dissabte, 10 de novembre del 2012

El Pensament únic ens porta a aquestes cruïlles

Avui us parlaré de l'anunci dels senyors aquests del partit popular, la veritat que aquesta gent només te una manera de pensar i que tothom ha de pensar com ells. Dons bé jo si no recordo malament van ésser ells els hereus de la Corona de Felip V els que van Castellanitzar els cognoms catalans i de pas el nom de pobles i altres. exemple dels Domènec vam passar als Domènech dels Coc als Coch de Vic a Vich i així molts més i ara aquests paios tenen la barra de fer aquest vídeo.
Això de que en campanya electoral tot val no es cert , passar demòcrates gent amb aquestes idees de pensar es com dir-li al llop que et guardi les ovelles. La veritat que aquesta manera d'actuar es molt Barruera 

dijous, 8 de novembre del 2012

Manel Coch Estragués, l'adéu de un Quixot de la Neu

Ahir vaig assistir al funeral de l'amic Manel La veritat que vaig trobar increïble l'assistència de gent,va tenir una despedida a la seva alçada. Es en moments com aquest quan veus l'estima que tenen la gent envers algú.En el mateix vaig poder veure les dues famílies del company Manel, una la carnal i l'altre la  dels companys de feina. Tots amb l'anorac de  treball, amb el Tous que els diferènciava, això  semblava el comiat de gal·la de un gran militar. 
Aquests darrers, amb aquell anorac amb unes lletre blanques  van ésser els encarregats de portar el fèretre fins els peus de l'altar. I  a la sortida de la església li van dedicar un sonor comiat  amb un retruc de bastons, a l'estil Manel.
En Manel personatge que li agradava anar sempre a contra corrent, on tots són del Barcelona ell era de l'Espanyol, aquest Quixot de la Neu on ens agafava als demés per fer de Santxo Pansa un dia ens tocava a uns i un altre dia  altres, Aquest amant de la natura i la pulcritud, anaves a esquiar amb ell i tenia quatre ulls uns per mirar la pista i la neu i uns altres per veure on hi havia qualsevol mica de brossa per treure  i deixar el bosc net i Polit.Aquest senyor ens ha abandonat.
Dons bé aquest amic ens ha deixat, aquest amic ha volgut anar a esquiar per sobre els núvols, que tinguis sort on vagis Quixot. Nosaltres i la natura trobarem a mancar el buit que ens has deixat.
dilluns, 5 de novembre del 2012

Manel, company. Descansa en PauAvui desprès de tres dies desaparegut han trobat al poble Manel, per desgràcia   sense vida, Ha estat una manera injusta d'acabar la seva curta vida, ell que des de les muntanyes de la Tosa d'Alp i mirant a la Cerdanya sempre deia que era el rei d'aquestes terres i aquests eren els seus dominis,dons bé en aquells dominis s'ha deixat la vida, descansi en pau. La veritat que era una passada veure aquest antic esquiador baixar per les difícils pendents mentre que els demés trèiem la llengua per seguir-lo , ell amb la seva manera de ser  va ser el monitor i el mestre de molts esquiadors,entre els quals vaig tenir la sort de ser un mes. La llàstima es que no ha tingut l'oportunitat d'arribar a una de les seves fites, els cinquanta anys de professor, per poc s'ha quedat a les portes.Però en el seu actiu de forapistes se li ha de remarcar  que ha estat un de les poques persones que ha baixat per la mitja lluna. Tot un repte als 64 anys. 
Sempre era interessant escoltar les seves petites indicacions per fer que milloressis una mica sobre tot quan la neu no era la mes bona, una de les seves frases mes comunes era que no hi ha bona i mala neu sinó mes aviat bons i dolents esquiadors.  , amant de la seva feina vivia per l'esquí, persona  que estimava la seva feina , era un isard més per tots els forapistes, Només  ens ha quedat pendent una baixada i em sap greu portàvem dos anys parlant de baixar del Pla d'Anella fins a Toses i tornar amb el tren, aquesta fita ens ha resta pendent, em sap greu Manel no ha pogut ser , la natura te aquestes coses, es  injusta, aquest cop no ha pogut ser el  que nosaltres volem i ella no ens ha donat oportunitat d'aconseguir-ho.
Sempre ens restaran les baixades per les pedrusques i els prats de Urús, i sobre tot per la Figa , la veritat Manel que jo si que et trobaré a faltar, la teva companyia i la teva coneixença ha fet que cada cop m'agradés mes les muntanyes de la meva comarca, per tant company , amic manel moltes gràcies per tot, i fins sempre.
[Manel Coch el darrer Mohicà]

Paco Ibáñez: "L'independentisme és el desig dels que estan farts de ser humiliats"

Paco Ibañez, ho ha dit molt clar, desprès de escoltar que un grup mal anomenat intel·lectuals (segons la definició es gent que fa servir el intel·lecte)i  comparar-lo amb les paraules d'aquest cantautor, la veritat que no hi ha color, en Paco Ibañez els hi ha donat una lliçó de democràcia, el ha dit que el desig dels que estan farts de ser humiliats acaba amb les ganes de ser independents i qualifica l'actuació dels nacionalistes dels Hereus de la Corona de Felip V com indecent.
També remarca que el que decideixi el poble català estarà bé , sigui el que sigui, també pensa com jo que els Convenients i cada cop mes desunits no aniran a totes segur que per el camí se'n desentendran . Però serà el poble el que ha de manifestar i es que es amo de les seves vides, .això si que es tenir les coses clares, Potser els polítics que parlen tant de indepedència haurien d'escoltar més a gent com el senyor Paco Ibañez, i a veure si se els empalta alguna cosa de la seva manera de pensar.[noticia]