divendres, 19 de novembre de 2010

Les matemàtiques i el seu ús quotidià

Les matemàtiques i el seu ús quotidià es una exposició que estan fent a la capital de la Comarca de la Cerdanya organitzat per el Grup de Recerca de la Cerdanya els quals admiro per la seva empenta però aquest cop tinc un dubte sobre el desenvolupament d'aquesta activitats.
Aquest dimecres sent un tema que sempre m'ha apassionat vaig anar a recollir els meus nebots i tots tres juntament amb sa mare varem anar a veure aquesta exposició. vaig tenir un desencant total vaig trobar masses lletres (i no estic parlant de fórmules matemàtiques, sinó de narrativa ) i masses pocs números, vaig trobar a mancar activitats perquè els nanos que sempre els hi ha fet por aquesta materia seria l'oportunitat de fer que li agafessin un encant.
 Tenir una vintena de textos amb molta narrativa explicant quatre coses dels números i no disposar de jocs perquè els nens s'integrin i s`'interessin a la matèria, no parlar de les integrals per el càlcul de volums, no parlar de tir parabòlics, utilitzant la trigonometria, la veritat que envers de veure quatre figures geomètriques, no disposar de les mateixes perquè la gent les pogués tocar. Segur que el Grup de Recerca de la Cerdanya encapçalada per l'Enric ho faran millor a la segona edició, però han de pensar que les ciències exactes sempre han estat una assignatura temuda no cal fer-la mes lleig del que és.
I parlant del ús de les matemàtiques us deixo un acudit del tribuna que parla com els utilitzen aquests personatges que diuen treballar per el poble. 

dijous, 18 de novembre de 2010

Rauxa, el nou vídeo de promoció de SCI

La veritat que quan he sentit a parlar del nou espot dels laporta-bois i parlaven de rauxa m'he pensat que es referien al grup musical rauxa que te una cançó que parla de Qui Gemega ja ha RebutDons bé no es referia a aquesta rauxa, l'espot en si primer parla de seny i després acaba parlant de la rauxa, potser s'han copiat un pel la cançó dels Brams en la qual defenia que el seny català no deixa de ser una gran covardia. Però clar un personatge com el Laporta de Seny no en pot donar masses lliçons. Aquí us deixo el vídeo de  promoció.

Tres videos promocionals i un joc, quan tot es possible en política

Que això ho facin partit com la Cori, mira te el seu enginy perquè ells tenen molt clar que van a riure's de la política no pas a fer de polítics, però que aquests professionals del embutxacament facin aquestes bajanades es de jutjat de guardia, aquí us deixo una mostra de tot plegatI desprès és demanen perquè la gent no va a votar, vosaltres creieu que algun d'aquest personatges es mereix que qualsevol ciutadà perdi el mes mínim temps en anar a votar , la veritat es que no, la llàstima de tot plegat es que aquí no passa com a pagès que cadascú recull el que sembla, perquè tots aquests i els altres l'únic que podrien aspirar es a tenir un gran femer.
Bé aquest es un petit detall de com van les eleccions i així anirà in creixendo a mesura que surtin les noves enquestes i el pèndul vagi cap un lloc o cap un altre, encara ens resten 8 dies per veure moltes bestiesses sueltes.

dimarts, 16 de novembre de 2010

s'ha de retirar en Carretero?

Avui llegint el Crònica m'he trobat amb aquesta noticia, que hi ha el convenciment que Rcat no aconseguirà obtenir cap escó , si aquest es el cas es diu que milers de vots independentistes emetrien que no seria representat al parlament i per tant no serviria per res. Es per aquest motiu que algunes personalitats del sobiranista creuen que Carretero s'hauria de retirar perquè hi ha una llista mes ben situada. Es a dir per Catalunya que es retiri.[noticia].
Mireu jo entenc moltes coses però forçar a un candidat a retirar-se amb l'excusa que resta vots tinc moltes coses a dir:
.-Qui em diu que aquests vots no aniran a Convenients i Desunió i la farem mes forta
.-Qui em diu que aquesta gent deixarà anar de votar.
 La democràcia te aquestes coses tothom te el dret a presentar-se i ningú amb excuses de firaire pot dir qui es representantiu de la nostra nació i qui no, a veure si ara disposarem de habitants de primera i de segona , per cert les personalitats del sobiranisme han estat amagadets sota una pedra molts anys perquè ara ens vulguin donar lliçons de democràcia.
A mi m'agrada anar a contra corrent si el carretero el fan dimitir jo voto Partit Popular, ja està be de tant marejar la perdiu i provocar , en Carretero marxa i en resta el Egocèntric d'en Laporta i el Impresentable d'en Puigcercós i aquest parell són la representació sobiranista de la nostra nació. si us plau una mica de seny (que no covardia) i deixem que el poble digui la seva, no pas tres mal anomenats personalitats sobiranistes que foten mes pudor amb els seus interesos que el futur de la nostra nacio al estar lligats a la Corona del REgne dels Hereus de Felip V.


dilluns, 15 de novembre de 2010

polítics per sobre el be i el mal

Bé la noticia en si es curiosa s'han acomiadat quaranta conductors del Parc Mòbil de l'Estat i aquest amb una professionalitat increïble han començat a parlar dels ministres i dels seus gustos per tot el que està prohibit.
Primer de tot dir que la conducta d'aquests professionals es un pel nefasta, jo a personatges així no els contractaria mai, perquè la seva feina com la dels capellans, assessors  hauria de ser privada i signar un contracte el qual no es pogués parlar de la conducta del ministre un cop acabada la relació laboral
Però clar després podem parlar de la Conducta de les Ministres  , vergonyós, per exemple utilitzar el cotxe oficial per portat als amiguets de festa en festa, per anar a comprar bombons, anar a la perruqueria , classes de pilates , o fins i tot fer anar al cotxe a 190 Km/h amb el perill que representa per tothom aquestes velocitat això si un cop t'enganyen et fas el tonto i tu no saps res i apa el conductor sis punts menys i multa al canto.
El rei dels Barruts era en Caldera que segons aquesta gent tractava al cotxe a potades, però que voleu  d'aquesta gent que anaven a perdre unes eleccions i per un atemptat i la mala gestió del mateix van tenir la sort que se els hi aparegués  la verge maria.[noticia]
Puigcercòs, ara no és el moment de monstrar-se guerriller

Mireu jo amb les declaracions d'en Puigcercós estic totalment d'acord, som la ventafocs del regne dels Hereus de Felip V, nosaltres només estem al mapa per pagar i poca cosa més. Però clar aquest senyor porta pactant amb la sucursal i la matriu els darrers set anys, amb masses promeses no portades en practica, amb masses enganys i masses presses de pel.
Dons bé ara el senyor Puigcercós està guerriller , ara te ganes de lluita , per una vegada que surt de l'armari ho ha fet massa tard, això s'ha de fer quan estàs al govern, no pas quan veus que les eleccions es perden per el forro de la butxaca, el forat deu ésser molt gros,[noticia].
Els Andalusos, extremenys i altres  ara s'han sentit ofesos, la veritat que no entenc perquè si es la veritat, potser menys viure de la suor dels demés i mes tirar endavant la seva regió però clar porten mes de trenta anys vivint del compte i no estan ara per floritures.

Cesar Vidal, el gran vident

Cesar Vidal aquest profeta de la ràdio, cul i merda amb el Losantos, ja es allò que déu els Cria i ells s'ajunten, dons be aquest senyor ha parlat de que Catalunya es el fill gandul i lladre, que aquest manipulador ens digui ganduls i lladres ja passa la ratlla de la decència, es a dir cornuts i pagar el beure, aquest personatge brossa de l'antic franquisme que porta la samarreta de demòcrata va insultant a torn i a dret. la veritat que com tot no insulta qui vol sinó més aviat qui pot i aquest amb aquesta situació poc criteri te per insultar.

Desprès es fica amb el Mas que anomena de calamitat empresarial i que Catalunya es una regió meridional mediterranea sense personalitat. la veritat que te part de raó ja s'han preocupat ells de que perdem qualsevol indici de personalitat.

També diu que Catalunya es la comunitat autònoma més insolvent del regne dels Hereus de Felip V , però clar que voleu si en vers de fer de sangoneres cadascú es poden quedar el que recapta ja veuríem llavors qui son les comunitats insolvents i quines no, però clar això de dir mitges veritats es una política molt utilitzada per aquests hereus d'en Ciscu.

I si tanta nosa li fem ho te fàcil aquest personatges només ha de lluitar perquè ens donin la llibertat així de  practic.[noticia]
.
diumenge, 14 de novembre de 2010

Manel; Els guapos són els raros.

Bé això no es un atac al "mas de lo mismo" i la seva caricatura del polònia. però com diu la cançó dels Manel els Guapos son els raros, ara veig que jo soc molt normal perquè la manca de bellesa es un dels detalls que em fa diferent. Gràcies manel.