dissabte, 1 de novembre de 2008

Si no et vols rascar la Butxaca, abans de sortir a l'Aventura t'ho penses una mica


El Bombers a partir del Octubre del 2009 cobraran per cada sortida que tinguin que fer a rescatar imprudents.{noticia}.
Ja era hora perquè cada cop més quan una persona es perd o quan qualsevol que es creu el amo de la muntanya fot una imprudència han de sortir els bombers amb tot els seus dispositius a buscar aquesta gent, com a mínim quan aquesta sortida vingui donada per una imprudència de algú que es tinguin que rascar la butxaca es tot un detall i de pas anirà bé per les arques de la Generalitat de Catalunya.
Potser el problema el tindrem a l'hora de definir imprudència, perquè clar aquest concepte es una mica subjectiu, potser quan el helicòpter va que va tenir que anar a recollir al President de l'oposició quan es va trencar un braç fent trekking això ho podem denominar imprudent o estava treballant, fent una ullada el terreny de la seva nació.
Potser la solució seria que cada persona que surt a la muntanya porti la seva assegurança pertinent així per lo menys no costara un duro a la generalitat perquè serà la Companyia d'Assegurances qui es faci càrrec de les despeses.

A la nostra comarca ho veiem sovint això , gent que es pensa que coneix a la muntanya i surt quan els temps et diu que lo millor que poden fer es quedar-se a casa i apala ja veus els bombers a buscar aquesta gent, amb moltes particularitats perquè poden anar a la part andorrana o a la part Francesca i llavors has de mobilitzar tres nacions per buscar aquests imprudents.I lo que es millor com no coneixen la muntanya no poden informar de on es troben, i llavors encara s'enfaden perquè es tarda molt en trobar-los te collons la cosa com a minim un mapa i una brujula abans de sortir a la muntanya . i saber on vas perquè això d'anar a l'aventura desprès porta propina.divendres, 31 d’octubre de 2008

Hereu,molt fum i moltes telarinyes això es lo que es trobara a la Casa Gran de Can Fanga el dia que hi hagi canvis


Això de la política a vegades no te masses sorpreses, a vegades sents un polític explicar una cosa i tot just et gires d'esquenes i aquest personatge actua de una manera totalment diferent, i avui us parlaré del senyor Hereu , Batlle de la casa Gran de Can Fanga.Aquest senyor ha trobat una gran manera de actuar davant la Crisis, la gran idea d'aquest il·luminat ha estat seguint inflant la nòmina dels alts càrrecs. [noticia].
la Casa Gran de Can Fanga continua incrementant els abonats a comissionats amb unes responsabilitats tant importants com un regidor, i amb un gravant aquesta gent no es elegida democràticament , es a dir aquesta gent et ve imposada manualment (es a dir amb el dit) i jo em demano aleshores, perquè nassos hi ha votacions si desprès resulta que pots triar a qui vulguis i donar-li el càrrec que sigui no cal fer votacions , això em sona a actuacions Franquistes.
I per mes Inri va el Senyor Hereu i presenta aquest mes el Barcelona 2.o amb una finalitat específica de millorar la gestió i l'eficàcia de la Casa Gran sense incrementar la llista de funcionaris, perquè volem funcionaris si incrementem la llista de amics com a comissionaria.
Amb aquestes despeses multimilionàries, segur que la persona que substitueixi aquest personatge només trobarà telarinyes a les arques de la Casa Gran, llàstima que davant aquestes actuacions no es puguin demanar responsabilitats, i que aquestes no costin calers.
La veritat sigui dita si això es la democràcia potser lo que es mereixem es una dictadura, com a mínim llavors tindríem una excusa de l'actuació municipal.
Despres et llegeixes el eslògan de el senyor Hereu , Nou alcalde, noves idees, si aquestes actuacions son les noves idees lo millor es que ens quedem amb les antigues , perquè aquí si que teniem que haber posat en pràctica la dita aquella que deia mes val boig conegut que savi per coneixer, perquè la veritat quan s'ha obert el meló ha sortit una mica pudrit tot plegat.
dijous, 30 d’octubre de 2008

els Reis Borbons, són necessaris? o es la herència d'en ciscu


Bé desprès del darrer judici contra patriotes catalans per haver tingut la gosadia de cremar les fotos del rei del regne de Felip V i haver vist l'actuació del senyor jutge, en primer lloc per l'actuació del primer judici contra dos patriotes en els quals no els van deixar parlar amb la seva llengua materna, i per consegüent es va tenir que repetir el judici, i en segon cas per la sorna posada en practica per aquest "defensor" de la justícia, jo em pregunto si la justícia no va passar el sedàs de la democràcia i encara continua amb el xip del franquisme.
Perquè la feina de un jutge es jutjar no pas parlar amb ironia i sorna contra unes persones que prou desgràcia han tingut de ser castigats per practicar la llibertat d'expressió que encara que tinguin que suportar els acudits de tal anomenat càrrec. el Il·lustre Vazquez Honrubia a més va renyar al fiscal per no poder acusar als imputats, te collons tot plegat , jo em pensava que aquesta gent hi era per impartir justícia no pas per implantar la justícia que li manen quatre mitjans mediàtics de les creuades hispanes.
Com diu la reina dels hereus de Felip V aquest patriotes només cremaven paper, i a ells els hi rellisca tot això, per tant la meva pregunta és perquè tant de soroll. [noticia]
Bé perquè en el fons aquest rei es una herència del Franquisme va ser ell qui ens el va implantar al quedar-se sense cap hereu que pogués seguir les seves directrius per tant mal començament
I si de veritat existeix la llibertat d''expressió a la nació veïna , nosaltres els colonitzats també podem expressar la nostra opinió i si aquesta es refereix a la existència de la Corona Borbònica, jo entenc que no s'ha de castigar a ningú per expressar les seves idees, o aquests tenen dret de pernada i no es poden tocar, Perquè clar a la gent que opina sobre segons quins temes es tabú, i així comencem amb mal peu perquè llavors no estem en una democràcia sinó en una dictadura encoberta de democràcia.

jo els dos reinats que m'agrada veure son, els mags del dia 5 de gener i els reis del joc de cartes, que per lo menys aquests dos reinats no els tenim que alimentar ni aguantar les seves tonteries, els demés per a mi són prescindibles.
La Cerdanya, i les Nevades, dos fets incompatibles


Està Clar son incompatibles Cerdanya i la Neu, problemes quan no n'hi ha i més quan en hi ha coses de la vida
La Cerdanya i les Nevades semblen dos pols oposats, una comarca com la nostra on les nevades per la tardor i fins la primavera era un fet constant , darrerament el fet que nevi una miqueta es un caos circulatori , cotxes mal aparcats o abandonats a mitja carretera, carreteres sense netejar, cotxes abandonats al mig de camins, ect.

Bé Avui us vull parlar de l'actuació dels mossos d'Esquadra durant aquests fets, no es normal que davant una carretera en mig mal estat es talli totalment al transit i ja esta, per aquest motiu es va tallar la carretera de la Collada i la Carretera de Das a Masella, Aquest segon cas no deixa d'ésser curiós mentre que la empresa Pasquina fa obres a la Carretera de Alp a Masella i només disposem com a camí de circulació la Carretera de Das, els senyors Mossos van tenir la gran idea de posar dues tanques i tallar la Carretera, ni un agent explicant res , només tanques i apala ja està.

Si així actuen els agents de vetllat per la nostra seguretat de la Nació catalana potser que tornin els guàrdies civils ,que apart de parlar una llengua diferent en aquests casos eren molt mes professionals.potser es que els mossos no s'han guanyat encara el respecte de la gent de la comarca.

Que va passar amb les tanques, dons com això ho van fer al migdia, la gent que treballa a Masella i baixa a dinar a la comarca quan va tornar es va trobar les tanques posades i ningú que els hi expliqués perquè avien posat aquelles tanques, això si que es informació detallada de la situació. Com podeu preveure lo que va fer la gent va ésser apartar les tanques i tirar amunt, la carretera tampoc estava tant impracticable per poder arribar a Masella, potser si envers de dos nois de la costa aquests agents haguessin estat gent de país no se si ens haguessin trobat amb aquestes trabes .
Però clar potser el remei que van idear era pitjor que la malaltia. perquè estem parlant de un dia entre setmana on els quasi bé tots els conductors son gent de la Comarca que s'han criat amb la neu i que molts disposen de cotxes amb tracció a les quatre rodes per circular, hagués estat molt mes fàcil posar un cartell que digués que era necessari utilitzar cadenes i ja està però no potser tenen ordres de sortir als diaris i donar-se publicitat, dons companys aquest cop ho heu aconseguit.


El segon Cas resulta que com aquestes nevades han arribat abans d'hora en aquest moment no disposen de prou sal per tirar a les carreteres i així disposen de una llampes de gel que podríem fer jugar als xicots de hockei damunt.com diu la dita millor prevenir que curar.

dimarts, 28 d’octubre de 2008

Molta sort Enric, que alli on vagis trobis la felicitat que aqui no vas trobarAvui 28 d'octubre del 2008 ens ha abandonat un veí del nostre municipi, l'Enric, als 51 anys ens ha deixat, la veritat que es un pal, perquè ostres sempre que ens abandona un veí del municipi sap greu, i mes quan aquest encara estava en flor de la vida i li restaven molts dies per gaudir.


Definir l'Enric es molt difícil perquè era una persona amb dos personalitats, jo sempre recordaré la seva faceta de persona afable,amb les seves salutacions i sobretot aquell detall que va tenir amb mi que desprès de l'accident greu que vaig tenir jugant a futbol i al sortir de l'operació ell estava allí , en aquell moment vaig veure clar qui son els teus amics i qui només son coneguts, i aquesta actuació sempre li tindré en compte. La Segona personalitat venia produïda per la beguda llavors l'Enric deixava d'ésser ell i es transformava. Però bé ningú no es perfecte i cadascú es com es.

Del nen Millet (Enric Pagès Bañoles) trobaré a faltar aquelles discussions de futbol, de política, de filosofia, la veritat he de reconèixer que l'Enric era una persona molt llesta a part de una persona culta , encara que sempre envoltat de una ironia que el feia irrepetible.

Desprès tenien l'altre l'Enric provocador i que depreciava a tothom però aquest venia produir per l'alcohol, per tant per a mi només existia el primer, quan em trobava amb ell en el segon cas lo millor era deixar-lo dir i tirar-se totes les coses a l'esquena

Parlar de l'Enric es una cosa que m'agrada perquè va formar part d'aquell grupet de nois que juntament amb el Josep Enric Avellanet, Pere Salou, Llorenç Balart Josep Laguarda i Javier Garcia que sense quasi bé saber nadar van anar a Banyoles a practicar rem, fins i tot aquest grupet de veïns del Municipi van arribar a ésser campions de Espanya de rem .
l'Enric sempre que parlaven d'esport ell sempre puntualitzava que el millor que va aprendre de Banyoles era la manera de gestionar l'esport que es podia practicar i com es podia fer,.

Durant les olimpíades del 1992 va proposar a l'Ajuntament del Municipi que si posaven un camió per poder anar a buscar el gimnàs que tenia l'equip de rem de Banyoles aquest el podíem instal.lar en el nostre municipi, i com sempre la casa gran van fer el sord, aquesta es una costum molt practicada.

Potser no va tenir sort a la vida, i cadascú recull lo que sembra, però noi et desitjo que allí on estiguis tinguis molta mes sort que la que vas gaudir en vida, t'ho mereixes company.
Els Mossos a tot Catalunya, i el President del Parlament rectifica, Ja ha començat la Neo-reconquista catalana


La Generalitat de Catalunya i per consegüent el Conseller aquell que va a fer tapes i vermuts amb la Vice-presidenta del País Veí a les costes del Garraf, estan de enhorabona perquè han aconseguit que els mossos tinguin potestat per tota les terres de Jaume I , ja era hora desprès de 25 anys ja tocava {noticia}
Tot plegat està molt bé però calia que d'això fem una campanya publicitària, això es veu cada cop que surts al carrer o quan vas en cotxe que trobes mes radars que bolets a la muntanya, potser envers de fer propaganda d'un fet així potser ens tindríem que celebrar el dia que s'acabi la crisis,
Amb una situació econòmica nefasta, no ens calen propagandes polítiques d'aquest tipus, sinó mes aviat ens cal polítiques de reducció de costos i despeses.

En aquest sentit m'he de treure el barret davant l'actuació del Sr.Benach de veritat nano que costa molt rectificar i més en temes polítics però quan algú reconeix que l'ha cagat i a més diu que rectificarà, chapeau, això es tot un punt. a Veure si Sr. Saura n' apren i algun reconeix que anar de tapes amb aquell personatges no va fer cap bé a la nostra nació.{noticia}.
Perquè el que mes va atacar al senyor Benach va ésser el senyor Saura, que voleu que us digui com diuen a la meva comarca sempre emmascarat per la padella mes bruta.

Perque de veritat que els famosos tres mesos de prorroga estan arribant a la seva fi i aquí no es veu cap moviment sobre el finançament. l'encantador de Serps ja ha trobat una altre creuada per lluitar i de nosaltres ja no s'enrecorda ningú. Moltes gràcies polítics de la nostra nació heu aconseguit marejar la perdiu.
I per acabar vull parlar del encantador de serps que per fí algú li ha demostrat el poc vol que te la economia espanyola i el regne dels hereus de felip V no han estat elegits per formar part del G-20 si fins i tot personal del seu mateix partit politic ho reconeix {noticia}, Desperti senyor Zapastre que el seu País no te categoria per formar part d'aquesta cimera, a més si no el volen no hi vagi a la força perquè d'aquesta manera s'estalviaran fer el ridícul.

diumenge, 26 d’octubre de 2008

Gràcies Carmeta, ha estat tot un ple haber gaudit amb tu aquests petits moments

Avui us parlaré d'una persona que ha estat molt important els darrers mesos, una persona que escoltava i que et deixava parlar, una persona amb un somriure increïble, amb unes ganes de viure especials, i que apareix en la meva vida en un moment difícil,
Es aquella vitalitat que et mancava per refer un esborany, i per això li tinc que donar les gràcies i a partir d'ella es culpa seva de una manera indirecta que jo vaig començar a escriure en el meu blog
per tant a part de la iniciativa de la Mar Roca una part molt important de que jo expressi les meves coses per el blog es cosa d'ella i això de veritat li tinc que agrair i molt. Moltes Gràcies Carmeta.
Potser va ésser un temps curt, potser no vaig arribar a les teves esperances però tu has aconseguir que els moments que vaig gaudir amb tu hagin estat especials, la manera de dir-te adéu potser no es la millor però es la única que conec i et tinc que agrair tot lo que has fet per a mi, encara que et sembli a tu insignificant per a mi ha estat molt important .
Si trobeu alguna persona com la Carmeta no la deixeu escapar, de veritat que val la pena anar fins a la fi del mon amb personatges així,