divendres, 10 de juliol del 2015

Els medicaments (només) en Castellà va malament per la salut del Català

Avui remenant per internet buscant una fotografia del Companya Ferran Puig he trobat un escrit d'en Ferran la veritat que m'ha fet gràcia., perquè no lo coneixia aquesta faceta seva de defendre la nostre llengua .[escrit d'en Ferran].
En la nostra societat hi ha situacions que s'han de defendre i la nostre llengua està afectada per la sanitat i la justícia, aquests dos potes de la societat no li tenen cap respecte a la llengua catalana, la maltracten, Per això quan he vist l'escrit m'ha tret un somriure dintre de la pena de la seva pèrdua, mita'l  fa poc mes d'un anys havia tret la capa per defendre la llengua catalana. Gràcies Company. amb tu hem perdut un patriota.

Bolvir deixa de ser poble "no Grat" per el poble Garinoain

El Municipi Navarrès de Garinoain ha deixat de considerar no grats a set ajuntaments de les terres Catalanes, la decisió s'havia pres el novembre del 2012 quan el consistori governant per un partit neonazi anomenat Derecha Navarra y Española va aprovar una moció per considerar non grata a varis pobles de les nostres contrades .Ara el nou Govern sorgit de les eleccions municipals han revertit l'acord .
Entre els pobles que en el seu moment havien declarat no grat hi havia el poble ceretà de Bolvir. La veritat que jo he d'entendre que aquella situació no va treure cap mena de son als polítics del municipi, però està clar que no agrada a ningú que un poble et declari non grat només perquè pensis diferents als altres. Es la democràcia dels Súbdits de Felip VI i aquesta prepotència i manera de fer no la podrem canviar.  [noticia]
dimarts, 7 de juliol del 2015

Varoufakis, la bèstia negra de la Troika

Avui voldria trencar una llança per en Varoufakis, aquest economista que va agafar les regnes del ministeri d'economia de Grècia, i que va tenir l'osadia de plantar cara a la Troika, 
Propulsor de que per sortir de la Crisi en la qual es troba la seva nació no hi ha que reduir costos sinó mes aviat el que hi ha que fer es fer que s'incrementi el consum, Politica totalment oposada a les idees alemanes i clar que han fet els senyor de la Troika , anar escanyant grècia amb mesures restrictives fins que han aconseguit el que volien ofagar al senyor Varoufakis.
Ell ha estat el primer de dir prou a aquesta manera de fer de la comunitat europea, ell ha sigut la víctime només desitjar que a partir d'ara en hi hagi molts mes com ell, que diguin el que pensen i que no segueixen les ordres de la Merkel sense plantar cara.
Varoufakis, ahir va dimitir, desprès de guanyar les eleccions, el poble estava amb ell, però clar els politics de la Troika no el poden veure ni en pintura, com grècia no es pot permetre no pactar, el que ha fet aquest senyor ha estat apartar-se però emplenar-se la butxaca de raons. Felicitats senyor Varoufakis, vosté si que ho te clar. no com altres que s'emplenen la boca de xorrada i quan la Merkel diu merda ells sempre diuen presente.
 


Ahir ens va abandonar en Ferran Puig i Alart, Descansa en Pau company.

Arribes a Casa i el bon migdia va ésser la noticia, en Ferran Puig ens ha abandonat. Perdó ,m'han hagut de repetir dues vegades las notícia , com es possible que una nano de poc mes de trenta anys ens hagi deixat.La seguent pregunta es on ha estat l'accident? perquè el mes normal de tot plegat perquè ens abandoni una persona jove només podia ser d'accident . Dons no fins i tot per aquest moment en Ferran ha de ser diferent . l'han trobat a casa sense vida. i Jo segueixo en un núvol. però no fa mes de set dies que encara el vaig veure jugar a fútbol, jugant de porter. amb els veterans del poble. Dons bé
Ahir el pobre Ferran va rebre el darrer xut, aquell que ell gran porter de futbol era el únic que no podia parar ni ell ni ningú perquè quan es el teu moment no hi ha res a fer, però nassos en Ferran encara era un noi fregant la quarantena no es just que la seva vida s'acabi aquí.
En Ferran era un cap de trons amb un toc de bogeria, que era tant  necessària per jugar de porter com ell feia. Però seguia sent una persona entranyable, i sobretot educada sempre tenia un bon dia per a tothom. Ara havia tornat per treballar d'administratiu al Cos dels mossos d'Escaire, tornava a ser a Casa i tornava a baixar al cap de futbol d'Alp amb les seves genolleres a jugar de porter,
Como deia abans no fa ni una setmana que vaig tenir la desgràcia de fer d'àrbitre en un partit entre el jovent i les madurs del municipi. i com sempre va jugar de porter sort en van tenir d'ell perquè encara es mostrava àgil i sense por a res. qui m'hagués dit que seria la darrera vegada que el veia.
La vida  ens dona aquestes males sorpreses, i sempre que passen et posen la pell de gallina, potser sempre et pots demanar el perquè? perquè li ha tocat a ell deixar-nos tant dora o perquè de tot plegat, Aquesta respostes no les sabrem mai però no deixa de ser una verdadera llàstima tot plegat. I per cert una injusticia també perquè el mes normal de la vida es que els fills enterrin als pares i no al revés .


Allí on estiguis Ferran només desitjar-te molta sort, descansa en Pau Company.