divendres, 22 de maig del 2015

4ªmiting, avui tocava els convenients , avançant cap el futur

Avui ha començat a les 21 hores hi havia mes o menys una vuitantena de persones, entre familiars, amics, alcaldes de pobles veïns, ha estat el mes nombrós d'entrada perquè jugaven en divendres i això donava peu a que vingués mes gent.
L'entrada m'ha recordat un partit de futbol en Miquel Puig fent de Manel Vich , s'ha començant en la presentació dels reserves i s'ha acabat amb el capità d'equip. Un cop feta la presentació del 17 integrants ha començat al cap de llista a parlar.
Un monòleg de mes de 80 minuts, tenia el tempo molt controlat, però de cop li ha sortit la vena convergent i la culpa es de Madrid no podia faltar.
Això de donar la culpa als senyor Rajoy per maquinacions en despeses i ingressos per justificar la manca de inversions es molt convergent, però ostres haurien de fer alguna cosa, no podem passar quatre anys en blanc. això sembla el Barça del temps d'en Ciscu que ens teníem de acontentar amb les escorrialles. 

Desprès amb la broma de que el President del Consell Comarcal i l'Alcalde d'Alp són molt amics ha anat saltant de les propostes municipals a les comarcals Un guirigall difícil de seguir , amb una velocitat constant i ràpida  tocant molts temes i amb un gran domini tot plegat, Avui el nen del Cal Grau es trobava a gust, estava a la seva salsa. Aquests darrers quatres anys ha agafat experiència.
Ha arribat un punt en el qual m'he demanat en qui poble he viscut jo, perquè segons ells han fet tantes i jo n'he vist tant poques que m'he plantejant  en quin lloc estava jo aquests darrers anys.
S'ha passat molta estona replicant les crítiques dels senyors d'Alternativa Cerdana (avui la Maria m'ha rectificat el nom i es de justícia si els hi he canviat el nom que rectifiqui)però segueixo opinant que li queda millor alternativa Ceretana.
I per acabar ha baixat a les clavegueres i s'ha posat al mateix nivell que el dimarts es va posar la oposició . es a dir ha fet servir la mateixa política que va fer servir els senyor d'alternativa Cerdanya, la critica i contra-critica en aquest cas constant.Desprès de veure aquesta guerra només em mancaria veure'ls pactar. Però com diu aquest amic del municipi d'Alp ni trip ni trap.
Per acabar he de remarcar un fet que trobo que es una manca de respecte per la gent que fa preguntes, un cop acabat la presentació hi han hagut preguntes per el Cap de Llista i la Gent ha començat aixecar-se i parlar en veu alta. Trobo que tothom es mereix un respecte sigui del partit que sigui i digui el que digui. En aquesta vida no podem perdre l'educació si la gent opina diferent als nostres pensaments.
Pda: dos punts per acabar, avui no hi havia pica-pica avui hi havia berenar més d'una segur que no va sopar, i també es veritat que han tingut el detall de reconèixer el treball fet per el de la cueta de podemos, d'entrada perquè han gaudit del bastó del comandament gràcies al seu vot i ell ha estat el dolent de la pel·lícula d'aquests darrers anys, Per tant tot un detall reconèixer-li aquesta feina feta.dijous, 21 de maig del 2015

3ª míting, Els Esquerdats, o El Poble que tu Vols.

Avui a les 20 hores començava la segona part d'aquest tercer assalt. Tocava participar als   Esquerdats a veure que ens vendran.
Bé avui han estat 45 minuts de discurs, hi havia una seixantena de persones, a mesura que ens acostem a les eleccions el poble es comença a animar. Potser haurien de demanar una prorroga de una setmana per així poder arribar al centenar d'assistents.
Ha començat el discurs parlant l'Isidre, la veritat que el de la cueta  ha estat bé, es troba a gust i còmoda parlant. Desprès ha començat el cap de llista a parlar. Ha encetat el discurs presentant la llista i desprès ha començat a parlar, un discurs pausat, massa per el meu gust, en un moment del mateix m'he preguntat si es presentava per Alcalde d'Alp, per a President de l'Ampa de l'escola o fins i tot com a president de l'Associació de veïns del Municipi

Tot han estat idees ambigües sense entrar en cap detall de cap d'elles, La veritat que moltes estant molt be però fins i tot entrar en algun detall no estaria malament. Sobretot en els punts que interessen a la gent coses com el Poum.. No serveix en presentar els grans punts i ja està tot els projectes tenen un cost i potser s'hauria de dir com es finançaran tots els mateixos.No tot es vendre fum també s'ha de dir com es portarà a terme.

Ha estat un altre llista que ha seguit el model d'Ensorrant Cerdanya presentar el seus projectes i no ficar-se en el que diuen els demés. Ni han atacar a l'equip de Govern (potser perquè en van formar part) ni contestar els pocs atacs que van rebre d'Alternativa Ceretana, Jo crec que aquesta es la manera de fer política municipal.
Els esquerdats han estat barrejant eleccions municipals amb autonòmiques (per a mi nacionals) i la presentació ha esta presidida per l'Estelada, ara que la prohibeixen a tot arreu, ells l'han posat com a presentació, Ho trobo correcte només dir-lis que es una votació municipals i la gent del meu municipi voten a les persones no a les idees patriòtiques. I clar des de el moment que ni el Junqueras no la posa al seu municipi  no puc esperar que ho faci algú del seu partit.

Avui tampoc hi ha hagut berenar. bé quatre globus i uns caramels del partit. i el fulletó de propaganda.

El cap de Llista dels esquerdats te el petit problema de  no ésser massa conegut, hi ha gent del municipi en que es demana qui és, moltes el coneixen per l'home de la Núria de la piscina i vist la gent que va els mítings tampoc fan cap esforç per veure quines són les seves idees. Però amb aquest sentit jo només puc dir que tothom te el mateix a presentar-se i no per ésser desconegut pot ésser mal candidat, potser li manca fustes i discursos però amb el temps i una canya tot es pot arreglar.Per acabar vull ressaltar  una frase que en va dir un amic veí del municipi que el poble d'Alp quan ha estat millor governat ha estat per gent de fora.

dimecres, 20 de maig del 2015

2ª miting Endevant Cerdanya, o fer politica de poble.

Avui a les 20 hores he assistit al segon míting dels quatre que hi ha convocats, avui tocava a la gent d'Endavant Cerdanya hi havia una cinquantena d'assistents si trèiem els d'altres partits avui hi havia una miqueta mes de gent que ahir. Per cert han tingut el bon gust de oferir un petit aperitiu a l'acabament del míting, tot un detall. Així si que dona gust anar als míting, berener per mig hora d'escoltar com volen el futur del nostre municipi.
 
Avui no ha estat un monòleg hem tingut la oportunitat d'escoltar a la Nati bover, en Carles Adserà i en Pep Serra tots tres en mitja hora han llegit el seu programa, els hi ha mancat una mica de fluid
es . Això de no seguir el programa establert ha resultat molt fred, massa potser, hi ha mancat una mica de Calor, Com a mínim ells han parlat del seu programa sense atacar a ningú, 
Aquesta gent van amb el lliri a la ma, però aquells que fan tot el que poden no se'ls hi pot demanar res mes, per tant fins i tot amb els talls per els nervis, amb els micròfons que no funcionaven correctament. amb els nervis per ser neòfits en la situació que es trobaven  ha estat curt i ras poca cosa mes a dir

Fins i tot els companys del seu partit de Bolvir han donat suport a la llista no deixa de ser significatiu tot plegat, perquè en el fons es així com un sent el calor del seu partit. Si els hi manca professionalitat i acostumar-se a la situació però amb el temps i una canya segur que aniran millorant.
I està clar que entre un professional de la política i una persona que només va amb el lliri la ma jo ha tinc molt clar a qui votaré. qüestió de gustos i sobretot de feeling però clar es molt mes important que sigui una bona persona que no pas un bon polític. o així es la meva manera de veure la politica municipal

ptda: els senyors d'Ensorrant Cerdanya han escrit vota'ns correctament la llàstima ha estat quan han demanat que els donem la seva confiança perquè queda millor dóna'ns que dónan`'s la teva confiança .
També els hi he de recordar a la gent d'Endavant Cerdanya que els pamflets són sagrats i que no han de haver faltes d'ortografia, i que no facin com jo que els meus escrits son muntanyes d'errors ortogràfics.
 .


Per la Gent que desprès es queixa dels polítics.

a més he d'afegir que no anar a votar, es admetre que el que surti ja et va bé. Per tant perquè desprès no et tinguis que penedir del que has votar, vota però vota amb cap i sobretot amb coherència.


dimarts, 19 de maig del 2015

1er miting: Alternativa Cerdana ( els alternatius)

Avui he assistit al primer míting dels quatre que es faran al municipi d'Alp, La veritat que m'esperava mes gent però no arriben a la cinquantena d'assistents, si trèiem els candidats dels altres partit això es resumeix en una trentena d'assistents.Potser perquè aquest any no hi havia aperitiu , i clar si no hi ha alguna cosa que faci que els habitants d'Alp es moguin es difícil amb dia nuvolat com avui que surtin de Casa.

He fet esmena que fa quatre anys ells van ésser la llista mes votada i que pactes van fer que no manessin ells, potser els hi hauria de recorda que en fa 8 es van ajuntar tres llistes perdedores per fer un equip de govern.Es que la memòria es molt selectiva a vegades .

Bé Ha començat l'esdeveniment amb una presentació del Candidat dels Alternatius  i ha començat ha parlar del que es vol fer, desprès a mig camí ha presentant a tots els representants de la llista i desprès ha fet esmena a un quants punts importants
-educació
-manteniment neteja i enllumenat
-salut
_urbanisme amb un punt i apart del POUM
-Cultura
-Bombers
-Pagesia
Joventut
-serveis socials marcant sobretot menjador i transports dels escolars del municipi que no viuen a Alp
-Esports
-Estacions esquií fent punt i apart amb la Pia (Masella)
Ha estat un monòleg de 90 minuts on el Candidat d'alternativa Cerdana ha parlat de lo be que ho vien fet quan ells manaven, desprès ha dedicat una estona  a parlar de les querelles i judicis que segons alguns resten pendents. per cert tinc un petit dubte de tot plegat jo fins avui em pensava que en Cosme era fill de cal Xell  i ara resulta que a  casa Seva hi havia una benzinera i es fill de cal Shell.(segons la propaganda d'Alternativa cerdana).

I per acabar s'han dedicat a criticar les propostes dels altres partits. dient o interpretant el que volien posar tot plegat, han estat un atac frontals als Convenients dient que si que han deixat les arques plenes però que era molt fàcil d'aconseguir aquest objectiu perquè no s'han gastat un euro en res. Jo Crec que sent el primer en participar no es la millor manera d'actuar perquè la replica pot ser dolorosa.
Dons be el primer assalt s'ha acabat demà tocarà els d'Ensorrant Cerdanya, veurem com actuen.
ptda: Votan's o potser millor Vota'ns, a vegades repassar.se els pamflets unes quantes vegades donarien peu a que no hi hagués errors d'aquest tipus.

Societat Civil Catalana, quin gran servei que fan a la Causa.
La Sociedad civil Catalana, aquests defensor aferrin de la Corona de Felip VI, han posat en marxa la campanya de la por.
Ui que vindra el llop i si voteu als independentistes se us menjarà. Per desgràcia es veu que no coneixen massa la societat catalana perquè posar als convenients i desunits com a independents es ciència ficció.
De pas demanen suport als partins que defensen la convivència i la concòrdia entre catalans . Aquí tinc els meus dubtes es refereix als neofeixistes del Partit Popular amb el ministre Wert al capdavant. Aquest si que fan per la convivència i la concòrdia dels catalans imposant el pensament unic ho estant aconseguint o potser parlen dels senyors de ciudadanos que despres de que la careta els hi hagi caigut resulta que estant mes a la dret que el Partit Popular, tot un clam de democràcia , Bé els hi he de resaltat el fet que ha passat a Barberà del Vallès que han retirar la seva candidatura al enterar-se que el cap de llista anava fa quatre anys per plataforma per Catalunya [noticia]. Un fet  destacable, però nassos no ho podien fer abans de portar la llista al jutjat. No costa massa enterar-se dels antecedents com a minim dels caps de llista, o potser ja anava bé fins que es va descobrir el pastís. Temps al temps llavors tot es veurà. O potser es refereix a Podem-guanyem_PSUC_ect.... la veritat que no crec que els neofatxes de sociedad civil puguim apostar per aquesta llista segur que els hi produeix orticaria .
 

Netejan Badalona. hi ha moltes maneres d'entendre les Coses


Avui toca parlar del Senyor Albiol i el seu eslògan netejant Badalona, la veritat que trobo que no van estar massa encertats amb el cartell en qüestió, Xenòfob? ves tu a saber ,cadascú s'ho pot prendre com vulgui. Jo per un altre part vull parlar del cinquè de la llista de Badalona.
El senyor Miguel  Jurado presumptament va entrar a una germanat rociera i va entrar sense permís sent en aquell moment regidor de seguretat. Bé ara tinc clar de que va això de netejant Badalona,[noticia]
res a veure en atacs xenòfobs , mes aviat te pinta de caire econòmic.
 

dilluns, 18 de maig del 2015

Endavant Cerdanya d'alp i l'intregrant del mateix del Partit Popular

A casa meva sempre m'han dit que s'ha de diferenciar entre les eleccions nacionals i les municipals, que en aquestes s'ha de votar a les persones i no pas al partit, i molt més en un poble com el meu que no arriba a 2000 votants.
Dons bé el partit Endevant Cerdanya d'Alp portava a les seves llistes un integrant del partit popular, si els senyors d'Ensorrant Cerdanya s'han emplenat la boca d'anar com a partit independentista amb la penjada d'Estalades i participacions de tot tipus. Era molt estrany que dintre de les seves llistes hi hagi un integrant del partit popular.
Per el bé de tot aquest senyor ha dimitit per diferències polítiques, però jo crec que no calia arribar a aquests extrems això ja s'haria haver fet en el moment de iniciar el camí, Si volem anar com a independentistes no podem barrejar pomes i peres, per aquesta feina ja disposem de l'anna botella.
Per desgràcia això ja no es pot tocar i aquest senyor un cop inscrit en la llista  haurà d'anar amb les llistes fins el final i si es dona cas que surti elegit haurem de veure si acepta o renúncia al càrrec. Tot plegat una patata calenta, si Abans haguessim previst tot això segur que no haguessim passat per aquest ridícul.
Perquè ells senyors del Pp. de Cerdanya treien foc per els queixals que es van enterar. Aquest es el problema de correr tant, si haguessin anat mes poc a poc segur que no haguessin fet tant el ridicul tots plegats.
 

Erc de Puigcerdà un partit maleït

Això dels Esquerdats de Puigcerda, es per jutjat de guardia, la veritat que aquest cop no es pas culpa seva que dintre de la llista hi hagi un presumpte abusador de nens.
Els Esquerdats ja han fet el que havian de fer que es per si acas treure aquesta persona de la llista, Però segueixo dient el mateix de moment presumpte.
Però el problema el tenim quan confonem la persona amb el partit, i això de dedicar-se a pintar els cartells amb dianes, amb esborranys, amb insults deixa de ser un acte de covards. Ja hi ha la justícia per aplicar les penes en cas de culpabilitat, Però que algú decideixi ell com fer de justicia sembla això el antic Oeste dels Pistolers.
Per cert desitjo que cap llista politica sigui tant barruera de treure profit d'aquesta situació perquè llavors ja veurem de quin tarannà són tots plegats.
Perque en el fons un ha de diferenciar el partit politic de les persones que formen part del mateix i del grup de persones si hi ha alguna poma podrida el mes normal es que es tregui de la mateixa.[noticia].
En el diari de girona surt el nom i la foto del mateix, hi ha altres diaris que són mes espabilats i només posen les inicials i de pas la possició que ocupa en la llista electoral, es a dir qualsevol persona pot saber com es diu. I jo només em demano i si desprès resulta que es inocent? qui arreglarà tot això.