dissabte, 11 de febrer de 2012

El País Valencià, tant malament s'han comportat per rebre aquest tribut?


la veritat que ningú es mereix aquest càstig, ningú s'ha portat tant malament per disposar d'aquests personatges que fins i tot la justìcia s'ha posat del seu costat, tot plegat una vergonya.

Els Guinyols de la polèmica

La veritat que els hereus de la Corona de Felip V tenen la pell molt fina, s'han sentit ofesos per una satira de guinyols feta per els gavatxos, la veritat que aquest fet el haurien de haver dit fa quatre anys quan la televisió Basca va treure el seu programa Vaja Semanita un gag dient que el senyor Contador es dopava, en aquell noment ningú va dir res i ara tots s'arranquen els cabells.


Bé això es treure una mica les coses de context però no cal aixecar-se amb armes per aquest fets, no deixa de ser una sàtira de un fet. Potser si ens enfadem i prenen mesures el que estem fent es fer-los mes famosos i que es parlin mes de ells per tant es molt millor utilitzar la indiferència.

Garzon, Paradí de la Justìcia, o posar la gent al seu lloc.

Avui tinc ganes de parlar d'aquest senyor de professió jutge, perquè la gent gràcies a Déu té memòria , i recorda fets d'aquest personatge, en primer lloc aquest senyor va fer tancar sense proves a totes els capdavanter independentistes Catalanistes per terroristes. disset nois van ser torturats, tancats sense proves per aquest personatge [noticia].
Mes tard es va presentar com a segon de llista de la Capital de Regne dels Hereus de Felip V , partit encapçalat per en Felipe Gonzàlez i com no el va fer ministre de justícia , va jutjat a tots els polítics que va poder. així es la democràcia d'aquest personatge.
I ara per acabar de donar una volta al cargol va i fa gravar als advocats del Cas Gurtel, sabent ell que això no es legal per tant ha vulnerat la justícia, per tant per aquest cas s'ha de castigar .
Ara llegia que els senyor Americans ens acusen de poc demòcrates per jutjat al senyor Garzon per la politica de la memòria històrica, la veritat que aquest cas si que m'agrada però si parlem de memòria direm que quan vam tot el poble signar la transició vam signar una amnistia i vam fer renunciar a jutjar a ningú per el passat, si no varem ser valents a les hores no ho hem de ser quaranta anys desprès. 
Perquè el senyor garzon va fer servir aquests argument per no jutjar al Senyor Carrillo per el mateix motiu ara els hauria d'aplicar per no jutjar als feixistes de la època anterior. de la història mai l'hem de oblidar però si hem fet un pas per tancar portes no les tornem a obrir ara. Les portes s'obren en el seu moment i si deixem passar el tren millor deixar.la tancada. 
La veritat que en aquest cas estic indecís per a mi que un personatge que ha castigat gent només per pensar com jo sense cap defensa es mereix tot el que li pugui caure del cel. I si això es que deixi de ser jutge una vedette menys a l'escenari.

dimecres, 8 de febrer de 2012

Font-romeu Castellà o Francès? mai han parlat de ser Catalans

Desprès de veure la reacció del batlle de Font-romeu el senyor Jean Louis Demelin i que ha demanat trencar el tractar dels Pirineus i tornar a dependre de la Corona dels Hereus de Felip V envers dels republicans, m'ha encantat la manera de enfocar les coses dels Catalans, La veritat es que aquest senyor que parla francès que no coneix la cultura catalana només fa això per treure profit del govern Francès, això també ho van fer els senyors de les Angles i Eina fa uns anys fins i tot el PI del senyor Colom va perdre les vergonyes per defensar aquests personatges que només van a la seva.
Algú hauria d'anar per la Cerdanya Francesa i parlar amb Català, veure com els martinez, garcia Gonzalez marti ect.. gent que va marxar per la guerra Civil i que renega del Català encara que l'entengui i només parla en castellà, aquesta gent es la que volen ara ajuntar-se amb la cerdanya del Sud, si us plau que tots tenim memòria i sabem la manera de pensar de tots.
Jo també els entecs aquests senyors volen passar de ser el sud de França per ésser el Nord de la colònia dels Hereus de Felip V i clar això només li troben aventatges ells, potser ens haurien de demanar per exemple a la gent de la Cerdanya com ho veuen tot plegat. Perquè a vegades tot es pas tant maco com sembla.
I per acabar ells volen ser O Francesos o  Habitants de la Corona dels Hereus de Felip V , per això han enviat cartes al President de la República de França i al Rei Colonitzador no n'han pas enviat cap al President de la Generalitat per tant potser ens ho hem de fer mirar tots plegats.
I mireu que jo soc partidari de una Cerdanya Catalana, sempre que els seus habitants ho vulguin ser sinó que sigui una Cerdanya del Sud Catalana. 


sabina i serratHi ha cançons que ni pintades.

dilluns, 6 de febrer de 2012

Visca la Llèngua, Visca les traduccions per Ordinador

Hi ha coses que ens les hem de mirar una miqueta, sobretot les traduccions automàtiques per Ordinador sinó ens podem trobar amb aquesta Situació que ens renombrin el nom de un poble i ara hem passat d'anar a compra naps de Talltendre a Cortetierno.. Bé aquest no es pas el primer cas de la nostra comarca fa anys en un hotel de quatre estrelles van anomenar el Bar inglès com a Bar angonal .