divendres, 10 d’agost del 2012

FGC EN BUSCA DE CAPTAIRES

Fa unes setmanes la companyia del govern anomenada Ferrocarrils de la Generalitat va estrenar una nova aplicació per smartphones. el petit programa permet accedir a més informació i te noves opcions , una molt peculiar l'alerta per incivisme.
des d'aquesta opció els usuaris de forma anònima podem avisar de situacions dels vagons o de conductes inadequades, fets denunciables : graffitis, musica alta, apedregaments , i fins i tot hi ha possiblitat de denunciar la presència de captaires. Jo trobo correcta que es denuncii a tot aquells que fan malifetes però al captaires sinó molesten a ningú  perquè els hem de denunciar i de forma anònima. la Veritat que això cada cop es més sectari, perquè no podem denunciar de pas la corruptela dels polítics, disposats a denunciar tot plegat anem a denunciar per coses importants.
A part que es poden denunciar a quin vagó es troba i quin tipus de captaire és.  per aquesta aplicació hi ha musics ambulants, venedors i captaires en general.

Amb la crisi existent que busca la generalitat amb aquestes xorrades, sortir a tots els diari com a un partit feixista, fer la competencia als hereus de la Corona de Felip cinquè  .

Les Passejades Nocturnes d'Alp, ahir les fonts del Municipi

Ahir vaig tenir la oportunitat de participar i poder gaudir de la passejada nocturna dels dijous d'Alp. Ahir tocava les fonts del Municipi vàrem començar per la Font de la Rectoria , d'allí vàrem anar a la Font de Sant Isidre, en aquella font ens van explicar la llegenda del senyor Balart i perquè es va fer la font dintre de la casa.
Resulta que el senyor Balart tornava cap a casa quan el torb el va agafar a mig camí, allí va fer una promesa si arribava sa i estalvi a casa seva faria font en el seu nom. resulta per el resultat que així va ésser. i gràcies a aquesta promesa ara disposem de la font de Sant Isidre.
d'aquesta font tocava anar a la font dels Avis, font que va ésser un donatiu del Senyor Antoni Terrones, allí hi ha una placa en la seva memòria de tot plegat. d'aquesta font vam pujar fins la font de Font Trillans amb l'explicació de que abans era portadora de ferro. 
Desprès vàrem anar a la Font de cal Calot no vàrem pujar a la font del Bosquet perquè estava fosc i era brut el Camí, desprès vàrem baixar fins a la Font del Cal Mora desprès vam passar a la font del Casino d'aquí a la font de l'Estrella i d'aquí fins la Font de la Guia on es va tancar l¡excursió quasi bé dues hores, érem uns Quaranta participants, la veritat que la única queixa que tinc que mancava molta gent del poble. no pot ésser que fem una sortida o passejada nocturna i resulta que la gent del poble no vol participar que hi farem, la propera potser tenim més sort i participa mes gent del municipi.

ptda si voleu veure les fotos del municipi es la podeu baixar a la pestanya de la dreta , i sortien quasi bé totes, fitxer que anirem posant al dia  a mesura que anem actualizant el treball.


Puigcerdà i els seus passos a nivell , avui el d'En Mas d'en Cot
Bé això de disposar de tren es una ventatge i a vegades també un inconvenient, resulta que hi ha masses passos a nivell per tot el tram perquè és puguin fer ponts, tubs o qualsevol cosa perquè no s'hagin de travessar, a part que tal com tenim ara l'Economia es un tema imposible. El problema el tenim quan al costat de la via del tren i al Costat de un pas de nivell fem una hípica i en aquesta hípica montem tots els campionats de la Comarca, dons be per aquell cami passen cotxes amb caravanes amb animals, tractors que van al camp ect.. i resulta que quan un cotxe porta una caravana darrera si esta sortint aquesta s'ha de posar damunt de la via del tren amb l'inconvenient de la circulació que hi ha per la N-152 en aquestes époques per tant si es prou espavilat el mes probable es que el tren es mengi la teva carga. Ara fa unes setmanes el nen del Moreu de Das va tenir un accident amb el seu tractor, la broma li ha costa un trencament de cadera i a part uns mesos de baixa juntament amb l'impacte trompades, ect... . Per tant de bromes cap allí hi hem de trobar una solucció. Opcions que he trobat jo:
1- Canviar la hipica de lloc. i posar-la en un altre que sigui mes assequible per els cotxes.
 2.- si no es possible la primera fer direcció unica i que els cotxes hagin de sortir per Sant Marc. fins i tot es pot arranjar el camí de sobre que va sortir sota el Park Hotel amb un altre pas de nivell existent i fer que hi hagi circulació única.
 3- reduir la velocitat dels cotxes per la recta, i posar una línia continua durant el trajecte que hi ha el desviament a la hípica.i els cotxes que vinguin de Puigcerda vagin fins a Queixans a Girar. Jo entenc que la gent em diran Pere-punyetes, i més en el meu cas, però si d'aquesta manera aconsegueixo reduir un sol accident ja en tinc prou.

dimecres, 8 d’agost del 2012

Somniar es com la visa no te preu.

la Betzinera d'Alp o quan els perjudicis superan els beneficis

Avui toca parlar de la betzinera d'Alp, una betzinera automàtica que necessites haver estudiat un master per saber com funciona, la veritat que entre la deixadès que ha sofert la pobre i el maltractament que ha rebut dels veïns i no veïns del municipi, aquesta betzinera sembla vinguda de camboia.
Comencem a l'hora de demanar el producte, la pantalla porta mes de un any trencada i a vegades fa cosa posar el dit damunt del botonet esparrecat, un cop has triat el teu producte has posat la contrasenya has tret la targeta ja pots començar a utilitzar la mangera, però clar d'entrada en la pantalla de preus estant tots a zero per tant no saps abans de pagar a quin preu pagaràs la betzina.
Els Pres van escoladament no hi ha una pestanya que digui emprenar el diposit per tant si vols emprenar el dipòsit has de posar una quantitat gran i esperar que el banc et torni la diferència.
Un cop has acabat de posar la betzina no pots imflar les rodes perquè resulta que no hi ha aire, com els vandals han actuat trencat o robant els adaptadors de la mancha no es poden imflar les rodes, d'aigua tampoc en hi ha perquè resulta que la manguera esta tallada. 
Bé ara mes greu, el gas-oil es brut i fa que el filtre de particules  dispositus del motor s'embruti embrutant-se el catalitzador per tant si utilitzes subint aquesta betzinera i disposes un cotxe amb filtre de particules de dispositus las cagat per que quan s'embruta el cotxe perd força i no passes de velocitats reduides , això si no agafes una pujada i llavors segur que ests candidat a perdre els nervis 45 minuts estic jo d'Alp a Masella (7 quilòmetres). 
Per tant gent si heu de posar betzina , i esteu a Alp el meu consell es que us arribeu a Prats son tres quilòmetres mes però com a minim tens assegurat quatres coses, el preu abans de començar, la neteja del gasoil, pots utilitzar l'aigua i  pots imflar les rodes. Em sap greu perquè es el meu poble i perquè aquesta betzinera ben cuidada seria un altre cosa, però potser no interessa.

dimarts, 7 d’agost del 2012

Ja Porto Quatre anys donant la tabarra

el 1 d'agost del 2008, a causa de una amiga que no parava de taladrar-me vaig començar a  escriure el meu blog, en aquests quatre anys m'han passat moltes coses, m'he emportat algua decepció en politics que esperava que fossin integres i desprès he pogut comprovar que no deixan de ser com tots els altres, una panda de interessats i que només van a salvar els seus mobles, i que la nostra nació els importa una merda.
La noia que em va portar a escriure va deixar de fer-ho, ella fa cosa de quinze dies torna a escriure  i jo m'alegro , m'alegro que hagi fet aquest pas.
i la vida continua, seguim lligats a una cadena i que no ens deixa respirar quasibé, aquest es el nostre tarannà, esperò seguir poder escriure molt de temps, ja se que es un maldecap per els que em volen seguir o llegir, dona't que els meus escrits no tenen cap estructura, ni cap mena de fil, tot plegat vaig com vaig en la vida a impulsos, per tot això us demano perdò, però si no ho fes així tampoc seria jo mateix. 

dilluns, 6 d’agost del 2012

Gràcies Mestre Xirinacs, en algun moment aconseguirem l'Objectiu

Aquest diumen ge per el matia avia de fer una caminata molt especial, aquesta no es podia fer cap mes setmana que aquesta o la propera, però com els companys de la Cup de l'alt Ter ho feien aquesta s'havia d'anar a Caminar a Ogassa. Vaig Sortir un pel tard i quan vaig arribar ja havien sortit una llastima tot plegat però em va encantar Ogassa, es un petit poble perdut dintre de les montanyes.
Aquest cap de setmana tocava caminar per la memòria d'en Lluis Maria Xirinacs, tenia setanta-cinc quan un onze d' agost va dir prou a la seva existència, quan va triar un camí que no te volta enrera, quan perdre la vida, va ésser al Pla de can Pegot als peus del Taga. ja han passat cinc anys .
d'aquesta perdua.
Dons bé  la cup de l'alt Ter va voler commemorar la memòria d'aquest patriota , al monument de Can Pegot hi havia mes o menys una setentena de patriotes, bé la veritat que son pocs de moment però es el primer anys, mica a mica quan això vaig arrelant segur que anira a més es questió de promocionar aquestes coses Es pujava de tres punts diferents, els d'Ogassa, Els de Sant Joan de les ABadesses i els de Ripoll. 
Desprès de passar el matí per les muntanyes d'Ogassa, vaig tornar cap la Cerdanya per la tarda hi havia Campionat de Botifarra a la Molina, bé va ésser animat el campionant i bastant concurregut ,si no fos perquè sempre hi ha algú que el vol donar lliçons de tot haguès estat un dia perfecte, però com sempre resulta que sempre volen donar lliçons la gent que mes  n'han d'aprendre ells. com deia la iaia sempre seràs emmascarat per la padella mes bruta..

diumenge, 5 d’agost del 2012