dissabte, 6 de juny del 2020

Dia 84 del confinament. Festa major de Sant Pere d'Alp. suspesa

La casa gran del meu municipi per fi ha suspès la festa major de Sant Pere, diria que han estat esperant que el govern fes algun pas en canvi de fases però com sempre amb aquestes festes que van dedicades a la gent de fora, si aquesta no pot venir no te massa sentit fer-la, potser si haguessin canviat el destí de la mateixa seria diferent, si fos una festa per la gent del poble llavors si que es podria realitzar, però no es el sentit que s'ha donat a la festa major. [noticia].
I aquí teniu la realitat de la nostra comarca, tant criticar la gent de fora, i si aquesta no ve no podem obrir restaurants, bars, botigues, no podem fer festes majors, per tant els necessitem tant com els critiquem , molt bona coherència tot plegat, 
I ara que tothom es posa les mans al cap per l'actuació de la policia americana amb el senyor aquell que van matar, potser hauriem de fer una mica de memòria  i recordar com va actuar les forces d'ocupació el dia 1 d'octubre per sort no hi va haver morts però tot podria haver arribat, però no deixa de ser el mateix actuacions desproporcionades amb la situació establerta. 
Personatge que s'ha fet passar per un metge, un nano de 21 anys que ha aprofitat la pandèmia, per fer-se passar per metge,En Jesús Jiménez, ha estat detingut per els mossos per una denúncia que hi va haver al hospital de Martorell on aquest individu donava medicació als pacients, firmava defuncions, tot plegat un descontrol de tot plegat. 

divendres, 5 de juny del 2020

dia 83 del confinament, les presses a vegades no són bones.

Aquest govern no deixa de canviar de criteri, la veritat que no envejo als que han de gestionar les normes que aproven, perquè es per acabar boig del tot, el que hem de tenir clar que quan un dubte malament, perquè està donant armes a l'enemic i això es el que fa en pinotxo Sanchez i els seus . Ara surt un ministre i diu una cosa , desprès en surt un altre i diu que tot el que s'ha dit no serveix de res i dona unes altres normes i així anem passants els dies, aquests porten en comú amb un ex-cap meu que sempre deia que aquell que no fa res, segur que res no esguerra. 
Això d'utilitzar globus sonda per veure com reacciona la gent no deixa de ser molt poc professional, dona la imatge de un govern desgovernat. una llàstima perquè es donar peu i armes als neofeixistes per les properes eleccions. 
Ara parlem del tren resulta que la Cerdanya ens quedarem set mesos sense tren per les obres al túnel de toses, aquests treballs començaran el 22 de juny i obligarà a Renfe a posar un servei d'autocars alternatiu des de Ribes de Freser fins Puigcerdà. s'ha d'arreglar el túnel del cadi perquè desprès del despreniment de formigó del túnel que va provocar el descarrilament en el tren de línia R-3.dijous, 4 de juny del 2020

Dia 82 del confinament, Andalusia i les seves subvencions

La veritat es que amb això de la política potser manca, la presa de responsabilitat, i que algú hagi de donar explicacions per segons quines actuacions, i mira tu ara resulta que l'andalusia del senyors de dretes amb els diners que una part provenen de Catalunya mira tu que tornaran a catalunya , aixó si tornaran a les entitats andaluses perquè en els territoris de Catalunya, País Valencià i Euskadi facin classes de castellà [noticia].
Avui la presidència del congrés ha tornat a treure la vena del autoritarisme, la vena de prohibir les coses que no els hi agraden , quan la diputada de la Cup Mireia Vehi ha sigut censurada per dir que si els borbons passessin per el jutjat hi hauria molts mes recursos monetaris, i això es veu que no ha agradat i li han vetat la frase, tot molt democràtic.[noticia,].


dimecres, 3 de juny del 2020

Dia 81 del Confinament, La Tora Blava es mira però no es toca

Avui toca parlar de plantes de la muntanya, aquelles que encara que siguin molt maques també son molt perilloses. I la planta estrella de tot el Pirineu es la Tora Blava. 

La Tora Blava es una de les plantes mes verinoses del pirineus, es de les més tòxiques d'Europa i la podem trobar molt fàcilment als prats del Pirineu. Tan sol uns fulles poden matar a un nen o a una persona amb el sistema immune debilitat.
Els animals que pasturen per el costat de la Tora Blava l'eviten, mai se le mengen , la detecten i no tinc clar com poden saber que es tòxica, Nosaltres que no som tant intel·ligents com els animals hem de prendre precaucions amb aquesta planta, tocar la planta i després portar la ma a la boca pot ésser nociu. Mentre tant al país veí encara estant discutint si era precedent o no el canvi de feina del benemerito Perez de los Cobos, perquè l'han cessat de la feina que feia fins ara però això no vol dir pas que l'hagin acomiadat sinó que l'han re-ubicat, mentre dreta i estrema-dreta el tracten d'heroi, els rojos el tracten de espia de la premsa i de procedir a entregar informes secrets a la premsa per la seva publicació i sinó es ell són tot el sèquit d'amiguets que va crear aquell personatge tant nefast per Catalunya que ens va enfonsar la sanitat publica i que s'anomena Jorge Fernàndez Diaz. -[enfonsar sanitat]. 

dimarts, 2 de juny del 2020

Dia 80 del Confinament, La fibra Òptica ja ha arribat al túnel del Cadí.

Hi ha moments que la pandèmia ha estat beneficiosa per els treballs de manteniment i instal·lació de serveis un d'aquests casos ha estat la fibra òptica . quasi bé estant arribant a Urús, treballen molt ràpid i mica a mica la Cerdanya estarà molt mes ben comunicada, i això es bo per la comarca. 
El monarca hereu de la Corona de Felip V , ha donat fe de la seva manera de pensar i ha tingut una gran manera de contribuir contra la pobresa que els seus companys de la noblesa espanyola per que regali llet i oli als pobres . i el personatge es queda tant ampla, [noticia]

dilluns, 1 de juny del 2020

Dia 79 del confinament, avui Sant Ignasi

Avui he escoltat un comentari que m'ha fet pensar, i la veritat que no va pas mal encaminat , diu que envers de una renda bàsica el que hauria de proposar el govern es promoure un treball bàsic de quatre hores per netejar ciutats, carrers, boscos, pantans , cuidar gent gran, i molts mes d'aquesta manera es dignifica la feina i fa que per lo menys el que cobres ho hagis suat una mica. 
Perquè sinó tot la resta no serveix per res, perquè això em recorda fa uns anys el dilema aquell que si es millor donar de menjar a la gent o ensenyar-la a caçar,perquè ells es guanyin el seu menjar. Dons aquesta paradoxa es dona en aquest moment. I si per qualsevol motiu la persona no pot treballar llavors si que hauria de tenir dret a la renda bàsica , però els que estan en disposició de fer feina, dons que treballin per el bé comú.
Avui us parlaré de la secta d'en Josep Pàmies, la dolça revolució.  Fa un acte de desobediència a Balaguer, jo amb aquest fets només em demano una cosa, si per aquestes rucades surten infectats molta gent  no es pot reclamar danys i perjudicis a aquest il·luminat dels nassos. La veritat que aquestes sectes a mi em fan mes nosa que servei, [noticia].I vinga amb petons i abraçades acabarem amb el virus, I desprès diuen que els animals són els altres. 


diumenge, 31 de maig del 2020

Dia 78 del Confinament, avui darrer dia de maig.

Avui diumenge he tornat al mercat de Puigcerdà i continua com sempre, poques parades i amb el control de la policia paramilitar aquesta de protecció civil, avui no repartien mascaretes, avui només esbroncaven a la gent que no la portava posada, Està be però amb una mica més d'educació s'aconsegueix molt millors resultats. 
Per anar al mercat he deixat el cotxe a l'estació així camino una miqueta fins el mercat, he pujat per el camí de les herbes, el famós camí de la polèmica per no netejar.lo, la veritat que el caminet en si fa una mica de llàstima però tampoc es per anar criticant a l'alcalde, no cal fer sang de camins que els trepitgen quatre gats, la veritat que hi ha coses mes importants per arranjar.

l'art espanyola, es una cosa que no comprendré mai, a qualsevol cosa l'anomenen art, i mira per on han estat capaços d'anomenar art a la matança d'un gos clavant-li banderilles , primer una fins arribar a matar el gos, ha estat a Sevilla a plena llum del dia i amb la mirada atenta dels veïns que han pagat entrada per veure la matança . segons el matarife aiò es art i cultura, i jo em demano si aquesta es la cultura del meu país, vull ésser un inculte, com deia en Raimon, jo no soc d'aquest mon [noticia].

I per acabar vull parlar del presumpte Guardía Civil que ha amenaçat de mort a Pablo Iglesias, jo entenia que els defensors de la seguretat, les forces d'ocupació del meu país eren apolític i només defensaven la seva justícia, ara veig que no funciona així això, ells només defensen la seva justícia i les seves lleis. [noticia].