dissabte, 1 d’agost del 2009

Programa d'Ajuda Viure al Poble.

El poble d'Alp juntament amb els pobles d'Esterri d'Aneu i vilaller formen part dels 26 municipis catalans que han estat seleccionat per el nou programa viure al poble, que vol finançar equipaments que ajudin els habitants de nuclis de població petits a quedar-s'hi i a fixar població,

El pla està finançat en bona part pels fons Feder de la Unió Europea, i serà gestionat pel Departament Català de Governació. Alp rebrà per aquest concepte 483.000 euros per a un projecte de millora urbana i turística i per vitalitzar econòmicament el municipi.

Bé a veure si els polítics municipals entenen els de Viure al poble i no el confonen per Viure del Poble.

Però el municipi ha de presentar projectes de 600.000 a 1.300.000 euros i s'han de fer càrrec com a mínim de finançar el 45 % del cost de l'actuació.

Això de subvencionar la meitat de una obra vol dir que s'han de fer obres de coses necessàries realment sinó estem llençant el 50 % de una cosa que no es prioritària, i nosaltres de fer coses no prioritàries per gaudir de subvencions en tenim el cul petat, només ens hem de dirigir al famós palau de Congressos i que la veritat allí vàrem enterrar mig poble.

El Riu Subterrani de LabouicheA dues hores de la Cerdanya, a 6 Km de foix podem trobar el riu subterrani de Labouiche en el terme municial de Varcejoul, son 75 minuts per sota terra, damunt de una Barca, gaudint de les estalactites i les estalacmites, i amb un silenci només truncat per els crits del senyor que porta la barca quan bé un company en direcció contraria i la cosa esta molt estreta.
Es una excursió per fer, per perdes per aquests paratges terra de Càtars, on podem visitar a part d'aquest riu subterrani, el Castell de Montsegur començament del Camí dels Bons Homes i ruta Catàr fins arribar a Queralt.La Veritat que es molt maco tot allò i ho tenim a dues horetes de la nostra comarca nosaltres que ens creiem el melic del molt hem d'aprendre molt del com tractar al turisme i aquests senyor, i aquesta regió es un lloc on amirallat-nos.
Perquè aquesta gent treu suc de sota les pedres, tot ho tenen abocat a que la gent que els visiti estigui el millor atesa possible, i a part de cuidar els pobles com a pessebres tenen activitats de tot tipus.Ja he arribat a l'any

Avui fa un anyet del meu primer escrit, bé si se li pot dir escrits a aquestes coses que dic jo, per tant voldria agrair a tota la gent que ha perdut quatre segons de la seva vida en llegir les bajanades que escric, de veritat que m'ha fet molta il·lusió les visites que he rebut i els comentaris de tothom, tant a favor com molt millor les crítiques que son les que et fan millorar.
En quan a Agraïments en hi ha un molt especial per la culpable de que jo escrigui , la Mar amb la seva empenta es la culpable de tot plegat i feia falta aquella empenta perquè un paio de la muntanya acostumat a dir els seus parers al bar els escriguis a un ordinador, per tant moltes gràcies mar.
També vull agrair les visites dels mossos d'esquadra que tot just parlo del seu cap, el senyor Saura tinc la visita pertinent a veure que es comenta i que es diu d'aquest impresentable, dons nois a veure si de tant en tant quan feu la visita de rigor deixeu algun comentari, sempre es bo trobar interpretacions de totes les coses diferents a les teves.
I per acabar només dir que ara que li he trobat el cuquet a això de dir les coses com les penses no pararé per tant tota aquesta gent que s'ha acostumat a llegir-me de tant en tant penseu que seguireu patint del meus escrits.
Una Abraçada
Pere Secases i Casadesuís
Alp, un poble que fins i tot del voluntarietat volen treure partit polític.

divendres, 31 de juliol del 2009

per l'Agost Reagrupament torna a Casa

Aquest més d'agost podrem gaudir de les xarrades d'en Joan Carretero i Reagrupament el dissabte 8 d'agost a les 22 horesa les escoles velles, a Bellver de Cerdanya i el Divendres 14 d'agost a les 22 hores al Museu Cerdà, podreu gaudir del rossinyol que canta llibertat amb tant de voltor en busca de carnassa que hi ha en la política catalana. [situació de Reagrupament].

La gent pot estar d'acord o no amb el senyor Carretero, però la seva paraula va a missa, es com el rossinyol que anava a França a gaudir de la llibertat. perquè es l'únic polític que ha dit clar que ell vol la llibertat del seu poble. els altres nomes s'omplen la boca de paraules.

Mig Segle del Vent d'en Raimon, i mig Segle d'Eta

Aquest any fa mig segle de que va apareixer la cançó al vent d'en Raimon , una cançó protesta que en un principi no volia tenir conceptes polítics i que va acabar sent un crit a la llibertat i de caire politic [noticia].

Avui per cert també fa mig segle de l'aparició del grup terrorista Eta, que en un principi va lluitar per la llibertat del seu poble i que desprès es va convertir en una panda d'assessíns que només ataquen a traïció i en la foscor.
Aquesta conducta ja no es lliutar per la llibertat del País Basc, ara maten per matar. Només busquen proveir-se dels calers per mantenir-se com a grup terrorista, però clar ells no busquen la llibertat del seu poble, a més hi ha moltes maneres de lluitar per la llibertat del seu poble, però resulta que utilitzar la violència per aconseguir una llibertat disposan de altres alternatives per aconseguir aquesta mateixa llibertat, la paraula, el diàlec, la conversa potser es una arma molt millor que no pas la pistola, i a més d'aquesta manera no moren gent inocent.
Perquè no es cert que amb l'amor i la guerra tot es vàlid, un ha de tenir una mica de integritat i anar matant gent inocent no trobo que sigui un pas per aconseguir la llibertat de cap poble.


dijous, 30 de juliol del 2009

l'Exercit Espanyol a Montjuic perquè es una força de pau

Segons Chacon Montjuic ha d'ésser habitat per els hereus de Felip V perquè son una força de Pau. I clar com els catalans son tant guerrillers fa falta una força de Pau [noticia].

La veritat que aquesta ministra es divertida, perquè cada cop que fa una declaració això representa una aspiració a caganer de pessebre.

Això si que retirar els simbols franquismes res de res, no sigui el cas que aquestes forces pacifistes es revolucionin [noticia].

les Estadístiques de la por, I reagrupament que no apareix?

ha sortit la darrera estadística de les intencions de vot dels catalans i segons aquestes estadístiques fetes per l'empresa Feedback diu que el tristpartit no sortira reelegit i que els convenients podrien governar amb el pp o amb els esquerdats [noticia].

Bé que el senyor mas es faci una palla mental amb aquestes estadística perquè es el mes aprop a president que arribarà en unes eleccions. Perquè s'ha de tenir clar que el futur es de reagrupament i aquests no apareixen enlloc de moment, però sortiran guanyadors en les properes eleccions.

Perquè el que hem de tenir clar es que el que necessita la nostra nació es un partit polític que lluiti per la nostra nació que ja en tenim prou de tant emplenar-se la boca de independentisme per desprès acabant llepant les sabates el president del regne dels hereus de Felip V.

dimecres, 29 de juliol del 2009

Catalunya juntament amb Girbraltar les darreres Colònies Europees

Soc d'un País que es diu Catalunya

Soc Català, soc d'un país a la por se'n diu seny, que fem un pas endavant i tres enrere així son els catalans.
Catalunya un país del mon colonitzat i que ja ens va be la situació perquè ens emplenem la boca de molta llibertat però el pas endavant no el fotem mai, no sigui el cas, millor nadar i guardar la roba, així seguirem tota la vida, per tant poca cosa podem fer.

Els Tres Tambors, una cançó centenària

Catalunya l'Arbre Blanc d'en Jordi Batiste

Seguirem Somniant, Sopa de Cabra

dimarts, 28 de juliol del 2009

Oficina de Turisme, perquè?
La veritat que un poble com Alp que s'autodenomina un poble turístic, no es pot permetre el luxe de tenir tancada la seva oficina de turisme durant aquesta setmana han tancat dissabte perquè els treballadors de l'Ajuntament anaven de excursió , dilluns per el descans setmanal i dimarts perquè la noia que està encarregada de l'oficina esta malalta.
Bé jo entenc que un poble com Alp no es pot permetre durant el mes de juliol tenir la oficina de informació tancada, si la noia no es troba bé hem de disposar de una substituta, no es bo de cara a l'imatge del poble tenir una caseta de fusta tancada, i sense cap explicació de la situació. La veritat que en tanta gent treballar a la Casa gran segur que podem trobar algú que ens obri aquesta oficina quan per malaltia la persona encarregada no la pot obrir.
Perquè Clar desprès anem a vendre fum i dient que vinguin a Alp , que es trobaran com a casa, Clar sempre dependrà de com sigui casa teva, però no costa gens tenir l'oficina oberta encara que només sigui per donar propaganda.


SOM I SEREM , D'EN PERE GUISSET

Al voltant del canigo, un vell pastor,
Una vegada en va dir, i t' hé rao !
Em va dir a un català d'arrels, sap o ha de saber,
Si vent que bufa, es tramuntana !
Puntejar mes o menos una sardana!
Venerar, dels avis, la faixa i barretina !
Cantar, les muntanyes regalades i la Santa Espina
Tot català es o ha de d'ésser,
Enamorat de nostres costums i tradicions !
Saber que pel Nadal, son pessebres i torrons !
Que el dia de pasqûes o bé de pasquétes,
Dintre de cada casa, es fan les bunyètes !
Sap o hauria de saber,
Ballar el ballet Cerdà, si no sap la cascavellada !
Beure al porro o al càntir, a la regalada !
Recebre al cor, alegra sotragada,
Quan a l'aplec, la primera sardana és encetada !
Mes sobretot, tot català d'arrels ha de saber ,
Que hem de defensar, hem de lluitar,
Per que nostra llengua i nostra germanor no es perdin demà !
Ha de saber que si nostres mans ajuntem,
Es cert que " SOM I SEREM " !dilluns, 27 de juliol del 2009

Guardans, no tindrà pas l'oscar de Guardià de la nostre llengua

La veritat que els declaracions d'aquest personatge em rellisquem molt, perquè un paio que gaudeix d'un partit per poder passar-se uns anys a la comunitat europea visquen del compte i ara que li han retirat aquesta confiança , renegar de tot i canviar-se la samarreta ràpidament diu molt d'aquest personatge,

Però que aquest personatge em vulgui dir com han de ser els doblatges amb català es com dir-li a la guilla que et vigili els pollets. Que les traduccions han de dur insults cap problemes però barbarismes com menys en hi hagi molt millor per la nostre llengua, el català perd el valor a l'hora que intentem traduir la nostra llengua a la dels veïns copiant totes les frases i nosaltres tenim una llengua pròpia amb moltes frases fetes que s'estant perdent i que hauríem de procurar mantenir. [noticia].

l'Ascensor del Poder o la política de amb mi o sense tú.

Avui com darrerament toca parlar d'en Joan Carretero, la veritat que soc un admirador de les seves paraules, encara que trobo que per encapçalar el nacionalisme Català ens cau una persona que entri a la gent.[noticia]
Però amb les actuacions darreres judicials, cada cop en Carretero en cau millor perquè s'hagi d'obrir un cas polític, amb l'excusa d'haver-se saltat diverses normes en el camí per obtenir l'objectiu, que era atorgar la llicència a Bonpreu i que aquesta a canvi fes una donació de 240.000 euros per un ascensor.

La veritat que aquest judici fot molta pudor, i mes que en farà a partir d'ara perquè en Carretero sempre tindrà l'espasa de Democles damunt perquè en qualsevol moment es pot formar el judici i si perd ésser inhabilitat per prevaricació que això es el que busca algun personatge que no pot guanyar les eleccions de una manera justa i s'ha excusar amb la justícia per arreplegar vots.

diumenge, 26 de juliol del 2009

La política Catalana, el summun de la hipocrèsia

la politica es bruta, això ho sap tothom, però que ara ens surti el senyor Ridao amb aquestes declaracions ho trobo un insult, un insult a la inteligència dels catalans, ells que fa cosa de una setmana que treien pit dient que gràcies al SuperPuigcercòs s'havia obtingut el mes millor finançament del mon ara surt el senyor rigau dient que probablemente harien d'haver votat no al finançament però que els seus deures polítics i mantenir el tristpartit. [noticia].
Si us plau aquest dia que passa fiquen la pota mes endintre de la galleda aviat trauran el peu per sota , perquè ara voler buscar la equidistància quan s'han aprofitat durant quinze dies els favors del finançament i ara dir que la votació si no haguès estat per els tristpartit haguès estat diferent, ho trobo mesquí, es una foto real dels esquerdats, agafar-se a la cadira amb les dents i no deixar-la anar de cap mena.

l'Estany del Diable, un lloc del Capcir endimoniat,


Avui us parlaré de l'Estany del Diable , estem parlant del capcir una petita comarca de la Catalunya Nord que fa frontera amb l'Alta Cerdanya i el conflent. aquesta vall de Galba envoltada d'estacions d'Esqui de Puigbalador per un costar i Formiguera per l'altre , dons be despres del poble de Esposella surt un cami de terra direcció al refugi de la jaceta, aqui deixem el cotxe i comencem a caminar, fins el refugi de la jaça de la llosa seguim caminant fins els serrats verds on deixerem a ma esquerra el cami que va fer el tour del capcir i comencerem a pujar direcció el puig de Terrers de 2540 metres, d'aquest puig per la serra dels Morters arribarem al pic dels morters i als nostres peus hi trobem l'Estany del Diable , un estany mític ple de llegendes i de narracións, la vall de Galba es una vall glaciar en forma de U molt propense a terratremols per trobar-se damunt de una falla que es mou, i d'aquí sempre ha sortit antany que era màgica i s'hi feien rituals per venerar als Déus de la natura, d'Aquesta devoció en queden vestigis a les inscripcions mes antigues de la Peira Escrita, unes lloses esquistoses on hi ha gravats i simbols, noms i dates. Això es un exvots per a la protecció divina contra els poders màgics i infernals.