dissabte, 4 d’octubre de 2008

el Nil segueix Passant per Alp, i la Piramide ja la tenim acabada


Fa cosa de sis anys vaig parlar de l'Obra Faraònica que volia construir el nostre alcalde el sr. Taja i vaig dir que aquesta obra enterraria a tot el poble,perquè el portaria a la misèria. Han passat sis anys de l'escrit i l'Obra Faraònica s'ha acabat i segons l'Equip de Govern s'han pagat tots els deutes, bé tot tots potser no perquè el crèdit que es va sol·licitar per efectuar l'Obra encara li resta una part important a retornar.
Bé dons aquest edifici l'hem acabat i ara que el tenim acabar el problema el tenim en que fem amb ell , i quina finalitat te tenir aquesta obra Faraònica i com la fem rendible.

Bé perquè fer-lo servir per les Festes Municipals i quatre Trobades Comarcals no es pas el millor destí que se li pot donar aquest local.
Quasi seria millor tancar-lo que tenir-lo obert com a mínim ens estalviem el manteniment del mateix , així com la calefacció i la llum , perquè aquest edifici es massa gran per la població del nostre municipi i tampoc es poden fer grans concentracions perquè la nostra comarca esta molt mancada de places hoteleres.
Per tant parlant amb la gent del meu municipi a veure que podíem fer amb l'Obra Faraònica , aquí està la meva solució
1.- a la part superior podríem posar el servei mèdic , i ens estalviem el local nou que hem de fer perquè l'actual Cap esta una mica abandonat
2.- A la sala de conferències el podíem fer servir per el cinema i aquestes activitats com els jocs Florals i així ens estalviem la reforma del Teatre Municipal.
3.- I la Sala de Pistes la podríem dividir en dos, una part per els bomber i amb una sortida directa a la Carretera i la segona part per els balls i Festes Municipals.

I amb tot això faríem mes rendible un local que esta condemnat a ésser abandonat perquè molt maco però sense un futur marcat. Tot plegat no deixa d'ésser curiós un edifici que tenia un pressupost poc mes de 250 milions de pessetes es a dir 1,5 milions de euros i que el cost final s'ha multiplicat per tres, volíeu dir senyor de la Casa Gran actuals i passats que ens calia una obra tan faraònica , o potser amb posar un cobert a la pista de patins ja haguéssim fet.
Els estudis econòmics serveixen per alguna cosa i no sols pas per aguantar les taules coixes.

divendres, 3 d’octubre de 2008

Mar Serna, la nostre Consellera que cada cop que obre la boca fa bons els ministres dels hereus de Felip V


No hi ha mes mal que veure que nosaltres som pitjors que els nostres invasor, i això m'ha passat aquest matí, Al escoltar de la Senyora Consellera de Treball de la meva nació, parlar de la crisi que tenim a damunt i les solucions que planteja la Nació Catalana per fer front a aquesta Crisi, jo incult de mi he quedat bocabadat (noticia)
Després de la gran actuació de la Senyora Consellera poca cosa es pot dir només escoltar la repassada que li ha fotut la senyora Rahola [noticia]
Reconèixer que l'atur continuarà pujant i que no esperaven el volum que està agafant no es pas cap descobriment ni cap primícia com a noticia, només has de sortir al carrer i palparàs l'ambient que hi ha per els carrers . Però dir que l'atur es una oportunitat a la formació, això es insultar a les intel·ligències del poble català, que li diguin a un dels 268 treballadors de Frigo que ara es quedaran al carrer, amb mes de cinquanta anys i una família per mantenir, que tranquil que aquesta es la seva oportunitat per Formar-se, Manda huevos com deia aquell president del Senat del Imperi dels hereus de Pelai.


Si-us-plau Ministres de la meva nació només us demano que abans de fer el ridícul un es pensi lo que dirà, perquè si volem riure ja tenim els pallassos de la tele. i com a mínim son professionals, perquè vostès cada cop que obren la boca fan mes bons als veïns i també te gràcia això perquè ells son dolents però nosaltres som pitjors.
Això que hi ha alguna ministra del regne de Felip V que s'aplica molt, aqui teniu un eixemple


així veuen la crisi els anglesos, a vegades t'has de treure le barret davant segons quines emisions

dijous, 2 d’octubre de 2008

Ciutadans, quan les rates surten del cau, potser serà per el seu minut de glòria


Avui us parlaré del senyor Xirinacs , un patriota català, i obre el text amb un escrit seu, el qual parla de la sobirania Catalana

ACTE DE SOBIRANIA

He viscut esclau setanta-cinc anys
en uns Països Catalans
ocupats per Espanya, per França (i per Itàlia)
des de fa segles.
He viscut lluitant contra aquesta esclavitud
tots els anys de la meva vida adulta.
Una nació esclava, com un individu esclau,
és una vergonya de la humanitat i de l’univers.
Però una nació mai no serà lliure
si els seus fills no volen arriscar
llur vida en el seu alliberament i defensa.
Amics, accepteu-me
aquest final absolut victoriós
de la meva contesa,
per contrapuntar la covardia
dels nostres líders, massificadors del poble.
Avui la meva nació
esdevé sobirana absoluta en mi.
Ells han perdut un esclau.
ella és una mica més lliure,
perquè jo sóc en vosaltres, amics!

Lluís M. Xirinacs i Damians
Barcelona, 6 d’agost de 2007

Ciutadans amb la seva manera de entendre la Política , amb un toc franquista i amb manera de embolicat les coses per així treure profit, els personatges aquests estan intentant barrejar els homenatges de Xirinacs amb els atemptats d'Eta, jo crec que aquests senyors veuen que se els hi acaba els seus minuts de glòria i tenen que sortir a la televisió com sigui, i per això van menyspreant a tothom que es mogui, potser si que tindran el seu minut de glòria, però un ha de ésser molt rata per actuar així. [noticia]

dons be el senyor Domingo si hem d'aprofitar un atemptat d'Eta per atacar a un patriota català , ho trobo una mica vergonyós, potser per el mateix motiu podria aprofitar tots els assassinats dels seus herois del franquisme i també podríem dir que es culpa del senyor Xirinacs.

Potser ja va sent hora de que fem política de veritat i deixem de anar tocant tecles sense saber que toquen , perquè si aquesta es la política democràtica que defensen aquests personatges millor que tornem a la dictadura, al menys el enemic el teníem a Madrid , però ara aquests corbs els tenim a casa.dimecres, 1 d’octubre de 2008

Màtrix, quan el futur del nostre País depen d'una pastilla


Avui ha parlat el senyor Puigcercós al Parlament de la nostra nació, i ha fet la comparació de que Catalunya te una semblança a matrix que tot dependrà de la pastilla que es prengui el poble {noticia matrix}


El problema que hi trobo a la parrafada del senyor Puigcercós es que no concreta qui s'ha de prendre la pastilla, si el poble o els polítics i clar ell va mes lluny i proclama que davant el incompliment constants de part del govern dels hereus de Felip V, ens trobem en una cruïlla, i aquesta cruïlla es, oblidar-lo tot i continuar com ara, o assumir riscos.
potser el senyor aquest volia dir aquella pastilla que fa que oblidem tot les coses que hem escoltat darrerament i com per art d'encanteri ara comencem de nou. lo passat es història i millor no remenar res antic,no sigui el cas que foti pudor , lo mes segur es que es refereixi a aquesta pastilla. llavors ho tindrem tot mes clar.
Senyor Puigcercós aquesta cruïlla fa dies ja la va proposar el senyor Carretero, o Caixa o Faixa o com molt be va definir ell, o ens agregem a la colonitzadora espanyola o lluitem per la independència. el full de ruta li ve marcat per el Reagrupament Independentista, vostè senyor Puigcercós només ha de donar pas a la locomotora del independentisme.

Tot plegat te nassos que sigui el senyor Puigcercós que ara ens surti amb aquesta, ell i el seu soci de partit no han sabut mai administrar els vots que van aconseguir fa 6 anys i així els hi ha anat , ja es gros tot plegat que fins i tot el senyor Montilla li ha dedicat una picada d'ullet al dir-li que el trobàvem a faltar, aquests llops son tots iguals entre ells es llepen les ferides.
Amb una època en la que ens trobem nosaltres, amb una crisi a sobre com un voltor buscant carnassa , que parlem de pastilles , les pastilles del senyor Puigcercós haurien de servir per treure la gana als habitants de Catalunya i no pas per treurens les ganes de creure amb aquests personatges que només van a cuidar la seva cadireta. Perquè tot s'acabarà igual amb la Crisi els hereus de Felip V tenen l'argument per no donar-nos la calderilla que ens pertoca, i com sempre no ho faran, i aquí agafa que venen "curves" i a tornar a començar, quins sis anys mes mal invertits, aix manel baixa i fes justícia .
Despres tambe demana Valentia, coherència i parlar clar {avui} , no deixa de tenir la seva gracia tot plegat , que Erc demani aquestes tres coses quan són ells els experts amb tenir un doble diàleg segons el lloc on es troben, i segons la gent que tenen davant, com deia la iaia , sempre emmascarat per la padella mes bruta.
dimarts, 30 de setembre de 2008

Cerdanya, quan l'esquí es porta a la Sang


Avui us parlaré de l'esquí A Cerdanya i de un anunci de l'Estació d'Esquí de les Angles [noticia], la Cerdanya esta Colonitzada per dues nacions la alta Cerdanya per els Hereus de la República i la Baixa Cerdanya per els hereus de Felip V.

A tota la Cerdanya hi pots trobar mes de deu estacions d'Esquí Alpí i quasi mitja dotzena d'estacions d'Esquí de fons, amb aquest panorama d'Estacions d'Esquí la meva gran pregunta es? perquè no tenim campions , perquè no tenim ningú que sobresurti en alguna modalitat de l'esqui, a part del Snow que si que comencem a tenir alguna promesa lo demés es desfà com el fum,

Voleu dir que la Federació Catalana d'Esports d'Hivern no podria potenciar una miqueta més l'esquí de la nostre comarca i fer que la gent que viu a peu de les Estacions d'Esquí tinguessin mes facilitats a l'hora de practicar aquest esport envers de facilitar l'esquí a la gent de la Capital.

No seria demanar massa que el Consell Comarcal de la Cerdanya amb el seu apartat de Consell Esportiu no subvencionés a les escoles de tota la Comarca perquè un dia a la setmana els nens toquessin la neu, si ja se que els caps de setmana El consell Esportiu de la Cerdanya ja te un acord amb la Molina per poder desenvolupar aquesta tasca però seria molt mes productiu que tots els nens de la Comarca tinguessin accés a aquesta activitat.

Cerdanya que ha gaudit de grans Campions fa masses anys, potser ja va sent hora que obri els ulls i procuri que en sortint més. fomentar l'esport es una tasca de tots, i hem de veure que hi ha mes coses a part del futbol. i nosaltres a aquesta comarca tenim la matèria prima per poder practicar l'esquí per tant només hem de facilitar les coses perquè els nens s'aficionin a aquest esport.

Hi ha situacions que son curioses a La Molina és celebra el Campionat del Mon de Snow el 2011. porten darrerament celebrant campionats de Europa d'esquí i snow tant masculí com Femení, no seria maco agafar els nens de les escoles de la comarca i portar-vos a veure aquests esports,amb un esquellots per fer ambient (mai hem de depreciar el nostre passat ramader i amb l'esquí retrobar un motiu d'orgull per ser fills de la Cerdanya a part de fer ambient a unes curses que son desèrtiques d'espectadors segur que si ho fem be a lo millor animem algú nano a practicar aquest esport


dilluns, 29 de setembre de 2008

El Català , un idioma en vies d'extinció a la Cerdanya

El Català cada cop es parla menys a la meva comarca, darrerament es un idioma secundari, entre la immigració i el senyors de la Capital , el nostre apreciat idioma ha estat castigat a ésser un idioma de segona, i aviat serà el idioma de la reserva, perquè porta camí a desaparèixer, el darrer cas d'aquest càstig el trobem al hospital de Puigcerdà amb les llevadores i les Classes de pre-part , on hi trobem una llevadora que parla el castellà fins aquí cap problema però les demés que son catalanoparlants han de parlar el castellà perquè resulta que hi ha tres senyores de sudamerica que no es volen esforçar ni una mica a entendre el nostre idioma, i clar l'hospital te més fàcil fer que les llevadores parlin el castellà que dir que l'Idioma del nostre País es el Català, no sigui el cas que surtin algun escrit de Ciudadanos.Hi ha gent que porta mes de 30 anys visquen a la nostra comarca i no s'han dignat mai a parlar la nostre llengua, ells ja tenen clar que a la fi tu acabaràs parlant la llengua imposada per els hereus de Felip V , per tant perquè s'han d'esforçar a aprendre una cosa que no volen, te collons tot plegat, i encara desprès has de suportar aquests impresentables fent manifestacions sobre la llengua.
A més tenen la cara de dir que nosaltres estem marginat la seva llengua imposada, tenim la nostre llengua a l'Uci i a sobre a suportar tot aquests atacs, si això es la justícia i la democràcia espanyola. jo no vull ésser d'aquest país, jo vull el meu propi,sense lacres com les que tenim ara, ni sense companys de viatge com els personatges de Ciudadanos i PP.
Molta culpa del problema que està passant amb la nostre llengua , es nostre, nosaltres som els primers en canviar de llengua a la primera, i això es molt mes còmoda per els visitants i fa que no s'esforcin en cap moment, això que per nosaltres trobem que es un detall de educació, això per a ells es una comoditat i fa que no s'esforcin en cap moment, ja que saben que tu acabaràs parlant la seva llengua. Si volem Una llengua viva forta parla Català amb tothom

diumenge, 28 de setembre de 2008

Convergència, Quan els amos son a la Foscor

Aquesta setmana he llegit la dimissió de l'Alcaldessa de Valls , el motiu esmentat per la senyoreta Dolors Batalla, són els motius personals. D'entrada això ja em sona malament quan algú utilitza aquests motius. Darrera de tot això segur que hi ha una ma negre , unes ombres a la foscor que mouen les titelles segons els seus desitjos, i que fan que tot lo que no els hi ha anat bé es rectifiqui i que el riu torni al seu curs. Jo us aconsello un text de l'Oscar Ramirez que us parla de la situació que esta sofrint valls amb la llista de Convenients i desunits [text].
Jo no conec gens les polítiques internes de Valls , però després d'ésser un des primer pobles que va gaudir de la famosa socioconvergéncia , no deixa d'ésser curiós que l'alcaldessa abandoni el vaixell al cap d'un any i mig de govern. Jo encara em demano una altre coseta, perquè la Dolors ha deixat l'Ajuntament del poble de Valls i no ha fet lo mateix del Parlament de Catalunya, la Casa Gran de Valls ho te a quatre passes de casa i el Parlament de Catalunya a dues hores de cotxe. Bé potser amb la distància els problemes personals es desfan com el fum.
Be una llàstima tot plegat que la Dolors Batalla una Candidata a Mis Parlamentària 2005 ens abandoni del curs polític Municipal es tota una desgràcia , ja es prou fotut tenir que anar a la Casa Gran a sol·licitar qualsevol cosa, però si tens la sort que amb la negativa com a mínim l'alcaldessa t'alegra la vista no fot tant mal la negativa , [misses parlamentaries 2005]
I parlant dels senyors de les ombres, aquest dilluns a la nostra comarca va tenir lloc unes votacions comarcals de Convergència democràtica de Catalunya, un partit que a la meva comarca va a menys a mesura que passa el temps, on els hereus del Franquisme han passat de l'activitat a l'Ombra i des de allí fan anar les marionetes .
Convergència de Cerdanya ha passat de uns 200 afiliats com a mínim a tenint poc mes de 90. D'aquests només uns 30 van anar a votar i aquest any ha sortit en Jordi Gassió com a President. Fins aquí res a dir perquè la democràcia te aquestes coses per activa i per passiva, a mi m'ha estranyat tot el joc brut i per sotamà que es va produir abans de les votacions i de la presentació dels candidats. Aquest joc de pressionar a la gent perquè es presenti i desprès anar amb una altre llista, la veritat no la trobo massa ètica. Un ha d'ésser responsable de les seves actuacions i si animes a una persona a presentar-se com a mínim l'has de secundar encara que allò et porti a perdre un càrrec al consell Nacional. O potser la tàctica era humiliar al Candidat perdedor i demostrar que els amos de la foscor encara hi son, i ells son els que marquen els camins a recórrer. Senyors de Conveniència i Desunió, aquest nom ara encara us escau mes bé però si tots els llocs actuen com a Cerdanya la veritat sigui dit, que Deu us agafi confessats perquè un se'n pot riure d'en Pilatos i la seva Actuació Teatral.