divendres, 2 de juny del 2023

l'arramblades ens deixa, i ara que passarà amb els neofeixistes de Ciudadanos

Els Partit Neofeixista de Ciudadanos després de la ruïna que va tenir les passades eleccions municipals i autonòmiques, el partit taronja va dir que no es volia presentar a les eleccions del proper 23 de juliol, i ara per acabar de tancar el cercle resulta que la seva cap de llista abandona el barco.

i se'n va a Casa serva , i això que els peperos li van oferir formar part del seu partit , desprès de agafar el lloc d'en Rivera i d'aconseguir un gran resultat a les eleccions catalanes del 2017, on va ésser la llista mes votada, ha  anat perdent llençols a cada bogada fins arribar a l'actualitat on no deixen de ser un partit residual.

Jo la trobaré a faltar, perquè aquests figaflors de peperos no li arriben ni a la punta del peu en el tema de enganyar, manipular, dir les tonteries que el seus volen escoltar, tot plegat una manera de fer política, patetica i impresentable. Ara ens abandona quan tenim unes votacions a mes i mig 
Giró, renuncia a presentar-se a les primaries per el 23 de juliol

En Jaume Giró va ésser un gran conseller d'Economia, fins que el van fer dimitir per seguir les ordres de la Borràs. Ara es volia presentar a les primàries per el 23 de juliol i resulta que els que manen el han fet dimitir.

Ara han sortit Puigdemont i Nogueres dient que amb aquest gest demostra que te un gran sentit de País,

En Puigdemont i el seu equip de llepafils cada cop ho fan pitjor, això de que només es puguin presentar els de la seva corda es una mica dictatorial, no estem en una democràcia, dons deixem que tothom que tingui ganes de presentar-se que ho faci. Dons no, aquí només hi poden anar els de la Corda de Puigdemont.

Potser hauríem de deixar de viure en el mon de matrix i veure la realitat, perquè a cada bogada estem perdent un llençol i aviat no ens quedaran nomes que les escorrialles.

m'agradaria que aquest fos el candidat a President de la Generalitat de Catalunya les properes eleccions però veient el sectarisme d'aquest partit trobo molt difícil que això pugui ser així.  


dijous, 1 de juny del 2023

Dies de Pactes o vendre l'ànima al Diable

 Bé després del resultats del dia 28.05.2023 i veien com tenim la Cerdanya podem dir que resten poc municipis on encara no està clar qui manarà, entre aquests hi ha el meu poble (ALP), Guils, i potser Riu tot la resta el poble ja ha decidir qui vol que mani.

Anem a Guils Resultats Ajuntats 3 Esquerdats 3 i Independents 1, per tant tot depèn de que el Don Maldonado doni el vot a uns o als altres, veien el tarannà de tot plegat anirà a mans dels Esquerdats sinó hi ha un cop de teatre el últim moment. 

Mes difícil trobo la situació d'Alp on el resultat ha estat el següent: Ensorrant_cerdanya 4, Ajuntats 3 Esquerdats 1 i els vius 1 per tant aquí tenim mes joc, hi ha moltes mes combinatòries

1.-Que s'ajuntin les tres llistes perdedores i facin un equip de govern.

2.-Que els Ensorrant pactin amb independents o vius i facin un equip de govern

3.-que pactin Ensorrant i Ajuntants i facin un equip de govern amb 7 regidors

 4.-que les tres llistes amb menys vots passin a l'oposició i mani ensorrant amb minoria 

però veient les ànsies de poder que hi el mes normal que passi es la opció 1 que les tres llistes amb menys vots s'ajuntin i facin un equip de govern. Si s'avenen pot estar bé però amb tres galls al galliners ha o se jo com estarà el corral.

5.-Puigcerda. Esquerdats 5 Ajuntats 4 Futur 4. Tot plegat un guirigall, a veure que passarà resten 15 dies de pactes invitats, de coses rares de jugar amb el consell i l'alcaldia. ja veurem el que passa pero encara podem veure un pacte amb el diable.


Ara ens resta Riu on hi ha tres regidors i tres partits. Esquerats 1 regidor amb 48 vots, Ajuntats 1 regidor amb 25 vots i Ara 1 regidor amb 15 vots. Aquí tenim un petit problema es poden ajuntar els dos perdedor i manar o deixar que mani l'alcalde en minoria. o treballar tots per un mateix fi, el benefici del poble.


Ara bé la gran qüestió tots s'ha omplert la boca de voler treballar per el poble però el que realment busquen són els sous que comporta esta a la Casa gran, per tant Felicitats a tots els que han sortit  i esperar quatre anys mes a veure com evoluciona tot plegat.

A nivell municipal ens resten 17 dies de "dimes i diretes". On tot es possible, però ja veurem com evoluciona

I ara anem al Consell Comarcal a mi em surt aquest combinatòria  Ajuntats 9 Esquerdats 1 Fomut_futur 1 i Enfonsem Llívia 1 per tant si resten així també hi ha d'haver pactes , Però veient el que va passar fa quatre anys amb els esquerdats i el seu trencament trobo que tornarà a manar els Ajuntants. 
diumenge, 28 de maig del 2023

Vall de Núria_Coma de vaca_Queralbs


 Ahir tenia guàrdia a la vall de Nuria, i un cop acabada vaig pensar aniré a fer una petita excursió per el camí dels enginyers. Vaig sortir de la Estació de la Vall de Núria direcció al refugi del Pic de l'Àliga passant per el passeig de les creus fins arribar un coll abans d'arribar a la arribada del Telefèric, allí trenques a la dreta i comença el camí.

El Camí dels Enginyers el primer tros no puja massa fins arribar al Serrat de les Predisses, allí vaig començar a trobar-me companys de viatges uns quants isards que corrien per les costes verdes. hi ha llocs que s'ha de grimpar, han posat cadenes perque la gent es pugui agafar i hi ha un tros que han col.locat dos esglaons perque no s'hagi de santar. Al cap de 2h30 s'arriba a Coma de Vaca tot plegat són 9 km de natura i  molta gent .

Quan arribes a l'esplanada de coma de Vaca amb el torrent allí el camí ja deixa de ser dificil i passa a ser un caminet mes fàcil per les gorges del riu Freser, es llarg pero paga la pena, despres de tres hores de baixada passen per el Salt del Grill (cascada d'aigua a 5 minuts que paga la pena visitar) i un cop arribes a la Central has de caminar dos kilomentres per arribar al parking de l'estació de queralbs on havia deixat el cotxe. 

Per Tant 5h30 de natura , i avui no m'aguanto es veu que el anys passen factura.