dimecres, 1 de juliol del 2020

Salvador Pous Rebés, la mort d'un visionari.

En Salvador Pous Rebés va ésser alcalde d'Alp durant el Franquisme i també durant la transició , per tan t alguna cosa hauria haver fet bé perquè la gent el votés durant la transició. Per mi la part el fet mes important realitzat va ésser la concessió a l'estació d'esquí de Masella, per allí el  1967. En Salvador Pous com alcalde va promoure que la gent participés amb la venda dels terrenys de Masella i convertit aquest camps inhòspits amb pistes d'esqui. això va representar una mica de guerra familiar perquè molts camps estaven sense escripturar i algun familiar va esser mes espavilat.
Juntament amb en Josep Maria Bosch Aymerich en Salvador va tirar endavant l'estació d'esquí en un primer moment l'empresa gestora va anomenar-se Telesquis de la Tossa d'Alp Societat Anónima, i constava d'un Telecadira i un telesquí el primer dia d'apertura va esser el 3 de gener del 1968, amb en Josep Maria Bosch d'administrador i Salvador Pous de Gerent. 
Era una estació que obria quan nevava i tancava quan no es podia baixar per enlloc , al Cap d'un any es va comprar la cadira que anava del Pla de Tornadors al Cap del Bosc i uns anys després es va arribar a Coma Oriola i a la tosa. canviant així el nom de l'empresa i passant a dir-se Telesquís de la Tossa de Alp Das y Urús Sa. 
l'amistat d'en Salvador amb el Sr. Josep Maria Bosch va acabar i aixì en salvador li va vendre les seves accions al senyor Bosch, les acciones que anaven del nº 1 al 250 van passar a ser propietat del senyor Josep Maria Bosch Aymerich i en Salvador es va retirar a nèfol, lloc on el 22 de juny del 2020 ens ha deixat. Jo només li puc dir al Salvador gràcies, moltes gràcies per veure el potencial que tenia la nostra muntanya, Han passat molts anys de tot plegat fa dos van celebrar el 50 aniversari de l'estació , per cert li van fer una petita entrevista al salvador,explicant els seus records. 

Dia 12 de la Represa, Darrer dia de Juny .

Avui es el darrer dia de Fronteres tancades, demà obrim la porta perquè vinguin els turistes, comença la nova nova normalitat , es cert que deu dies desprès de la nova normalitat els repunt han pujat poc, un 8.8 % respecte al darrer dia del confinament, però coneixent el esser humà molta bondat hem arribat a fer.
El dirigent d'units per avançar i tinent d'alcalde de l'alcaldia de Can Fanga, Albert Batlle s'ha adreçat als batlles de Convenients que estiguin tips de les interferències de Carles Puigdemont per oferir-los participar al partit que està gestant. la veritat que amb tanta gestació de partits nous, això cada cop mes s'assembla a la guerra civil espanyola , i desitjo que no acabi com llavorsens. Perquè amb tanta divisió la únic que s'aconsegueix es beneficiar al enemic.
 

 

 

dilluns, 29 de juny del 2020

Dia 11 de la Represa, avui Sant Pere,Pau Pol i Emma

Avui es festa Major al meu municipi, el `padró d'Alp es Sant Pere, la veritat que amb la nova normalitat no s'havia previst que es fes masses coses, tocament de Campanes,missa, actuació dels Gegants, Sardanes i poca cosa mes , una llàstima però potser la salut de la gent està per sobra de la festa major del poble , Per tant jo ho trobo encertat.

diumenge, 28 de juny del 2020

Dia 10 de la Represa, deu anys de la sentència de l'estatut, contigo empezo todo

Avui 28 de juny es commemora els deu anys de la sentència de l'estatut, des de que el pinotxo zapatero va dir que aprovaria l'estatut que aprovés el parlament de Catalunya , després el referèndum i al fina el recurs dels peperos i el retall del tribunal Constitucional d'aixó ja han passat deu anys, deu anys amb moltes pujades i baixades i que s'ha acabat com sempre, nosaltres en el mateix punt de sortida i una mica mes estomacats. 
Els Rollings Stones estan enfadats amb Donald Trump i han amenaçat amb una demanda si continua fent servir les seves cançons en actes de campanya. En el seu míting de Tulsa, ha fet servir una cançó que traduïda es no sempre pots aconseguir el que vols. potser si aplica la cançó li aniria molt millor i no tindria tantes demandes com li vindran a sobre. [noticia].
I per acabar només una petita ressenya, avui es el dia de LGBT , la llàstima de tot plegat es que el dia que no es celebri aquest dia voldrà dir que aquesta situació ja s'ha regularitzat. Esperem que la propera generació tingui mes sensibilitat amb totes aquestes situacions , perquè la nostra no fem net del passat.