dissabte, 13 de juny del 2009

Lacerta Agilis, el llargandaix de la pia , te futur


avui he vist treballar als professionals del medi forestal en la captura i trasllat de lloc del llangardaix autòcton de la pia anomenat Lacerta Agilis, amb quina cura el caçaven, com el guardaven en unes caixetes a l'ombra i com el deixaven anar en un altre habitat , un lloc proper amb els mateixes condicions en les que es trobava abans.
Ha estat un matí profitós, perquè de entrada que existeixi aquest animal fa callar a moltes boques que deia que com ells no l'havien vist mai que no existia dons, si existeix i avui s'han traslladat mes de quinze unitats.

La Lacerta Agilis, es un llangardaix
El llangardaix àgil (Lacerta agilis) és un llangardaixx difós en la major part d'Europa i Asia Central, encara que es troba pràcticament absent en gran part de la peninsula iberica, al sud de França d'Itàlia i dels Balcans.
Te un colors variables, la famella es marró i el mascle te una linia verda amb unes taquetes blanques, mengen cigales, mosques escarbats, aranyes ect.. l'hivern s'el passen sota terra i a la primavera surten, la famella posa de 5 a 12 ous

Dons jo m'he sentit molt afalagat per poder participar en aquesta tasca, la veritat que ha estat gratificant, a part de que he viscut d'aprop el que se sent quan veus animalots d'aquests que ningú et creu quan en parles d'ell i que ara s'han de menjar les seves paraules. La gent no li don massa importància aquestes coses, es normal com no aporten calers a ningú, però no deixa de ser un fet diferencial envers els demés, a part de que la natura s'ha de cuidar i conservar perque de ella en vivim. per molt que alguns es pensin que vivim del super.


divendres, 12 de juny del 2009

La Rufaca, per internet

La rufaca, va ésser una revista de la transició, era una revista mensual que repassava el funcionament de la nostra comarca i els seus esdeveniments mes importants i ara per Internet podrem veure i viure part de la història de la nostra comarca i part de la transició viscuda amb totes les conseqüències.[noticia]
Com es un material apreciat s'han escanejat les revistes i ara es podrà gaudir de la revista per Internet es tot un detall de part de la Biblioteca Comtal de Cerdanya i aquest cop el consell Comarcal ha fet alguna cosa positiva que ha estat aportar els calerons que feien falta per aquesta tasca.
El poble que oblida la seva històrica està condemnat a repetir-la, i mira per on hi ha pobles que ho han fet, i un d'aquests casos va sortir per la famosa rufaca, per això ens hem de remuntar al 1982 i el canvi d'Ajuntmaent del Municipi d'Alp, ara 25 anys desprès ha tornat a passar el mateix
segueix manant la mateixa gent.

Que Volen Aquesta gent, que femen entre setmana

Que volen Aquesta gent , que volen de nosaltres, ara ens direm quan els pobres pagesos han de femar els camps, desprès ens diran a quina hora hem de regar els prats i fins i tots ens marcaran les hores en les quals hem de munyir les vaques . De fora vingueren i de casa ens tragueren
[noticia]
Aquests paios de can fanga no saben que primer hi eren les vaques que no pas ells, però no nosaltres com sempre son el típic exemple del català abaixarem el cap i callarem, no sigui el cas que s'ofenguin aquests senyors. Ens posen la bandera i a més a callar aviat ens faran parlar amb castellà i tot com fan en els seus grupets.
Arran dels casos de mobbing, la xarxa social Facebook ha registrat la creació de grups que ja sumen 30.000 persones en contra.
Un arriba un moment que ha de dir prou, n'estic fart de la prepotència d'aquests nouvinguts que només venen quatre dies , que amb els seus quads destrossen camps, semblats, conreus, i a més ara fins i tot ens han de dir quan hem de femar els camps. Ja es veu que els pobres pagesos sobren i es una espècia a extingir .
Bé un cop ens quedem sense pagesos ens quedarem sense cerdanya perquè això passara a ésser una selva mireu com estan quedant els boscos un cop s'han deixat de conrear i ja em direu com quedarà la Cerdanya si tot continua així

Coca-cola o Craco-cola, El fet diferencial
Ells, els senyors de cocacola, ho han fet merament per un estalvi de calerons, per minimitzar despeses i canviar un sous elevats per un sous mínims, però jo trobo un fet diferencial , a la costa de Girona aquest estiu podreu trobar "cucacoles" diferents, fabricades a cracòvia, ara a més d'ésser polacos beurem cocacola de Polònia.


No crec que aquest canvi sigui per fer la competència a les begudes del país com la cola Despertaferro, però no deixa d'ésser curiós que després de l'impacte dels programes televisius de Tv3, kracovia i polònia ara apareguin begudes amb aquests noms.
Segueixo opinant que no deixa de ser una cosa merament de beneficis econòmics però que a la costa de Girona puguis gaudir d'aquesta begudes fabricada en un país que ens és proper i a més que ens sentim molt identificats per culpa dels veïns del sud.
Ara en época de crisis emprenya una mica que haguem de importat begudes de l'extranger quan fins fa poc les podiem fabricar aquí però aquest es un dels incovenients de pertanya al mercat comú, que per cert a les darreres votacions ja els hi varem demostrar el que ens importat tot plegat.
Bé si aquest ha de ser el primer pas per aconseguir una llibertat total,i així poder trencar les cadenes que ens tenen lligats a l'imperi dons endavant a consumir a partir d'ara Craco-cola.

dimecres, 10 de juny del 2009

Joan Ferran, l'alçada de un polític o quan qualsevol pot treballar en la política

Avui us vull parlar de les darreres declaracions, d'aquest mal anomenat polític català que hi ha gent que no sap perdre, aquest personatge per no saber no sap ni guanyar.[noticia]
La veritat es que quan el gos d'atura borda vol dir que hi ha gent que no li agrada i li pot fer mal, i aquest es un cas d'aquests , aquesta gent apart de perdre vots estan veient les orelles al llop, i no fa gràcia per això surten bordant com a posseïts.
Ja es gros que tingui que venir el cap de la matriu a treure les castanyes del foc a la filial, a part de emplenar-se la boca de mes mentides, i així i tot han guanyat a Catalunya, te collons tot plegat , ja es això que som un poble de perdedors i gallinetes i que no ens agrada cridar sinó sotmeten cada cop.
Dons aquest personatge acusa al Sr Tremosa de pervés, bé però es un patriota i això es molt diferent a la seva llista que presentaven a la badia de cap de llista i anava per darrera de la Maleni, tot un detall aquesta situació, una llista plena de taupes i que tinguin que donar les gràcies al poble català perquè sinó envers de 21 no haguessin arribat ni a 18
En quan a irnoitzar perque el Sr Tremosa no ha estat capaç de pujar al Dragon-Khan, això ja es de pati de col·legi, el senyor Ferran potser i puja però com a polític i com a Catalanista no li arriba ni a la sola de la sabata , per tant no crec que sigui una cosa que sumi punts pujar aquella atracció.
O potser com el nivell dels polítics es així potser es la manera de guanyar vots,la veritat es que el senyor Ferran juga amb ventatge amb aquesta situació com el tristpartit es un caos i volta mes que una baldufa ells estant molt acostumats als marejos, per tant aquestes coses no els hi afecten.
Ferran els polítics catalans estan per treballar per Catalunya no per fer-li el passadís al Pinotxo Zapatero, i mentre no tingueu clar això no es mereixeu governar aquesta nació

Caja Madrid, això si que es el casament de una poma amb una taronja i no el que deia la botella

Hi ha matrimonis que no deixen d'ésser curiosos , hi ha maneres de fer les coses malament i en hi ha una altre de fer molt malament, en el Cas de Caja Madrid s'ha aconseguit això, per un càrrec de vicepresidència i dues cadiretes a la comissió executiva [noticia]

Aquests senyors son els germanets de aquell partit que va de vermuts amb la vicepresidència espanyola a canvi de una volada de coloms i de fer molt de fum, quasi bé ha passat un anyet d'aquell vermut i l'estatut i el finançament tot plegat el mes calent el podem trobar a la aiguera.

Però aquest matrimonis tant estranys no deixen de tocar els nassos, primer cas al país basc on es van cassar els de un costat i els de l'altre per fotre fora als nacionalistes, i ara s'uneixen els comunistes i els pperos per agafar les cadires de Caja Madrid, pobre caixa va arreglada amb aquests directius.

Ara segur que diran que això es per estabilitzar la Caixa, i que es fa per el bé de la comunitat de Madrid, mira aquí tenim uns altres que confonen els interessos comuns de la comunitat amb els interessos particulars de quatre aprenents de polítics.

dimarts, 9 de juny del 2009

Anar als Plens , amb el dret a demanar

Hi ha iniciatives que s'han d'aplaudir i aquesta es una de elles, la Casa Gran de Berga esta preparant un reglament que regularà la participació ciutadana , i que permetrà formular preguntes queixes i suggeriments tant a l'alcalde com als regidors.[noticia]
Això si que es tota una novetat que el poble pugui parlar al ple municipal.
Ja es prou sabut que els alcaldes i equips de govern es creuen amb la veritat absoluta i no escoltem mai a ningú, però que la gent pugui anar als plens a dir la seva es tot un detall, es una manera de fer els plens menys avorrits , perquè ara es com anar al teatre però sense poder aplaudir quan la funció t'agrada.
Una altre iniciativa que la trobo perfecta es la de penjar les iniciatives i els projectes a Internet perquè el poble la pugui estudiar i dir la seva, Berga vol acabar amb la foscor que hi ha als ajuntaments.
Berga ha fet el primer pas, algú seguirà la iniciativa? o com sempre ens quedarem en el mon de la tenebres i la foscor i així i com la informació es poder, millor que només la tinguin els que manen.

I si altres s'han emplenat la boca dient venen que aquesta era una idea seva i que la posarien en practica quan manessin , l'ajuntament de Berga s'ha avançat, però clar si amb els dos anys que han estat al govern no ho han fet encara segur que això ha estat una de les moltes promeses electorals que s'han perdut per el camí , coses del trist tri-partit.dilluns, 8 de juny del 2009

Qui ha guanyat les eleccions?

Avui dilluns desprès de la ressaca de les eleccions jo m'he aixecat amb un dubte no tinc clar qui ha guanyat les eleccions, bé la veritat es que si que hi ha hagut un guanyador, un guanyador que escara que era l'esperat no dona massa peu a l'optimisme, ha estat l'abstenció que amb un 63 % de no participació ha arrasat a les eleccions europees.
Desprès d'aquest guanyador per golejada tot el resta es paper mullat, a la nostra nació els integrants de la filial de la matriu pinotxera d'en Zapatero ha estat la llista més votada, en segon lloc ha estat els Convenients i tercers els nacionalistes espanyols, fins aquí tot normalet, baixen esquerdats i sense iniciativa i gran trompada per els ciutadans i els Upd han arribat als 15.000 vots un fracàs a Catalunya, però al regne dels hereus de Felip V han aconseguit un escó.

però clar que el panorama ara te moltes interpretacions masses, jo estic content a la fi hi ha mes de dos representants catalans i nacionalistes a Bruseles (Tremosa i Junqueres) com a mínim aquests haurien de defendre la nostra nació després hi trobem al romeva candidat dels sense iniciativa i per posar-los veds que ha salvat el seu escó, aquest no sabria si classficiar-lo com a nacionalista però anant a una llista la qual esta governada per els senyors dels vermuths , els hi passa com als esquerdats que aquesta paraula els hi va massa gran.
Fins i tot el partit antitaurí ha passat per davant als senyors de Ciudadanos, osti tu ells que tant han fet per la seva patria i així s'han vist pagats, les monedes de judes diria jo.


diumenge, 7 de juny del 2009

l'11 de Setembre, no et quedis a Casa, Participa

Avui us vull parlar de una iniciativa que la trobo meravellosa, la marxa de Torxes que s'està organitzant per l'11 de setembre [noticia].
Es una proposta que pretén, vist el gran patriotisme que hi ha a la classe política per la nostra independència, recollir la inquietud del poble Català.
Un poble que ha d'anar ell a buscar el Santíssim Grial perquè si esperem que ho facin aquests que tenim a la menjadora anem arreglats.
Dons bé la proposta es que la nit del 10 de setembre cada poble organitzi una Marxa de Torxes Nacional per la nostra independència, ja es hora de trencar les cadenes que ens tenen lligats a la colonitzadora.
amb l'eslogan "junts podem" i amb la seguretat que cap patriota es quedarà a casa, a veure com reacciona el poble català, perquè si he quedes a cada poc favor fas al teu país.
Jo desitjo que les forces vives del meu municipi no es quedin a Casa i reaccionin davant aquest esdeveniment, i que la veritat que no ens passi com el dia de l'estelada que va ésser un vist i no vist
Per una Catalunya Lliure, comença a comprar l'encenedor per encendre la torxa.