dissabte, 11 de juny del 2011

LLista mes votada?. a Robar Carteres

Bé ja era hora per fi s'ha acabat tot el misteri i resulta que en Ramon Moliner serà el proper batlle del nostre municipi, desprès de moltes negociacions i d'altres coses tot s'ha acabat, Ja tenim alcalde i tot ha estat per culpa dels vots del nen Ribera, l'Isidre ha pres una decisió, i aquesta ens ha portat a aquesta encreuada, gràcies Isidre, gràcies per provocar el canvi.
De pas estic content que els Convenients no hagin seguit la regles de joc del patilles Pujol que tenia que governar la llista mes votada, per un cop aquest incompliment de la norma general crec que beneficia el meu municipi.Fins que han sortit les cinc paperetes amb el nom de Ramon Moliner no he respirat tranquil un vot en blanc donava l'alcaldia als marxambrats. 
I parlant de guanyadors en aquest moment en hi ha tres de guanyadors. 
1.- En Salvador Rigola que des de qualsevol núvol ha vist com el partit que va defendre a capa i espasa li ha tornat la pilota quatre anys desprès el que li van fer amb ell, ha estat una victòria amarga per nen de Cal Emili perquè no l'ha pogut gaudir en vida, però segur que estigui on estigui aquesta situació li ha tret un somriure.
2.-En Isidre Ribera Laguarda, la veritat que en Isidre pare del regidor dels esquerdats ha gaudit molt de la situació i molt mes jo he gaudit de tot plegat, fa trenta -un anys el pare de l'Isidre era regidor del municipi i per diferències polítiques els va portar als tres regidors del partit regeneració a la dimissió i juntament amb aquest tres regidors van dimitir la llista en pes.  Al Isidre li van ensenyar el camí de la porta, des de el meu humil punt de vista aquest en nen Ribera ha sabut triar el camí mes idoni i ensenyar la porta al porter de l'anterior situació. Avui veure al senyor Ribera , semblava que havia tancat un cercle que portava massa temps obert, em broma li he comentat que ara ja es podia morir em pau, però que tardés vint anys, m'ha comentat que amb deu ja estaria content.
3.-El tercer guanyador i molt mes important ha estat el municipi d'Alp, ara disposem de un equip de govern nou, cap havia governat, per tant tot el que facin ho vindran condicionats per res ni per ningú, preparat nen Grau que ara et tocara rebre si no fas les coses ben fetes. Només sobraven la tirada de petards al final de l'acte perquè mes que una presa de poder allò semblava un casament.


Ara només em resta veure que farà la oposició, si voldran treballar per el poble o un cop han perdut la mamella del poder sortiran per la porta del darrera i a les fosques.La petita escletxa que es va obrir amb la presentació d'en Ramon ara ha tret el seu fruit.

No voldria acabar tot plegat sense parlar de personatges que amb les seves situacions, han demostrat que em política val tot, Gent que anava a la llista  dels convenients i per una situació econòmica se la castigat  fins fa poc el defenia a mort perquè entenia que no s'havia estat honest amb la seva persona. El problema es que ell tampoc va estar a l'alçada al moment d'aprovar el POUM, aprovar una cosa per despit no es una bona situació política, coses com aquesta et deixa marcat per vida, Perquè un mal tarannà dels companys de viatge no ha perjudicar al poble sencer i això es el que va passar que per despit va votar en contra dels seus ex-companys perjudicant al poble.Però bé ara toca arreglar aquests desperfectes, tot just serà la primera cosa que han de fer aquesta gent que ens governarà els propers quatre anys.


divendres, 10 de juny del 2011

KEN ZAZPI I LA LLUNA

La veritat que m'encanta la cançó, original en basc i millor a la nostra llengua d'aquesta manera la puc entendre la lletra. Curiós aquest grup del país Basc que utilitzi la nostra llengua per cantar o versionar cançons seves .


Recordant el meu temps de la literatura de l'invasor

Esproncesa i el seu poema del Pirata, la veritat que em va costar però al final me l'ha vaig aprendre .

Jennifer; la xoni de Castefa

El dilema de sempre, quan un ultranacionalista català s'enamora de una persona vinguda de fora, total el de sempre, els ideals a prendre pel sac i visca l'amor. Com sempre aquesta vida tiren mes dues tetes que dues carretes.
Felicitats els catarres, en aquesta vida els ideals existeixen quan no hi ha altre cosa mes atractiva, en el moment que apareix tot l'anterior s'esvaeix com a nuvol darrera el vent de nord.


dijous, 9 de juny del 2011

La Cara Fosca de la Derrota

Avui toca parlar de es actuacions polítiques, dels que han perdut, i de gent que quan guanyava tot eren flors i violes i al moment que la gent els hi don l'esquena i perden llavors surten per la porta del darrera i a les fosques. 
Això s'ha vist els darrers quatre anys en molts llocs de la nostra comarca.
a.- primer Cas, Bolvir i el senyor llombart un cop va perdre va dimitir del càrrec, això quatre anys desprès es torna a presentar, a veure que s'esperava guanyar , un ha d'estar a els verdes i a les madures.
b.- Ajuntament de Puigcerdà, un cop les urnes et diuen que el poble no vol saber res de tu, dimiteixes, això es un insult a al gent que l'ha votat, has perdut estàs quatre anys a l'oposició, però aquest mal perdre de que un cop el poble t'ha demostrar que els darrers quatre anys l'has cagat un aguanta l'aiguat.
De pas exerceixes d'alcalde fins el dia de la proclamació del nou, això de fotre el cap i enviar regidors en e seu lloc, que resten 20 dies i hem d'acabar com un senyor no pas com un caganer de pessebre, els pagesos de la vila de Puigcerdà van estar molt contents que la darrera reunio desprès d'eleccions proposada per el batlle ni es presentés enviant en el seu lloc un regidor i el secretari, visca la integritat política.
Resten dos municipis per proclamar alcalde pendents del pactes ja veurem desprès de la proclamació d'alcalde si també hi ha desercions.
Per Cert donar la culpa de la derrota a les xarxes socials i aquestes coses es donar massa importància a tot plegat , es pot fer servir per justificar una derrota això d'acusar a les xarxes socials que s'ha perdut per culpa seva o ha estat altres coses, com un govern nefast i futeses d'aquestes, en la xarxa segur que hi havia gent a favor i gent en contra, però si a la gent en contra li dons masses arguments per la critica la derrota es més fàcil que es produeixi.
i Jo que em pensava que aquesta gent, tots es presentaven per treballar per el poble, que tots tenien gran estima al lloc on van nàixer o on viuen i que per aixo es presenten per treballar i millorar el seu municipi, i desprès veus que tot plegat som pamplines i que tots van a la mamella del poder i quan no poden arribar llavors surten per cames. increïblement maco tot plegat . Gràcies a que aquestes situacions ens donen imatge del perfil del personatge en qüestió. Tot plegat el temps  i les situacions posa a tothom en el seu lloc.

S'Acosta el Dissabte, el Gran Dia

És Aquest cap de setmana el Gran dia, el dia que restaran tancat l'equip de Govern que toca manar a quasibé tots els municipis, es aquest cap del setmana quan sabrem qui ens governarà en el nostre municipi els propers quatre anys.
Aquesta Setmana i fins dissabte un minut abans d'entrar al Ple Municipil els partits apuren les seves possibilitats en buscar acords a contra natura encara que sigui.
I que passarà al Muncipis d'Alp i Fontanals. aquests són els dos únics Municipis en els quals hi poden apareixer sorpreses, aquests dos Municipis tot depenen d'un Regidor, i es aquest el que pot decidir qui ha de manar. Però decideixin el que decideixin no són pas ells els culpables d'aquesta situació. Els màxims responsables d'aquests situació són la gent que ha anat a votar que ha decidit amb la seva decisió que ens trobem en aquesta cruïlla.
En el Cas d'Alp jo cada dia la sento més grossa, la darrera es que pactarien els Marxambrats amb els Convenients, la veritat que quan vaig escoltar aquesta animalada s'en va quedar una cara de boniato, perquè he sentit coses rares en aquesta vida però aquesta sobrepassa els limits de la creativitat. Si aquest fos el Cas cosa que dubto l'únic guanyador de tot plegat seria el Nen Ribera. i hauria un perdedor nat, una persona que no haguès fet mai aquesta salvatjada i una persona a més que no es pot defendre d'aquesta situació, Bé no deixen de ser rumors i a vegades la gent confon el somniar amb la realitat i potser seria el desitg d'alguns que veuen que el poder se els hi escapa de les mans. Resten dos dies aviat sabrem la veritat.
Rercodeu que em dos dies poden passar moltes coses per tant , a esperar toca, a més haguen pressent l'encantador de serps i venedor de catifes per el mig tot es possible en la vinya del senyor.
bé però de moment els nens Pereiro i Ribera són el centre de l'univers i aquests dies tenen més amics i coneguts que em tota la seva vida, quines coses que te la política. El problema de tant un com l'altre el tindran desprès del dissabte llavors els amics es convertiran en enemics .  Brams i en Deric el nostre heroi

dimarts, 7 de juny del 2011

Bruixa, d'en Lluis Llach

Que volen aquesta gent, que truquen de matinada

Bajoqueta Rock

Darrerament i més ara que ha guanyat el partit aquest Neofeixista hereu del Franquisme estic escoltant cançons amb la llengua valencia, la veritat que hi ha cantants molt divertits i avui us deixo amb uns que fan versions de altres canviant la lletra la veritat que aquests paios del Bajoqueta Rock tenen nassos.

QUÈ VOS PASSA VALENCIANS? .

Una estampa del fundador de l'Opus barra l'entrada als esquerdats a Girona


Una estampeta amb la foto del fundador de l'Opus Dei , Escrivà de Balaguer, va esser introduïda en el sobre amb la papereta del vot dels esquerdats. Dons bé la situació a provocat que la formació mal anomenada independentista no arribi al 5 % dels vots per un vot. I això provoca que no puguin entrar a la Casa Gran de Girona.
Bé jo no soc ningú per dir si aquest vot es legal o ilegal, però el que si tinc molt clar que els Esquerdats a Girona els hi ha passat el que els hi passat perquè ells solets se l'han buscat, per tant si algun vota la seva llista amb la foto del fundador de l'opus d'acompanyant per aquesta persona les dues llistes no son pas tant distants, per tant estant recollint el que han semblat.,
La junta general ha considerat:
que "un vot que inclogui una estampa religiosa no es pot considerar vàlid ja que la introducció d'un element d'aquestes característiques és completament aliè al procés electoral i és molt qüestionable la seva inserció no voluntària".Potser les properes eleccions seran mes coherents i d'aquest manera no dependeran de un sol vot per accedir a la casa Gran, questió de matissos.

La LLista Mes Votada

Resten menys de 4 dies per la constitució de la Casa Gran del nostre municipi, tret de quatre ajuntaments que estant pendents d'un nou recompte de vots.Aquest serà el Gran dissabte, el dia dels perquès?
El que m'ha sobtat ara es les declaracions d'en Patilles Pujol dient que tenen intenció de respectar les llistes més votades, pura demagògia aquestes declaracions,
Però clar això que voldria dir en clau municipal. Al meu municipi, això voldria dir que faci el que faci el regidors dels esquerdats ells ja tenen decidir qui serà l'alcalde. No foten això ja seria la reostia, o potser hem d'esperar a que el regidor dels esquerdats digui la seva, no es això igual de democràtic que l'altre. Ara resulta que els Convenients volen fer bandera del principi que governi la llista més votada. [Noticia]
l'editorial del Singular Digital diu aquestes frase:

Per Cert  Ser el més votat no garanteix ser el millor governant, en aquest cas el millor alcalde, però si que hauria de possibilitar poder mirar de demostrar que es pot portar a bon part el programa que ha rebut el suport majoritari de la ciutadania. I si no s’aprofita l’oportunitat que s’ha guanyat a les urnes, per això hi ha instruments democràtics, com la moció de censura, per possibilitar l’alternança.

en quan al meu Municipi, jo no tinc clar res de tot plegat. Com els programes electorals son tant semblats i un són el Barça i els altres l'esparreguera (amb tots els respectes per aquest darrers) jo entenc que no cal que mani la llista més votada perquè segur que es portarà a terme les mateixes propostes electorals.
Des de el meu humil punt de vista, si aquest cop et decideix tot per la llista més votada, això serà renegar del passat i de una persona que per vots es va quasibé assegurar l'alcaldia i pactes nocturn el van relegar a l'oposició. No tot són ordres de partit aquesta vida, en el meu municipi valen mes els principis i tornar el canvi, potser ja va sent hora de dir a cadascú el que no vol escoltar. Dit això jo deistjo de tot cor que els Convenients no tirin la tovallola ara perquè el nen del venedor de Catifes aquell de Peix al Cova hagi tingut una iluminació.
dilluns, 6 de juny del 2011

Ajuntaments amb Feina

la Imatge correspon a la Casa Gran de la Capital de la nostra nació, els senyors que han estat governant els darrers 32 anys estant de neteja i d'aquesta manera treuen del mig si hi ha alguna cosa que no interessa que es vegi , net i compte nova.
Que hi hagi aquesta feina es una senyal de canvi, a veure si al meu municipi també se li don aquesta eficàcia en la neteja de papers d'aquesta manera voldrà dir que hi ha canvis. A vegades els canvis son profitosos encara que et costin la crema d'algun paper important.


Que Tinguem Sort

Sort amb el futur, amb el que ens espera, sort amb tot el que ens ha d'arribar. El futur el tenim en les nostres mans, que no la caguem.
I sobre tot que el que fem a partir d'ara no ens marqui per sempre.

el minut de glòria, o quan et diuen una veritat a la cara, la sortida es el menypreu

Em trec el barret davant aquesta noia, li ha plantejat a la cara el que molts ens plategem a la intimitat, li ha dit a aquest imposat per el franquisme que el poble voldria decidir si vol una monàrquia o vol una república. La veritat que el que ens aportant aquets personatges només son despeses i poca cosa mes per tant es de llei que el poble pugui decidir si li interesa pagar o no.
El mes vergonyós de tot plegat a part de la claca que porta el princep darrera seguint-li la corrent,  i reient-li les gracietes es com ha acabat el diàleg dient aquest que aquesta noia havia aconseguit el seu minut de glòria, la veritat princep de les tenebres aquesta noia ha fet molt més que això, aquesta noia li ha plantat cara i com ha minim li ha dit el que pensa de la seva persona , jo entenc que vostè que viu en un pais de fades no entengui d'aquestes coses , i com està envoltat de llepaculs que només saven dir si senyor li estranya que hi hagi algú que li pugui portar la contraria, dons mala sort el poble a vegades no te perquè anar amb la mateixa direcció que els seus governants i no per això s'ha de menyprear aquestes opinions , son tant bones com la de l'altre part ( o en democràcia aixi hauria de ser), clar que si no es aixì vol dir que la nostra democràcia va una mica coixa.Tal faràs tal rebràs

Avui dilluns toca parlar del senyor aquest de Reus, que anava per presidir el partit dels Esquerdats molt de temps i que s'ha quedat amb un ni-ni   ni governa ni governarà, perquè ara fins i tot li han retirat el Cotxe oficial i l'escorta . I jo em demano que esperava aquest Judes de la política Catalana,acas es pensava que aquest xollo seria per sempre. [noticia].
Bé aquest es el primer pas, el segon hauria de ser fotre fora a l'ambaixador de París, perquè ficar al seu germà Apel.les per endoll està molt be quan manes però un cop s'acaba aquest privilegi s'han d'acabar amb tots els endolls existents. 
I seguint amb el senyor Carod, la veritat que cada personatge recull el que sembla, i ara tot aquest odi envers els Convenients se li ha tornat en contra. Ara tot aquests pactes antinatura, com fer el llit al senyor Maragall per posar com a President de la Generalitat a un espanyolista li estant passant factura, llàstima que em politica les responsabilitats siguin tant subjectives [noticia] .
En quan a que es retira dels esquerdats però seguirà lluitant per la nostra nació, la veritat senyor Carod en aquesta vida millor anar sol que mal acompanyats, i la seva companyia no comporta cap confiança, massa bé hem sofrit en la nostra carn les seves il·luminacions i tonteries, la veritat si vol fer un petit be a la nostra nació quedis a Casa, ja ho farem tots plegats no es cal cap mes xucladors sangonera.


diumenge, 5 de juny del 2011

Ruta dels Contrabandistes avui Creu de Maians Castellar de n'hug

Aquest Matí tocava caminar i que mes bonic que fer la ruta que feien no fa massa els antics contrabandistes, la ruta en questió començava a Oceja i Anava fins a Castellar de N'hug. Jo només he fet la part catalana es adir des de la creu de Maians (terme municipal d¡Alp) fins a Castellar ha estat una excursió divertida i fins i tot ha estat expectacular arribar fins la cova de la tuca, cova que van fer servir de refugi de bestiar i a darrera del tot segur que amagaven els contrabando.
Després de seguir la carena que separa la Cerdanya del Ripolles , passar es buquers de la Guerra Civil he arribat a la Collada de Toses per darrera el refugi he segui fins arribar a la Carretera de Toses, he atrevessat la mateixa i he agafar el camí de terra direcció Pla d'Anella i cop he arribat al corral he baixat fins l'abreujador per el bestiar i he remuntat fins el Coll de la Creueta alli he saltat aball i direccio Castellar , passant per la font del Boix, per el forat de la paella, fins arribar al desviament de la Cova de la Tuca allí he fet una aturadeta fins arribar a veure la cova, tot just acabar he arribat fins el poble de Castellar havien passat 4 hores des de el començament de la caminata, abans d'arribar al poble la pluja m'ha volgut fer companyia ha estat un bon tancament de jornada.
Pensament del Dia, com encara no hi ha res decidit al meu poble avui també toca reflexionar, i m'he demanar una cosa que darrerament estic sentint molt i en te amb la mosca al nas, estic escoltant  que al  meu municipi hauria de manar la llista més votada, i clar jo tinc una petita pregunta aquesta gent que ara esta predicant això son uns personatges que fa quatre no van tenir cap mirament per ajuntar-se tres llistes que s'aguantaven en pinces per acabar amb la llista mes votada, i aquesta gent ara vol això , te nassos tot plegat segueixo opinant que la memòria es molt selectiva, i segons en qui encara mes.
 Jo per acabar només diré que el poble que oblida la seva història esta condemnada a repetir-la, i deixo que això no passi al meu, i la gent tingui consciència, per acabar us deixo amb un vers d'en Miquel Marti i Pol parlant del poble.


El poble és un vell tossut,
és una noia que no té promès,
és un petit comerciant en descrèdit,
és un parent amb qui vam renyir fa molt de temps.
El poble és una xafogosa tarda d’estiu,
és un paperet damunt la sorra,
és la pluja fina de novembre.
El poble és quaranta anys d’enfilar-se per les bastides,
és el petit desfici del diumenge a la tarda,
és la família com a base de la societat futura,
és el conjunt d’habitants, etc., etc.
El poble és el meu esforç i el vostre esforç,
és la meva veu i la vostra veu,
és la meva petita mort i la vostra petita mort.
El poble és el conjunt del nostre esforç
i de la nostra veu
i de la nostra petita mort.
El poble és tu i tu i tu
i tot d’altra gent que no coneixes,
i els teus secretsi els secrets dels altres.
El poble és tothom,
el poble és ningú.
El poble és tot:
el principi i la fi,
l’amor i l’odi,
la veu i el silenci,
la vida i la mort.