dimecres, 22 de maig de 2019

Un equip Jove i dinàmic, o la innocència de la joventut

Avui dimecres 22 de maig han començats els mítings al meu municipi, avui tocava parlar la gent de ensorrant Cerdanya (EC). hi han assistit una setantena de persones disposaves a escoltar el que aquest grups d'amics podien oferir en els seus 24 minuts de presentació.
Eren grup d'amics amb un sac de nervis, que han reiterat masses vegades que la seva joventut que pot provocar inexperiència la supliran  amb la seves ganes per fer coses, de treballar el poble, no disposaven de una estructura sinó els dos primers de la llista parlaven de les seves coses, a la seva, parlant de les coses que els hi agradava , olimpíades i mata-herbes han estat els temes principals, però les primeres poques coses tenen a fer ja que la decisió de les Olimpíades no dependrà del poble d'Alp sinó aquí serem simples espectadors. en quan al temes dels herbicides als carrers i eliminar herbes de les voreres,  trobo que no es un tema massa important per parlar en un míting

també han tocat un tema recorrent de moltes llistes que molts prometen i ningú posa en pràctica, es el tema de que els temes importants els ha de decidir el poble i no els representants del mateixos. Trobo que es una bona proposta sempre i quan que no acabem votant cada setmana perquè llavors no cal que hi hagi representants.
Han parlat del medi-ambient i de buscar l'assessorament en temes importants, trobo increïble que d'entrada reconeguin que no saben tot, volen fer coses però no han dir que, també esta mig be perquè ells no saben el que es trobaran si entren, no saben el que poden fer i el que no poden fer, no saben si tindran poder de decisió i per acabar si volen guanyar no caldrà posar un ciri a santa Rita (patrona dels impossibles i dels venedors de roses ) sinó mes aviat un autocar de ciris.

avui he vist un grup de joves que volen canviar alguna cosa, ells encara no saben el que , però estan decidits a fer canvis, i  hi ha moltes vegades que aquests canvis son necessaris.
molta sort i el proper míting a deixar els nervis a casona. video campanya

Per cert 5 dones sobre 14 persones representa un  35,71% quasi bé tocant el 40 % de la llei de la paritat . Encara que per ésser un municipi amb menys de 3000 habitants això no procedeix. [llei paritat],no deixa de ser curiós veure el percentatge de dones que hi ha en cada llista.2 comentaris:

Jordi ha dit...

Amb això de la paritat no hi crec. A la política es te que presentar qui vulgui.
Son nous, se'ls hi te que perdonar la inexperiència. Segur que en tenen ganes de sortir i fer coses.

ALP2500 ha dit...

be Jordi jo tampoc soc massa partidari de la llei de paritat, perquè en el fons el que s'ha de buscar es l'efectivitat de la gent. Tampoc es una cosa que per els municipis amb menys de 3000 habitats s'hagi de complir, però no deixa de ser curiós veure en quins percentatges ens movem .
En quan a que son nous i poc experimentats tens tota la raó,però recorda que són joves des de el meu punt de vista per una persona de vint anys dirà que ja comencen a ser grans. Jo desitjava anar a un míting polític, i allò semblava una ponència sobre els herbicides de Bayer i les seves conseqüències, tampoc vaig trobar massa sentit en el tema de la contaminació de la industria al riu. donar-li la culpa a la indústria i no als gent, no deixa de ser atrevit. Perquè el greu problema d'aquesta comarca es la manca és industria. El que manca aquesta comarca es una cultura medio-ambiental, amb ganes de mirar el futur amb ganes i de deixar un poble mes arreglat per les properes generacions.