dimarts, 7 d’abril de 2020

Dia 25 del Confinament, Quan la bèstia s'ha despertat.

Mira tu com es la cosa, ara resulta que la gran bèstia que els veïns de la Cerdanya hem estat creant, alimentat ha crescut i s'ha despertat, I ara a veure qui la para, he de ressenyar que no tothom es igual, qui hi ha moltes gent i moltes maneres de pensar, i que els de fora no tots son dolents però que els de dintre tampoc, en la vinya del senyor hi caven tots per tant hi ha diferents maneres de veure les coses i diferent maneres de pensar. [noticia]
Aquest cap de setmana molta gent s'ha saltat el confinament , gent que  te ganes de sortir de Barcelona per estirar les cames de poder gaudir de la muntanya,Dintre aquest grup de gent hi ha pensaments diversos, també en hi ha que es creuen superiors als demés però d'aquesta gent també en tenim a la nostre comarca, i tant ells com nosaltres depenen dels uns dels altres, Ni ells són la panacea que porten tots els calers per poder sobreviure, ni nosaltres podem estar sense ells.
I si parlem de culpables, potser ens hem de mirar el melic, quan ens vàrem vendre les terres per uns plats de llenties, tots eren flors i violes, tot estava ben fet, ara que hem tret el suc a les nostres terres i hem canviat el bestiar de quatre potes per un que només be quatre dies, ara no volen que vinguin, siusplau potser ens haurien d'haver pensat abans de tot plegat. Sobretot quan varen obrir el forat del Túnel del Cadí, si que ens ha facilitat la manera mes ràpida d'anar a la capital però també ha obert la porta en l'altre direcció, i ells també poden venir a veure'ns. 
També es veritat que em fet mans i manegues per dependre directament de la gent que ve de fora, en la nostre empresa no tenim fàbriques i les poques que hi havia han anat tancant, ara resten només empreses dedicades al turisme, quasi-bé excepte els quatre pagesos que treballen les terres i molts mes que només cobren les subvencions  quan falla aquest turisme no tenim altre manera de subsistir. No podem defensar una terra que ens he venut abans. Ara potser el que ens hem de plantejar si aquest es el nostre futur o si hem de buscar una manera diferent tot plegat. Ara que tenim tant temps lliure es el moment de plantejar-se cap a on anem. Les empreses de Turisme , les constructores i les Administracions son les empreses que generen el calers de la nostra comarca. i Tant la primera com la segona estant arribant al seu màxim mentre que la tercera es una bèstia que s'està menjant els poc recursos que ens queden. 
Foranis si o no ? potser millor buscar com redreçar el nostre futur, com plantejar-nos que volen ser de grans, penseu que aquesta gent que be de fora els creuen el que nosaltres hem decidit que s'han de creure i ho dic jo que he estat treballant en una empresa, on el client davant el treballador sempre tenia raó, i deixaven malament al nostre treballador perquè el client es el que ens donava de menjar. 
I amb aquesta mentalitat del empresari poca cosa podem fer . També he de dir que ara per molt que discutim gent de fora si o no, ara depenent d'aquesta gent per sobreviure  no podem ser tant hipòcrites de pensar que sense ells tindríem la mateixa vida, hem adaptat la nostre vida a les seves necessitats, per tant han de pujar perquè nosaltres podem guanyar calers. i gràcies a que pugen podem gaudir de uns calers que sense ells no tindríem. 
Dit tot aquest rotllo ara només he de dir que ara en estat de confinament total no cal que pugin, però si ho fan que tinguin la decència de quedar-se a casa seva, però també l'hem de tenir la gent de la comarca, perquè no tots els irresponsables són de fora, també en tenim a casa nostre i com sempre són els primers en saltar-nos aquest tancament forçós,

3 comentaris:

Jordi ha dit...

Molt assenyat.

Joana ha dit...

A veure, barreges dues coses. Això de vendre's les terres i llavors després criticar al que ha vingut de fora, passa a tot arreu, no només a La Cerdanya. Si la comarca depén o no dels forasters i si segons com algunes empreses s'han baixat els pantalons davant dels clients, això depén de l'empresa i la gent del lloc, el foraster o qui sigui intentarà treure el seu màxim benefici, això passa en tot i segur que tu també ho fas, en sutuacions normals i no normals, demanes un tractament i si t'ho donen, ja s'ha creat un precedent. No dic que ho aprovi, però és el que passa. Si els de Barcelona pugen a La Cerdanya o no, crec que això no és l'important, el que és important, és que aquesta gent que anirà a la seva segona residència, sigui on sigui, és la gent que tampoc no compleix el confinament allà on sigui que visqui. Ho deixo, que ja és més llarg que el teu post!!!!

ALP2500 ha dit...

Saps que passa Joana en fot molta ràbia que ens haguessin venut l'anima al diable i ara el critiquem, Jo només demano que si s'ha decretat un confinament que sigui real, que la gent compleixi les normes. Però amb tants mecanismes com disposen per comprovar que el confinament es real que gent pugui pujar de Barcelona a la Cerdanya sense trobar-se cap control ho trobo estrany, i jo entenc la gent de Can Fanga que podem disposar de una segona residència amb jardí i pati que no es vulguin quedar a Barcelona, Però amb unes normes de convivència i aquesta es la que no es porta correctament. Tampoc nosaltres som un exemple de convivència i de comportament, perquè amb l'excusa de portar a passejar el gos, puc sortir a buscar bolets, xicoires, puc anar a la muntanya, i els que no tenen aquesta situació s'han de quedar a casa .