dimecres, 1 de juliol de 2020

Salvador Pous Rebés, la mort d'un visionari.

En Salvador Pous Rebés va ésser alcalde d'Alp durant el Franquisme i també durant la transició , per tan t alguna cosa hauria haver fet bé perquè la gent el votés durant la transició. Per mi la part el fet mes important realitzat va ésser la concessió a l'estació d'esquí de Masella, per allí el  1967. En Salvador Pous com alcalde va promoure que la gent participés amb la venda dels terrenys de Masella i convertit aquest camps inhòspits amb pistes d'esqui. això va representar una mica de guerra familiar perquè molts camps estaven sense escripturar i algun familiar va esser mes espavilat.
Juntament amb en Josep Maria Bosch Aymerich en Salvador va tirar endavant l'estació d'esquí en un primer moment l'empresa gestora va anomenar-se Telesquis de la Tossa d'Alp Societat Anónima, i constava d'un Telecadira i un telesquí el primer dia d'apertura va esser el 3 de gener del 1968, amb en Josep Maria Bosch d'administrador i Salvador Pous de Gerent. 
Era una estació que obria quan nevava i tancava quan no es podia baixar per enlloc , al Cap d'un any es va comprar la cadira que anava del Pla de Tornadors al Cap del Bosc i uns anys després es va arribar a Coma Oriola i a la tosa. canviant així el nom de l'empresa i passant a dir-se Telesquís de la Tossa de Alp Das y Urús Sa. 
l'amistat d'en Salvador amb el Sr. Josep Maria Bosch va acabar i aixì en salvador li va vendre les seves accions al senyor Bosch, les acciones que anaven del nº 1 al 250 van passar a ser propietat del senyor Josep Maria Bosch Aymerich i en Salvador es va retirar a nèfol, lloc on el 22 de juny del 2020 ens ha deixat. Jo només li puc dir al Salvador gràcies, moltes gràcies per veure el potencial que tenia la nostra muntanya, Han passat molts anys de tot plegat fa dos van celebrar el 50 aniversari de l'estació , per cert li van fer una petita entrevista al salvador,explicant els seus records.