dissabte, 9 d’agost de 2008

L'Esport Nacional, malversació de fons Públics

Ara que només és parla del nou estatut i de els diners que ens han de retornar, tinc ganes de parlar del destí que tenen els calers que els contribuents aportem a les administracions . Tan sigui a nivell local, com a nivell estatal, l'Administració dels caudals públics es molt poc òptima .

Si la finalitat del nou estatut es recuperar lo que nosaltres em aportat està be, però si hem de recuperar aquests calers per malgastar com fem en una part amb els que ens aporten fins ara, llavors no ens cal un nou estatut, primer optimitzem els nostres recursos i desprès en reclamen els que ens corresponen , però sincerament lo primer que hem de fer es optimitzar tots els recursos, i si optimitzar els recursos vol dir que moltes de les empreses públiques siguin tractades com a empreses privades dons endavant, i si això vol dir que no es possible col.locar al familiar/amic del moment, ja era hora que arribés aquesta situació, per què de veritat que la nostra administració estatal actualment sembla una Ong, però que només és dedica a col.locar als parents que hi ha en el govern en cada moment.

Per cert si desapareixen les Diputacions i és creen les vagaries, això vol dir que els diners que el govern del pais veí aportava a les Diputacions ens el vendran com una millora de l'estatut, a més on ubiquen aquests funcionaris que treballaven a les Diputacions.

Una aportació important del tri-partit es la creació de coordinadors de tot tipus amb uns sous que ja voldríem més d'un, amb poca finalitats i resultats nuls si això ho afegim a les polítiques de la generalitat en matèria de publicitat i propaganda, propagandes caríssimes i amb poc futur .a més han de tenir present l'administració Pública nacional que estem en època de crisi i ens hem de cordar una mica el cinturó

Un exemple de la gestió de l'Administració Pública de la meva nació , Gi-400 de Collada de Toses fins a Alp passant per La Molina i Masella,dons aquesta carretera que abans era de la Diputació i ara ha passat a la Generalitat fa cosa de tres mesos es van posar les senyals noves tota la carretera amb senyals noves i dos mesos despres comencen les obres per fer tota la carretera nova ,per tant tots els calers destinats a la senyalització s 'han perdut, això s'en diu optimització de recursos.

Un altres exemple en la mateixa carretera fa cosa de cinc anys es va procedir a pintar tota la carretera per efectuar la separació i un mes més tard procedeixen a posar quitrà nou a tota la carretera, això si que es invertir amb cara i ulls.

A nivell local envers de optimitzar recursos tenen una altre solució es la de pujar impostos (10 % aquest any i aparició de impostos nous .) alguns veïns ja els hi han trobat un nom, els anomenen "les Garrapates" (nosaltres en l'idioma del país diríem que son uns sangoneres) per què segons la gent quan s'enganxen a un industrial no paren fins que el deixen sense sang. Bé la veritat és que optimització de recursos no es pas el seu fort. i ara que la construcció està de capa caiguda i els ingressos a les arques municipals es menor, si de veritat volen optimitzar recursos han de procedir a la reducció de la despesa, i jo diria que la casa gran no ho ha entès això encara.

Dons per acabar si que hem de reclamar el que ens pertoca però primer ens hem de mirar el melic i veure lo que disposem fins ara està ben administrat o podem millorar, per què uns recursos ben administrats tindran els seus fruits.Per què en el fons podríem acabar amb aquesta problemàtica, tant a nivell de promeses electorals com a mal ús dels calers públics, amb el primer cas només que hi hagués un contracte-miting el qual tota promesa feta en un miting és tingués que complir i si no fos el cas toqués rascar-se la butxaca i en el segon cas demanar explicacions judicials i econòmiques.

divendres, 8 d’agost de 2008

Alp i el Caos Circulatori. la llei del mes fort

Alp i per la seva extensió la Cerdanya darrerament ha perdut pes el sector primari i ha prosperat moltíssim el sector terciari , i el turisme en particular, però per que el turisme gaudeixi del nostre poble i de la nostra comarca hem de intentar de com a mínim es trobi a gust i trobi agradables les nostres coses. i aquí es on trobo a mancar cert interès per què això funcioni així. a lo millor es degut que això no aporta diners a les arques municipals .

Començarem per la Font de Can Balet o Font de la Guia on darrerament hi ha una furgoneta que la fa servir de pàrquinq particular , i si algú te ganes de beure de la font ha de fer esforços per poder anar-hi ,com a mínim s'ha de disposar de un màster d'alpinisme per poder beure un glop d'aigua . juntament amb la font i podem trobar el safareig , un safareig magnific i espectacular però que des de fa un temps hi podem trobar un cotxe privant al pas del mateix i un abeurador per els animals que també el fan servir de cotxes per sort ara al poble ja no tenim vaques que tinguin que anar a beure, sinó ho haurien de fer al Casino Municipal , voleu dir que no podríem arreglar això. molt poques coses disposem per ensenyar a Alp per poder veure només es cal que aquests pocs llocs els tinguem tapats amb cotxes i altres coses, així no fomentem pas el turisme. Be Sr. Alcalde de pas l'he de felicitar per l'adequació de la font de fontrillans, per lo menys veig que es mouen una mica.

Les voreres i les carreteres, un altre punt a tractar és la utilització de les voreres com a lloc d'aparcament, si les voreres són per els vianants i les carreteres per els cotxes algú em pot explicar si aparquem els cotxes a les voreres i tapem aquestes per on farem passar als vianants, i una cosa encara millor si hem de fer servir les voreres de pàrquinq no cal que els hi fem posar llambordes ("adoquines") ni res per el estil amb una mica de quitrà o una mica de ciment en hi hauria prou ,i no caldria incrementar els costos als promotors. Però clar el problema potser ve en que la Casa Gran ha de donar exemple, per tant si volem que els cotxes aparquin fora de les voreres els primers cotxes siguin els que tenim davant de la casa de tots.En quan al caos en aparcaments hem de ressenyar un altre problema es el del aparcament de cotxes a camins on son estrets i provoquen que els cotxes aparcats als dos costats dels carrers redueixin els carrer amb dos sentits a un sentit, i llavors prosperi la llei del mes fort ja que com només pot passar un sempre passa el que te mes cara o sobretot el que te el cotxe mes gros, voleu dir senyors de la Casa Gran que amb una aplicació de direccions úniques a carrers com el Nord i Avinguda Cerdanya no aconseguiríem que el tràfec fos mes fluid. i marcar al costat del carrer lloc per aparcar i sense tenir que fer-lo damunt de la vorera.


perquè casos con el que veureu a continuació no és produeixin més, cotxes aparcats al mig de un carrer o tallant aquest,o con aquells que van a buscar el diari i deixen el cotxe al mig del carrer , o els camions dels comercials que aparquen per a descarregar a qualsevol hora del dia , perquè no assignem unes hores perquè aquest camions puguin descarregar i així deixem que tothom campi a les seves.

De pas també em demano perquè s'ha de posar un gual, si davant del mateix hi aparca un cotxe no el pots treure, no te massa gràcia tot plegat

per acabar si de veritat volem un poble turístic, comencem per tenir un trafic regulat , les primeres imatges son fonaments en un municipi , i la gent sol menjar sempre per els ulls

dijous, 7 d’agost de 2008

Traduir o provocar quina es la questió?

Jo passerell que soc, em pensava que la feina del periodista era la de plasmar íntegrament les noticies i nos manipular-les, sempre els he sentit dir que ells eren els missatgers, i que deien lo que la gent expressava , però jo aquí discrepo una mica hi ha dos tipus de missatgers, els coloms i els corbs , els primers plasmen les noticies com surten , els altres les manipulen i plasmen el que alguns volen sentir.

I en aquest sentit vull parlar del informadors del país veí , una televisió hispana socialista , la ràdio dels capellans i el diari sense raó , aquests mitjans de comunicació segur que utilitzen un traductor informàtic per efectuar la traducció perquè sinó, no s'entén les traduccions que fan darrerament dels blogs que utilitzen les pagines escrites amb català siguin tant nefastes, com deia la mar en el seu blog Diari de la Mar aquests enlloc de informar desinformen , jo sempre penso que dir una veritat a mitges l'únic que estàs fent es dir una mentida. per tant per que aquesta gent no la torni a cagar mai mes, els hi he buscat una petita solució:
Aquesta es que en l'atur hi poden trobar un ex-president del país veí que te la gran facilitat de dominar i parlar el català en petit comitè i en nocturnitat. per tant així si contracten aquest senyor per les seves traduccions així no la cagaran més.

Perquè aquest informadors segur que saben que per aprendre sempre s'està a temps i que el saber es important , i nosaltres a diferència d'ells dominem dos idiomes el nostre i l'imposat . per tant podem interpretar el sentit de les frases , en canvi a ells que només dominen el seu, s'han de valer de un traductor per saber que volem dir. I moltes vegades la interpretació es lliure i partidista.
perque si volen poden passar el traductor per el nom de la ciutat de sta. Coloma de Gra ma net i si potser ens trobem amb la frase "santa paloma de grano mano limpia" i això s'assembla com un ou a una castanya.

Una Gran Esteleda a la Creu de Maians

Aquest any centenari de la bandera estelada amb el triangle blau i creu blanca és el moment de proclamar als quatre vents la nostra catalanitat. per això la meva proposta seria que per el mes d'octubre poguessin posar una gran senyera conjunta en el pla de la creu de Maians , la gent de la comarca del Ripollés, els catalans de la Cerdanya de sota la frontera i els catalans de la Cerdanya per sobre la frontera. així fer una gran festa de germanor.

Aprofitar aquest punt una gran esplanada on hi podem trobar una creu reformada del 1956 fent referència a la mor d'un esquiador i punt de trobada de les dues comarques veïnes , per un costat el Ripollès i per l'altre la Cerdanya tant la baixa com l'alta.a més es un punt nostàlgic pas obligatori dels contrabandistes que anaven de Osseja a Castellar de n'Hug.

La Creu de Maians per una part pertany al municipi de Palau de Cerdanya (alta cerdanya), al municipi de Toses (Ripollès) i per darrer al Municipi d'Alp però es terreny propietat de l'Ajuntament de Puigcerdà (Baixa Cerdanya).

Lo millor seria poder-lo fer per el 11 de setembre, però entenc que és una mica massa just i ja ens trobem que molts han programat ja el seu 11 de setembre per això la proposta seria fer-lo un mes més tard i el segon diumenge d'octubre seria un dia idoni.Per cert parlant del onze de setembre en el meu municipi planten dues senyeres una a la roca castellana i un altre al del roc blanc , ostres disposem de una muntanya de 2537 metres amb una vistes espectaculars , no seria tot un detall aquest any del centenari posar una senyera estelada al cim de la Tossa d' Alp , al costat del Padró dels Quatre Batlles si es vol convidar als altres municipi que formant part d'aquest Padró ( Das, Úrus i Bagà) ara potser es el moment de sumar i de agrupar envers de separar.

dimecres, 6 d’agost de 2008

Ésser català , un fet diferencial . Em sento estranger en el meu propi país

Avui us parlaré del fet d'ésser català un fet deferencial , per començar us he de dir que nosaltres també disposem de un Adn diferent com tenen els nostres veïns del país basc , la diferència del nostre Adn envers els altres es que la sang catalana es d'orxata, nosaltres som especialistes davant els problemes d'amagar el bec sota l'ala, i a la hora de queixar-nos o de fer qualsevol acció que comporti problemes surt en joc aquell mal anomenat seny que la veritat sigui dita i diu molt bé en Titot en una cançó dels brams no deixar d'ésser una covardia .

Mireu Air Berlin i el seu director encapçalant l'atac, i la única persona que surt en defensa de la nostra llengua es la Rahola (gràcies pilar ) els demés tots callats com a cants de sirena que no escolta ningú.bé tots calladets no tampoc, el barça aquest cop també ha dit la seva , jo gens partidari de Jan Laporta en aquest cas m'he de treure el barret, encara que molts l' anomenin oportunista se per altres fonts que no es pas el primer cop que fa coses en favor del català, els productes dels proveidors han de anar especificats amb la nostra llengua, felicitats aquest cop Jan.


Extremedura i els defensors de la pàtria hispana, montan un pollastre per l'escrit d'en Lluis Sunyé (encertat o no , es un escrit en el seu blog particular, i fins que ningú digui lo contrari en aquest país sotmès existeix la llibertat d'expressió) i els seus companys de partit es rentant les mans , l'actuació de Pilatos al seu costat era un joc de nens .curiós un partit que s'autoanomena iniciativa i els verds, lo primer que no et deixen tenir es iniciativa i de pas et posen verd.


Surt des de Extremadura un alcalde que amb molta educació insulta a la mare d'en Lluis Sunyé i ningú no diu res, només en Jordi Puig d'erc (en el seu blog particular) i clar llavors aquest passa de defensor a acusat i totes les ordres contra ell, i aquí, al meu país que fem. dons lo de sempre Pilotes fora .no sigui el cas que ens esquitxi una mica tot plegat.

A vegades em sento estranger en el país on em va tocar viure, Jo vull una transfussió de sang. perquè no m'ha tocat viure en un lloc on tots els partits vagin agafadets de la ma a defendre la pàtria, on les propostes siguin estudiades i contrastades i no deneguin només per el fet de que no han estat idees pròpies , es molt millor treballar en equip que no pas treballar sol,

Els defensors del país veí utilitzen totes les armes que tenen per defendre lo que creuen seu, nosaltres callem , quatre anys per aprovat un estatut, i aprovat d'amagat de nit i a la baixa , desprès d'aquí l'han anat retallant fins arribar a un estatut que si el comparem amb l'estatut que va sortir del parlament de Catalunya assembla com un ou a una castanya. i ningú crida , ningú s'aixeca en defensa de l'estatut originari , potser si que tindrem que posar un ciri a la verga negra del monastí de montgrony a veure si torna una persona com Otger Cataló a defendre catalunya.

dimarts, 5 d’agost de 2008

SELECCIÓ i PATRIOTISME

Ahir dilluns 4 d'agost del 2008 vaig veure per antena 3 un espot d'un esportista nascut a Catalunya en defensa del patriotisme espanyol, res a dir, actuacions com les d'en Pau Gasol, o en Xavier Hernàndez en futbol , estan vinculades amb la democràcia , i amb el dret a escollir , si ells creuen que la selecció que defensa els seus color és aquesta s'ha d'acceptar i cap problema,

però mira em fot que uns nois nascuts a Catalunya defenguin a ultrança una selecció que fa mans i mànigues perquè la selecció que jo voldria per el meu país no pugui participar enlloc. Click per veure l'anunci

Senyors seleccionadors de les seleccions catalanes, desitjo de tot cor que hagin pres nota d'aquesta situació i tinguin clar que volen si una selecció catalana o una selecció autonòmica de Catalunya , si per sort meva és la primera part lo que vostès desitgen , lo primer que s'han de demanar als participants de la selecció catalana es implicació amb el projecte, i sinó ,no cal que ens representin , prefereixo jugar contra el Andorra a bàsquet amb jugadors del Navàs ( i amb tot el respecte per el Navàs) però amb jugadors implicats amb el projecte que contra la millor selecció del mon amb mercenaris. I aquesta feina es del seleccionador i de la selecció catalana, són ells que han de decidir que volen si ésser una selecció de una comunitat autonòmica més o ésser una selecció nacional.


I ja que estem posats a demanar coses als seleccionadors de les seleccions catalanes ,potser una cosa implícita en poder representar a la selecció Catalana, sigui que el seus integrants es puguin expressar mínimament amb la llengua de la seva selecció.

Perquè clar molt parlar de seleccions Catalanes i jo de moment a part de petites participacions en esports desconeguts o poc coneguts i el golf , l'única que participa oficialment es la de hoquei patins i ha tingut que emigrar a Amèrica per poder jugar com a selecció. ( felicitats nois això si que és d'admirar)

dilluns, 4 d’agost de 2008

Rotondes i rontondetes

La primera imatge que reps d'un poble darrerament es la presentació que et fan en una rotonda per entrar en el mateix, aquest cap de setmana m'he dedicat a passejar per la meva comarca i veure quina presentació tenen alguns dels pobles, i la veritat que en hi ha algun per treure's el barret . aquí us adjunto fotografies de les mateixes i algun comentari sobre elles .Començarem per la més impactant, la Vila de Llívia, a mi s'hem va posar la pell de gallina només entrar a la vila i veure una rotonda amb l'escut del municipi fent de font d'aigua i envoltada per unes flors formant la senyera catalana per els dos costats de la rotonda, Josep, chapeau nen, com diuen els del país veí "tu si que vales" (m'emprenya utilitzar aquesta frase perquè correspon a un programa d'aquesta televisió) però neno això s'en diu fer país amb quatre cèntims d'euro, Moltes felicitats alcalde.


Desprès continuarem amb la vila de Puigcerdà, la capital de la Cerdanya, aquesta en té dues de rotondes la primera quan arribes a la vila , la qual es pot veure el nom del poble . L'altre dintre del municipi amb un escut de l'esport primordial del municipi i l'escut de Puigcerdà Sr. Planella també felicitats, no es tant espectacular com la de Llívia però la imatge que dona de la Vila de Puigcerdà es prou representativa.I per darrer parlaré del meu poble, i per parlar d'aquesta rotonda, la veritat sigui dita poca cosa hi ha a comentar quasi be només deixar les fotografies, perquè sigueu vosaltres els visitants del petit blog aquest digueu la vostre. Però ostres encara que sigui un regal per el poble potser aquest ha de decidir si vol aquesta presentació com a poble o no ? ,no podríem buscar una altre ubicació per la creu de l'any jubilar i posar en el seu lloc l'Alpi envoltat de flor dibuixant la senyera catalana, això entenc jo que li donarien mes vida,
i Aprofitar la rotonda de l'entrada per possar el nom de la vila ,(segur que l'empresa del tunel del Cadi no possaria cap objecció) A que s'utilitzi aquesta rotonda de la seva concessió per embellir la Vila d'Alp, a Vegades els petits canvis són mes importants que les obres majestuoses i desproporcionades com alguna eixemple que tenim rodant per la vila.

diumenge, 3 d’agost de 2008

Una Justícia Injusta , la crema i els cremats

A vegades la Justícia no deixa d'ésser molt injusta, ara escoltava per la Ràdio que el Sr De Juana Chaos va sortir ahir de la presó. Un terroriste auto-anomenat llibertador , que segons els seus ideals defensa la seva terra amb les armes , i per això maten gent indefensa i sense poder de reacció, condemnat a mes 3000 anys de presó i que després de 18 anys i 3 per amenaces ja està al carrer amb 25 mors al seu càrrec, Es a dir si ho analitzem fredament li ha sortit cada mor per una mica menys de 8 mesos

Per un altre costat tenim a Francesc Argemi (Franki com li diuen els seus amics) acusat de ultratge a la bandera dels conqueridors condemnat a dos anys i 7 mesos.
A mi m'impacta que tingui mes importància despenjar un drap vermell i groc i fot-li foc que la vida de una persona

Un altre cas tant desmesurat com aquest es la crema de les fotos dels hereus d'en Felip V , no deixa d'ésser un contrasentit que és tingui que anar a la presó per cremar o trencar fotos d'aquest personatge

La Llibertat d'expressió no existeix en aquest país que estic condemnat a viure ??. Per cert si condemnem la crema de fotos i draps del país veí com ofenses no tindria que passar lo mateix de la crema de fotos de politics catalans com aquestes que s'auto-anomenen representants del independentisme català o la crema de la senyera per a ultres del país veí. O potser vol dir que hi ha habitants de primera i de segona , uns amb drets com llibertat d'expressió i els altres nomes amb el dret de abaixar el cap perquè et donguin un clatellot i a callar com sempre

Ara estava llegint en e-noticies la defensa que fan el país veí de l'escrit d'en Lluis suñé
L'alcalde de Mérida, Ángel Calle, del PSOE, ha tractat de "fill de puta" el regidor de Torredembarra d'ICV, Aquest "senyor" per les seves paraules es classifica , aquest personatge públic també ha quedat retratar, i aquest no li demanarem una rectificació oportuna, ara no surtiran els salvadors del pais a demanar respecte per els seus habitants, Això es Catalunya i així som els catalans.