dilluns, 27 de maig de 2019

renovació del Consell Comarcal de Cerdanya, l'hora del canvi


vists el resultats de les eleccions municipals del dia 26 de maig operant amb els regidors i els vots, i aplicant la llei d'hondt pots obtenir els integrants del consell Comarcal i aquest ha estat els seguents:[integrants]

Junts per Catalunya  9 consellers

Esquerra 7 Consellers

Endavant Cerdanya 3 consellers.


Diria que ha arribat l'hora de fer un canvi, per només  un 0.05 % els convenients ara anomenats junts per Catalunya no ha obtingut la majoria absoluta, això representa la mísera quantitat de 80 vots, 
imagineu si els seguidors de Junts per Catalunya haguessin presentat llista electoral a Fontanals, Montellà i Martinet, Lles , i algú els hagués votat, dons això podia provocar que haguessin obtingut els 20 vots necessaris.
Per tant aquí es demostra que es molt important presentar llistes electorals a tot arreu,  encara que aquestes siguin nefastes. Perquè masses  vegades quatre vots et pot donar molt.

Anem amb els resultats actuals , es dóna el cas que sii els regidors d'Equerra i els d'Endavant Cerdanya s'uneixen arriben a la majoria absoluta, per tant el consell Comarcal de Cerdanya perilla pels convenients . Desprès de 40 anys convenients i dos anys socialistes per el mig , potser es el moment del canvi, potser es el moment de una regeneració política, de que entrin noves idees ,que governin uns nous polítics amb idees diferents i amb ganes de fer coses noves.

Donem les gracies als que surten i ànims als que entren, a veure si aquests darrers aconsegueixen fer alguna cosa útil amb el consell Comarcal
diumenge, 26 de maig de 2019

A Alp el poble ha decidit i ha decidit canvi.

Avui he vist un miracle, Santa Rita patrona dels impossibles ha fet possible que la llista de Junts per Alp no obtingui la majoria, si que ha aconseguit 334 vots sent la llista mes votada, però resulta que els de Ensorrant Cerdanya han obtingut 296 vots i els esquerdats 148. si els números no son els equivocats això representa que Junts per Alp han obtingut 4 regidors endavant 4 i Esquerra 1 , s'ha donat el cas que Endavant i Esquerra estant empatats a 74 vots, per tant si no vaig errat es la llista mes votada que s'emporta aquesta regidoria.
Jo que vaig predir que serien 7 per junts 1 endavant i 1 Erc , he vist que no em guanyaré la vida com endivi .altres resultats curiosos han estat:
Das esquerra 4 Junts 1
Guils Junts 4 Endavant 2 Esquerra 1
Bolvir Junts 4 Endavant 3
Puigcerdà Junts 9 Esquerra 3 PP 1
Ger Junts 5 Erc 2
Llívia  Erc 5 Junts 4 (9 vots de diferència)
Bellver Endevant 6 Junts 2 Erc 1
Isòvol Junts 4 Endevant 3
Meranges Junts 3
Riu de Cerdanya Junts 2 Irc 1
Toses Junts 4 Erc 1
Baga Erc 5 Sociates 4 Aebe (Junts) 2


Si parlem d'Alp, la gent volia un canvi, molta gent que em pensava que no votaria ha votat per la joventut, molta gent que volia un canvi aquest cop ha anat a votar, i això ha provocant aquest resultat.


això també ens ha de ensenyar que un bon  míting no es motiu per guanyar de pallissa perquè junts per Alp ha estat la llista mes votada però només li ha pogut treure 38 vots. Ara ha arribat el moment del pactes, veurem que passa . Esquerra te un altre vagada la clau del canvi, Ara es moment d'esperar el 15 de juny a veure quin govern es forma.


Avui toca votar, Continuisme o Canvi

Avui diumenge 26 de maig del 2019 es el moment d'exercir una de les poques coses que te la democràcia, es el moment de posar el sobre dintre de l'urna.
Avui es el moment de decidir que vols fer amb el teu poble els darrers quatre anys,  Al meu municipi, a nivell de participació no tinc clar si arribarem al 50 % de la participació.
Tot el que superi aquest percentatge serà bo, perquè dirà que mes de 650 persones han volgut decidir que volen fer amb el seu municipi, però clar estem parlant de unes eleccions on hi ha una muntanya de gent de segona residència, o gent que va tenir la sort de néixer o viure durant un temps en aquest municipi i han mantingut l'empadronament.
El tema de l'empadronament que tant s'ha criticat a Das,(potser perque no han estat massa transparents amb tot plegat) jo soc partidari de que si la gent no viu en el lloc on està empadronat que s'elimini, previ avis al particular si es possible , i si no es el cas , previ publicació al Bop i als plafons dels ajuntaments.
Parlem una mica de l'empadronament, imagineu-vos una família que hagi viscut a una adreça concreta i que aquesta marxa i no deixa l'empadronament, marxa la família i entra en la mateixa adreça un altre família amb fills i limitant la pobresa, aquesta darrera família no podrà demanar subvencions, beques, ect.. perquè l'ingrés per l'adreça es de la família antiga mes la de la nova. Això s'ha d'arreglar.
Avui serà una nit llarga, perquè primer es farà l'escrutini de els europees i desprès ratificarem al Fem-ho Junts, però bé en el fons es el poble el que mana i el que decideix que s'ha de fer.
Les eleccions municipals per els catalans es com el onze de setembre que només ens  recordem de la situació quan manquen quatre dies,  la resta del temps no ens preocupa, vist aquest tarannà, no cal perdre el temps amb qui sortirà.
Perquè surti qui surti, tot continuarà igual, i mentre no siguem afectat directament per alguna decisió municipal, no ens preocupa el que fan allí, com gestionen els pressupostos, en el cas d'Alp, mentre podem aspirar a tenir el Carnet del Forfets Gratuïts, mentre tinguem les festetes oportunes, tot la resta no te cap importància. Hi ha un veí del poble que sempre em diu que la gent d'Alp només mira la muntanya per veure quan podrà pujar a esquiar, i que fora de la neu també hi ha vida alli dalt.
Molta sort a tothom i que guanyi el menys dolent per el municipi.I si no hi ha cap llista electoral que et faci el pes , hi ha tres solucions però la tercera que es la mes majoritària no l'aconsello, votar nul, votar en blanc o no votar.
Entra votar en blanc o nul. Els nuls no beneficien ni perjudiquen a ningú. votar nul es com no anar a votar però exercint el teu dret a la votació. votar en blanc, es apujar el minin necessari per poder accedir a l'alcaldia,  el minin exigit per llei es del 3 %, per tant quan mes vots hi ha en blanc, el que passa es que necessitaran mes vots per poder aspirar a un regidor.Per tant el vot en blanc desfavoreix la minoria.
Aquests tres maneres d'actuar però tenen un significat.
Vot nul : es el vot gamberro, el vot d'estar enfadat
Vot en blanc: vol dir que no hi ha cap opció que li faci el pes, no hi ha cap llista electoral que motivi al electorat.
No anar a votar; es molt mes difús poder desxifrar el perquè de tot plegat, no sabem perquè la persona no  ha assistit al acte, per descontent amb el sistema electoral, per malaltia, per el que sigui, per tant es molt difícil saber el perquè de tot plegat.