dimecres, 27 de maig del 2015

Guanayadors i Perdedors en unes eleccions municipals

A mi això de les eleccions municipals m'ha portat a un dubte, això era una baralla on hi ha guanyadors i perdedors, o això era una gent la qual volia treballar per el poble i un cop acabades les mateixes ara es posaran tots a treballar per el mateix.
Perquè jo només desitjo que el guanyador hagi estat el municipi i a partir d'ara aquest poble que ha tocat fons comenci a remuntar, perquè si no es el cas, no calien tantes eleccions .
Potser es per la resaca electoral, potser es perquè no caldran pactes per governar, a mi m'agrada molt mes el marro que es por produir a Llivia, Guils o Fontanals, on s'ha de veure quin pactes contranatura es poden fer per acabar amb el comandament. Aquests llocs si que han d'esperar el 13 de juny a veure si ens surt algun ciri trencat. Però  tots els altres municipis han decidit i mira si ho han fet tant malaments els que hi havia al poder que en molts llocs repeteixen els mateixos, la Sorpresa des de el meu punt de vista Das, on L'Enric Laguarda serà el nou batlle.
 
 

Per fer-s'ho mirar

Hi ha coses que són per fer-s'ho mirar i aquesta es el cas de la gent que encara de veure el mal temps ha acabat votant als feixistes aquests del partit popular, casos com els de València, Balears, Aragó, encara que els hi han minvat la majoria absoluta els han acabat votants es de jutjat de guàrdia, però el poble es sobirà i si es el que volen aquí ho tenen.
Avui he anat a esmorzar a La Molina i mira tu que he acabat defensant als Convenients i al seu cap de llista, el Bar en el qual he anat hi havia clients que no estaven massa comptes amb com havia anat les eleccions municipals del meu poble, i jo només els hi he recordat que en aquesta vida un vot es un vot i cada vot de moment val el mateix, i si ha guanyat qui ha guanyat, sense fer res només s'han de imaginar que passarà el dia que faci alguna cosa, llavors no caldrà que es presenti ningú perquè guanyarà de carrer. També he de reconèixer que anar amb un partit conegut es un punt al seu favor, i que la segona residència amb els seus avantatges també han tingut part de culpa del resultat municipal, però clar potser alguna cosa han fet bé per aconseguir el que s'ha aconseguit, qüestió de gustos es clar. Però a mi des de el meu punt de vista una cosa es guanyar i l'altre disposar de majoria absoluta, perquè ara hauran de complir tot el plamfet aquell que van entregar perquè no tenen ni l'excusa del pacte.
 

diumenge, 24 de maig del 2015

I el Municipi d'Alp-La Molina-Masella ha decidit.

Avui desprès del recompte en el Municipi d'Alp crec que hi hagut sorpreses, podem parlar del vot de partit, poder parlar del vot del poder però quan algun et guanya per mes de 145 vots es perquè el poble està content amb l'opció
la  decisió del poble ha estat:
Convenients 5 Regidors, Alternatius 2 regidors , Esquerdats 1 regidor. Ensorrats 1 Regidors. la veritat que això ha sigut un berenar de negres. I clar tot plegat em recorda les enquestes on ningú vota al Partit Popular i  desprès treus majoria absoluta.
Aquesta ha estat la decisió del poble i no hi ha res a dir. com a mínim ara els guanyadors no tenen excuses per no complir el programa perquè no han de pactar amb ningú. Ara veurem el tarannà de tot plegat.
Per cert la participació del municipi ha fregat el 70 % per tant es bastant significatiu, la gent tenia ganes de dir la seva. 


tots els resultats de la comarca:
Das : Esquerdats 3 convenients 2
Montella ensorrant 9
Puigcerda: Convenients 11 Esquerdats 1 Reagrupats 1
Llivia  Convenients 4 Ensorrant 3 Esquerdats 2
Fontanals Convenients 3 Esquerdats 3 i Bmc 1
Prullans convenients 4
Urús Convenients 5
Riu Convenients 4 Ensorrant 1
Prats i Sampsor convenients 5
Ger Convenients 7
Guils Indepe 3 Convenients 3 Solidaritat 1
LLes Sociates 4 Compromis 1
Bellver: ensorrant 9 convenients 2
Meranges : Convenients 2 Fatxes 1
Isovol convenients 7
Bolvir ensorrant 4 convenients 3


Avui Es el Gran Dia. Hora d'Anar a Votar.
                  Avui es el gran dia , ja hem arribat al final de recorregut, hora de veure a la gent estudiant als participants demanant-se a veure si t'han votat o no, per la salutació per els gestos tot plegat un estudi per veure com anirà tot plegat.
Per sort la votació es secreta i fins el final del dia no se sabrà res de tot plegat. Però els nervis , el neguit de saber si tal persona o no t'ha votat va creixent mica a mica. resten mig dia per saber si els que tu creus que t'han de manar els propers quatre anys són els guanyadors, o no, i desprès veure els pactes. Ojala en hi hagi perquè voldrà dir que el poble no vol deixar el bastó del comandament a un de sol.