dissabte, 11 d’abril del 2020

Dia 30 del Confinament, ja portem un mes de tot plegat

Avui només vull parlar de la finalització del confinament total, perquè es molt mes important la economia que no pas la vida de la gent , jo crec que es aquest el motiu que ha portat a la finalització del confinament, la gent ha de tornar a treballar, hem de reactivar l'economia i si això comporta el creixement d'infectats són efectes col·laterals.

 

Vull seguir amb les meves guerres i l'escrit del "senyor" Salvador Sostres sobre els infestats [noticia]. us vull comentar el que em va passar l'estiu que feia la recerca dels búnquers de Mussa, (Músser) vaig trobar un veí del poble, i vam estar parlant una estona dels búnquers i varem acabar parlant de política i sobre la independència de Catalunya , El senyor em va dir, jo no vull ésser independent per un motiu molt clar - No vull passar d'ésser manat per Madrid a passar a ser manats per Barcelona, perquè en el fons son els mateixos gossos amb collars canviats, Jo en aquell moment vaig creure que aquest senyor estava molt equivocat, però veient el comportament de uns i dels altres, ara no ho tinc tant clar. 

divendres, 10 d’abril del 2020

Dia 29 del Confinament, Divendres faves tendres, anem de marcat


Avui dia 29 d'aquest tancament forçós us parlaré del merder que s'ha produït a les xarxes socials perquè Llivi Tindrà mercat aquest cap de setmana, segons l'escrit de l'ajuntament

tindrà dues parades de fruita i una d'embotits. i la gent s'ha esverat com mai, acusant a la Casa Gran de no se quantes coses, a veure senyors les parades aquestes no són de primera necessitat. Per tant tenen tant dret com els demés si la Casa Gran permet la seva obertura.
Al meu Poble Alp no ha tancat cap dia cada dissabte hem tingut dues parades de fruita i un d'embotits i no  ho trobo tant malament si la gent vol comprar fruita o embotits quan va a comprar el pa pot passar per el mercat i fer les proves idònies , sempre i quan es tinguin les mesures de distància i protecció adequades. 
Fins i tot l'alcalde de Llívia ha tingut que sortir a parlar a les xarxes socials  per poder justificar la mesura presa, 
La veritat que estic meravellat del poder que tenen les xarxes socials, en altre tremps s'haguessin pres les mesures i apa bon vent i barca nova.
Fins i tot s'ha criticat això perquè segons la opinió d'alguna persona això afavoreix la visita de la segona residència, senyors que llivia es un cap de concentració tancat totes les entrades i resten obertes només dues, posant dos agents  a cada entrada aquí no entra ni el Papus.
No vull acabar el dia sense parlar d'aquest personatge del Salvador Sostres i el seu escrit al Diari de Girona :Ara som els infectats .[noticia]. 
diu:
No som els infectats, som la sal de la vostra terra. No venim a contagiar-vos, sinó a prendre possessió del que és nostre, a gastar llum, aigua, gas, a comprar als vostres supermercats i les vostres farmàcies i quan tornin a obrir, a omplir els vostres restaurants –bastant de pa sucat amb oli, si m'ho permeteu. I gràcies al que us hem comprat, i al que us lloguem, i a les monstruoses taxes, podeu viure tot l'any i és d'un cinisme extrem que a sobre ens insulteu.

molt bé segons aquest "senyor" els hi hem de donar les gràcies i posar la catifa vermella quan vinguin, la nostra economia depen del turisme i aquest prové de la gent de fora de la comarca, anglesos francesos, escolars de Madrid i València que venen a esquiar entre setmana, i al cap de setmana els Camalluents de Canfanga, el cap de setmana repeteixo i si pugen a esquiar entre setmana fan un puja i baixa sense deixar cap ingrés a part del forfet i alguna coses al bar de l'estació oportuna i moltes vegades van a esquiar a les estacions franceses, per tant opinar es gratuit, i jo soc un neofit en la materia però que els senyors aquests de Canfanga que s'han saltat el confinament els tinguem que tractar de victimes ho trobo vergonyós, Ja n'hi ha prou , encara que visquem d'ells això va de unes normes que ells no han seguit, de unes normes que quan estant aquí dalt se les salten per tot arreu, de unes normes establertes per els seus governants i ja n'hi ha prou de presentar a irresponsables com a victimes de la gent de la comarca. Perquè de víctimes no en tenen res Impresentables i punt.

I tot plegat En Pedro Sanchez dona a partir del dilluns per acabat el confinament total, la gent podrà tornar als seus llocs de treballs, quan l'economia de uns quants està per sobre el benestar del poble, es a dir a partir del dilluns la gent es pot moure per anar als seus llocs de treball, esta traslladant a la gent intentar no contaminar-se, com si això fos tant fàcil, la veritat que esta qui mana en aquesta societat. els poders econòmics i aquests imposen el seu poder i els aprenents a polítics con tal de conservar la cadira faran el que ells diguin.[noticia]

dijous, 9 d’abril del 2020

Dia 28 del Confinament , Que pots esperar d'ell, es Joaquim Luna el Cid Cabrejador

La veritat que quan aquest senyor obra la boca s'apuja el pa , segur que ell periodista es imparcial, honest i no se quantes coses mes però l'escrit que ha publicat avui a la Vanguardia ho deixa clar, per aquest paio es molt mes important el color polític de la gent que no el que ha aconseguit. es una actuació de molt mal gust i poca elegància, Això de posar en dubte la professionalitat de una persona per el seu signe polític diu molt de la persona que ho fa.
Qüestionar al Senyor Oriol Mitjà perquè es independentista, no te  cap sentit , jo crec que el govern del Senyor Torra ha de triar entre els seus, no agafarà un metge del partit socio-listo  per gestionar això perquè d'aquesta manera tindries l'enemic a casa. [noticia].Un pot estar d'accord o en contra de les propostes del senyor Mitjà però jo crec que es mes segur estar en mans de un tecnic que de un politic o un militar, dat que com a minim aquest sap del que esta parlant.


Ahir desprès de la crida per xarxes social buscant gent de la comarca va sortir la cerdana per Antena 3, la veritat que no tinc clar si va ésser una bona notícia o una presa de pel.


l'ubicació del nostre hospital transfronterer a  Camprodon (ripollès) fa mal.
Tothom tenia ganes de parlar de la invasió  dels camalluents, d'aquests hi ha de diferents tipus , hi ha gent que compleix amb les regles de joc i en hi ha uns altres que no, però per un cop que sortim a la televisió com a minin que ens ubiquin en el lloc correcte.
Mentrestant Telecinco ubica Puigcerdà a la província de Can Fanga, alguns mesos ja sembla això una barriada de Barcelona, però no calia que ens ho recordessin.


Jo quasi bé podria estar  d'acord amb el expresident la nació espanyola, en Felipe Gonzalez  però ell parla de un nacionalisme i jo del seu ,aquest personatge diu que el virus que acabarà amb la humanitat es el nacionalisme [noticia]. Però trobo malaltís que fins la situació actual aquests impresentables de ex-presidents hagin d'atacar la meva nació. 
dimecres, 8 d’abril del 2020

Dia 27 de Confinament. Oriol MItjà i el pla de desconfinament

Ahir el Govern Català va encarregar al Senyor  Oriol Mitjà el pla per el desconfinament  , Aquesta elecció ha provocat una mini crisi en el govern català, i això que l'Oriol Mitjà no cobrarà per fer l'assessorament a la Generalitat sobre el desconfinament i entregarà l'informe de aquí a 15 dies.
Aquest senyor difamat per el Periodico i la mandonguilla ballarina, estarà al capdavant de la sortida d'aquest forat negre.[noticia].


 Però resulta que el govern espanyol ha decidit que l'economia es molt mes important que el benestar de  la gent i a partir del dilluns proper la gent pot tornar a treballar, Hi ha un estudi que diu que les persones que emmalalteixen per el Coronavirus i que viuen en llocs altament contaminats tenen més números de morir. Però la pela es la pela [noticia].

Per acabar vull parlar de dos ministres, que no tinc clar de on els ha tret. el primer Juan carlos Campo ministre de Justícia i el Orgullo de ser español. i que la unitat va aconseguir guanyar al virus. ni vacunes  ni nassos es l'orgull espanyol  el que finiquitarà al virus [noticia]. Potser li podem enviar al Tribunal Constitucional que li obri una querella criminal .

El segon el Ministre de Ciència : los que han muerto habian llegado a esa edad gracias a la sanidad española. [noticia]. Segons l'astronauta si aquesta gent els hi hagués tocat viure en altres paisos ja estarien morts, El que han de fer algunes persones es abans d'obrir la boca es mirar les estadístiques i veure la relació contaminats i morts. si hagués fet això no crec que hagués dit el que ha dit perquè Corea del Sud, Alemania, Portugal ect. ect. el rati es molt inferior i ells no tenen la sanitat espanyola.dimarts, 7 d’abril del 2020

El Joc de la manipulació

Això es el que passa quan algú va de graciós manipulant fotografies, i jugant amb la mort, moltes felicitats Vox per demostrar la vostre cara fosca. aquest es el tarannà d'aquesta gent tant democràtica que juga amb la mort.
Hi ha aquella frase feta que diu que amb la guerra com a l'amor val qualsevol cosa hauriem d'afegir la política perquè darrerament aquí també val qualsevol cosa per tal de fer mal al contrincant. [noticia].
Darrerament aquest mon de la falsa noticia està de moda i es molt difícil diferenciar les noticies reals de les inventades i això es fruit de la manca d'ètica del periodista, de no contrastar les noticies, de voler ésser els primers en publicar una cosa sense contrastar si es real o una manipulació de la mateixa. 


Dia 25 del Confinament, Quan la bèstia s'ha despertat.

Mira tu com es la cosa, ara resulta que la gran bèstia que els veïns de la Cerdanya hem estat creant, alimentat ha crescut i s'ha despertat, I ara a veure qui la para, he de ressenyar que no tothom es igual, qui hi ha moltes gent i moltes maneres de pensar, i que els de fora no tots son dolents però que els de dintre tampoc, en la vinya del senyor hi caven tots per tant hi ha diferents maneres de veure les coses i diferent maneres de pensar. [noticia]
Aquest cap de setmana molta gent s'ha saltat el confinament , gent que  te ganes de sortir de Barcelona per estirar les cames de poder gaudir de la muntanya,Dintre aquest grup de gent hi ha pensaments diversos, també en hi ha que es creuen superiors als demés però d'aquesta gent també en tenim a la nostre comarca, i tant ells com nosaltres depenen dels uns dels altres, Ni ells són la panacea que porten tots els calers per poder sobreviure, ni nosaltres podem estar sense ells.
I si parlem de culpables, potser ens hem de mirar el melic, quan ens vàrem vendre les terres per uns plats de llenties, tots eren flors i violes, tot estava ben fet, ara que hem tret el suc a les nostres terres i hem canviat el bestiar de quatre potes per un que només be quatre dies, ara no volen que vinguin, siusplau potser ens haurien d'haver pensat abans de tot plegat. Sobretot quan varen obrir el forat del Túnel del Cadí, si que ens ha facilitat la manera mes ràpida d'anar a la capital però també ha obert la porta en l'altre direcció, i ells també poden venir a veure'ns. 
També es veritat que em fet mans i manegues per dependre directament de la gent que ve de fora, en la nostre empresa no tenim fàbriques i les poques que hi havia han anat tancant, ara resten només empreses dedicades al turisme, quasi-bé excepte els quatre pagesos que treballen les terres i molts mes que només cobren les subvencions  quan falla aquest turisme no tenim altre manera de subsistir. No podem defensar una terra que ens he venut abans. Ara potser el que ens hem de plantejar si aquest es el nostre futur o si hem de buscar una manera diferent tot plegat. Ara que tenim tant temps lliure es el moment de plantejar-se cap a on anem. Les empreses de Turisme , les constructores i les Administracions son les empreses que generen el calers de la nostra comarca. i Tant la primera com la segona estant arribant al seu màxim mentre que la tercera es una bèstia que s'està menjant els poc recursos que ens queden. 
Foranis si o no ? potser millor buscar com redreçar el nostre futur, com plantejar-nos que volen ser de grans, penseu que aquesta gent que be de fora els creuen el que nosaltres hem decidit que s'han de creure i ho dic jo que he estat treballant en una empresa, on el client davant el treballador sempre tenia raó, i deixaven malament al nostre treballador perquè el client es el que ens donava de menjar. 
I amb aquesta mentalitat del empresari poca cosa podem fer . També he de dir que ara per molt que discutim gent de fora si o no, ara depenent d'aquesta gent per sobreviure  no podem ser tant hipòcrites de pensar que sense ells tindríem la mateixa vida, hem adaptat la nostre vida a les seves necessitats, per tant han de pujar perquè nosaltres podem guanyar calers. i gràcies a que pugen podem gaudir de uns calers que sense ells no tindríem. 
Dit tot aquest rotllo ara només he de dir que ara en estat de confinament total no cal que pugin, però si ho fan que tinguin la decència de quedar-se a casa seva, però també l'hem de tenir la gent de la comarca, perquè no tots els irresponsables són de fora, també en tenim a casa nostre i com sempre són els primers en saltar-nos aquest tancament forçós,

dilluns, 6 d’abril del 2020

Dia 24 del aïllament, Guerres a les xarxes

Avui dilluns dia vintiquatré del confinament tinc ganes de parlar de les xarxes socials i la meva comarca. tinc ganes de parlar de facebook i els grups que parlen de la Cerdanya, tinc ganes de parlar de la gent que marxa del grup i fa una escena teatral amb el seu abandonament, tinc ganes de parlar de gent que marxa matant, criticant , jo dic si no estàs bé en un lloc la porta sempre esta oberta i més en una xarxa social com aquesta que no has de pagar quota per estar-hi.
Avui estava mirant un Grup nom que m'ha arribat la invitació per part de un amic que es diu Gent de Cerdanya de veritat i he acceptat la invitació. He vist que molta gent procedia de un altre grup que es deia Gent de Cerdanya i que aquesta gent no estava conforma amb la manera de gestionar el grup i han marxat , la queixa principal es que s'havia polititzat el grup amb certes idees i que els demés no estaven conformes,  Jo només trobo malament el nom del nou Grup que vol dir de veritat que els demés eren de mentida. néixer en un lloc es una qüestió casual, depen del lloc de on es troben els pares i ets tu qui decideixis anar a viure on sigui, per tant encara que no hagis nascut en un lloc no vol dir que no estimis aquell lloc. 
Bé el problema de tot plegat es que ara hi ha tantes hores lliures que la gent es posa nerviosa i esta perdent la raó i necessita dir el que pensa. però tranquil que la Generalitat ha trobat la solució de tot plegat ara deixarà sortir a la gent per poder anar al hort  a collir aliments necessaris per la subsistència. [noticia] .
No vull acabar l'escrit d'avui sense parlar del Doctor Ferran la seva vacuna i la reacció colèrica de l'estat espanyol. Això va passar al Segle XIX el 1885 per cer mes precisos, han passat mes de un segle i no ha canviat res l'estat espanyol no ha après res, continuen fent les mateixes ruqueries .[noticia]. Jo només li puc donar les gràcies al Doctor Ferran, Gràcies per plantar cara a uns personatges grisos. 


diumenge, 5 d’abril del 2020

dia 23 del confinament, Diumenge de rams, Quan els enemics els tenim a Casa

Avui Diumenge de Rams es el dia de portar a beneir la palma, i com això no es possible, parlarem de il·luminats, avui parlarem de la suposada conxorxa de l'alcaldessa de Sabadell i el pamflet Digital Crònica Global per imputar al govern, tot per les famós hospital de campanya. Encara que fins i tot l'exercit hagi reconegut que s'havia equivocat , ells a la seva, atacar el govern de Catalunya. En el meu poble la gent mes sàvia es la gent gran i aquesta sempre m'han dit que qualsevol es pot presentar per ésser alcalde, i es la intel·ligència i coneixement  del poble qui decideix que vol qui el governi.O com deien els avis cada poble te l'alcalde que es mereix, però he de reconèixer que Sabadell no s'ha portat tant malament.[noticia]
El Pamflet aquest de Digital Crònica Global està controlat per el mal anomenat periodista de la caverna mediàtica, Pedro J. Ramirez i aquest té com a directora a la germana de l'alcaldessa de Sabadell. També em  plantejo una altre tema que el personatge aquest sigui del PSC deu ésser casual, o potser es el pla del Mandonguilla per anar minant la moral del Govern Català.

Malgrat tot plegat, el pamflet aquest segueix comptant amb publicitat del Govern Català i els seus periodistes participen assíduament en els mitjans públics catalans, a Tv3 i Catalunya Ràdio. Ja està be tenir l'enemic a prop però tant que voleu que is digui.[noticia].
La darrera preocupació d'aquest pamflet es que les defraudadors no podran demostrar els 183 dies que sol.licita el govern d'Andorra per poder obtenir la residència al seu país.[noticia].Però aquests gran patriotes no es s'han de preocupar segur que Andorra els hi buscarà una solució com per exemple donar com a residència coberta els dies de confinament. tot sigui per la pàtria.

Avui han sortit als diaris la imatge de aquell parell d'excursionistes de raquetes de Neu que han anat al Puigpedrós a fer una excursió en ple confinament, els Agents Forestal disposen de Helicòpter i gràcies aquest els han pogut detectar, trobar (encara que s'han amagat) i sancionar, Jo només em demano quan ha costat tot plegat per sancionar a un parell de irresponsables, la sanció serà tant elevada que cobrirà totes les despeses que ha costat la gracieta, o potser hauriem de perfilar millor els recursos.

Colau i l'oportunisme polític,  l'abella maia aquesta , regne del disfressa , la gent cada cop la va coneixent mes , no ha parat d'assetjar al President del Govern Català perquè demanava el confinament total, dons mira tu ara resulta que va ella i diu que ella es va anticipar i va demanar el confinament. Quina sort que les hemeroteques no agafen el virus i podem contrastar versions sinó encara li hauriem de fer un monument.