dimarts, 30 de setembre de 2008

Cerdanya, quan l'esquí es porta a la Sang


Avui us parlaré de l'esquí A Cerdanya i de un anunci de l'Estació d'Esquí de les Angles [noticia], la Cerdanya esta Colonitzada per dues nacions la alta Cerdanya per els Hereus de la República i la Baixa Cerdanya per els hereus de Felip V.

A tota la Cerdanya hi pots trobar mes de deu estacions d'Esquí Alpí i quasi mitja dotzena d'estacions d'Esquí de fons, amb aquest panorama d'Estacions d'Esquí la meva gran pregunta es? perquè no tenim campions , perquè no tenim ningú que sobresurti en alguna modalitat de l'esqui, a part del Snow que si que comencem a tenir alguna promesa lo demés es desfà com el fum,

Voleu dir que la Federació Catalana d'Esports d'Hivern no podria potenciar una miqueta més l'esquí de la nostre comarca i fer que la gent que viu a peu de les Estacions d'Esquí tinguessin mes facilitats a l'hora de practicar aquest esport envers de facilitar l'esquí a la gent de la Capital.

No seria demanar massa que el Consell Comarcal de la Cerdanya amb el seu apartat de Consell Esportiu no subvencionés a les escoles de tota la Comarca perquè un dia a la setmana els nens toquessin la neu, si ja se que els caps de setmana El consell Esportiu de la Cerdanya ja te un acord amb la Molina per poder desenvolupar aquesta tasca però seria molt mes productiu que tots els nens de la Comarca tinguessin accés a aquesta activitat.

Cerdanya que ha gaudit de grans Campions fa masses anys, potser ja va sent hora que obri els ulls i procuri que en sortint més. fomentar l'esport es una tasca de tots, i hem de veure que hi ha mes coses a part del futbol. i nosaltres a aquesta comarca tenim la matèria prima per poder practicar l'esquí per tant només hem de facilitar les coses perquè els nens s'aficionin a aquest esport.

Hi ha situacions que son curioses a La Molina és celebra el Campionat del Mon de Snow el 2011. porten darrerament celebrant campionats de Europa d'esquí i snow tant masculí com Femení, no seria maco agafar els nens de les escoles de la comarca i portar-vos a veure aquests esports,amb un esquellots per fer ambient (mai hem de depreciar el nostre passat ramader i amb l'esquí retrobar un motiu d'orgull per ser fills de la Cerdanya a part de fer ambient a unes curses que son desèrtiques d'espectadors segur que si ho fem be a lo millor animem algú nano a practicar aquest esport