divendres, 24 de juny de 2011

quan una imatge no val més que mil paraules, quan la realitat depen dels ulls que s'ho miren

Durant aquesta setmana ha recorregut per la xarxa una fotografia d'en Scott Jones petonejant a la seva xicota durant una repressió policial a Vancouver. Semblava tot molt romàntic, però clar ara qualsevol es fotògraf i poc agafar imatges de qualsevol lloc a qualsevol moment per tant hi ha imatges de la situació aquesta i el que semblava un cant de sirena de fes l'amor i no la guerra ha resultat que no era mes que una ajuda a la seva xicota per un atac desmesurat de la policia. Bé era molt més maco el primer intent però com sempre la realitat es molt diferent a la ficció.


Alp-Masella-Coll de la Mola i Coll de Pal

 Avui tocava a Passejar la Bicicleta  i he decidir pujar fins a Coll de Pal , he sortit des d'Alp direcció Masella eren quasibé les 10 de matí, he pujat per el camí antic per la Roca Castellana, direcció la font Maimona llavors seguint el camí he passat per els Pins d'en Berdot fins arribar a la Font dels Ocells allí he trencat a a dreta direcció Masella i cop he arribat a la Carretera General l'he atrevessat i he pujat per el camí de terra direcció Coll de pal  he pujat per el GR-4 (puigcerda a Montserrat)fins arribar a les pletes de castany, allí he anat direcció Coll de Pal , m'he trobat a tota la gent que fa la baixada des de els Rasos d'Alp i que ha pujat per el telecabina, m'he hagut de parar per deixar passar aquesta gent que semblava que perdien el tren.
Tot plegat he arribat a la Carretera Asfaltada de Coll de Pal allí he seguit el camí fins arribar al mateix coll 2070 metres d'alçada, allò estava ple de cotxes  de gent que fas excursions fins la Tosa d'Alp eren mas o menys migdia.
La baixada ha estat per el camí de pujada fins arribar a la barraca de pastors de la pia allí he agafat la direcció la Pia per veure l'habitat de la lacerta Agilis i amb una mica de sort poder veure algun  llangardaix d'aquesta especie autòctona.[lacerta agilis]. Avui no he tingut sort i no n'he vist cap, que hi farem.
Un cop he deixat la pia he agafat un camí ramader fins agafar el camí de tornada cap a Casa, al trencall del dipòsit d'aigua he fet el circuit dels dipòsits fins arribar a fontrillans, llàstima del pagès aquell que te tancant el camí que no ha aprés que apart d'ell també la gent te dret a passejar i has de fer quasi bé com guerriller anar arrossegat per que el vailet no et piqui. un gran detall de cara al turisme, quan arribes al final del cami de terra i agafes el camí del dipòsit de fontrillas hi ha restes de cartell informatius, la veritat que allí no hi fan res i potser si molesten ell llancem a les escombraries i si son importants els guardem a qualsevol altre lloc. i cop he arribat a a carretera llavors anar fins a casa ha estat bufar i fer ampolles. Un matí intens i profitós.

dijous, 23 de juny de 2011

La Crida 30 anys de història.


Fet i fomut han possat 30 anys, demà es el seu aniversari , aquest moviment de independentistes  catalans va ésser el primer pas la llàstima es que no ha tingut continuitat, i que molts s'han volgut atribuir l'exit de tot plegat.
Aquella desobediència civil , formada per quatre i el cabo però gent audaç, decidida que respirava independència per tots els costats que va disposar de una ajuda molt important la gent, la gent sentia aquella cosa com a seva i aquest suport els feia molt mes forts.
[noticia]

El problema el tenim ara , ara que necessitem un altra Crida, i mentre recordem temps passats del que eren i voliem ser, el dia d'avui ens prenen el pel tots plegats, començant per els nostres politics i acaban per els nostres enemics. La veritat que la crida ens ha deixat un legat molt important. legat que no fem servir massa però que es una lliçó per el nostre futur:


Fer política apartidista des del catalanisme és un dels aprenentatges de la Crida que continua de plena actualitat.


I aquesta ha de ser la solució en el moment que barragem independència amb els partits polítics es quan anem venuts ja ho deia el senyor Daniel Cardona . que la llibertat del nostre poble l'ha de aconseguir ell mateix no esperar que els politics moguin un dit per la nostra llibertat . [daniel Cardona]

I si els hi paguessim nomès el sou base a aquests barruts.

Bé la situació es la seguent, entro a l'alcaldia perquè tinc mes barra que espatlla, enganyo a el poble perquè em voti i un cop tinc agafada la mamella del poder, el primer que faig es apujarme el sou, si s'ha de robar al poble el primer en actuar que sigui jo mateix. Felicitats a tots aquests aprenents d'encantadors de serps, que abans de demostrar la seva vàlua el que han fet ha estat decidir que el seu sou s'ha d'apujar una miqueta.[noticia].
Jo fins i tot entendreria que això es fes desprès de demostrar que som vàlid en el càrrec en que estem ,però abans, això fa pudor, pudor d'ésser un desastre i rampinyar abans que ens fotin al carrer. Per tant potser el que hauriem de fer a tota aquesta púrria de personatges es pagar-lis el sou base, que cobrin els 500 euricos que cobren els pobres jubilats, gent a l'atur que disposen d'ella, ect.. i llavors veuriem si es presentaria tanta gent per treballar per el poble.

Ara no es el moment de passar comptes, i si el moment de treballar.

Ara desprès de la morrada dels d'Ensorrant Cerdanya, els seus antics personatges dels Esquerdats vant treient pit, jo penso que ara no es el moment de passar cap mena de comptes això ja ho ha fet el poble i els ha dit el que volen. Però clar tampoc això es una victoria dels esquerdats que si exceptuem a Montella han restat per tot arreu, per tant potser menys baralles entre germans i mes anar tots a una. Això si el protagonisme i els egos dels senyors en qüestió els hi permet.[noticia].
Tampoc es el moment de fer demagògia barata, i dir que a la Capital de la Cerdanya hi havia gent que els haguès votat, jo em demano i perquè no van fer llista?, acàs algú els hi va privar, o potser es va donar el cas que ningú volia anar amb aquesta llista, per tant ara dir a brau passat que haguès passat ho trobo fora de lloc.
També han de recordar els Esquerdats que aquesta terra es com la terra del Cid, que estimem els nostres herois encara que aquests ens prenguin el pel, i molt mes en eleccions municipals on els partits pinten ben poc. El mes important són les persones vagin en el partit que vagin.
A la capital de la Cerdanya se li ha passat factura a una manera de governar dictatorial i poc clara, s'ha acabat espero amb la foscor de l'Administració, de moment els hi donarem un centenar de dies per desprès poder dir la nostra.
Però el que no trobo étic ara es que uns partits que se senten guanyadors per quatre pactes interessats diguin que les demés llistes s'ham amorrat, la veritat que tant esquerdats com Ensorrats han perdut pes especific a la nostra comarca i fer llenya del arbre caigut poca gràcia té.
Potser si construim envers de destuir les properes hi haurà fruits diferents, això si els que governen ara ho fan malament sinó la capital de la comarca continuarà convenient.

dimecres, 22 de juny de 2011

l'altre Cara de l'esportDe veritat que em trec el barret davant aquests nanos,per a ells es molt mes important participar que no pas guanyar, ells que són uns perdedors nats no perden mai l'optimisme algun dia guanyaran. però fins i tot el seu primer objectiu no es guanyar, sinó marcar un golet, increïble tot plegat com un grup de nanos poden sommiar i aconseguir el que desitgen i no abaixar mai el cap. la veritat que aquest petit video m'ha impresionat, si que pot ésser que siguin un equip petit, però es l'equip amb el cor més gran.

s'ha Acabat el Carnastoltes, es el moment de treure's la careta

Ja ha arribat la fí del Carnestoltes i ara es el moment de treure's la careta, ara es el moment de representar realment es el que són, un partit seguidor de les ordres de Madrid, i això es pot anar veient amb diferents ticks, començant per la ma dreta d'en Mas el Duran i Lleida que te com únic proposit una cartera de Ministeri i per això es capaç de vendre's l'anima al diable i seguint per els seus seguidors, la veritat que tot plegat es molt dur, com aquesta paios poden anar dient que volen la independencia de la nostra nació.

La darrera Actuació d'aquests Personatges de Convenients i desunits la podem trobar a la Vall d'en Bas, on no ha permés a una regidora de Solidaritat Catalana jurar la possessió del seu càrrec per entendre ell gran defensor de la nostra nació que jurès amb aquesta frase:

'prometo, per imperatiu legal, respectar la Constitució del Regne d'Espanya i l'Estatut d'autonomia de Catalunya, amb l'objectiu de derogar-los per la Constitució de l'Estat independent de la Nació catalana'".

Aquest ha estat el gran delicte d'aquesta regidora del municipi, si us plau senyors que no ha mort a ningú, amb les barbaritats que hi ha en aquest mon que surti un aprenent d'alcalde a dir com s'ha de fer una promesa de jurament de càrrec ja m'hi ha per llogari cadires.[noticia]

dimarts, 21 de juny de 2011

Tot es culpa de la Televisió

La veritat que quan es diu que estem governats per uns il·luminats tenen tota la raó, cada cop que obren la boca foten la cagada del segle i per exemple aquí teniu la darrera d'aquell senyor que van fer President de Bolivia, el Senyor Evo Morales [noticia].
Aquest filòsof de Sudamerica amb la seva visió espectacular ha aconseguit dir que la culpa de que la gent es possi banyes es de la Televisió, i es culpa de les telenoveles i del cinena que la gent es divorcii, Aquest gran intelectual també va dir que la violència i el terrorisme també es difonen per la televisió i provoquen la deliquencia urbana. Per tant la inseguritat ve provocada per la televisió.
Llavors ho tenim fàcil quan faci qualsevol discurs dels seus el mes assenyat de tot plegat es tancar la televisió així no provocarem cap divorci, ni es produirà cap mena de violència.

Camatx , Que bells records aquell del passatBe avui us parlaré de la president del partit aquest neofeixista de extrema dreta sucursal de la caverna mediàtica on la seva presidente ha presentat una querella contra la societat de l'embut pel Carnestoltes de Terrassa .

 En una imatge la dirigent popular apareix com la cara d'una serp (segur que representa un escurçó negre) amb la bandera preconstitucional a la boca (aquella del voltor al mig de la mateixa) i una frase que diu Catalunya trepitjant La corona dels hereus de Felip V.{[noticia]
Segons la querella això suposa una clara manifestació injuriosa, doncs aquesta representació te un clar contingut ofensiu o denigrant per la dignitat de la persona. ( clar que aquesta imatge va sortir per el Carnaval )

Bé primer dubte que tinc la demanda l'hauria de fer la persona o el gremi de les serps perquè sempre les comparacions son odioses.
Segon dubte aquests personatges fa poc van treure un joc per internet en el qual anaven a la caça i captura de immigrants , això no es ofensiu per la integritat de la gent. o com sempre ells sempre van a la seva i només actuen quan les coses els hi van en contra.
Tercer ara treuren el cap del cau perquè aquest mal polític i pitjor governant que ens ha tocat a la tombola i que governa la Generalitat de Catalunya ha triat aquests paios abans d'agafar a uns que defenguin la nostra nació.

dilluns, 20 de juny de 2011

telemadrid, o la desinformació al poder

Aquests personatges de telemadrid, tenen una visió de la objectivitat un pel desviada, la veritat que desprès del que va passar amb el senyor Guardiola i tots els atacs rebuts, no esperava que es poguessin superar, dons un mes desprès ho han aconseguit, oscar a la desinformació periodística.be però clar criticar als indignats com a violents i fent servir les fotos de una manifestació grega no diria que fos massa objectiu, per sort en els temps actuals hi ha molta mes varietat de informació que la d'aquests grans informacions, gent imparcial que es dedicar a retratar la veritat, però sobre tot la seva veritat i maquillar qualsevol cosa perquè aquesta veritat sigui com ells desitgen i si per això s'han d'esborrar imatges, s'han treure fotos de qualsevol lloc, s'ha d'enganyar la gent, cap problema no els hi cau cap anell per fer aquestes jugarretes, ell tenen la veritat absoluta i per tant poden enganyar, omitir, treure posar qualsevol cosa per justificar els seus interesos. Felicitats senyors de Telemadrid a vegades una imatge val més que moltes paraules.


La Independència dels Convenients

Desprès de sis mesos des de les eleccions per el parlament de Catalunya i la gent ja s'ha tret les caretes, aquí tornem a tenir Mas del mateix, pactes Convenients -neofeixistes Pperos i amb atacs als esquerdats i a la filial per poder justificar aquest pacte, i per el camí aquí que era president de l'equip de Futbol de can Fanga que semble una baldufa i va de un costar al altre. Gràcies senyor Mas ara veig on esta la seva independència, bé per tant jo només demano una Catalunya lliure, però lliure sobre tot d'aquests polítics que ens volen manar i que juguen a nosaltres, i ens fan servir de titelles.

La immaginació dels indignats

El que si disposen els indignats es de imaginació, d'aquesta manera demanen la dimissió d'en Felip Puig, en el canvi de nom de l'estació de metre de la Linia I . això es una estació indignada.

les 80 raons per trencar les cadenes amb la Corona dels Hereus de Felip V

les 80 raons per voler les independencia , Carta de Roger Bofill publicada al raco català, aquest senyor des de Angleterra ens dona una llista de raons per voler acabar amb aquestes sangoneres [noticia]


Benvolguts,

He confegit una llista de 80 motius per a ser independents, dividits en
diferents àrees temàtiques. Segur que entre tots en podríem trobar més de 500!
Perquè no m´ajudeu i mirem quants en podem trobar? De ben segur que al final
d´això se´n podria fer un `best seller´!ECONOMIA
1) Per tenir més recursos (els diners no fan mal a ningú)
2) Per millorar el benestar de la gent, sobretot de les classes mésdesafavorides
3) Perquè es vegi qui és l´˜insolidari˜ i el ˆgarrepa˜, fem la prova de deixar Espanya sense Catalunya (a veure com se´n surten)
4) Per tenir un tren d´amplada europea i que funcioni bé
5) Per no pagar més peatges a les autopistes
6) Perquè les carreteres estiguin en millors condicions i no hi hagi tants morts
7) Perquè hi hagi menys desocupats
8) Per finalment poder ser solidaris amb qui volguem (fins i tot Espanya o França)
9) Per deixar de perdre el temps en discussions estèrils
10) Per no haver de pagar multes per dur el CAT a l´auto
SOCIETAT
11) Per tenir més recursos per acollir els immigrants12) Perquè els immigrants sabrien del cert que arriben a Catalunya i no a Espanya o França
12)
13) Per poder practicar finalment una política social real, un cop resolt el tema nacional
14) Per tenir una Agència Catalana de Recerca amb cara i ulls
FILOSOFIA
 15) Per poder-se oposar a la concepció actual dels estats i esborrar les fronteres del cap de la gent. En definitiva, tenir Estat per poder ser antiestatalista.
INTERNACIONAL
 16) Per no haver de sentir més quan anem a l´estranger allò de ˆBarcelona? Ah, Spain!˜ o ˆCatalan? C´est pareil a l´Espagnol, ce n´est pas?˜ o ˆBarcelona? I love it. Yo hablo un poco de espaniol!˜
17) Perquè els estrangers vegin que som diferents dels espanyols i francesos, i que no som només un poble exòtic en perill d´extinció digne de ser estudiat per antropòlegs
18) Per fer el joc simètric a Portugal, que ja fem tard. Així resituarem Castella a l´interior, que és on sempre ha estat.
19) Per passar de ser el cul del món a ser part d´Europa
20) Per ajudar d´altres nacions oprimides en el seu procés d´alliberament  nacional
21) Per tenir veu pròpia a Europa i contribuir a la seva reestructuració
22) Per denunciar públicament França per genocidi lingüístic
ESPORT
23) Per tenir seleccions nacionals catalanes
MILITAR
24) Per oposar-nos a la presència de militars a Catalunya (Catalunya País Neutral) 25) Per tenir una cultura de la Pau de veritat
25)
VIRTUAL
26) Per tenir el domini .cat
SALUT MENTAL
27) Per no haver de sentir més ˆEstamos en Espanha!˜, ˆComo dice? Hable en cristiano!˜ o ˆSoyez propes! Parlez français!˜ CULTURAL 28) Perquè en Raimon no sigui esbroncat mai més a Madrid
29) Perquè els escriptors catalans tinguin la possibilitat real d´optar al Premi
Nobel de Literatura
30) Perquè Catalunya Ràdio pugui emetre per AM
31) Perquè no haguem de mantenir l´Instituto Cervantes
32) Perquè els Castellers sigui declarat Patrimoni de la Humanitat
33) Perquè les sardanes deixin de tenir connotació de cosa xarona per a tanta gent
ECOLOGIA
 34) Per ecologia lingüística i cultural, ajudant a perpetuar la diversitat humana
35) Per evitar la desaparició de llengües i cultures minoritzades, sobretot el nostre germà l´occità
SEGURETAT CIUTADANA
36) Perquè ETA no atempti més a Catalunya (i si pot ser que no actuï mai més a cap país del món)
37) Perquè no matin més Ersnests Lluchs
38) Perquè la policia no pegui ciutadans honrats
39) Perquè no hi hagi més caps rapats feixistes a casa nostra
40) Perquè no hi hagi més casos Núria Cadenas
SOCIOLÒGIC
41) Perquè TV3 no dediqui el 90% del Telenotícies a parlar dels veïns de ponent
PRÀCTIC I SENTIMENTAL
42) Perquè Espanya ens respecti i fins i tot tornem a ser bons veïns i amics, com en temps d´en Jaume I 43) Per alliberar Espanya del jou de suportar-nos. De veritat, s´ho mereixen. Llavors es retrobaran amb ells mateixos.
43)
44) Perquè els turistes que vénen a Catalunya no vinguin a aprendre flamenc
45) Per enviar en Franco definitivament al lloc que li pertoca
46) Per no patir més guerres ˆcivils˜
47) Per dignitat
48) Perquè ens ho mereixem
49) Per tornar a ser el que érem: ser
50) Per tenir documents d´identitat reals
51) Perquè no vingui un altre 11 de setembre
52) Per no haver d´aguantar més 12 d´octubre
53) Per no sentir a parlar més del 20 N
54) Ni del 23 F
55) Perquè Catalunya torni a ser rica i plena
56) Per fer-nos feliços
57) Perquè la Diada de l´11 de setembre serveixi per honorar els defensors de les Constitucions de Catalunya d´una vegada per totes
58) Per poder viure en convivència i poder participar més en les decisions  polítiques, aplicant el vot per internet sistemàticament per fer consultes populars
59) Per fer feliç la memòria del general Moragues, els Maulets, els Angelets de la Terra, els Barretines, els Segadors i el President Companys, perquè els seus drames personals no hagin estat en va.
60) Perquè els Paradors Nacionals ho siguin de veritat
61) Per no sentir a parlar més de la Constitució Espanyola ni de la Llibertat, Igualtat i Fraternitat ofegadores
62) Perquè no ens enviïn lleis al Tribunal Constitucional
RELIGIÓ
 63) Per tenir una Conferència Episcopal Catalana 64) Perquè no s´imposi obligatòriament la religió a l´escola LLENGUA 65) Per aturar el secessionisme lingüístic
64)
65)
66) Perquè la megafonia de l´Aeroport de Barcelona utilitzi un anglès amb accent  castellà i utilitzi el català en totes les comunicacions
67) Perquè el català sobrevisqui
68) Perquè el català sigui llengua oficial a Europa
69) Per tenir pornografia en català
70) Perquè els nostres fills aprenguin el castellà i el francès a l´escola només  si volen. Perquè tinguin més hores per aprendre altres llengües.
71) Perquè la competència lingüística general en anglès millori, i així poguem acollir els Erasmus a les universitats amb línies en anglès, com fan a Lovaina o Estrasburg. Així evitaríem la dicotomia català-castellà en l´ensenyament superior, i el català podria ser la llengua vehicular per defecte.
72) Perquè els medicaments siguin TAMBÉ en català
73) Perquè els nens puguin veure Walt Disney en català
74) Per poder donar un estatus especial a l´aranès i evitar així la presència  ofegant del català, castellà i francès.
75) Perquè el català gaudeixi de salut real, i no haver de sentir més males  traduccions com `globalització´ o `rotonda´
76) Perquè els jutges parlin en català
77) Perquè TOTA la policia també el parli
78) i no ens deixem els revisors de tren
79) Per evitar aberracions toponòmiques, com `Cerbère´ o `Tarrasa´
I LA MÉS IMPORTANT
80 Perquè si, acàs no podem decidir el nostre futur nosaltres.

diumenge, 19 de juny de 2011

Perdut per el pallars: Pàrquing Espot St Maurici Estany Monestero i Coll de Monestero

 Avui feia un mati espectacular per això he sortit a caminar una miqueta a les 9 del matí he agafat el cotxe i apa cap a Espot allí al pàrquing del parc de St Maurici i Aigües-tortes he deixat el cotxe i ha començat l'excursió eren les 11 del matí , quan mancava cinc minuts per arribar al migdia he tocat l'aigua de l'estany de Sant Maurici, des d'allí per el camí de la presa he anat direcció portarro d'espot i desprès he trencat a la dreta direcció a l'estany de Monestero, quan portava vint minuts de caminata m'he trobat amb una catifa de fustes marcant el camí i tot un riu fent esses de un costat al altre un lloc increïble ,la veritat que paga la pena trobar-se lloc així al mig de la natura
 Al fregar de dos quarts de dos he arribat al llac de Monestero, un estany petit però molt acollidor allí m'he trobat un parell de parelles de certa edad que m'han impressionat la seva afició per veure coses noves, amb el que els hi costava saltar de roca en roca i les ganes que hi posaven la veritat que trobar gent amb aquestes ganes de veure coses noves fa que creguis amb el ser humà.
m'he parat a parlar amb un senyor que fregava els setanta anys i m'ha dit que era molt maco tot plegat i que la culpa com sempre era de la seva dona que es pensava que era un isard i tenia vint anys però que bé, que ell encara que sigui de una manera diferent esta gaudint de l'excursió, un cop he deixat aquesta aventurers m'he dirigit muntanya amunt, aquí es quan la muntanya comença a pujar de veritat.
 quasi bé a un quart de tres he arribat a la cruïlla dels Coll de Peguera i coll de Monestero, aquí jo ja estava perdut perquè fins i tot el gps que portava ha perdut els satèl·lits per tant ara era qüestió de fer un cim i ja està m'he decidit per el coll de Monestero. he arribat a una tartera d'aquelles que caminar només es apte per els isards i les cabres perquè feies un pas endavant i tres enrere , però bé pit i dallonses i amunt i cop he arribat al cim, la vista ha estat espectacular encara hi havia nen per tot arreu i fins i tot els llacs perque en havia mitja dotzena aquests estaven plens de glaç.
 Des de el coll he baixat una miqueta fins a una gran roca on es podia reposar i des de he gaudit de un silenci  i una pau al·lucinant , tot era silenci no s'escoltaven ni les tristes marmotes de alta muntanya, la veritat que era un bon lloc per meditar i com diuen els convenients per pensar en positiu .
Per no haver, per aquella zona no he trobat a ningú, ha estat la veritat un descobriment per a mi, aquell era el lloc idoni per anar a meditar , penseu que el coll de Monestero es troba a 2717 metres .des d'allí es pot baixar fins el refugi de Jm Blanch al costat de l'estany negre i per la carretera tornar fins el pàrquing d'Espot.Jo com soc neòfit en el lloc he tornat per on havia vingut, no sigui el cas que tinguin que venir a buscar, he arribat al pàrquing i allí he agafat el cotxe i cap a Espot per el camí m'he creuat amb l'amic Coco, salutació de rigor i apa per avui s'ha acabat l'excursió. ha estat esgotadora però nassos paga la pena tot plegat. La setmana que ve hi tornarem aquest cop toca fer Subenuix, a veure que resulta.