dissabte, 5 de setembre de 2009

La Esglèsia Catòlica, parla Castellà

Fer Boicot a les terres Catalanes es una política que aporta vots hi ho han fet molts, però que l'esglèsia catòlica es sumi a aquesta faceta fot pena [noticia].
I parlant de Boicot no he vist cap habitant del sud de l'Ebre que faci cap boicot als recursos aportats per la nació catalana, boicot al consum de productes catalans els que vulguis però a les aportacions de la meva nació no n'he vist cap, tampoc he vist cap regió que faci un lleig a una subvenció sabent que aquests calers han sortit de les butxaques dels catalans.

Però mireu que la mes gran multi nacional del món, proposi un boicot a Catalunya em fa riure. Així funciona la religió catòlica, o potser es un problema històric, que encara viuen sota l'ombre del feixisme mes ranci i volen imposar la creu com han fet tota la vida.

Ja ho van fer duran la reconquista, genocidi de Amèrica. inquisició i tot aquest cúmul de despropòsits d'aquest defensor del deu manament que son d'aplicació per a tothom menys per a ells.
el catedràtic de moral social de la Universitat Pontifícia de Salamanca Ángel Galindo García va fer una crida a boicotejar productes i empreses catalanes.

Gràcies perquè amb actes com aquest quedeu tots retratats i ara la religió catòlica no deixa de ser el braç executor dels feixistes mes rancis. I algun d'aquests personatges es veu amb el dret de dir com hem d'actuar i que hem de fer amb la nostra vida. La veritat que si la religió catòlica dels demés Països son aquest ara entenc perquè totes les demés religions estant captant adeptes i aquesta els perd per segons.

Viaducte de Millau, un exemple a seguir

Porto uns dies escoltant als veïns del meu poble parlar d'aquesta obra faraònica, i la veritat que al final la vena tafanera i quina sorpresa la meva veure aquest viaducte que atravessa la vall de

Tarn i amb una distància total de 2500 metres ,
El Viaducte de Millau és un pont atirantat multicable a l'autopista francesa A-75 (Clermont-Ferrand - Montpeller) que salva la vall del riu Tarn a prop de la localitat de Millau. El viaducte cobreix una distància total de 2460 m mitjançant 6 llums de 342 m i dues més de 204 m (les extremes). Fou inaugurat pel president de la República Francesa, Jacques Chirac, el 14 desembre del 2004 i obert al trànsit dos dies després. Amb la construcció d'aquesta estructura es van batre dos rècords del món:
La segona pila (comptant des de Clermont-Ferrant) és la pila més alta del món: 334 m.
La rasant de la carretera just a sobre del riu Tarn (entre les piles 2 i 3) és la rasant de carretera situada a més altura respecte el terra: 270 m,

El projecte fou fruit de la col·laboració de diversos enginyers de camins canals i ports del grup SETRA, dirigits per Michel Virlogeux, que van estudiar, durant anys diverses solucions. Les 5 solucions finalistes foren posteriorment depurades paisatgísticament per diverses enginyeries i estudis d'arquitectura, i finalment va ser escollida l'opció depurada per l'enginyeria anglesa Over-Arup i l'estudi d'arquitectura de Norman Foster. El projecte constructiu va ser desenvolupat per l'estudi GREISCH, encapçalat per l'enginyer Jean Marie Crémer.
La construcció del pont fou a càrrec de la Compagnie Eiffage du Viaduc de Millau, consorci compost per les empreses Eiffage TP, encarregada dels elements de formigó, Eiffel per als d'acer i Enerpac, encarregada dels suports hidràulics. Gairebé 3000 persones van treballar en la construcció de l'estructura, que va costar 394 milions d'euros i va durar 36 mesos.
El pont serà de peatge, en principi, fins l'any 2080, sota concessió de la Compagnie Eiffage du Viaduc de Millau, que va finançar les obres. Les seves tarifes seran variables segons l'època de l'any.
Les 7 piles són de formigó i presenten una secció en caixó variable, que es desdobla en dos caixons, passada ja mitja altura, que acaben convergint al seu cap. D'aquesta manera es minimitzen els moviments de la pila al cap, requeriment fonamental per l'efectivitat de l'atirantament. Al peu, la secció mesura aproximadament 17 metres en el sentit longitudinal del pont i 27 en el seu sentit transversal. Així, la inèrcia de la pila en front accions longitudinals al tauler arriba a la mitjana dels 910 m4. Les piles, s'eleven gairebé 89 m per sobre de la rasant, d'on surten 11 tirants per costat.
El tauler és d'acer estructural S355J2G3 i té una amplada de 32 m i un cantell constant de 4.20 m. La secció és tricel·lular amb una àrea de 1.152 m2 i la seva flexió transversal és reduïda mitjançant unes gelosies transversals d'acer que es van succeint periòdicament. La plataforma alberga dos carrils per sentit, de 3.5 m d'amplada, dues vorades de 3 m d'amplada i una mitjana de 4.5 m atravessada pels tirants.
El traçat en planta presenta una lleugera curvatura per permetre als ocupants dels vehicles una bona panoràmica del pont. En alçat, la calçada presenta un pendent constant del 3.025 % (baixada en direcció Clermont-Ferrant).


I jo em demano no podiem fer el mateix a la nostra comarca i fer la unió entre els túnels de Puimorens i el Cadí mitjançant un pont i no destrossar la comarca com es la finalitat de tot plegat, nosaltres no volem ser una zona de pas, però tampoc volem ser un segon mollet, volem que el nostre tresor mes apreciat es conservi ,

divendres, 4 de setembre de 2009

Moragues, l'heroi perdut, quan la història es massa selectiva

Moragues i els capitans Jaume Roca i Pau Macip, foren jutjats, torturats i morts de manera infamant el dia 27 de març del 1715. Se'ls van retirar públicament tots els honors militars, se'ls descalçà i foren vestits amb una camisa de penitent, arrossegats posteriorment pels carrers de Barcelona per un cavall fins arribar al patíbul, on foren morts a la forca i esquarterats.

El cap del general Moragues, com a escarni, fou posat en una gàbia de ferro que es va penjar al Portal del Mar de Barcelona, amb una inscripció en llatí que deia:

"Josep Moragues, per haver comès el crim d'una repetida rebel·lió, haver abusat dues vegades de la clemència reial, finalment, la tercera vegada, fou pres i executat per la justícia."
Malgrat les súpliques de la seva vídua, el cap no es va retirar fins al cap de dotze anys (març del 1727).
I ara per celebrar i fer un homenatge al General Moragues, el millor es fer-lo amb el moscatell General Moragues, potser es l'hora de brindar tot maleint la memòria de Felip V (canço dels Brams). i brindar amb moscatell General Moragues.

Tothom ens vol ensenyar el camí, tothom sap quina llum ens ha de il·luminar.

La veritat que sempre ens volen ensenyar el que hem de dir i com hem d'actuar, quan no son els polítics de la nostra colònia, son els invasors del regne de Felip V, tota aquesta gent sap que ens va bé i que no ens apropiat per la nostra salud, tothom sap quin es el camí que hem de prendre tothom excepte nosaltres mateixos.

Fins i tot herències de antics règims ens volem marcar el camí i ens volen dir que es democràtic i que no ho es, la veritat que es penós que aquests hereus de feixisme mes carca ens hagin marcat el tarannà de un poble, però així funciona la antidemocràtica nació que ens va sotmetre el 1714 i encara no s'han marxat.

Ara resulta que nosaltres hem de seguir les normes però ells quan el Conseller ha dit que no poden manifestar-se el dia 13 , treuen pit i diuen que ho faran igualment , ara no hi ha llei de partits com van fer amb els nostres germans del país Basc i il·legalitzar aquest partit totalitari, Aquesta es la democràcia del regne del Felip V.

I mentre el pinotxo Zapatero a la seva a fer promeses a destemps, a malbaratar els pocs recursos que tenen i desprès hauran de munyir una miqueta mes a la colònia per poder sobreviure, Cada poble recull el que ha semblat i està clar que nosaltres varem llançar fems d'ovella sense grana.

I això es com aquell vaixell que s'esta enfonsat totes les rates son les primeres en abandonar el mateix, dons bé ara que s'ha prohibit a un poble fet el seu dret d'opinar , ara aquest grupet de escurçons surten de sota les pedres i volen mossegar. Ara tots estant contents començant per els Feixistes i acavan per els Socialistes.

El poble Catala es un poble de acullida, perquè entre els feixistes, els Ciudadanos, els Upd i es ppcc, això es una fauna a estudiar, tenim els enemics a casa no cal que els de la premsa mediatica ens ataquin tant si tenim tota les fieres a casa i amb ganes de mossegar.

dijous, 3 de setembre de 2009

Avui 3/Setembre/2009 Tarragoní digues la teva


La colònia catalana vol trencar les cadenes que el tenen submís als deliris d'en Pinotxo Zapatero , i volem prendre les nostres pròpies decisions, volem veure la llum de la llibertat, i per tant aquest dijous veïns de Tarragona jo m'afegeixo a la iniciativa de la Cup de Tarragona i a treure la senyera al Carrer Unió .

La concentració es a l'una del migdia i hem de dir als hereus de Felip V que el poble Català vol la seva llibertat i que n'estem farts d'aquest joc de la pastanaga i el conill.

El tuff de la política, o els llops no es mosseguen entre ells


La notícia no és sorprenent, però desprès de dir-se el nom del porc durant tota la campanya electoral desprès van agafadets de la ma a esborrar del mapa als nacionalista que surti al carrer, aquest cop els sociates i els pperos s'han aliat per evitar que al preàmbul de l'estatut gallec hi aparegui el terme nació. [noticia].

Aquests nacionalistes Hereus de Felip V a l'hora de imposar la seva llei a les colònies s'alien fins i tot amb el diable, i com entre llops no es mosseguen mai, un dia va per el altre. Jo de veritat que desprès de veure la campanya electoral de Galícia, que allò va ésser un tir al blanc descarat que ara pactin per una tonteria com que al preàmbul de l'estatut surti que Galícia es una Nació. El que hauria de fer el poble Gallec es demanar l'Unió a Portugal i deixar-se de bajanades.


dimecres, 2 de setembre de 2009

Saura, o saber prendre les decisions sempre a deshora


El Conseller Saura te una faceta amagada increïble, es capaç de prendre sempre les decisions a deshora temps la veritat que te una facilitat de cagar-la en cada moment que ni el mag Andreu. [noticia].

Ara resulta que la direcció General de Policia ha considerat necessari modificar la data de la manisfestació Falangista unasetmana , perque pot existir problemes d'ordre públic. Ho sento senyor Saura però els problemes els tindrà igualment, per no perdre les decisions en el seu moment , El Brau s'ha de agafar per les banyes quan passa no intentar-lo caçar un cop ja s'ha escapat.

La notícia es coneix el mateix dia que, justament, l'Advocacia de l'Estat ha presentat un recurs contra el suport de l'Ajuntament a la consulta. Ara s'està pendent del dictamen del jutge però, encara que ordeni anul·lar l'acord municipal que cedeix una sala per al referèndum, els organitzadors, l'entitat Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA), podrien tirar endavant la consulta en un local privat.

Interior s'havia negat a prohibir la manifestació de Falange o a canviar-la de dia, i es va limitar a demanar que es fes a 500 metres del lloc previst, que era just davant de l'Ajuntament, on s'havia de fer la votació. Finalment, però, sabent que hi havia una contramanifestació independentista per al mateix dia, la conselleria de Joan Saura ha rectificat.

Per cert els personatges aquests de la Falange han penjat un video acusat a l'Alcalde de Arenys de Munt de traidor , potser que s'ho facin mirar perquè encara no han entés que la seva nació no es pas la mateixa que la defensa l'alcalde de la vila de Arenys.

Els antics vicis no es perden amb el temps

Sort que no va ésser al revés i no ha estat que son uns mossos que s'han adreçat a uns personatges en català quan ells parlaven en castella, perquè si es el cas això ja hagués estat noticia a tota la premsa mediatica carca i neofeixista.

Però Clar que una parella parli el català a les illes balears quina vergonya, llavors aquests personatges que van de verd com els enciams, aquest han de marcar paquet i la millor manera de fer-lo es dir-li que a ells se els ha de dirigir amb la llengua dels hereus de Felip V, visca la democràcia i la mare que la va parir [noticies].

Desprès de la humiliació de la llengua desprès els tanquen en quarto i els estomaquen , així marquen el seu terreny (nota per el senyor Saura: Els hereus de Felip V no tenen càmeres, no ensenyen actuacions com aquesta ni res de tot això) . I la premsa mediatica calla, no diu res, perquè la seva democràcia que es un dictadura camuflada els hi don dret a imposar les seves idees. si no es per el diàleg es per la força. i aquí com sempre ajupim el cap i deixem el clatell que ens fotin la castanya de rigor.

Arenys de Munt, la importància d'ésser els primers
Cada cop m'agrada més la idea d'Arenys de Munt, i molt més ara quan aquests desmembrats de Ciudadanos ho volen impedir [noticia].


Jo tinc clar que no servirà de res, però serà una victòria democràtica i molt mes tapar la boca d'aquests nous neofeixistes amb disfresses de demòcrates. Fins i tot l'han arribat a considerar com les votacions del ex-lendehari Ibarretxe, la veritat es que per el poble d'Arenys de Munt ha de ser un honor, a part de ser el centre del univers durant uns quants dies, moltes felicitats Arenys de Munt.


Ara només queda veure que farà el poble d'Arenys i a partir d'aquí a veure si tenim la sort que si sumen mes pobles a fer aquest petit referèndum de autodeterminació. Disposarem de una informació parcial subjectiva pero una petita informació de que pensa el poble d'Arenys de Munt de tot plegat.

I com sempre quan han vist les orelles al llop , han sortit ululant com llops, primer els falangistes i desprès els hereus dels mateixos aquests que es diuen ciudadanos i que no deixen de ser una banda de quatre paios i el capatàs.

Pic de Madres, frontera entre Capcir i Conflent


Interès de l'itinerari
La serra de Madres separa el Capcir del Conflent, i només els contraforts més orientals podrien incloure's a la Fenolleda. Això no obstant, hem escollit el seu pic més alt com a cim comarcal d'aquesta última comarca per la seva singularitat i perquè mereixia una visita entre els cims comarcals. Ens hem permès aquesta llibertat perquè la Fenolleda, tot i que consta a l'Enciclopèdia Catalana com a comarca del Principat de Catalunya, en realitat només hi va pertànyer durant un període curt de temps i ja al tractat de Corbeil (1258) va ser cedida al rei francès.
Sovint ens crida l'atenció aquest nom, que prové de 'mater', en el sentit de deu o naixement d'aigua, amb comparació a matriu, origen. És un nom que es troba en altres llocs i relacionat amb Madrona, nom que a Sant Cugat trobem al puig Madrona.
Aproximació

Des de Barcelona s'ha d'anar per la C-16, eix del Llobregat, i túnel del Cadí fins a Puigcerdà. Creuem la frontera francesa a la Guingueta (Bourg-Madame), i seguim la N-116 fins a l'entrada de Mont Lluís. Allà prenem la N-118, vers Quillan i Formigueres. En aquesta població agafem la D-4g a Vilanova. Tot just passat el pont d'entrada a aquest poble girem a l'esquerra cap a Real. Quan portem un quilòmetre, trobem una pista a la dreta, amb una indicació petita a "Coll de Sansa" (grafia francesa del coll de Censà). Cal seguir-la durant uns 6 km. fins al coll. Es pot fer en cotxe. El coll és una bona esplanada i una gran cruïlla de pistes.

Característiques tècniques
Durada: 5:00 hores.
Desnivell: 800 metres.
Distància: 17 km.
Dificultat: Sense dificultats especials, fora d'un pas al Roc Negre en què és necessari posar atenció.

Recomanacions
No hem trobat aigua potable en tot el camí. Cal assegurar-se un dia net, tant per aprofitar les vistes com perquè l'itinerari entre els pics de Madres i de la Pelada és perdedor si no hi ha bona visibilitat.

Descripció del recorregut


Coll de Censà. 0:00 h; 1.775 m. Sortim del coll de Censà per una pista que va al nord, de seguida a l'est, i després al nord-oest i al nord-est.

Trencall a la serra de l'Ós. 0:17 h; 1.860 m. En un revolt a una clotada deixem la pista i pugem a la dreta (E) per un viarany sense marques. El caminoi és difús, però anem pujant enmig del bosc de pins fins arribar a la carena de la serra, just passat el puig de l'Esquena d'Ase (16'; 1.995 m). Aquí girem a l'esquerra (NNE) per camí molt imprecís, sempre per la carena. En un petit replà (2.100 m), al peu del serrat de l'Ós, podem optar per seguir per la carena, o bé, per suavitzar una mica la pujada, seguir una mica per l'esquerra de la carena i després tombar a l'est per recurepar-la.

Coll dels Gavatxos. 1:38 h; 2.359 m. Es troba sobre l'estany de l'Ós. D'aquí només cal seguir la carena, pràcticament a l'est, fins al cim, que es veu clar davant nostre.

Pic de Madres. 2:00 h; 2.469 m. Al mateix cim hi ha un orri, petit recer en dies dolents. La vista s'estén als quatre costats, tot i que atreuen més els del S i W, on hi ha els cims dels Pirineus. Destaquen Canigó, Puigmal, Carlit, Peric, Roc Blanc de Laurentis. Si no hi ha calitja, cosa difícil, també es pot veure la plana del Rosselló.

Continuem en direcció est, sempre seguint carena. Amb menys de 5' arribem a un pas una mica delicat a la cresta del Roc Negre i de seguida al cim, de només 10 m menys que el de Madres. En direcció sud, al fons d'una ampla carena, destaca el pic de la Pelada, on anem. Baixem tirant una mica a l'esquerra per retrobar el camí que es dirigeix al refugi de Noedes. Quan som una mica avall veiem sota nostre, a l'esquerra, l'estany de Noedes o gorg Estelat i el petit gorg Negre. Poc abans d'arribar al refugi hi ha la font de la Perdiu (Perdrix), però no en responc perquè no la vaig buscar. Mentrestant hem deixat a l'esquerra un modern refugi blanc de pastors.

Refugi de Noedes. 2:45 h; 2.300 m. Pot servir en cas de necessitat, però no ofereix comoditats. Ofereix una magnífica vista de l'estany d'Evol. Continuem en direcció sud, sempre per la carena i sense camí clar, en una zona de vegetació petita, però molt característica, denominada el Pla dels Gorgs, segurament en referència al terra una mica pantanós. Pugem un turonet suau i baixem a un coll. Deixem un altre turó a la dreta i arribem a un altre coll.

Coll de Passaduc. 3:20 h; 2.284 m. Davant nostre s'alça el pic de la Pelada. Hi podem pujar tirant al sud per l'aresta, però és més suau seguir un caminet al SW i quan s'arriba a la carena girar a l'est fins al cim.

Pic de la Pelada. 3:35 h; 2.370 m. La vista cap al Canigó millora força, però el més interessant és veure el camí fet i la coma de Pontells, sota el pic de Madres. Refem el camí fins al coll de Passaduc i baixem per la clotada de l'esquerra (E), herbada i de pendent molt pronunciat. Quan arribem a la zona arbrada el pendent se suavitza una mica, fins que arribem a una esplanada, després d'una plantació de pícees, on trobem una pista.

Pista. 4:15 h; 1.891 m. La seguim a la dreta. Després de fer un parell de revolts creua el torrent de la Coma de Pontells. En un revolt deixem a l'esquerra l'àrea de pícnic dels Estanyols i una estona després arribem al punt de partida.

Coll de Censà. 5:00 h. Final de l'itinerari.

dimarts, 1 de setembre de 2009

Salvem la Molina, o quan els fills del poble es revolucionen

Salvem la Molina es va revolucionar , tot i les amenaces de l'equip de Govern, aquest dissabte a la tarda a la Paborda on hi ha el dolmen megalític van congregar mes de dues-centes persones [noticia]

Amb l'eslògan "Tornem hectàrees de bosc al bosc", van celebrar la seva manifestació , un ambient festiu i entrenyable es van plantar quasi bé un centenar d'arbres, entre els que hi podiem veure ginebrons i pins negres.

I per fi es va fer una lectura del manifest en el qual l'entitat explica les seves línies vermelles amb tots els seus objectius i amb una finalitat final salvaguardar el entorn paisatgistic de les estacions d'esqui del Municipi. Masella i La Molina.


Els membres de la plataforma van informar que ja han recollit unes 1.500 signatures contra el nou POUM d'Alp i van convidar els assistents a afegir-se a la reivindicació. En aquest sentit, els impulsors de Salvem la Molina van assenyalar que precisament l'indret on feien la plantada estava afectat, amb la nova previsió urbanística, per la construcció d'un complex hoteler.

La veritat es que ho tenen difícil quan son temes polítics els que dominen tot el moviment Urbanístic i més quan escoltes al Nadal donant el vistiplau de tot plegat i que ell està molt content amb el POUM d'Alp. Jo el que veig que quan un ha fet un pla urbanistic particular envers de comarcal això vol dir que hi ha alguns flecos que s'han d'arreglar. Així es la política d'aquest municipi.

Els Viatges de Carod

La veritat que som mes papistes que el papa , que ens encanta tirar pedres sobre el nostre teulat, però que un diari amb llengua catalana critiqui els viatges del senyor Carod nomès perquè ens trobem en plena crisi això si us soc sincers surt de mare. Anem a pams perquè no fem el mateix dels ministres del senyor Pinotxo Zapatero perquè nomès sabem donar carnassa als diaris de la capital de regne dels hereus de Felip V perquè es destripint com animals, mireu si el senyor Carod ha visitat Argentina i uruguai li demanem explicacions els catalans no cal que donem mes menjar a aquests paios que s'aborreixen i tenen l'escopeta apuntant a la colònia catalana [noticia].

Jo que crec que els governants dels Esquerdats son una panda de vividors, a part de cadiristes, però crec que hem de dir prou que nosaltres malgastarem els calers com creiem que els hem de malgastar i si dones a triar entre subvencionar el Instituto Cervantes i la cria de marmotes al Pallars , jo ho tinc clar primer la terra i desprès el que vingui.

I al final al zombi d'en Carod li podem permetre alguna llibertat per quatre dies que li resten a la política catalana que faci vacances a costa nostra i desprès que no torni que amb dos trist-partits en hem tingut prou i això de vendre's per un plat de llenties ja ho hem vist masses vegades per tant que faci els viatges que li resten per acabar el mandat, desprès que li donin les gràcies i apa a buscar un polític amb cara i ulls, i si amb la marxa d'aquest se'n porta agafadet de la ma al senyor puigcercos llavors molt millor.

Ciutadans, o el feixisme amb disfressa de demòcrata


Ciutadans o el feixisme amb disfressa de demòcrata , Ara aquests personatges defensors a ultrança del nacionalisme espanyol i que només tenen a la boca la seva democràcia, ara resulta que aquest senyors no volen que el poble de Arenys de Munt opini sobre l'autodeterminació , que potser tenen por que el poble de Arenys de Munt sigui patriota i voti que si, la veritat que ja ho deia la gent gran diguem de que presumeixes i et direm les teves carències, i així funciona tot plegat, molta democràcia a la seva boca, però des de el moment que no es la seva llavors son uns dictadors hereus del Ciscu i companyia. [noticia].

La veritat es que s'acosta el 11 de setembre i aquests aprenents de dictadors han de sortir al carrer l'any passat la van muntar amb l'estelada i la seva prohibició , aquest any toca el poble de Arenys de Munt , aquests personatges m'agradaria que fessin totes aquestes obres d'Art al país Basc, però allí calladets com a mosques només tocar la dallonses al poble català i en aquest cas al poble d'Arenys de Munt, un poble que ha votat democràticament que te ganes de saber si el seu poble esta a favor de l'autodeterminació o en contra.

I clar entre la Falange i els Ciutadans (que no deixen de ser la ma política dels anteriors) hem de fer soroll, perquè si no es així no sortirien als diaris, a més aquest partit malmès per els abandonaments del vaixell son quatre i el cabo de la Guàrdia civil.

diumenge, 30 d’agost de 2009

La PlaÇeta de Bellver

Ha passat un any de les meves queixes i veig que l'Ajuntament de Bellver segueix amb la seva amb la famosa Plaçeta Ausies March , aquest any el batlle del municipi el Senyor Porta i l'equip de govern han tirat per el silenci administratiu les meves queixes que no els hi costaria res utilitzar correctament el Català i amb una mica de pintura passar de Plaçeta a Placeta, senyor Porta vostè es un integrant de reagrupament, vostè vol la independència de la nostra nació però si no veu que els petits canvis son poderosos, i que potser comencem per arreglar el nostre poble i no malmetre la nostra llengua i desprès ja lluitarem per tot la resta, perquè si li soc sincer una persona que no cuida aquests petits detalls no podem aspirar que quan els detalls siguin importants que llavors si que els cuidi.

I nassos que fot mal de vista passejar per la vila de Bellver i veure com la llengua de la meva nació es malmesa perquè així sona mes català, o perquè així son diferents, li recordo senyor alcalde que els catalans no son millors que ningú som con iguals que els colonitzadors hereus de Felip V però amb un gravant que nosaltres som la colònia i ells els colonitzadors.

Per la Diada d'enguany, Moscatell General Moragues

Aquest any toca seguir amb l'estelada i el millor lloc on la podríem posar el poble Alp seria a la roca Castellana, com que la senyera que hi tenim ara està molt malmesa es el moment de fotre un canvi, i quin millor canvi de canviar aquesta senyera per una estelada que marqui que aquest municipi apostem per la independència de la nostra nació.
I com a esmorzar desprès de la plantada de l'estelada el millor seria un tall de coca amanit amb un moscatell i com aquest any toca moscatell General Moragues, potser que ja el poble fem com fan els de reagrupament i brindem per la salut d'aquest defensor de la nostra terra que desprès de matar-lo el van tenir penjat uns mesos així ningú gosaria aixecar-se mai mes contra el reinat dels borbons.