dissabte, 2 de maig de 2020

Dia 51 del confinament, El Concert dels Terrats, i la renúncia dels cantants

Jo no se si 200.000 euros en els pressupostos de Barcelona són molts diners o calderilla, no puc dir tampoc si aquesta xifra es normal en l'organització del concert de terrats o es un robatori, per tant no puc dir si això està be o malament però el que si puc dir que alguns grups que havien dit que participarien ara no ho fan perquè segons ells això són molts calers, però tampoc estic parlant de grupets del carrer sinó de Txarango, Sopa de Cabra, Catarres, Suu, Clara Peya,Els Pets, Lildami, Stayhomas, vist tot això la senyora aquella que governa la casa Gran de Can Fanga, ha rectificat i ara amb un comunicat d'última hora diu que no destinaria caler públic a aquest esdeveniment. M'estranya que aquesta visionaria del futur no hagi previst aquest guirigall. [noticia]. Perquè segons els seus escrits han declinat la invitació per el cost final de l'actuació diuen que aquests diners es poden destinar a eradicar el Coronavirus i no pas a un endevinament cultural .
En temps d'en Cisquet aquestes coses no passaven, com no es donava informació del cost de les coses la gent no podia criticar, Des del punt de vista dels governants estaven molt millor en aquella època. Potser per això molts que estan al poder tenen  enyorança d'aquell malson.Però va venir la democràcia i amb aquesta , la informació, ja tinc clar que les arrels d'aquell temps encara els tenim, i la manera de pensar tampoc, però encara que moltes coses es vulguin silenciar, com que hi ha diaris de moltes ideologies alguna cosa s'acaba sabent. I si volen concert posser millor aquest.divendres, 1 de maig de 2020

Dia 50 del Confinament, demà comença la fase del passeig

Avui arribem a la cinquantena de dies, d'aquest confinament, la veritat que tot continua igual, no hi ha coses noves que facin que la gent estigui entretinguda, sense novetats en la caserna. 
això si ahir per la tarda vaig escoltar al ministre Salvador Illa, va parlar del passejos que es podran fer a partir de demà, dels horaris a utilitzar, de quan poden sortir uns i altres, i que gràcies a estar junts s'ha pogut frenar el virus, que són un cracks i que ho han fet molt bé, potser hauria de ser la societat qui jutgés aquest situació, però veien les medalles que portaven els militars aquells que sortien cada dia a donar el parte de guerra, ara entenc que ells mateixos se les vagin posant. ni una auto-critica, ni un però de totes les actuacions que han fet, han estat impecables Algun dia hauran de baixar d'aquest núvol de veritat que la morrada pot ésser de campionat. 
Ayuso i els menú del Telepizza , per defensar-se del atac que ha rebut per aquests menús, la seva gran defensa ha estat atacant , ha tingut la barra de dir que a Veneçuela ho tenen pitjor perquè no poden menjar i s'ha quedat tant ampla. [noticia].
Ahir vaig pujar a la Molina per tema de feina, i vaig pujar per Masella al arribar a roca Castellana vaig veure que la bandera pirata que havíem posat envers de l'estelada ja l'havien arrancat, fins ara em pensava que l'arrancaven perquè era l'estelada i no estaven d'acord amb aquests ideals, ara veig que l'arranquen perquè se senten identificats amb la bandera i això de saquejar va amb el seu esperit. perquè sinó no ho entenc, Tant de mal fot un drap d'aquests.

dijous, 30 d’abril de 2020

Dia 49 del Confinament, Tornem a canviar les regles de joc

Això de que rectificar es de gent sàvia ho tinc que posa en dubte, perquè amb tantes rectificacions el govern espanyol em te marejat, ara resulta que podrem sortir a trams , tram per el menor de 14 anys, tram per el que surten a caminar, tram per els que fan esport, tram per tothom, però això si dintre del municipi on ets empadronat, o estàs residint. per sort per els municipis mes petits de 5000 habitants ens podem saltar els trams, quines ganes que tinc d'anar a buscar moixernons i múrgoles, això si a una distància inferior al quilòmetre des de la residència  
Avui m'ha fet gràcia el descobriment que han  fet un veins de la comarca amb el tema del turisme i que no tenim sector ni primari ni secundari i que només tenim el terciari i tot destinat al turisme. Jo no tinc clar on posen la construcció, però aquesta es un motor potent a la comarca, i desprès em demano potenciar la indústria vol dir potenciar la contaminació, llavors anar a la comarca no serà tant divertit com ara, i això farà que perdem una part de ingressos de la gent que fa turisme a la comarca , la quantitat de ingressos que es perdran per aquest motiu es podran guanyar per el altre. 
l'hospital de Puigcerdà torna a obrir les portes perquè la gent pugui visitar als malats  de manera limitada i amb condicions però com a mínim aquesta gent que li ha tocat passar aquest tràngol d'estar malat de qualsevol cosa en època de pandèmia pugui gaudir de un acompanyant.

Per acabar només em queda un dubte, potser es filosòfic, potser es existencial, però em demano perquè la lluita contra l'extrema dreta es tant pesat, perquè fan servir unes polítiques tant barroeres per atacar als contrincants polítics, perquè no hi ha una mica de dignitat en el sector de la política, perquè val tot i no s'han de donat explicacions mai de les cagades, la veritat es que aquestes arenes movedisses fan por i com sempre fan molt mal.
I el mes estrany de tot es que la gent el vota, i no gent de forts ingressos, hi ha treballadors o gent que cobra l'atur que vota aquests personatges, i mira entre ells, en el seu partit hi ha gent estrangera que defensen la seva ètnia superior. 

dimecres, 29 d’abril de 2020

Dia 48 del confinament, les noves normes


Avui us parlaré com a veí de la Cerdanya i sobre tot us parlaré de la gran idea del governant aquest país dels hereus de la corona de Felip V. resulta que el des-confinament es farà a nivell provincial i jo com a ceretà trobo que per nosaltres seria molt millor que fos a nivell comarcal, ja que les nostres comarques esta dividida per dues nacions i per dues províncies .per anar de Bellver de Cerdanya (lleida) a Puigcerdà (Girona) ens haurem d'esperar un mes més mentre que podrà anar a Palamós, Camprodon o fins i tot al Cap de Creus, tot ell molt coherent. [noticia]
Començo a estar una mica saturat de tantes noticies, contra-noticies, noticies falses, la veritat que això de disposar de tantes hores lliures fa que puguis contrastar tantes coses que resulta que acabes sense saber quina es la veritat. estic saturat per sobre-noticiat. Això d'ara es el poder de les falses notícies, quan algú diu una mentida són els altres els que han de demostrar que es un mentider, no es el mentider que ha de demostrar la noticia. la veritat que la societat està boja, ben boja. 

Acabo amb una adaptació d'Eric el Català, un vei de l'Alta Cerdanya que si continua el pla de desconfinament del senyor Sanchez no ho podrem veure cantar fins a final de Juny.

dimarts, 28 d’abril de 2020

Dia 47 del Confinament, i tot continua igual

fet i fomut, tot continua igual, ara comença a sortir de dintre nostre aquell estat crític que ens agrada tant fer servir, ara ho critiquem tot, Avui segons les fons oficials a la nostra comarca no hi ha cap infectat per corona-virus i dues persones en observació, mentre que si llegim la veu de la Cerdanya resulta que hi ha una senyora que el dissabte va donar positiu en corona-virus i esta controlada per l'hospital de Puigcerdà, no es el transfronterer però diria que es igual, hauria de sortir compatibilitzada aquesta persona, [noticia]. Llavors et planteges moltes coses, si a nivell comarcal arriben a maquillar la informació que faran els grans, i perquè s'amaguen aquestes coses, que més dóna un infectat més o menys, o potser no, jo soc partidari de que es digui la veritat i si aquesta es fa mal, mala sort , però sabrem on ens trobem, de l'altre manera estem contaminats i no ho sabem. quan una informació s'obté mitjançant mentides te poc recorregut.
Vull aprofitar el dia de avui per felicitar a la Senyora Monique Guerrero i la seva nominació com a Cerda/cerdana de l'any 2019. [noticia].
I acabo amb la tabarra del dia parlant dels patriotes aquests de la Corona dels hereus de Felip V i les seves comptes en la provincia de Suïssa, a ostres que Suïssa no pertany a espanya, es que amb l'import dels diposists 6634 milions de nores, i entre aquesta gent podem trobar segons la notícia del diari adjunt  a la senyora PIlar de Borbó, Pedro Almodóvar, Rodrigo Rato, Lionel Messi, Bertin Osborne o Jose Manuel Soria entre altres , tot plegat molt patriotic. I desprès aquesta gent ens vol donar lliçons de patriotisme.[noticia]

Això del Coronavirus es com el govern espanyol cada dia surten amb una notìcia que contradiu totes les anteriors, la veritat que potser abans de fer el pas s'haurien d'aturar un moment comptar fins a cent i llavors parlar, perquè sinó no donen a l'abast de tant rectificar, segons una darrera noticia resulta que el potencial d'infecció dels infants podria ser molt menor del que s'havia suposat fins ara.[noticia}


dilluns, 27 d’abril de 2020

Dia 46 del confinament. Avui Santa Montserrat

Aprofito l`avinentesa per a felicitar a totes les Montserrats, aquest dilluns desprès del primer diumenge de permetre sortir als nens al carrer, amb limitacions però ja poden sortir una horeta, ara només queden els avis per poder gaudir de la desitjada sortida. diuen que serà a partir del 2 de maig, però això no ho tinc tant clar. 
He vist moltes fotografies i moltes crítiques del que va passar ahir, però com tot això s'ha d'agafar amb pinces, les fotografies poden distorsionar les perspectives, i segur que ahir no tothom ho va fer del tot bé, però no cal criminalitzar a la gent [noticia]
La Cerdanya continua sense cap ingressat per coronavirus, hi ha dos casos en observació, però com a pacients infectats cap, esperem que duri. [noticia]
I això que els polítics tenen la mania de estar per sobre la llei, ho podem veure a les espanyes, però també a casa nostre, Ho hem vist amb el Mariano  Rajoy, però resulta que el senyor Artur Mas ha fet el mateix. esta a premià de Mar ha passar el confinament. ei que de barruts en hi ha a totes les cases. [noticia]. Ahir em comentaven que al municipi de Urús la casa de l'Oriol Pujol està oberta però no ho puc confirmar, per tant ho deixarem com a presumpte
Avui he continuat mirant la guerra de les xarxes socials entre la gent  ceretana , entre la gent de Cerdanya, uns anomenats Som Cerdanya i els altres anomenats  estimo la Cerdanya, la veritat veure com es mouen uns i altres potser s'haurien de canviar els noms els primer s'haurien d'anomenar Som una part de la Cerdanya i els altres Estimem una part de la Cerdanya, perquè vist el que es veu per les xarxes tot plegat es pot millorar.


diumenge, 26 d’abril de 2020

Dia 45 del confinament, Canvi d'actors en l'escenari

Ahir el govern de la Corona dels Hereus de Felip V , va decidir canviar de portaveus, ara que ens havíem acostumat a escoltar als militars explicar les seves grans proeses com recuperar quatre taronges i llimones, enxampar a lladres, i moltes mes coses excepcions en la situació d'alarma i la lluita contra la pandèmia del coronavirus, ara ens quedem sense aquests actors i que  ens posaran ara el torero i la flolkòrica .[noticia].
Segons la Moncloa això es degut a que em canviat d'escenari, segons aquestes ments privilegiades d'intel·ligència superior ara entrem en la fase de des-escalada i de recuperació de la normalitat. En conseqüència segons ells els portaveus han de ser uns altres, potser en portaran tots els participants del programa de "salvame".

Avui es el primer dia que els nens poden sortir, això si acompanyats i no poden desplaçar-se mes de un quilòmetre de casa seva, i això com ho podrem saber, seran sancionats tots aquells que es passin de més del quilòmetre.per si fos possible saber a quina distància et trobes de  casa hi ha diaris que donen aplicacions per saber on et trobes. [ 1  quilòmetre].


I desprès de la Gracieta del President dels Estats Units i el desinfectant, ara resulta que més de cent persones li han fet cas, i mirà per on que han hagut d'ésser ingressats, amb lo fàcil que es guardar silenci i que algun bocamolls sempre foti la pota, si la brometa sortís gratuita no passaria res, però tonteries així provoquen que hi hagi gent malalta que no hi hauria de ser [noticia]