanen als mateixos segur que han canviat d'idea, la veritat que aquestes places han quedat prou bé , sempre son millorables les coses però ha quedat una cosa presentable, potser ara canviaran les idees però el que no ha pensat Puigcerdà es que al ser la Capital de la Cerdanya tothom hi ha d'anar en algun moment i el que manquen son places d'aparcament, places d'aparcament econòmiques es clar , perquè et despullin i encara sembla que et facin un favor com fa l¡empresa Saba o tenir que anar aparcar mes amunt de Llac per no pagar aparcament ho trobo una cosa a millorar, de tot el resta perfecte, però si la gent de la comarca no pot aparcar com anirà a comprar?. [noticia].
Per cert si aparqueu malament penseu que l'empresa Xaloc son com voltor en busca de carnassa, sigui l'hora que sigui i el lloc que sigui, ells a la seva, el mes segur es que el sou dels agents sigui paral.lel a les multes que posin sinó no s'explica tanta eficàcia.