dissabte, 18 d’agost de 2012

MacGyver i Mercedes

Si que esta malament la venda de Cotxes que una marca com mercedes hagi de contractar al MacGyver per buscar una major venda del seu producte.

Avui ens ha deixat un altre veí del Municipi, Descansa en Pau Xavier Canal Puig

Aquest cop desprès de una llarga malaltia ens ha deixat Xavier Canal Puig, a l'edat de 84 anys i amb tota una vida viscuda li ha tocat a ell traspassar el camí a l'altre vida.  La veritat que ara que tothom parla de Creadors de Riquesa jo vull parlar de Creadors de Poble i en Xavier va ésser un dels grans propulsors del Meu.
 Fa més de cinquanta anys va obrir la primera llibreria del municipi juntament amb la seva senyora, si que va ésser un negoci per guanyar-se la vida però això va provocar que molta gent vingués a buscar el diari i de pas fes les compres al mateix municipi. Ell Constructor de Professió ha tingut la continuïtat en la seva família  la professió de constructor ha estat seguida per el fill i els nets i ara el petit besnét potser també vol ésser com l'avi.
Sap greu quan perdem un veí d'Alp però en sap més quan aquest ha viscut una vida molt intensa i no ens ha pogut transmetre els seus coneixements, aquesta es la meva gran taca en aquesta situació en Xavier Canal tenia moltes coses a explicar però l'edat i les malalties en han retallat aquesta oportunitat.
I recordeu que ell estarà viu mentre estigui en el record de la gent que l'estima.

Ptda: no puc deixar passar aquesta ocasió per donar-li les gracies Al Senyor Xavier Canal Puig, perquè en aquesta vida la gent que fa coses petites per el municipi no se els hi reconeix mai, i per a mí aquesta gent es mereix aquest reconeixement, com deia el capità enciam els petits canvis son poderosos ,per això el meu petit escrit, per donar-li les gràcies per tot plegat.


i això no es com estar a la presó?

La situació de Julian Assange (aquell senyor que es va fer famós per publicar Wikileaks i tots els merders en el que estava ficat els estats units. la veritat que això que al gran nació de les llibertats tingui defectes no els hi agrada massa si es fan públics) aquest senyor va demanar asil polític a Equador el qual li van concedir. 
Però això crea un problema diplomàtic i legal sense límits al Regne units, Ni Londres pot entrar a la ambaixada ni el senyor Julian Assange pot sortir perquè aquesta mateixa està envoltada de policia anglesa. 
Això es com estar en una presó amb les comunitats del privilegiats, però no deixa de ser una presó. amb visites il·limitades però una presó. 
El problema dels anglesos es com detenir i entregar al senyor Assange als seus amos americans sense violar cap llei internacional ni provocar conflictes diplomàtics. 
í
Un bon merder tot plegat. El temps en dirà com es va solucionar tot plegat, però no agradaria esta en el govern del regne Unit en aquesta situació.[noticia]


Bartomeu I, el senyor de la Corona ( de Bolvir )

La política i el poder transforma la gent , els hi dons la vara de l'alcaldia i això sembla aquella pel·lícula dels senyors dels anyells.
Si que es cert que Bolvir ha sofert un gran canvi amb la renovació de la Casa Gran, ara te una imatge de poble i un rentat de la imatge total però clar això no dona poder a la gent que el poble va donar diví a la gent que el poble va decidir que volia que governés 
Aquesta setmana el senyor Alcalde de Bolvir, volia fer de Mosso d'esquadra , aquesta setmana volia posar multes de trànsit, senyor vostè com qualsevol veí pot denunciar als mossos de Esquadra qualsevol infracció del codi de transit. , però vostè no es ningú per sancionar per infraccions de transit. I que consti que aquest no es el primer cas d'aquesta actuació, potser trobarà algú que pagui aquesta multa però de fonament legal poca cosa  i si el que vol es que es compleixin les normes de circulació ho te fàcil , només ha de donar permís als mossos per actuar al seu municipi o crear una guàrdia urbana, però segur que en el segon cas li sortirà mes car la salsa que no pas l'indiot.
Jo trobo molt bé que es vulgui fer complir totes les normes de conducció però potser abans de intentar obligar als demés complir aquestes normes llavors podríem per començar per no aparcar el cotxe davant del portal de la masia que hi ha davant la Casa Gran, perquè això em recorda tot plegat que només volem que les normes les compleixin els de fora i nosaltres ens la passem per el forro de la corbata.

Tranquilo majete, no facis res no sigui el Cas

Seguint el consell d'en Jordi us penjo una cançó que diu molt del tarannà català, esta amb la llengua d'en Sirvent (Cervantes segons ells), dons bé aquesta cançó ens classifica bastant be, som així, no fem res perquè no sigui el cas que quedem amb els pantalons baixats.la defició de catala es la seguent persona que no fa res així res no erra. ja està clar que el nostre figura representativa del pessebre de nadal es el caganer.Avui he tingut l'oportunitat de conèixer un antic natiu del meu municipi, aquest senyor de mes de 90 anys m'ha explicat durant els deu minuts que ens hem vist moltes coses de la història del meu municipi, aquest doctor te una memòria de nassos, segur que de petit va menjar moltes cues de panses. dons bé aquest senyor m'ha definit el tarannà català i segueix la corrent de la cançó aquesta dels Celtas Cortos, aquí no farem res no sigui el cas, que potser ens hauriem de emmirallar amb els senyors del país Basc ell si que van a una, però nosaltres som una panda de solitaris , només podem anar sols així ningu no ens fot ombra. però clar aquest individualisme es el que fa mes vulnerables . en canvi els hereus de la Corona de Felip V en questions d'estat van tots juntets i agafadets de la ma . Només vull donar les gràcies al senyor Curtó per el seu temps que m'ha dedicat, la veritat que paga la pena tot plegat i trobar gent gran que vulgui parlar del teu municipi la pots comptar amb els dits de la ma.

divendres, 17 d’agost de 2012

El nen de Cal Valentí Carreter ja ha obtingut el Carnet de Conduir, i ara que farem de l'Aixam

Bé avui es un gran dia perquè el nen de Cal Valentí Carreter o Cal Bul·lo com es coneix ara ha obtingut el Carnet de Conduir, avui ha aprovat les practiques de Circulació, per tant ja tenim un altre perill a la Carretera. 
Entre la molta gent que segur que s'en alegra de tot plegat hi ha una persona molt important per a nosaltres que seguir que allí damunt dels nuvols està sonreient avui, aquesta persona mentre va ésser viva no parava de donar-li anims perquè aconseguís aquesta fita. Dons bé Jordi Beltran Fosses Padrós tres anys i mig desprès de la teva pèrdua aquest personatge ha obtingut el tant esperat premi, ara ja es un conductor de cotxe, Fins el dia d'avui el veies amb aquell aixam amunt i avall un petit perill per la circulació, Ara ja ha pujat de nivell ara es un perill com els altres, molta felicitats Sr. Xavier Aceituno Llanas, has vist com tot es possible aquesta vida. Tu ets un exemple de tot plegat

dijous, 16 d’agost de 2012

La Capella de la Mare de Deu de l'oveja no s'hauria d'arranjar?

El problema del meu poble es que la història no interessa a ningú, o això es el que em sembla a mí. Resulta que tenim molt poc romànic en el nostre poble, a part de l'esglesia de Sant Pere d¡Alp amb masses reformes  per poder gaudir de la història a part de que la guerra civil va cremar el retaule que hi havia de fusta. era magnific i el podem gaudir d'ell gràcies a la foto que m'ha cedit en Miquel Sala, la veritat que es magnific . 
Dons bé ahir santa Maria per la tarde m'aborria i vaig aprofitar per anar fins la Molina a fotografiar les esglésies que hi ha i vaig anar fins la Capella de la Mare de Deu de l'Ovella. Resulta que aquesta capella van aprofitar les parets de la Capella per fer un corral d'ovelles, ara fa coses de un parell d'anys que s'han deixat de haver bestiar en aquell edifici, i aquest ha restat abandonat de la ma de Déu. Aquest matí la Marta Balart que es la encarregada de Correus del municipi que tant trovem a mancar quan no hi es perquè coneix a tothom i es capaç de saber l'adreça de la gent encara que estigui mal posada en la carta .m'ha parlat de la Capella de la Mare de Deu de l'Ovella. i el mal estat que es troba. la veritat que si que es troba en un estat penós. però nomès tenim un petit problema allò es propietat privada, es poden fer reformes a la propietat privada o sol.licitar que es facin perquè la cultura i sobre la història perduri.aquest es el meu dilema, de moment la Capella està de capa caiguda i en pocs temps sino s'arranja no restarà res de tot plegat. 


Per trobar aquest corral podeu anar al km 156 de Ribes a Puigcerdà ,podreu gaudir de la prota de mig punt . està tapiada peró es veu be des  de l'interior. Una còpia de la imatge de la Mare de Déu de l'ovella es venera a la capella que hi ha a la  Torre de Riu, però aquesta capella també es privada i no es pot veure.

.

dimecres, 15 d’agost de 2012

Refugi del Pradell- Tossal Bovinar- Pic d'en Sirvent- Roques blanques- Roca dels quatre duros- refugi del pradell


avui dia de Santa Maria era un bon dia per sortir de excursió,Avui hem fet un paréntesis a la lluita dels senders de la comarca, avui tocava fer algun cim de la nostra comarca,  la veritat que el dia prometia, i així ha estat. sortida a les 9 del mati per començar a pujar des de el refugi de Pradell (Cap del Reg amunt fins el proper refugi) es puja per la els prats d'alli fins  arribar al peu de la Tossa Bovinar, allí comença la pujada de veritat, es una mitja hora de pujada constat veien sempre la Tossa Plana de lles a la dreta (2916 m.) . un cop es fa el cim (2843) es trenca a l'esquerra en direcció als llacs de la Pera per poder fer el Pic d'en Sirvent (2746 m) un cop fet aquest cim es torna enrere per poder visitar les roques blanques i seguim baixant per la carena per visitar la roca dels quatre duros (2544m.) quatre duros (cotre duros) es el preu que va haver de pagar els veïns d'Arànser als Andorrans per la compra dels terrenys per ampliar el seu terme municipal .


Desprès de la visita de rigor tornada al refugi del Pradell (4 hores i mitja d'excursió). El mes curiós de la petita excursió d'avui han estat els acompanyants, a la pujada al Tossal bovinar m'he trobat amb un parell de marmotes i una llebre que tenia ganes de córrer .

quan he arribat a dalt al tossal Bovinar i he passat per el coll d'en Sirvent direcció al Pic del mateix nom , una bandada de corbs m'ha acompanyat tot el camí això si cridant i xisclant sense parar, i al arribar a la roca dels quatre duros llagostes per tot arreu.
la Veritat que ha estat entretingut poder gaudir de les vistes d'aquests cims, tot de llacs andorrans i catalans , he pogut gaudir dels llacs de la Pera, de la Colilla, del Setut i per la part andorra el de l'Illa. També es pot veure des de el pic d'en Sirvent el Coll del Perafita i el pic del Perafita (també conegut com el Tossal de la Truita) i del Monturull.

dimarts, 14 d’agost de 2012

Els Convenients i desunits i la seva veritat absoluta

Mireu començo a estar tip de que tothom et vingui a dir el que has de fer i com has d'actuar, començo a estar fins el nassos que aquests politiquets de segona em diguin que hem de fer i com hem d'actuar.
Avui la presidenta en funcions ha reiterat que on hi ha una opinió majoritària és entorn del pacte fiscal i per tant el que hauríem de fer es el clam fort i de consens, en una manifestació unitària per el pacte fiscal el dia 11 de setembre.
Bé vinguen de una botifler unionista ho entenc que venguin aquesta pel·lícula ara sortira l'escolanet Pujol dient que ells busquen la independència i tot això però això ho farà un diumenge d'escalfor i quatre copetes de no res ,desprès de la ressaca  allò que va dir el diumenge ja se l'emportarà el vent.
També ha manifestat que l'objectiu del Govern ara no es l'independència, bé la veritat es que ni ara ni mai , mentre hi hagi aquesta gent al govern la independencia de la nostre nació es una utopia. 
Desprès l'amenaça de les eleccions anticipades , però clar això es una amenaça que no poden assumir perquè si hi ha eleccions i no guanyen per majoria absoluta potser que s'hagin de menjar els mocs.I sempre disposen del partit feixista a l'ombra que els hi donarà el suport que calgui, ja que no deixen de ser cosins-germans.
[noticia declaracions Ortega]

Actes Vergonyosos, l'avarícia davant un incendi.

El passat dia 12 d'Agost a tocar l'Hospital Joan XXIII de Tarragona un helicòpter de la generalitat va ésser apedregrat per el propietari d'una bassa perquè el helicòpter carregava aigua de la mateixa bassa.
l'Aparell intentava omplir el seu dipòsit en una bassa prop del riu Francolí per apagar un petit incendi . El que ha de saber aquest vàndal que davant un cas d'emergència la llei autoritza agafar aigua de qualsevol zona, fins i tot de piscines particulars. Mes tard si és el cas d´'un particular, se li abonarà l'import de l'aigua obtinguda. 
Dons bé jo estic perquè aquest senyor se li cobrin els danys que so sofert l'aparell així com una sanció per aquesta manera tant solidària d'actuar, que no tingui mai la mala sort que se li cremi alguna cosa seva i es tingui que treure aigua dels llocs propers, perquè potser els seus veïns poden actuar de la mateixa manera que ha actuat ell, i tingui que apagar el foc a escupinades.[noticia]diumenge, 12 d’agost de 2012

ruta d'Avui: Viliella El Vilar-Coborriu de la LLosa-Salt del Molí- Viliella

l'excursioneta d'avui ha estat curta una hora i mitja de Caminada diürna, la veritat que arribar fins a Viliella amb 'aturada de rigor a la Font Subirana era lo seu, arribar a Viliella i començar la Caminada, avui he començat baixant per el sender 33 el que va de Viliella fins el Vilar (vilà segons el pintor de torno, que es pensa que s'han d'escriure les coses com es pronuncien , això nomes passa amb l'idioma dels conqueridors) bé el trajecte està brut, mal senyalitzat i amb moltes possibilitats de perdre el nord. La veritat que això no es un sender això es una aventura. un cop s'arriba al Vilar s'agafa la carretera direcció Coborriu de la Llosa, es passa per les runes de l'església de Sant Marc. i quan s'arriba al contrafort abans de Coborriu es trenca a l'esquerra allí mateix hi ha la capella de Sant Antoni, visita al cementiri de Rigor amb una tomba peculiar en un costat família Bagaria en l'altre Espanya de Coborriu ( ja tinc conya per fer a l'amic David). Un cop fotografiat l'esmentat cementiri  he seguit el camí fins a trobar la baixada del sender 25 , aquest sender agafa un Gran Recorregut i agafa de pas el Camí dels bons homes, la veritat que esta molt net aquest tros , tot just arribem al riu passem una passarel·la de fusta i allí mateix hi ha el salt del Moli, un salt d'aigua de uns 5 metres es una foto de llibre. 

Visitat les runes del Moli i tocat una mica l'aigua desprès seguim el sender 25 fins arribar a una cruïlla de camins trenquem a la esquerra i cent metres mes avall agafem el sender 32 de pujades fins a tornar a viliella. allí visita al cementiri i a la església, agafar el cotxe i tornar a casa  que la tarda hi ha campionat de botifarra a All.
Guerres d'avui : avui he obert un altre front aquest cop es la guerra dels senders, jo em demano com si es tant difícil mantenir nets tots els senders en hi hagi de dos tipus, els sender familiars netejats i arranjats sempre i els senders aventurers que no cal netejar-los i que son una loteria. De pas m'estalviaria portar una petita picassa i una falç a la motxilla per anar tallant herbes i matolls per tot el trajecte.


Ahir 11-08-12 tocava tornar al Pla del Pegot

Ahir tocava tornar al Pla del Pegot, ahir feia cinc anys que van trobar sense vida al Senyor LLuis Maria Xirinacs, va morir el dia 6 però fins l'11 no el van trobar.
Dons bé jo en memòria d'ell vaig tornar al Pla del Pegot, aquest cop a Ribes de Freser vaig trencar cap a Bruguera d'allí al Coll que es troba al peu del Taga i vaig anar baixant desprès s'agafa un camí de terra a la dreta i s'arriba al Pla del Pegot. no hi havia ningú una tranquilitat immensa. 
a l'arrivada hi ha un cartell que parla d'en Xirinacs, de les seves actuacions i el seu taranna al mig del Pla la Pedra Gran amb una Creu al mig, no tinc clar que vol dir aquella creu però el que si que tinc clar es que allò es terra sagrada. Als peus de la pedra hi ha una ofrena de la Cup, amb una senyera per estandard i enganxada a la pedra hi pots trobar, la foto d'en Xirinacs, la foto de la senyera estalada de l'Estat Català i la senyera Aragonesa. 
Desprès d'estar assegut damunt de la pedra una gran estona tocava tornar cap a Casa vaig agafar el camí que porta a Ripoll un paisatge immens amb la parada al Mirador del Niu amb vistes magnifiques i aquí s'acava la petita visita al mestre Xirinacs.