dissabte, 13 de juny de 2020

Dia 91 del confinament, El poble que oblida la seva història està condemnat a repetir-la

Ahir desprès de molt insistir la Carme Balart em va confirma que havia aconseguit que la casa gran de Fontanals de Cerdanya li fes cas, i per fi començaran per arreglar la creu en memòria de un notari assassinat durant la guerra civil, el difunt s'anomenava Ramon Palmés i Simó, no portava mes de un mes treballant a Puigcerdà , però va ésser assassinat per gent de Mollerussa, segons alguns procedents de la Fai, segons un altres per gent de Mollerusa sense especificar el seu signe polític. 
Només voldria recordar que la història sempre l'expliquen els guanyadors, però en aquest cas qui van efectuar l'execució van ésser els perdedors, segons alguns la Fai, segons alguns altres Esquerdats, POUM, PSUC; CNT, un ventall d'opcions a triar. el que si que està clars es que el notari va deixar de respirar. 
Ara estic llegint el llibre Nacionalitas contra Anarquistas en la cerdanya (1936-1937) en el qual fa referència als assassinats  de l'any 1936 i fa referència a que es una venjança dels judicis i fets que van passar el 6 d'octubre del 1934. amb la revolta a la casa gran i la judicialització dels fets juntament amb la condemna .

Avui vull fer una petita reflexió sobre l'actualització dels senyors de la CUP . Tinc un petit dubte de tot plegat, si volen que la Laura Borràs dimiteixi perquè així tindrà un judici just a un jutjat espanyol , jo només em demano una coseta, que collons fa la Gabriel a suïssa per no ésser jutjada , que potser no tindrà ella el mateix judici just 


divendres, 12 de juny de 2020

dia 90 del Confinament, Ja hem arribat als tres mesos de tot plegat.

avui quasi bé portem tres mesos de confinament, per sort el dia 22 s'acaba tot plegat llavors passem a la nova normalitat , s'acaba l'estat d'alarma i passem llavors a poder fer visites a totes les regions espanyoles, comença el turisme nacional, perquè l'internacional a les illes balears ja ha començat perquè d'entrada els alemanys ja poden anar a Mallorca a prendre cerveses. [noticia].
Avui el senyor Fernando Simon ha donat una lliçó de compromís amb la causa, ha demanat aquella gent que fa negoci amb la seva imatge i les seves frases que faci una donació del benefici a les ONG's , la veritat que trobo que ha estat una sortida brillant . [noticia]dijous, 11 de juny de 2020

Dia 89 del Confinament, Ens senders municipals, a vegades em porten per mal camí

Avui per la tarda he anat a seguir senders del municipi, aquest cop he volgut fer el sender 737 que passa per la pia i va fins a la molina, no l'havia fet mai , no deixa de ser curiós puja per la pista els rovellons i un cop comença la pujada el camí continua per l'esquerra fins aquí tot perfecte però el problema el tinc quan de cop enllaça amb el circuits de bicicletes de la molina, aquesta reunió de caminats i ciclistes no es massa eficient perquè la gent que baixa amb les bicicletes va a velocitats molt altes i no es bo barrejar els dos esports. Desprès de uns quatre-cents metres el camí es torna a separar les bicicletes baixen per l'esquerra i el sender continua per la dreta. Potser s'hauria de buscar una alternativa a aquests quatre-centres per no barrejar els esports. 
 Il·luminat es aquella persona que ha vist el llum, i aquest es el cas d'en Fernàndez Diaz, ex-ministre dels hereus de la corona de Felip V, Aquest senyor diu que el papa benedict XVI li va dir que el dimoni vol trencar espanya, la veritat que tindrà poca feina el dimoni perquè aquesta es trenca soleta. [noticia].
Segons aquest destructor de la sanitat catalana, el diable ataca mes als millor i per això ataca especialment a la Corona dels hereus de Felip V i la vol destruir. Poble diable no tindrà altre feina que destruir aquesta nació.

La meva heroïna de l'alcaldia de Madrid ha tingut una altre idea de Il·luminació total .Fer una "Corrida" de Braus per homenatjar als sanitaris [noticia]. 

dimecres, 10 de juny de 2020

Dia 88 del confinament, Avui he après un trocet mes de la història de la guerra civil de la cerdanya

feia dies que una companya de la feina, la Carme , que em parlava de una creu que es trobava un pel mes amunt del puig de la roureda, una creu que segons ella corresponia a un afusellament de la guerra civil, he sortit d'Alp he pujat fins el Vilar d'Urtx i per el carrer dels llarders, passant per el búnquer de la guerra civil he arribat al puig de la roureda, allí he començat a pujar amunt fins trobar la creu, aquesta creu está trencada i tirada a terra, per tant no puc veure a qui està destinada, he trucat a un veí d'urtx , en Josep Astort ,aquest m'ha indicat que es tractava de un homenatge al afusellament del notari Pàmies, i aquí es quan ha començat la història, jo he fet un petit comentari , coses de la Fai i el Cojo de Malaga, i llavors en josep m'ha explicat la existència de un llibre que s'anomena Nacionalistas contra anarquistas en la cerdaña de los años 1936-1937 dels escriptors A. Gascon i A, Gallimon.
ja he fet la compra del mateix, potser veure un punt diferent de la història que he sentit sempre em farà veure les coses amb perspectiva. Desprès he baixat per el sender 606, brut abandonat i per arreglar, però això dels senders a la Cerdanya te el seu  punt, a l'hora de cobrar la subvenció tot era fer senders,però a l'hora de cuidar-los i mes quan va desaparèixer les subvencions. es un forat negre.
A partir d'avui abans de parlar de l'antonio Martin o el Penja.robes, tots dos anarquistes m'esperaré a llegir el llibre que he comprat a veure si acabo tenint un altra visió de la història.I per acabar el dia quan ja tornava cap a casa ,m'he trobat l'esther una ex-companya de Masella i ens hem posat a parlar ella ha apartat el cotxe i mira tu que han passat la guàrdia pretoriana del pujol i s'han parat, hi ha moltes maneres de dir les coses , que no podíem estar allí ho sabem, sense mascareta i marcant paquet tampoc es la manera de dir que allí no hi podíem ser. Per tant hem marxat i discussió acabada. M'emprenya que la policia del meu país  a vegades no deixa d'actuar de la mateixa manera que la del país veí , sempre marcant superioritat. 


dimarts, 9 de juny de 2020

Dia 87 del Confinament. la frase del dia : La pedofilia no mata a ningú, l'abortament si

Aquesta gran frase dita per un capellà d'estats Units es tota una declaració d'una mala persona, la veritat que es una aberració, si aquests personatges desprès parlant de la paraula de Deu, tanquem el llum i marxem no fa falta dir res mes, [noticia].
Avui m'he enterat de la mort d'en Pau Danés el cantant de Jarabe de Palo, ens ha deixat als 53 anys, avui es ha abandonat un altre poeta, gent que fa poesia amb la música.Un càncer de colon ha volgut acabar amb la seva vida, hi ho fa cantant, fa poc va gravar aquesta cançó. Descansa en pau company.per tota aquella gent que diu que en Pau no havia cantant mai en català


dilluns, 8 de juny de 2020

Dia 86 del confinament. a Cerdanya ja poden anar al Casal

Avui l'ajuntament de Ger els nens ja poden accedir al Casal d'estiu, amb restriccions però el Casal ja està obert, no deixa de ser una bona noticia, sobretot per els pares dels nens que podran gaudir de una mica de pau, desprès de tres mesos intensos. 


m'encanta la fiscalia espanyola, demanen per le Major Trapero deu anys de presó per sedició, però si aquesta no pot esser llavors que el condemnin per desobediència , La qüestió es que surti condemnat , no sigui el cas. Tot plegat per plorar no entenc com aquesta gent no es mira al mirall i veu el que està fent. Si això es justícia que serà la injustícia. [noticia]

l'escriptor Albert Jané en una entrevista a vilaweb ha dit una frase que m'ha impactat, encara que tingui tota la raó del mon, no es propagandística i no es portarà a terme perquè el que interessa aquest mon es posar-se la medalla . ha dit Que Cal potenciar el català sense fer propaganda i que perdem massa temps amb les estadístiques. [noticia]. Ja entenc que això va en contra de tot el que pensen aquest politics que ens ha tocat a la loteria, però es una realitat , en el mon de les aparences això seria un cop baix. 

diumenge, 7 de juny de 2020

Dia 85 del confinament, mascareta o morralló aquesta es la qüestió

. [noticia].
Avui he anat al mercat de Puigcerdà, com passa darrerament hi havia la gent de protecció civil i la guàrdia urbana, estaven allí demanat a la gent que es posés la mascareta, fins aquí tot perfecte, però només que la conducta envers als ciutadans fons mes educada, hi ha moments que quan a la gent li poses un uniforme es transforma, i es creuen els amos del univers, per tant potser envers de portar mascaretes alguns haurien de portar morralló. Desprès trobem gent que porta proteccions de plàstic envers de mascareta, a aquesta gent no li diuen res, potser s'haurien de plantejar per que porten mascareta, i la porten per no infectar a tercers, en quan a la protecció es per no ésser infectat per tant si portem protector també haurien de portar mascareta. 
Parlant de decisions absurdes , parlem de la darrera del govern del a corona dels hereus de Felip V, la de obrir les discoteques però no deixar ballar en elles, la veritat que es tota una aberració tot plegat. Per anar a fer una copa i sentir musica la gent va als bars i terrasses, i molt mes quan fa calor, la gent no pagarà un plus per anar a una discoteca a fer lo mateix, a més en un lloc tancat i amb molta més facilitat de propagar el coronavirus. [noticia].

ahir vaig veure una noticia que em va impactar, la mateixa diu que l'empadronament per el tema del covid19 s'ha disparat durant aquests mesos del confinament. parlen els alcaldes de Bolvir i Guils, els primers han crescut amb una vintena de persones dels quatre-cents habitants que tenia per tant un 5 %, mentre que Guils han estat unes deu persones sobre les 300 persones que tenia per tant un 3%. amb percentatges pot semblar molt amb números absoluts això es una misèria, per tant trobo la noticia desproporcionada amb la realitat. [noticia]