divendres, 24 de maig del 2019

Fem-ho Junts, o potser ja us ho fareu. els míting del convenients.


Avui començaré per l'eslògan , perquè tinc un dubte gros, molt gros, qui s'omple la boca de dir que vol treballar per el poble, els veïns o els candidats, si som els veïns trobo molt correcte el tema de fem-ho tots junts , però si son ells que volen treballar per el poble, envers de fem-ho potser el que hauríem de dir es  ja us ho  fareu.

Be la llista d'avui ha disposat de micro i de speaker, aquest ha fet la presentació com es fan els el començament de la lliga cridant a cada un dels candidats i aquests sortint del darrera per assentar-se al davant es tot el que han fet tots excepte el cap de llista que es el que ha fet tota la presentació,
Ha recordat el que s'ha fet els darrers 8 anys, atribuint-se coses que ni ha fet ni ha pensant fins i tot ha parlat del 2007-2008 quan en la alcaldia encara hi era en Cosme, també ha parlat de la col.locació dels dinosaures cosa que també correspon als anys d'en cosme i del venedor de catifes.
Però avui es presentable per alcadable d'Alp i ha sortit masses vegades el consell comarcal , potser no calia tant parlar del Consell quan encara no se sap si podrà aspirar al lloc.


Avui si que he vist un autèntic polític parlar de política, de coses que volen fer i de les coses que s'han fet , només ha parlat ell, però es que no calia res mes, ha tornat la lloança dels esquerdats ,els quals van resaltar la feina ben feta per part de l'alcaldia  i li ha recalcat al expositor ,dels herbicides, que feina anys que la casa gran no utilitza aquests productes. Això de ser el darrer te les seves avantatges i si disposes de un cap de llistes amb molta experiència a l'hora de parlar encara molt més , be acabades les presentacions i vist els tres mítings presents estic en disposició de dir el que crec que passarà el diumenge : Feu-ho vosaltres  junts 7  Ensorrrant Cerdanya 1 Esquerdats 1. Diumenge veurem el que passa.

tornant amb la paritat 5 dones de 17 això representa  29,41%. per sort per ells el municipi no arriba als 3000 habitants sinó aquesta llista hagués estat impugnada.

dijous, 23 de maig del 2019

Nou Impuls per tot el municipi, els esquerdats han presentat el seu programa

A les 20 hores ha començat el míting dels esquerdats, ha durat uns 50 minuts amb una assistència al votants de la seixantena , La cosa ha començat bastant be amb una presentació de la llista mitjançant powerpoint i amb un detall dels estudis, professió i aficions de cada un des candidats. Fins aquí ha estat una cosa dinàmica parlava la segona de la llista que es qui ha fet la presentació dels candidats i del alcaldable.
Un cop aquest ha agafat la paraula, allò ha fet un canvi un carácter tranquil, soporífic. Lloant les coses que han fet  els pdecatistes, amb un únic però. Buscar la manera de fer diferent les coses, mes aviat semblava el cor musical  de junts per Alp que no pas un partit que vol guanyar-li l'alcaldia. Potser s'han cregut el eslògan que portan els de junts per Alp  que diu fem-ho junts i ells s'han apuntat al carro.
També vull resaltar que ha arribat un punt que no tinc clar on estava, aquest ensabonar massiu, aquest agraïment a tanta gent no he tingut clar on em trobava si a un míting polític o al acomiadament de un futbolista famós.


han parlat de sis punts que detallo a continuació
.-municipi saludable i endreçat. sobretot destacant la gestió de residus, el mateix que van dir ahir els d'ensorrant Cerdanya però amb millor presentació
.-benestar de les persones. cuidar gent gran famílies vulnerables , pobresa energètica i campanyes solidaries.
.-Desenvolupament educació, ocupació i feina
.-cultura
.-Esport
Tot plegat ha estat una presentació freda , amb una petita o gran mancança  de  sang per part de l'orador . Si tancaves els ulls et podies trobar dintre de una església escoltant al mossèn Pere  fent la missa del diumenge.

per acabar avui, continuo amb  la llei de la paritat, en el cas que la llei fos perceptible i s'hagués de complir. Avui estaria coberta, dones 5 de un total de 11 candidats per tant  45,45% .demà més.[condicions paritat]

dimecres, 22 de maig del 2019

Un equip Jove i dinàmic, o la innocència de la joventut

Avui dimecres 22 de maig han començats els mítings al meu municipi, avui tocava parlar la gent de ensorrant Cerdanya (EC). hi han assistit una setantena de persones disposaves a escoltar el que aquest grups d'amics podien oferir en els seus 24 minuts de presentació.
Eren grup d'amics amb un sac de nervis, que han reiterat masses vegades que la seva joventut que pot provocar inexperiència la supliran  amb la seves ganes per fer coses, de treballar el poble, no disposaven de una estructura sinó els dos primers de la llista parlaven de les seves coses, a la seva, parlant de les coses que els hi agradava , olimpíades i mata-herbes han estat els temes principals, però les primeres poques coses tenen a fer ja que la decisió de les Olimpíades no dependrà del poble d'Alp sinó aquí serem simples espectadors. en quan al temes dels herbicides als carrers i eliminar herbes de les voreres,  trobo que no es un tema massa important per parlar en un míting

també han tocat un tema recorrent de moltes llistes que molts prometen i ningú posa en pràctica, es el tema de que els temes importants els ha de decidir el poble i no els representants del mateixos. Trobo que es una bona proposta sempre i quan que no acabem votant cada setmana perquè llavors no cal que hi hagi representants.
Han parlat del medi-ambient i de buscar l'assessorament en temes importants, trobo increïble que d'entrada reconeguin que no saben tot, volen fer coses però no han dir que, també esta mig be perquè ells no saben el que es trobaran si entren, no saben el que poden fer i el que no poden fer, no saben si tindran poder de decisió i per acabar si volen guanyar no caldrà posar un ciri a santa Rita (patrona dels impossibles i dels venedors de roses ) sinó mes aviat un autocar de ciris.

avui he vist un grup de joves que volen canviar alguna cosa, ells encara no saben el que , però estan decidits a fer canvis, i  hi ha moltes vegades que aquests canvis son necessaris.
molta sort i el proper míting a deixar els nervis a casona. video campanya

Per cert 5 dones sobre 14 persones representa un  35,71% quasi bé tocant el 40 % de la llei de la paritat . Encara que per ésser un municipi amb menys de 3000 habitants això no procedeix. [llei paritat],no deixa de ser curiós veure el percentatge de dones que hi ha en cada llista.diumenge, 19 de maig del 2019

Josep Casals Farràs (segona part) o quan la sinceritat no saps si es un defecte o una virtut?

Avui he tornat a Bagà a veure en Pepet, però abans d'anar a Casa seva ,m'he passat el matí passejant per el carrer Central, la veritat que m'ha encantat veure tot un carrer ple de senyeres, estelades, fotografies dels presos polítics, tot plegat molt intens, desprès he perdut el temps mirant els cartells politics de les llistes que es presenten a Bagà. Esquerra Junts per Baga i socialistes.
excepte els socialistes les altres llistes es confonen i per a mes inri si es de fora com jo, no puc diferenciar qui son qui. els cartells d'esquerra semblen els de junts per Baga i els de Junts per baga porten un colors que semblen els ecologistes.
Desprès de fer una mica el badoc, he marxat a veure al Senyor pepet i com portava en memòria tot enrenou de les llistes que he vist li he demanat si jo fos un veí del municipi a qui m'aconsellaria votar per el be del municipi i ell ex-polític m'ha deixat bocabadat m'ha dit a qui hauria de votar, que ell no ho farà però que s'ha de buscar el be comú, i deixar fora tots els extremismes, avui en Pepet m'ha deixat desarmat. avui he vist a un home que de veritat estima el seu poble, i que mes enllà dels seus principis  hi ha el bé del municipi i com aquella famosa tertuliana de Salvamé Per el seu Poble mata.

També hem del passat i de totes les inversions que es van fer desprès del tancament de les mines, per part d'ICONA per buscar l'evolució de la Comarca, entre aquestes podem destacar uns miradors espectaculars como poden esser el Mirador dels Orris (o del President), els Miradors del Pedraforca, els de La Pobla de Lillet, els de Berga, tot plegat una promoció per el turisme. 
I llavors es quan hem parlat quines coses hi ha desprès de l'esquí,, hem parlat de les olimpíades i que representaria per les dues comarques les inversions que es podrien produir, hem parlat dels senders de que disposa Bagà sobretot del Cami del Nicolau fins a Guardiola i el seu retorn per el cami de Terradelles fina a Bagà, un camí que aquesta setmana vaig gaudir i que no deixa de ser un excursió de 3 km de llarg.

Ma explicat una situació curiosa, fer unes pistes de fons a Coll de pal, la veritat que la Olla de Coll de Pal fora dels perills dels allaus hauria estat una gran inversió fer una petita pista de fons per els camí que hi ha per allí . amb pujada al puigllançada i retorn, llàstima que tingui una alçada de mes de 2000 metres, 
Trobo increïble la vitalitat de que disposa aquest Il.lús amant del sei municipi a la seva edat, amb mes de 90 anys i amb aquestes ganes de fer coses, amb aquesta il.lusió i aquesta sinceritat es per donar-li la vara de la Casa Gran. Segur que el municipi aniria molt millor, com a mínim es farien coses.
Amb aquesta sinceritat que el defineix, m'ha parlat de la seva situació envers alguns veïns, m'ha parlat que encara avui hi ha gent que el declara culpable, hi ha gent que encara avui vol fer la feina del jutge, i aquest el va declarar no culpable, per tant els hi agradi o no, en Pepet no  va ésser acusat  . i si aquests veïns no els hi va be el resultat que s'hi posin fulles

Per cert avui m'ha parlat del seu pare que també era agent forestal com ell, i que el seu desig era ser metge, però per culpa de ser l'hereu li va tocar fer la feina d'agent forestal, li he volgut demanar si n'estava penedit de tot plegat i m'ha dit que estava molt orgullós de la feina que havia fet, per tant no fa falta dir res mes. moltes gràcies Pepet ha estat un matí molt instructiu 

i per avui em dona't per tancada la meva visita a Casa d'en Pepet em quedat aquest estiu per fer una visita a la seva Tosa, la Tosa de Bagà segons ell i la d'Alp segons el meu poble, allí discutirem a qui pertany la mítica muntanya, però com sempre podem dir la Tosa del Berguedà i de la Cerdanya.