dijous, 20 de juny de 2019

Que maques son les plantes:La pampa del Caucàs, una planta invasora perillosa I el Seneci de Cap

Això del desenvolupament te les seves aventatges i els seus incovenients, i un dels incovenients existents es l'aparició de plantes invasores, primer va ésser el seneci del Cap, que es va començar a escampar per la comarca i ara estem plens d'aquesta planta roguenca, aquesta l'únic que portava a part de que era molt dificil acabar amb ell, que el bestiar la rebutjava, podies veure camps pelats amb aquesta planta per tocar. detall
Va entrar per el sud de França , es tracta de una herba perenne que viu entre 5 i 10 anys, si per mala sort es prova, produeix substàncies toxiques que afecten al fetge i provaca hipertensió.
aquesta planta demana llum, i la podem trobar facilment al costat de moviments de terra i de les carreteres.

La pampa del caucàs es una planta invasora que apareix al costat del riu, sobretot del Segre.
coneguda popularment com el julivert Gegant, es molt mes perillosa que l'anterior, el teu contacte produeix, nafres, cremades, butllofes o inflamacions .
Es originaria d'Asia, de la serralada del  Caucàs , entre Geòrgia i Rússia.

Va arribar des de França , s'atribueix la seva presència perquè es trobava en un jardi de Font-Romeu i es va dispersar les seves llavors a través del riu. Va apareixa a Cerdanya per l'any 2013 , la seva presència de moment es escasa però disposa de una rapidès increible per escampar-se. 
Vist el munt de visistants que tenim a la Cerdanya per els mesos d'estiu s'ha de erradicar el mes aviat possible, Aquest es un punt fort dels Agents Forestals que estan buscant trobar solucions per el seu erradicament.[erradicar el julivert Gegant].

Per tant la natura es la que es , les plantes són molt maques però això passa com les persones que s'ha de diferenciar entre ser i estar. Si disposseu de temps i veniu a la nostra comarca , jo només us demano que tingueu en compte aquestes dues plantes que poden ser molt maques però que no son massa bones per la nostra salut.Candidats que no es voten a ells mateixos, o informar sense contrastar

Avui ha sortit una notícia al regio 7 sobre la Cerdanya on hi havia una llistes electoral on els candidats no votaven ni la seva pròpia llista. {noticia}.
llavors llegeixes una miqueta i veus que es tracta de partits que presenten candidats que no pertanyen al municipi, per tant es imposible que es votin a si mateixos. Un cop llegeixes la noticies ho clarifica però si només mires el titular porta a engany.

I parlant de llistes fantasmes , si mirem al municipi de Urús,on en el darrer moment un candidat dimitexi per motius de no voler presentar la declaració de bens, resulta que ha entrat un candidat amb molt pocs vots, minim diria jo, i ara desprès de tot plegat tenen un regidor del partit popular,

Tothom està en el dret de fer el que cregui, però un abans de fer el pas s'hauria d'informar de les consequències de tot plegat, ara resulta que han de soportar un regidor extrany, que no coneix el poble i aquest ha de decidir sobre el mateix. Bé cada poble recull el que sembla, dons bé qui sembla fems nomes pot recollir merda.