diumenge, 19 de maig de 2019

Josep Casals Farràs (segona part) o quan la sinceritat no saps si es un defecte o una virtut?

Avui he tornat a Bagà a veure en Pepet, però abans d'anar a Casa seva ,m'he passat el matí passejant per el carrer Central, la veritat que m'ha encantat veure tot un carrer ple de senyeres, estelades, fotografies dels presos polítics, tot plegat molt intens, desprès he perdut el temps mirant els cartells politics de les llistes que es presenten a Bagà. Esquerra Junts per Baga i socialistes.
excepte els socialistes les altres llistes es confonen i per a mes inri si es de fora com jo, no puc diferenciar qui son qui. els cartells d'esquerra semblen els de junts per Baga i els de Junts per baga porten un colors que semblen els ecologistes.
Desprès de fer una mica el badoc, he marxat a veure al Senyor pepet i com portava en memòria tot enrenou de les llistes que he vist li he demanat si jo fos un veí del municipi a qui m'aconsellaria votar per el be del municipi i ell ex-polític m'ha deixat bocabadat m'ha dit a qui hauria de votar, que ell no ho farà però que s'ha de buscar el be comú, i deixar fora tots els extremismes, avui en Pepet m'ha deixat desarmat. avui he vist a un home que de veritat estima el seu poble, i que mes enllà dels seus principis  hi ha el bé del municipi i com aquella famosa tertuliana de Salvamé Per el seu Poble mata.

També hem del passat i de totes les inversions que es van fer desprès del tancament de les mines, per part d'ICONA per buscar l'evolució de la Comarca, entre aquestes podem destacar uns miradors espectaculars como poden esser el Mirador dels Orris (o del President), els Miradors del Pedraforca, els de La Pobla de Lillet, els de Berga, tot plegat una promoció per el turisme. 
I llavors es quan hem parlat quines coses hi ha desprès de l'esquí,, hem parlat de les olimpíades i que representaria per les dues comarques les inversions que es podrien produir, hem parlat dels senders de que disposa Bagà sobretot del Cami del Nicolau fins a Guardiola i el seu retorn per el cami de Terradelles fina a Bagà, un camí que aquesta setmana vaig gaudir i que no deixa de ser un excursió de 3 km de llarg.

Ma explicat una situació curiosa, fer unes pistes de fons a Coll de pal, la veritat que la Olla de Coll de Pal fora dels perills dels allaus hauria estat una gran inversió fer una petita pista de fons per els camí que hi ha per allí . amb pujada al puigllançada i retorn, llàstima que tingui una alçada de mes de 2000 metres, 
Trobo increïble la vitalitat de que disposa aquest Il.lús amant del sei municipi a la seva edat, amb mes de 90 anys i amb aquestes ganes de fer coses, amb aquesta il.lusió i aquesta sinceritat es per donar-li la vara de la Casa Gran. Segur que el municipi aniria molt millor, com a mínim es farien coses.
Amb aquesta sinceritat que el defineix, m'ha parlat de la seva situació envers alguns veïns, m'ha parlat que encara avui hi ha gent que el declara culpable, hi ha gent que encara avui vol fer la feina del jutge, i aquest el va declarar no culpable, per tant els hi agradi o no, en Pepet no  va ésser acusat  . i si aquests veïns no els hi va be el resultat que s'hi posin fulles

Per cert avui m'ha parlat del seu pare que també era agent forestal com ell, i que el seu desig era ser metge, però per culpa de ser l'hereu li va tocar fer la feina d'agent forestal, li he volgut demanar si n'estava penedit de tot plegat i m'ha dit que estava molt orgullós de la feina que havia fet, per tant no fa falta dir res mes. moltes gràcies Pepet ha estat un matí molt instructiu 

i per avui em dona't per tancada la meva visita a Casa d'en Pepet em quedat aquest estiu per fer una visita a la seva Tosa, la Tosa de Bagà segons ell i la d'Alp segons el meu poble, allí discutirem a qui pertany la mítica muntanya, però com sempre podem dir la Tosa del Berguedà i de la Cerdanya.

2 comentaris:

Jordi ha dit...

Esquerra a Bagà s'ha apropiat del nom de Junts x Cat i es diuen Junts per Bagà, Bagà endavant son independents i no tenen afiliació política i queden els socialistes amb l'hereva a l'alcaldia per part del seu pare.
Per un altre banda, pots fer una excursió a l'ermita de Sant Marc o els mítics empedrats.

ALP2500 ha dit...

gràcies Jordi però la veritat que els dos llocs han estat visitats, quan era viu en Joan Esteve hi anava bastant sovint a visitar aquestes contrades, sobretot anaven a buscar múrgoles, però des de la seva mort costa una miqueta mes anar alli.