dissabte, 27 de setembre del 2008

Mossèn Anton, un predicador de l'india


Avui us parlaré d'un mossèn, el pare Anton , un mossèn que va venir de l'estranger a portar la paraula de Deu segons els Cristians, el Mossèn Anton va néixer a l'india però amb mi em te el cor robat la seva facilitat de parlar el català, la seva facilitat de integració, de voler aprendre tot del municipi, es a dir la seva facilitat de voler ésser un veí més. Amb el seu accent diferent però es mossèn s'esforça en aprendre la llengua, i sempre amb les seves salutacions per a tothom vagis o no vagis a missa , jo que soc agnòstic i no crec amb aquestes coses m'he de treure el barret davant un senyor com aquest, on les seves misses segons els creients diuen que son diferents i que dona gust anar a escoltar-lo perquè te un diàleg amè i diàfan. En una època com la nostre on l'esglesia amb les seves conductes va de capa caiguda, que aparegui un amic com aquest parlant de religió dona gust, dona gust poder gaudir de la seva companyia i dels seus cants. Gracies Mossèn Anton potser amb uns quants com vostè l'esglesia deixaria d'ésser aquesta empresa sectorial i antiquada que és ara .

El pare Anton no te carnet de conduir i condueix un Aixam , vermell, que li serveix per anar per tots els pobles on ha de oficiar les misses oportunes. Bé dons Mossèn Anton ha canviat Alp per Rialp , només els hi tinc que dir als habitants de Pallars que ells tindran sort , ara si que gaudiran de un nou amic, que oficiaria unes misses diferents, amb musica i tot, tot un espectacle, potser la religió tindria que prendre nota de personatges com l'Anton.


Demà 28 de setembre és el seu darrer dia de la seva instància e el nostre Municipi, jo només li volia donar les gracies al mossèn Anton, Gracies per la seva simpatia, i gràcies per demostrar-nos a tots que la religió hi ha molts mes camins que els que ens havien marcat fins ara perquè tothom entengués la seva paraula, de veritat que això costa molt , desitjo de tot cor que la Casa Gran del Meu Municipi tingui un petit detall amb vostè Mossèn Anton perquè amb petits detalls ens ha arribat al cor.

Que a Rialp li vagi molt Bé i que tingui molta sort i que Faci molt mes amics que els que ha aconseguit en el nostre municipi, facilitar no li manquen,

divendres, 26 de setembre del 2008

Els Tió aquest any te que Comprar els regals Regne de Felip V, així farem fora la Crisi.


Avui us Parlaré del senyor Miguel Sebastian i la seva gran idea de convidar a comprar joguines espanyoles per nadal, el desig d'aquest il.lustre ministre es que els Reis Mags d'orient aquest any portin joguines espanyoles, aquesta es la gran mesura per fer front a la Crisi, el Senyor Sebastian no te cap pla per als sectors com els fabricants de joguines, ell només va animar als consumidors a comprar productes del regne de Felip V.
No deixar d'ésser curiós tot plegat quan aquesta proposta ho va fer Catalunya amb els productes Catalans ens van anomenar nazis excloents i de xenòfobs , però clar quan es ells el que demanen lo mateix, llavors i només llavors es tracta de una mesura anti-crisi,

La veritat és que tot plegat fot molta pena, a més això ja sembla una empresa on treballava un amic meu que la va definir, que els càrrecs de la mateixa es definiria per la imbecilitat del candidat , quan mes imbecil mes amunt.Dons el govern espanyol està passant lo mateix, en mans de quins personatges tenim la direcció de la Nació que ens ha colonitzat .
Per Cert el senyor Huguet va proposar una recepta similar als turistes Catalans, contra la crisi, turisme interior.
Vist tot plegat podem dir que el Nacionalisme econòmic es el millor antídot contra la crisi.
iclar una cosa es lo que es diu i un altre totalment diferent lo que es fa i així veiem com el govern dels hereus de Felip V va encomana la vestimenta de la Guàrdia Civil a la xina [noticia]. Serà una senyal que el tèxtil català no pertany a la Nació Dels hereus de Felip V

Però Clar jo tinc els meus dubtes amb aquestes mesures tant espectaculars , potser no seria millor tancar totes aquestes ambaixades fictícies on hem situat als parents de turno, o tots els càrrecs polítics que estem suportant el poble Català i ens deixem de xorrades , o deixem de fer aquests anuncis masclistes com el de l'esport de les dones que ha costat als voltants de 3 milions de euros, o fins i tot congelar els sous de tots els parlamentaris durant deu anys, tot plegat seria millor solució que les que estant dient aquests il·lumintats de torn, però no aquí passa com a Suïssa que el mes tonto fa rellotges . I per això collim lo que sembrem

dijous, 25 de setembre del 2008

Zp, quan qualsevol es capaç de parlar d'Economia


Avui toca parlar del President dels hereus de Felip V i de la seva gran noticia, quan va dir que la nostra Banca es la mes solida del mon, en mig de les turbulències financeres que estan afectant les economies de tot el mon , el senyor Zapatero te la gosadia de dir que tranquil que el sistema financer espanyol es el mes fort de tot el mon. Aquesta gran noticia la va dir ahir a Nova York durant una reunió amb empresaris nord--americans amb interessos al regne dels hereus de Felip V. [noticia]
Ja es allò que diuen que la ignorància es molt descarada, i aquest es un cas , com un president de Govern pot arribar a dir aquesta animalada, en un informe de la Banque Aig (filial de la nord-americana Aig, la major asseguradora del mon) conclou que o bé el nostre país abandona la moneda única per així poder aplicar polítiques monetàries o be sofrirem una crisi molt pitjor que la del 29, el tipus de polítiques monetàries que es refereix es la devaluació de la moneda per així poder incrementar les exportacions , però tota aquesta política monetària esta limitada per el mercat comú , per tant mentre estem dintre aquest regim no podem aplicar cap d'aquestes polítiques de regularització.

Perquè des de un començament aquesta política de amagar el cap sota l'ala , deien que aquí no passava res, que aquí anàvem de nassos, dons aquesta manera de actuar, ha comportat que no s'apliquessin les mesures pertinents en el seu moment, i hem arribat on som ara, amb una depressió de cavall retocant la porta. Gràcies Senyor Zapatero vostè si que es un gran president per el País Veí amb quatre dies es capaç d'enfonsar el Vaixell. La solució mes fàcil per actuar seria una baixada dels tipus de interès però aquesta política monetària tampoc està en mans dels polítics espanyols, sinó en mas del mercat comú, bon negoci tot plegat. En conclusió estem fotuts, deixar l'economia en mans d'encantadors de serps te aquests resultats, ja veurem quin serà el final de túnel i quin preu costarà tot plegat.
I a part de tenir aquesta visió tant espectacular de l'economia espanyola, També va tenir temps de parlar de la Pau Mundial i a mes demanar a l'oposició es va dedicar a la critica dels veïns dient que som mes rics que els italians i aviat ho serem més rics que els francesos,
Aquest senyor lo que te que fer es baixar dels núvols i tocar de peu a terra. I quan tot aquest fums se l'emporti el vent llavors veurem que hi havia darrera aquesta polseguera, i potser llavors veurem la imatge de la Crisi i si us soc sincer fa por, molta por lo que ens podem trobar.

dimarts, 23 de setembre del 2008

Hi ha alcaldes, que es creuen Deus, i la seves Paraules sonen a manaments


Avui us parlaré de l'alcalde de la Capital de l'Anoia, el senyor Aymami que durant la diada va tenir una actuació estel·lar, Desprès que els partits que governen la Casa Gran Psc i Icv desestimessin amb el suport dels Pepes la proposta de penjar l'estelada al balcó del consistori, el grup municipal d'Esquerra va decidir penjar-la al balco del Despatx que l'Esquerra te en aquest ajuntament amb l'objectiu de celebrar la Diada i el Centenari de l'Estelada. el senyor Alcalde amb el seu sentit democràtic va tenir una gran idea, enviar a la policia municipal a obrir el despatx d'esquerra i retirar la senyera estelada mentre que els regidors participaven en un acte oficial al saló de plens d'aquest Ajuntament. això de enviar als lacais a privar de un partit de la seva llibertat d'expressió es molt democràtic i desprès aquest senyor vol donar lliçons de democràcia. [noticia]
Per sort el poble de Igualada es molt mes nacionalista que el seu alcalde i la gent del poble va acostar una grua fins al balcó i va penjar una estelada just davant del drap dels hereus de Felip V .a més el dia següent van obligar a retirar una bandera estelada en un matrimoni sota la amenaça de no celebrar-ho, gràcies senyor alcalde. de veritat que amb patriotes com vostè no trobem pas a mancar al Ciscu.
Bé jo ja vaig tenir uns petits problemes amb el senyor alcalde de Igualada Jordi Aymami per qüestions de algun graciós que coneix les meves afinitats polítiques en va enviar sota el meu nom una subscripció a expressar el meu profund desacord amb el fet de que la bandera espanyola presideixi el Ajuntament Igualadí. i aquesta va ésser la seva resposta.

Em deia que no compartia la meva opinió que la respecte igual que ell em demana que respecti la seva que no em es favorable, i em reclama una revisió intel.lectual de la meva afirmació ja que els fets no m'acompanyen per dos motius.
a.- la ciutadania Igualadina es va manifestar a favor de la Constitució i l'Estatut de l'autonomia
b.-Les eleccions igualadines les guanyen formacions polítiques que han manifestat el seu respecte a la legislació vigent.
I acaba la frase dient que les idees no s'han de imposar- i no s'ha de enganyar la intel.ligencia dels demès
la meva gran pregunta es ? com es pot enganyar la intel.ligencia de ningú, aquest senyor sap lo que vol dir ésser català? o només es un mes que només sap treure la senyera per el 11 de setembre i desprès a seguir les ordres de Madrid que per això pertany a la filial de la mateixa encara que sigui en un partit encobert
Per això desprès de veure la seva actuació el dia de la Diada i el següent amb el casament he vist el perfil democràtic del senyor Alcalde, poble de Igualada nois de veritat que ho sento perquè si cada poble recull lo que sembra, vosaltres ho teniu magre .
Sort que el seu partit es diu l'entesa perquè de veritat que ho està aconseguit amb aquest posat dictatorial de entendre's amb tothom, amb companys de viatges com vostè li ven asseguro que mai més en tornaria a presentar en una llista del progrés municipal, com diu la dita mes val sol que mal acompanyat,
Ostres perquè en el fons no deixar d'ésser còmic tot plegat, Igualada que va ésser protagonista d'un important fet de la historia del País, al ésser una de les primeres ciutats catalanes en què va onejar públicament la bandera estelada, això va ésser el 1923 durant la festa Major , i que per motius personals de un senyor que diu representar al poble de Igualada s'acabi com s'ha acabat tot, una pena tot plegat.

Perquè hi ha alcaldes que semblen la renfe, sempre seguint els vials marcats per les matrius de madrid, amb unes infraestructures caduques i uns pensaments anteriors a la Constitució del hereus de Felip V, amb pensaments antics i esgotats i sense cap mena de llibertat d'expressió, seguint sempre les directrius de l'amo, i desprès aquests senyors son els que et volen donar classes de llibertat , de democràcia, com deia la iaia sempre emmascarat per la paella mes bruta.

Mentre uns justifiquen lo injustificable, altres els castiguen per opinar


La Justícia expedienta a en Franki per un escrit de suport al pres anarquista Amadeu Casellas,{noticia} en Franki només va comentar que el temps que va estar empresonat va veure amb quina delicadesa i educació eren tractats els presos polítics, tot era amabilitat, educació i clar ell va opinar d'aquesta situació només va dir que aquesta era la situació que porta resistint l'Amadeu Casellas,ostres llavors els carcellers s'han sentit ofesos . I es normals ells que es desviurien perquè les presons semblin catedrals, amb una educació extrema i tot amabilitat,els presoners son com a fill seus, per això els cuiden tant i els mimen . I si algú se surt de la via i diu la seva llavors l'hem de castigar, la veritat que això fa pudor a Franquisme, i els lleis d'aquella època, te nassos tot plegat, ara fins i tot tens limitada la llibertat d' expressió i si tens la mala sort com la que te en Franki encara pitjor, perquè llavors et poden treure les poques llibertats que et queden,

I clar castigar al Franki per falta greu per manca de respecte a persones, funcionaris o autoritats, això es Alló que sempre passa si pagues amb la mateixa manera com ells et paguen a tu, llavors ets un terrorista de la informació i t'han de castigar, mentre ells poden fer i dir lo que vulguin .
l'Amadeu Casella era un lladre, si un lladre que destinava els botins del atracament al finançament de diverses activitats, per això l'han castigat a 25 anys de pressó, serà perquè es català aquest càstig. I aquí es on veus la justicia tant injusta que estem petint , perquè el senyor de juana Chaos només ha estat 18 anys per les 25 morts , quina pena tot plegat.


I per acabar vull parlar del senyor Ridao i la seva resposta als Cristins d'Erc que diu que sortir del govern es una irresponsabilitat
La major irresponsabilitat va ésser formar aquest govern senyor rigao, i no s'excusi que sortir del govern en plena crisi sigui res greu, El problema greu es el govern que forma el trist-partit, un govern desgovernant i tele-dirigit per la central de Madrid, clar que si vostè vol guardar la cadireta i màxim temps possible, llavors entenem la seva actuació, però si-us-plau ara no ens vengui que ho fa per Catalunya i els Catalans, perquè només ho fan per mantenir aquesta font de poder que te data de caducitat.{noticia}

En quan assegurar que per regla general Erc no sortirà corrents del govern, ja que es tractaria de una rendició, be si ara a xuclar mamella se li diu rendició ho trobo molt bé, però no s'ha de confondre la velocitat amb el tocino

diumenge, 21 de setembre del 2008

El Batlle de Can fanga és l'Hereu, però no ho seràs pas del Catalanisme

Avui us parlaré de l'alcalde de Can Fanga, un senyor que va arribar a Batlle de la Capital perquè el seu antecessor el van fer ministre, coses que te la vida, Cada poble recull lo que sembra però ostres en hi ha alguns pobles que semblen un gran femer, segur que el poble de Barcelona tampoc es mereix a dirigents així.
El senyor Hereu no va penjar l'estelada als balcons del l'ajuntament fins aquí res a dir tothom es lliure de penjar lo que vulgui com si vol penjar pernils o llonganisses, però lo que no es normal són les justificacions que ha donat per no penjar l'estelada.
Perquè les excuses que ha donat son vergonyoses,ja que les mateixes no tenen cap fonament, i en fons perquè la senyera estelada es la lluita del poble català per aconseguir la seva llibertat però el 10 de setembre va donar les seves justificacions per no penjar l'estelada a Catalunya Ràdio dient : penjar l'estelada és una falta de respecte perquè representa un grup de catalans i no tots , home senyor Hereu fins aquí podríem arribar ja tenim clar que l'estelada no represente ni als populars ni als ciutadans però ara veig que tampoc representa als partit filial de la capital.
A més afegeix : Al balcó de l'Ajuntament hi haurà les banderes que les lleis que tots nosaltres hem votat estipulen que hi ha d'haver. Miri senyor hereu vostè es l'alcalde de Barcelona i en la seva alcaldia pot fer lo que vulgui però recorre a una mentida per justificar el seu acte ho trobo patètic, que potser els seus caps de la Capital del Regne de Felip V no el deixen fer.
I ara analitzarem perquè el senyor Hereu es un mentider, l'Ajuntament de Barcelona s'hi ha penjat d'altres banderes als pals de l'alcaldia ,una de les que es va penjar darrerament es la del l'Orgull Gai , (per cert amb el màxim respecte), i jo crec que aquesta bandera no l'ha votada ningú i no hi ha cap llei que obligui penjar aquesta bandera. però clar això aporta vots i penjar l'estelada només aporta vots als independentistes, ja sabem que vostè no es perfecte senyor Hereu , Però tenir que justificar un acte amb una mentida mes aviat es patètic.
Per Cert senyor Hereu la bandera del Orgull Gai represente al tot el poble català? , ens pot dir en quin moment hem votat nosaltres aquesta bandera, per cert senyor alcalde si em don a triar entre aquesta i el drap dels hereus de Felip V , jo em quedo amb aquesta.
No se si sap senyor alcalde que el dret de decidir, tindria que ésser un manament en la Constitució que tant defensen els seus caps i ésser la filial de un partit nacionalista espanyol te aquests defectes . Perquè un poble que no pot expressar les seves llibertats no es un poble lliure. I un poble Lliure no es un poble democràtic.
Perquè en els fons som molts els que no ens identifiquem amb el drap aquell vermell i groc dels hereus de Felip V i ens veiem obligats a acceptar-la . Per desgràcia nostres es clar. Però clar com a Casa Seva e igual que al Govern del Trist-partit els que manen son els de la Capital del Regne, aquí a servir com a filial i a callar. Una pena tot plegat.Josep Irla, Un President en el Nazisme ,Quan Erc era un partit nacionalista


Avui us parlaré d'un President de la Generalitat oblidat en el temps, Josep Irla i Bosch , un senyor que davant el nazisme va proclamar que ell era el President de la Generalitat de Catalunya.
Josep Irla i Bosch, va néixer a Sant Feliu de Guíxols el 24 d'octubre de 1874 i va deixar aquest mon el 19 de setembre de 1958, fou el primer President de la Generalitat en l'exili. Va ser el darrer President del Parlament de Catalunya (1938) abans del fi de la Guerra civil, al gener del 1939 s'exilià a França , i desprès de l'afusellament de LLuis Companys (1940) assumí la presidència de la Generalitat. Va organitzar el govern de l'exili, amb Josep Tarradelles com a primer conseller. Va dimitir el 1954 i va morir el 19 de setembre del 1958 a Sant Rafael, Provença (França).
Avui 19 de setembre del 2008 és celebra el 50 aniversari de la seva mor , i el ex-president de la generalitat Jordi Pujol ha tingut unes paraules per aquest nen de Can Romagué [Pujol]
Vull ressaltar unes paraules d'en Jordi Irla quan va ésser escollit President del Parlament de Catalunya en el seu discurs de pressa de posició va dir : Érem, som i serem republicans i catalanistes, perquè som liberals, perquè és un sentiment de la nostra anima que ens ha dut a sentir i conèixer les necessitats del nostre poble... Quina llàstima que els seguidors del seu partit hagin perdut aquests sentiments.
Un sempre es pregunta que pot fer un Govern en l'exili, dons ells es dedicaven a preparar el retorn, mantenir relacions amb les catalans de l'interior, preocupar-se per la situació dels catalans exiliats i divulgar la situació de Catalunya a nivell internacional, tot mantenint sempre viva la voluntat democràtica de Catalunya.
d'Aquesta etapa podem destacar el Memoràndum que el president Irla, en nom de Catalunya , va adreçar a l'ONU el 1946, en el qual desprès d'exposar la nostra realitat històrica, feia expressa denúncia de les mesures d'en Ciscu contra l'autonomia, la cultura i l'economia de Catalunya.
Pompeu Fabra el va definir com: Darrere l'aspecte aparentment modest de l'Irla, hi ha un acatedra de reflexió i de bon, sentit.
Josep Carner deia del President: Les seves característiques permanents són: lleialtat, integritat seny i decisió
Podem concloure amb que Josep Irla potser no va ser un gran home, ni va ser intrèpid ni heroic protagonista de la nostra història, Fou una persona Clara, neta, senzilla, amb un gran sentit de la responsabilitat , que va servir abnegadament Catalunya des del lloc que li pertocà viure.
Lo mes irritant de tot això es que polítics com aquest ja no queden, i mira si tenen precedents per amirallar-se , potser si els hereus d'aquest partit miressin una miqueta enrere veurien qui i com van actuar els seus precessors .