dissabte, 25 d’agost de 2012

Alp, com aparcar putejant al màxim als veïns


Hi ha moltes maneres de potejar al màxim als veïns del Municipi, la sort que ha tingut aquest personatge es que aquesta salvatjada l'ha fet al meu Municipi perquè si ho fa a qualsevol altre el cotxe el troba bolcat i sense les quatre rodes 
la qüestió de tot plegat es perquè collons per anar be ell ha hagut d'aparcar d'aquesta manera, si Alp disposés de Municipals amb poder sancionador aquest paio li haurien de treure tots els punts possibles, hi ha moltes maneres d'aparcar davant de Casa però profanar la Font de la Mare de Deu de la Guia ho trobo un pel descarat. 
Mireu fa anys en hi havia un que també feia aquestes coses, un dia no va poder aparcar davant de la font i va tenir la cara d'aparcar davant de l'entrada de una torre, el matí seguent es va trobar una nota dient-li que li siusplau no ho fes més i de pas va trobar els vidres del cotxe trencats, potser haurien de tornar-los salvatges, però deu ésser la única manera de fer entendre aquesta gent que ells no estan sols en aquest mon.

la Ruta del Ferro : Ripoll-Ogassa-Ripoll

Aquest matí tocava fer projectes que em quedaven en el tinter i que feia il·lusió fer. Aquest cop tocava fer la Ruta del Ferro, 
Aquesta Ruta la podem dividir en dos trams, el primer molt planer va de Ripoll fins a Torralles passant per Sant Joan de les Abadesses, representa un 11 quilòmetres de camí asfaltat, em molt bon estat i que puja molt suau. 
El segon tram el que va de Torralles a Ogassa representen 3 quilòmetres i mig amb dues pujades que treuen el singlot i tot la resta planer , et trobes molta gent que ha preferit baixar de la bicicleta i acompanyar-la a peu, però només representa un quilometre de tot plegat.  i tornada cap a baix
Per el camí travesses ponts i túnels , passos a nivell,passes per el costat de l'estació de trens de Sant Joan de les Abadesses que han aprofitat la mateixa per fer-hi un bar , oficina de informació. passes passos a nivell amb les barreres baixades que has d'anar esquivant amb la bicicleta fins que arribes a Torralles on acaba l'asfaltat i arriba la pujada i el camí de terra, per a mi molt mes interessant i agradable que els primers onze quilòmetres, veure com la gent s'esforça per arribar al cim del camí es magnific, els ànims que es donen uns als altres per fer que la gent que va mes tocada pugui arribar sense posar el peu a terra , paga la pena tot plegat. desprès de la gran pujada ve una gran recta que et porta fins el poble d' Ogassa, llavors podem aprofitar per comprar embotit que te fama de ser molt bo.
La baixa fins a Ripoll des d'Ogassa es un passeig no hi ha cap pujada que faci la cosa difícil tot plegat menys de dues hores per fer els 28 quilòmetres i escaig del trajecte. El que tinc Clar que ha valgut la pena venir de Cerdanya per fer aquest petit trajecte, jo tornaré i si teniu oportunitat no es perdeu fer aquest camí.

divendres, 24 d’agost de 2012

denominació d'origen


faria gràcia si no fos, perquè els socis d'aquesta gent es la que governa el país que ens te colonitzats, la veritat que com els testos s'assemblen a les olles, poca cosa podem esperar dels seus companys de partit, bé mes aviat com son un sangoneres serà que ens acabaran prenent la poca sang que ens queda.

dijous, 23 d’agost de 2012

t'Espero a Catalunya

Aquest es el video de la Campanya de Publicitat del govern dels millors, porto veient per la Cerdanya molts camions de l'empresa Llorsan 95 sl dedicada al transport amb un darrera que posava Cataloniai una imatge de MOntserrat. Ara veig que era publicitat de la meva nació, bé per un cop el govern dels millors embaucadors de la terra ha fet alguna cosa profitosa. Aquests ambaixadors amb rodes, promocionen la nostra terra pèr tot arreu, i la veritat que enganxa, i com l'esport nacional es fer cua, segur que el cartell publicitari (es a dir el camió) el repassarant de dalt a baix.[blog promocional]dimecres, 22 d’agost de 2012

Raper detingut per injuries a la Corona


La pell molt fina tenen aquests hereus de la Corona de Felip V. [noticia].

Valtonic el raper mallorquì ha esta dentingut i desprès posat en llibertat per injuries ,
el problema de tot plegat es que aquest senyors de la Corona dels hereus de la Corona de Felip V, tenen com a ídols a personatges com el sovietics per això actuen de la mateixa manera, com a mínim crec que aquí la lllibertat d'expressió no es lliure però els castigs no són tant elevats.
Ha estat denunciat per defendre de una manera poc ortodoxa la nostra llengua, dient per la seva boca el que molts altres pensem, veig que aquí darrerament hem torant a l'epoca d'En Ciscu, però en aquella época l'enemig el veies de cara ,ara surt de darrera les mates com una guilla traidora.

dilluns, 20 d’agost de 2012

Polítics, Quan les Caretes cauen de cop.

Quan la pregunta surt del guió , tots en fora de joc, la veritat es que es van quedar amb els pantalons fins els tormells.

diumenge, 19 d’agost de 2012

la Oreja de Van Gogh : mientras quede alguna palabra

Mientras quede por decir una palabra,
Mientras quede una mirada para mí,
Mientras puedas regalarme una sonrisa,
No, mi vida, me pienso rendir.

Mientras quede por cumplir una promesa,
Mientras quede una razón para reír,
Mientras quede en el tintero algún poema,
Estaremos a tiempo de seguir.

Y es que si me miras a los ojos
Ves lo más bonito que hay en mí,
Un reflejo de ti...
Un reflejo de ti...
Un reflejo de ti...
Bajo esta luna de abril.

Mientras quede algún secreto entre nosotros,
Mientras quede un beso para ir a dormir,
Mientras tengas dos cepillos en el vaso,
Compañero, hay mucho por vivir.

Y es que si me miras a los ojos
Ves lo más bonito que hay en mí,
Un reflejo de ti...
Un reflejo de ti...
Un reflejo de ti...

Oh, uh, oh.

Y es que si me miras a los ojos
Tú ves lo más bonito que hay en mí,
Un reflejo de ti...
Un reflejo de ti...
Cuando te conocí...
Cuando te conocí...
Bajo otra luna de abril

Bèixec-Vima-Querforadat-Estana-Beixec, avui terra mítica

l'excursió d'avui començava a Bèixec a 1310 m. d'alçada, el primer problema l'he trobat a martinet avui hi havia una cursa de bicicletes de muntanya per tant el transit estava regulat, per sort la cursa anava en retard i per tant m'han deixat passar , Al moment d'arribar a Bèixec m'he trobat que allí hi havia control de la cursa per tant no es podia aparcar el cotxe enlloc he hagut de baixar 200 per deixar-lo en un prat. i allí ha començat la excursió a la terra mítica del Baridà, per començar he agafat el camí que surt de bèixec fins la casa pairal de Vima .
Vima te la fama que allí hi va viure fa segles la princesa asteca Maria Chipaguazin, filla de Moteczuma II , aquesta princesa asteca es va casar amb el senyor Joan Grau, baró de Toloriu el qual va participar en la conquesta de Mèxic. sempre s'ha dit que el dot que va portar la princesa va ésser enterrat aprop de la casa.
un cop fotografiat aquest lloc h eagafat el camí direcció al Querforadat, hi ha un desviament a l'esquerra ens pot portar a Estana o a la Garrava terra també amb la seva historia, història que s'explica amb molts llocs igual però canviant només quatre matisos, es i diu que a la Garrava vivia una senyora sola i que uns lladres la van intentar robar, ella que era molt espavilada al veure arribar els lladres va començar a cridar dient: "Joan passa al davant, Pere tu volta per el darrera, bernat tu per el terrat, i jo i en Ramon comptarem quan son. Els Lladres al sentir a la mestressa cridat tanta gent es van pensar que allò estava ple de gent i cames ajudeu-me van sortir pitant.
Al arribar al desviament a Estana i la Garrava es quan m'he trobat als ciclistes de la cursa de muntanya, eren una trentena i anaven bastant separats, he hagut de tornar enrere per poder agafar el camí del Quer, he baixat fins el riu, allí m'he descalçat com marca la tradició i he passat el riu amb l'aigua als peus, estava freda, però amb la calor que feia avui agradable aquella sensació. He pujat fins el poble del querforadat, allí abans d'arribar al poble he agafat aigua de la font (amb el cartell que posa aigua no tractada sanitariament) i apa des de el quer he agafat el Gr- que ve de Cava i direcció cap el Coll de Pallers i allí estana, al mateix Coll de Pallers he trobat una altre font i allí he tornat agafar aigua, des de Estana he tingut sort i com la cursa passava per allí m'he estalviat passar per la carretera asfaltada sinó que han marcat el camí que porta al desviament rural de Bèixec, he passat per la Borda d'en Tonico, d'allí he arribat al Collet de bèixec i el poble restava als meus peus, visita a les runes de l'església i excursió acabada, ( 4 horetes) . 
Avui he acabat les 6 rutes del llibre Baridà , la veritat es que han estat recorreguts diferents i magnífics i he après moltes coses de la cultura i la llegendes d'aquesta sub-comarca , Per cert a Vima m'he trobat gent que anava amb  les burricletes, la veritat que molta gent s'anima a fer molts camins donat que ara no s'ha de pedalar tant per  arribar als mateixos llocs.