dissabte, 16 de maig de 2020

Dia 64 del confinament, Cayetanos protestons

Avui us vull parlar de Madrid, del Barri de Salamanca de Madrid, Un exemple molt clar de la solidaritat espanyola, aquest barri el mes ric de la capital del regne dels hereus de Felip V ha sortit al carrer a manifestar-se contra el govern, amb eslògans que diuen que això es un complot maquiavèl·lic per ensorrar la economia  i per ells es mes important l'economia que no pas la salut dels seus veïns la veritat que jo aquest barri li aplicaria el canvi de fase i els passaria a la fase 1, d'aquesta manera podran obrir les terrasses dels bars i la gent estaran confinades allí, Aquesta gent es pensa que disposant de calers només poden accedir a una habitació mes bonica en un hospital privat, però contaminar-se es poden contaminar igual que els demés, [noticia]
Aquesta gent va dient que el Coronavirus es una enganyifa, però mira tu que tots van amb mascareta, roig-groga però amb mascareta, no sigui el cas, això no deixa de ser una hipocresia majúscula si això es una mentida la millor manera de manifestar-se es a cara descoberta , però entre això i portar a la minyona perquè faci soroll amb la cassola, potser vol dir que alguna cosa esta fent el govern de Pinotxo sanchez perquè quan els rics es manifesten vol dir que la seva cartera esta perdent calers per algun forat. 
I per acabar amb aquesta gran obra de teatre, no han pogut faltar els de sempre, la meva heroïna de la Isabel Diaz Ayuso, donant suport a aquesta gent i el sindicat de policia dient que no s'han de multar sinó conversar amb aquests personatges, la veritat que deu esser lo mateix que van fer el 1 d'octubre de 2017 a Catalunya, conversar amb donant cops de porra, molt equitatiu tot plegat.I mira per on aquesta gent que s'està manifestant a la capital espanyola fan el mateix que els convergents i esquerdats  a casa nostra envoltar-se de la bandera per amagar les seves vergonyes,  La veritat que aquest drap dóna molt de si, I els xais a seguir el pastor.divendres, 15 de maig de 2020

Dia 63 Del confinament, avui hem passat del sol als núvols i d'aquí a la pluja

Ara esta fent un altre dia plujós, el mati estava ennuvolat però es veia el sol de tant en tant, però ara s'ha tapat i ha començat a ploure. Avui es Sant Isidre patró dels pagesos i de l'agricultura, un sector el primari que està de capa caiguda a la meva comarca, cada cop en queden menys de pagesos, una llàstima però es el que passa, es molt mes rendible vendre la terra i disposar de uns calerons que conrear la mateixa  i guanyar una misèria. 
Avui toca esperar a les 19 hores per a veure a qui li toca la loteria i canvia de fase de confinament, Les falses noticies a vegades fan posar vermell a qui les diu i aquest cas li ha passat a la senyora diputada del partit impopular Reyes Fernandez, que va donar el pesam al actor pornogràfic d'en Jordi el niño Polla que deia que era metge i que havia mort per el Covid19  [noticia].  El que passa en aquest cas es que s'ha sumat la fam amb les ganes de menjar, per un costat el que ha enviat la falsa noticia i per el altre el que per donar-se protagonisme la ha compartit sense comprovar la seva veracitat. Tot molt professional.
Hi ha una noticia que per la seva proximitat ens toca una mica, es tracta de la residència de Bagà on s'han produït una trentena  de morts per culpa del Coronavirus. [noticia].
 i acabo parlant de Protecció Civil i la seva declaració en la qual diu que la gent no pot accedir als boscos a recollir bolets excepte si la residencia de casa seva es troba a menys de 1 kilòmetre del lloc on es va a collir l'esmentat aliment .[noticia]

dijous, 14 de maig de 2020

Dia 62 del confinament, el temps també juga el seu paper

Avui ha estat el temps , un dia plujós que ha fet que el confinament fos mes efectiu, i que aquelles agrupacions que es formaven en els bar no s'hagin produït, ves per el temps nuvolós també juga el seu paper, a veure si haurem de pregar perquè cada dia faci aquest temps perquè es mantingui el distanciament social. 
HI ha una rara malaltia contagiosa provocada per un bacteri que causa la mort d'ocells insectívors, va apareixer per la zona de centre Europa, el contagi es transmet especialment entre mallerengues i carboners, el bacteri causant de la malaltia es la Suttonella Ornithocola, Aquestes aus són les que contribueixen a controlar algunes plagues tant perjudicials com la processionària de el Pi , malaltia molt comú a les nostres terres . dons aquesta malaltia ja ha aparegut a casa nostra, s'ha donat el primer cas d'aquesta pandèmia a casa nostra.[noticia].
I per acabar el dia parlarem de les 100 empreses que pagaran el peatge del Túnel del Cadí als seus clients els dies 6 i 7 de juny de 2020. L'associació d'empresaris de Cerdanya vol revitalitzar el turisme i l'activitat econòmica de la comarca,tota la gent que pressenti el tiquet d'aquest peatge els dies 6 i 7 de juny a un establiment que formi part de l'acció Welcome summer Cerdanya, podrá recuperar-se l'import o destinar-lo a traves d'un donatiu, a la Fundació Hospital de Puigcerdà [noticia]. Bé jo només vull recordar que la gent que està empadronada a la comarca i disposa de descompte al Túnel per Resident si demana el tiquet li surt un tiquet per un valor de uns 12 euros, aquesta gent també podrà gaudir d'aquestes ofertes?.

dimecres, 13 de maig de 2020

Dia 61 del Confinament, ho sento però no tenim coneixement

ahir per la tarda segon dia de la fase 1 de la regió sanitària de l'alt Pirineu, i resulta que al meu poble van venir els mossos a separar i posar una mica d'ordre a un bar mes del municipi d'Alp, avui la gent tornava a estar igual que ahir, la veritat que això de la separació no va amb nosaltres, avui he vist una altra situació curiosa, com que els serveis del Bar estant tancant la gent que te necessitats orgàniques les fa a la paret de l'església, no puc dir si es un cas particular o serà la norma a partir d'ara però el jardí de l'església quedarà totalment perfumat, no tenim prou amb els gossos que deixen les seves necessitats que ara també farà d'orinal públic.
Tot plegat em recorda els anys de l'escola quan per culpa del mes ruc, castigaven a tota la classe, dons això es el que passarà amb el confinament, per els quatre insolidaris que es passen les normes per el forro de la corbata resultarà que la pandèmia no s'acabarà d'eradicar i llavors que podem fer anar-los a buscar i donar-lis les gràcies. 
Bé avui m'he dedicar a veure com els veïns de la Capital de la Comarca es barallant per el llac . per la improvisació de l'ajuntament per el cost de les obres que s'estan realitzant . la veritat que ho trobo una mica còmic amb la que ens esta caient que la gent es dediqui a barallar-se per el llac i la tardança en les obres, [noticia].

Avui vull acabar amb la meva heroïna del Covid19 la presidenta de la comunitat de Madrid la senyora Isabel Diez Ayuso, la veritat que m'ha donat molts dies de gloria, i entreteniment, aquesta senyora em recorda les alcaldies del nostre país que cadascú que entra de nou es capaç de fer bo el que havia abans, dons aquesta senyora te aquesta potestat de fer grans a tots els presidents que hi ha hagut abans que ella. el darrer merder que ha provocat aquesta senyora ha estat el tema del apartament que gaudia de lloguer segons ella i presumptament gratuït segons altres fons i que era com a pagament de favors amb  concessions hoteleres, 


dimarts, 12 de maig de 2020

Dia 60 del confinament. Ja comença a notar-se la fase 1.

Avui per els meus controls de salut he anat a Puigcerdà a fer-me el tac semestral, i com anava d'hora m'he dedicat a passejar amb el cotxe per la Capital, he vist els Bars amb la gent com estava abans de la pandèmia, la veritat es que em plantejo una cosa molt seria, es que no hem après res de tot plegat, també ho he vist a Alp la gent torna a fer el que feia abans sense tenir en compte la protecció ni la distància de seguretat ni tampoc porten la mascareta , si tenen ganes de contaminar-se tenen bastants números la veritat sigui dita. 
Avui m'he de treure el barret amb els polítics de Badalona, han aconseguit tot plegat fer alcalde al Albiol, serà perquè volen que netegi Badalona, i han de començar amb els que manaven fins ara, així funciona la democràcia i com els soci-llestos i guanyem Badalona no s'han posat d'acord mira tu alcalde el feixista del albiol, dons moltes felicitats, [noticia].dilluns, 11 de maig de 2020

Dia 59 del Confinament, Bars oberts, Escoles Tancades, aquest es el nostre país.

Potser soc un ignorant i no entenc res, potser les ments privilegiades d'aquest país ho tenen tot estudiat, però jo em plantejo un problema perquè obrim els bars abans que les escoles, jo ha entenc que l'esport nacional d'aquest país es l'aixecament del got de vidre, però nassos es molt més important que els nens vagin a l'escola que no pas que els seus pares vagin al bar. i segur que es poden estudiar mesures perquè això no sigui cap problema , [noticia]. El problema el tenim quan veiem que al resta de  Europa primer són les escoles i desprès els bar, les prioritats de cada pais.
Avui han sabotejat la Viquipèdia perquè afirmi que el Miquel Iceta es un porc català, l'espècie de porc català es un animal extingit per tant la comparació es odiosa, no cal fer aquestes comparacions perquè d'espècies autòctones ens en queden poques i es vam reduint per culpa de la gent per tant amb les coses de menjar no si pot jugar [noticia].
Tornem a tenir la Cerdanya en guerra, ara no es qüestió de les províncies ja que ens moguem en zones sanitàries , nosaltres disposem de un hospital transfronterer en el qual es poden atendre gent de les dues nacions, per contra la gent no pot traspassar la frontera, no s'entén massa que els francesos puguin accedir a l'hospital ubicat en el municipi de Puigcerdà i per contra la gent no pot visitar als seus parents que estant desprès de la frontera, mentre que en le Perthus la gent aprofita el passe a la fase 1 per anar a comprar alcohol i tabac, te nassos tot plegat 


diumenge, 10 de maig de 2020

dia 58 del confinament, l'objectivitat del periodisme.

Això d'insultar sense arguments en el periodisme s'està posant de moda, resulta que el mal anomenat periodista aquell de OK Diari en Eduardo Inda va tractar al senyor Simon de Inútil Integral, i la Anna Rosa Quitana li va fer gràcia i tot, envers de demanar que justifiqués l'insult  l'únic que va dir que a casa seva segur que hi ha algú que l'estima, que dolenta es l'enveja, ja voldrien aquest parell de personatges disposar del curriculum del senyor Fernando Simon [noticia].

Avui a la revista la veu de la Cerdanya hi ha un escrit sobre la inversió que ha fet la Generalitat de Catalunya de 1.655.000 euros per la renovació de la il·luminació, en sobte tot plegat, perquè el Túnel del Cadí es una concessionària la qual cobra, i no pas econòmic, per els viatges a canvi han de realitzar el manteniment de les instal·lacions i si no es per pagar algun favor no entenc aquest pagament [noticia].
Avui m'he de treure el barret davant l'atur mas i les seves declaracions, dient que el sistema sanitari actual aguanta gràcies als baixos sous, la veritat que els polítics són uns miserables, que ho digui això un personatge que te una paga vitalici ho trobo vergonyós, avui el personatge aquest que va tapar el famós tres-per-cent amb la senyera independentista, a fet una demostració del neoliberalisme , les dretes tenen aquestes coses, sous baixos perquè els empresaris siguin cada cop mes rics, [noticia].