dijous, 18 d’abril del 2013

Josep Ruaix Moliner, descansi en pau .

Avui s'ha produït l'enterrament d'en Josep Ruaix Moliner (en pepet de cal Piac) ens ha deixat als 85 anys d'edat. 
La veritat que sap greu perdre un veí del municipi, però si es una persona con en Pepet encara fot mes ràbia, la veritat que hi ha gent que no ens hauria d'abandonar mai, sempre recordaré la seva petita aportació amb el petit treball que vaig fer de les Cases antigues del Municipi, Però per mi no es el senyor pepet sinó que es que va ser un dels primers treballadors que va tenir l'Estació d'Esquí de Masella.
Sempre el recordaré amb la seva amabilitat quan et donava la perxa aquella amb forma de ancora que pujaven dues persones a les Pletes de Castany. I els darrer pioner que resten vius d'aquella generació, gent que soferta que patia fred amb les males condicions i pitjor roba, quan ara veig que la gent es queixa per l'uniforme o qualsevol altre dret, sempre recordo les condicions que van tenir aquells primer treballadors.
He intentat trobar alguna foto d'aquella època però només n'he trobat una del allau de 1974 però en aquella foto no surt en pepet . 
Aquest lluitador del municipi que va tenia molt clar que hi ha poques coses que et venen donades i no les pots canviar, una es la familía, l'altre el lloc de naixement , sempre s'ha pres la vida amb un petit somriure, Jo nomes he d'agrair al Senyor Pepet l'oportunitat de haver pogut parlar de moltes petites coses amb ell, Moltes Gràcies.


dimarts, 16 d’abril del 2013

El Cónsol de Boston, l'hora de tancar es sagradaM'he de treure el barret davant la professionalitat de la diplomàcia dels hereus de la Corona de Felip V, desprès de l'atemptat i amb mes de 90 participants de la seva nació, resulta que arriba l'hora de tancament de l'oficina, baixem la persiana i cap a casa es igual que potser entre les víctimes hi hagi algun patriota, ell ha arribar l'hora de tancar la porta i això es sagrat. tot i que es tractava de una situació excepcional 

Per sort els hereus de la Corona de Felip v han pres mesures i han destituït al consol Pablo Sanchez-TEran per incompliment de les seves obligacions consulars.
Perquè la conducta del consolat de tancar les portes dues hores desprès de l'atemptat amb l'excusa que era l'hora, deixa molt clar la professionalitat d'aquest personatge , ni tan sols va facilitar un telèfon per oferir informació als espanyols afectats o a les seves families [noticia]
s ,