dilluns, 4 d’agost de 2008

Rotondes i rontondetes

La primera imatge que reps d'un poble darrerament es la presentació que et fan en una rotonda per entrar en el mateix, aquest cap de setmana m'he dedicat a passejar per la meva comarca i veure quina presentació tenen alguns dels pobles, i la veritat que en hi ha algun per treure's el barret . aquí us adjunto fotografies de les mateixes i algun comentari sobre elles .Començarem per la més impactant, la Vila de Llívia, a mi s'hem va posar la pell de gallina només entrar a la vila i veure una rotonda amb l'escut del municipi fent de font d'aigua i envoltada per unes flors formant la senyera catalana per els dos costats de la rotonda, Josep, chapeau nen, com diuen els del país veí "tu si que vales" (m'emprenya utilitzar aquesta frase perquè correspon a un programa d'aquesta televisió) però neno això s'en diu fer país amb quatre cèntims d'euro, Moltes felicitats alcalde.


Desprès continuarem amb la vila de Puigcerdà, la capital de la Cerdanya, aquesta en té dues de rotondes la primera quan arribes a la vila , la qual es pot veure el nom del poble . L'altre dintre del municipi amb un escut de l'esport primordial del municipi i l'escut de Puigcerdà Sr. Planella també felicitats, no es tant espectacular com la de Llívia però la imatge que dona de la Vila de Puigcerdà es prou representativa.I per darrer parlaré del meu poble, i per parlar d'aquesta rotonda, la veritat sigui dita poca cosa hi ha a comentar quasi be només deixar les fotografies, perquè sigueu vosaltres els visitants del petit blog aquest digueu la vostre. Però ostres encara que sigui un regal per el poble potser aquest ha de decidir si vol aquesta presentació com a poble o no ? ,no podríem buscar una altre ubicació per la creu de l'any jubilar i posar en el seu lloc l'Alpi envoltat de flor dibuixant la senyera catalana, això entenc jo que li donarien mes vida,
i Aprofitar la rotonda de l'entrada per possar el nom de la vila ,(segur que l'empresa del tunel del Cadi no possaria cap objecció) A que s'utilitzi aquesta rotonda de la seva concessió per embellir la Vila d'Alp, a Vegades els petits canvis són mes importants que les obres majestuoses i desproporcionades com alguna eixemple que tenim rodant per la vila.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs tens tota la raó hi ha molt poca cosa ha comentar perquè realment aquesta rotonda no aporta res.
El Sr. Cosme Ruaix s'ha lluït, no tan sols per ser l'alcalde si no per ser responsable directe de dues àrees tan importants com obra pública i urbanisme. Aquí tenim un clar exemple de la manca de gust i de disseny.
Els veïns d'Alp teniu que vigilar de prop els projectes que tingui sobre la taula l'ajuntament si no voleu veure cada dia calamitats com la de la rotonda.
A vegades nomes cal tenir una mica d'imaginació i no pas euros per fer les coses be.
Tenim el que tenim!!!
P.D no cal que contestis el mail. Ja se el que és viure en una població petita. JAJAJA!!!
Salutacions company.

ALP2500 ha dit...

gràcies La Guingueta per la teva aportació, la veritat sigui dita aquest rotonda es una herència d'en Josep pero ostres van canviar els integrants de la Casa Gran i això no canvia mai. Ojala les properes eleccions aparegui algú amb criteri propi,

Unknown ha dit...

Tela marinera!!!!!!!!!!!!! no puc dir res més, som el poble més ranci de tota la comarca.. sembla mentida que estem parlant d´ALP.
S´hauria de fer pressió, i tot i que no crec que ho canviïn, perquè com que va ser un regal...i ja se sap que com que la pela és la pela...jejeje

ALP2500 ha dit...

gràcies izaskun per la teva aportació, pero encara que sigui un regal jo entenc que el poble és subirà i per tant ell també és qui te la paraula, donem la paraula al poble amb un referendum i que sigui ell qui decideixi.

Yarhel (Enric Quílez) ha dit...

Cada vegada que passo per aquesta rotonda d'Alp penso el mateix. Trobo la creu fora de lloc, la veritat. Una estàtua de l'Alpi seria preciosa. Espero que algun dia s'hi decideixin.

ALP2500 ha dit...

Gràcies enric per participar, tens tota la rao , però noi el pas és fàcil si lo que tenen es por per lo que dirà la gent, deixem que el poble decideixi , ell es subirà i jo diria que te dret a opinar ,les imposicions no porten a enlloc.