dijous, 7 d’agost de 2008

Una Gran Esteleda a la Creu de Maians

Aquest any centenari de la bandera estelada amb el triangle blau i creu blanca és el moment de proclamar als quatre vents la nostra catalanitat. per això la meva proposta seria que per el mes d'octubre poguessin posar una gran senyera conjunta en el pla de la creu de Maians , la gent de la comarca del Ripollés, els catalans de la Cerdanya de sota la frontera i els catalans de la Cerdanya per sobre la frontera. així fer una gran festa de germanor.

Aprofitar aquest punt una gran esplanada on hi podem trobar una creu reformada del 1956 fent referència a la mor d'un esquiador i punt de trobada de les dues comarques veïnes , per un costat el Ripollès i per l'altre la Cerdanya tant la baixa com l'alta.a més es un punt nostàlgic pas obligatori dels contrabandistes que anaven de Osseja a Castellar de n'Hug.

La Creu de Maians per una part pertany al municipi de Palau de Cerdanya (alta cerdanya), al municipi de Toses (Ripollès) i per darrer al Municipi d'Alp però es terreny propietat de l'Ajuntament de Puigcerdà (Baixa Cerdanya).

Lo millor seria poder-lo fer per el 11 de setembre, però entenc que és una mica massa just i ja ens trobem que molts han programat ja el seu 11 de setembre per això la proposta seria fer-lo un mes més tard i el segon diumenge d'octubre seria un dia idoni.Per cert parlant del onze de setembre en el meu municipi planten dues senyeres una a la roca castellana i un altre al del roc blanc , ostres disposem de una muntanya de 2537 metres amb una vistes espectaculars , no seria tot un detall aquest any del centenari posar una senyera estelada al cim de la Tossa d' Alp , al costat del Padró dels Quatre Batlles si es vol convidar als altres municipi que formant part d'aquest Padró ( Das, Úrus i Bagà) ara potser es el moment de sumar i de agrupar envers de separar.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Les iniciatives promogudes pels ciutadans són la majoria de les vegades la millor idea. En un temps on la gent està envoltada de verdaders problemes, on la majoria dels polítics lluiten per no perdre la seva cadira i on els que han d'empènyer ( joves) molts estan i viuen cansats, s'agraeix que encara quedi gent amb ganes de fer coses.
El fet que un home com vos parli del segon diumenge d'octubre no és pas cap casualitat. Segon diumenge d'octubre ( 12 d'octubre) Fiesta Nacional.
Jo tinc una teoria a la vida " si realment desitges una cosa, projecta-la... segur que passa".
Molta sort amb aquesta trobada de ben segur el 12 d'octubre podrem celebrar la seva idea.

ALP2500 ha dit...

moltes gràcies Padro dels quatre batlles i en lo referent al segon diumenge del mes d'octubre ja estava pensant per això, per poder celebrar alguna cosa aquell dia, i mira aquest any cau en diumege i es podrien agregar els germans de la catalunya nord. tant mateix també desitjo que es pugui projectar la visita a la Tosa d'Alp l'11 de setembre i coronar els 2537 metres del nostre municipi

Anònim ha dit...

bon dia sr.secases, si realment penseu fer aixo el dia 12 d´octubre, ja podeu estar segur que jo hi sere.- amb teniu entusiasmat, amb els vostres comentaris.- sou un gran guerrer.-

Anònim ha dit...

L'11 de setembre els pobles de Catalunya tenen una molt bona oportunitat per posar l'estelada. Veurem quins són els pobles i ciutats que s'adhereixen a la campanya. Aquesta serà una manera de fer moltes lectures.
Pel que fa a la teva idea jo també i seré.

Unknown ha dit...

L'11 de setembre l'ajuntament de Vilafranca vestirà la seva façana amb l'estelada.
Conjuntament amb aquesta casa consistorial altres pobles i ciutats de Catalunya s'han apuntat. Ara els Ajuntaments, tenen la seva oportunitat d'or per donar suport a la campanya. L'11 no tan sols els Ajuntaments si no totes les cases. A vegades els catalans fem "arrancada de cavall parada de burro", que poc ens va durar això de posar la senyera o l'estelada al balcó? cada 11 de setembre trobo a faltar els balcons ben guarnits tal i com els vaig conèixer fa anys endarrere.
Com a Penedesenca que soc em sento orgullosa de la decisió de Vilafranca, felicito l'alcalde Marcel Esteve i tots els regidors que han donat el seu "SI" a la proposta. Com a Cambrilenca adoptiva espero que el meu ajuntament faci el mateix, així ho proposarem i espero que s'aprovi. Curiós la decisió de ICV de abstenir-se en tots els Ajuntaments.
La visita el dia 12 d'octubre la tens assegurada de passada veure aquestes terres tan desconegudes per a mi.
M'agrada el comentari de "rigolisa", coincidim amb tot el que diu.
Molta sort.

Anònim ha dit...

Sort, ens veiem el 12. Espero ens tinguis informats.