dissabte, 9 d’agost de 2008

L'Esport Nacional, malversació de fons Públics

Ara que només és parla del nou estatut i de els diners que ens han de retornar, tinc ganes de parlar del destí que tenen els calers que els contribuents aportem a les administracions . Tan sigui a nivell local, com a nivell estatal, l'Administració dels caudals públics es molt poc òptima .

Si la finalitat del nou estatut es recuperar lo que nosaltres em aportat està be, però si hem de recuperar aquests calers per malgastar com fem en una part amb els que ens aporten fins ara, llavors no ens cal un nou estatut, primer optimitzem els nostres recursos i desprès en reclamen els que ens corresponen , però sincerament lo primer que hem de fer es optimitzar tots els recursos, i si optimitzar els recursos vol dir que moltes de les empreses públiques siguin tractades com a empreses privades dons endavant, i si això vol dir que no es possible col.locar al familiar/amic del moment, ja era hora que arribés aquesta situació, per què de veritat que la nostra administració estatal actualment sembla una Ong, però que només és dedica a col.locar als parents que hi ha en el govern en cada moment.

Per cert si desapareixen les Diputacions i és creen les vagaries, això vol dir que els diners que el govern del pais veí aportava a les Diputacions ens el vendran com una millora de l'estatut, a més on ubiquen aquests funcionaris que treballaven a les Diputacions.

Una aportació important del tri-partit es la creació de coordinadors de tot tipus amb uns sous que ja voldríem més d'un, amb poca finalitats i resultats nuls si això ho afegim a les polítiques de la generalitat en matèria de publicitat i propaganda, propagandes caríssimes i amb poc futur .a més han de tenir present l'administració Pública nacional que estem en època de crisi i ens hem de cordar una mica el cinturó

Un exemple de la gestió de l'Administració Pública de la meva nació , Gi-400 de Collada de Toses fins a Alp passant per La Molina i Masella,dons aquesta carretera que abans era de la Diputació i ara ha passat a la Generalitat fa cosa de tres mesos es van posar les senyals noves tota la carretera amb senyals noves i dos mesos despres comencen les obres per fer tota la carretera nova ,per tant tots els calers destinats a la senyalització s 'han perdut, això s'en diu optimització de recursos.

Un altres exemple en la mateixa carretera fa cosa de cinc anys es va procedir a pintar tota la carretera per efectuar la separació i un mes més tard procedeixen a posar quitrà nou a tota la carretera, això si que es invertir amb cara i ulls.

A nivell local envers de optimitzar recursos tenen una altre solució es la de pujar impostos (10 % aquest any i aparició de impostos nous .) alguns veïns ja els hi han trobat un nom, els anomenen "les Garrapates" (nosaltres en l'idioma del país diríem que son uns sangoneres) per què segons la gent quan s'enganxen a un industrial no paren fins que el deixen sense sang. Bé la veritat és que optimització de recursos no es pas el seu fort. i ara que la construcció està de capa caiguda i els ingressos a les arques municipals es menor, si de veritat volen optimitzar recursos han de procedir a la reducció de la despesa, i jo diria que la casa gran no ho ha entès això encara.

Dons per acabar si que hem de reclamar el que ens pertoca però primer ens hem de mirar el melic i veure lo que disposem fins ara està ben administrat o podem millorar, per què uns recursos ben administrats tindran els seus fruits.Per què en el fons podríem acabar amb aquesta problemàtica, tant a nivell de promeses electorals com a mal ús dels calers públics, amb el primer cas només que hi hagués un contracte-miting el qual tota promesa feta en un miting és tingués que complir i si no fos el cas toqués rascar-se la butxaca i en el segon cas demanar explicacions judicials i econòmiques.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

A mi la figura del coordinador m'encanta. sobretot quan et diuen a nivell municipal, que el coordinador és l'enllaç entre el regidor i el tècnic. Nosaltres al nostre consistori D'Aquests figures em tenim vàries. Estat la nova aposta del tripartit. En moment on realment les coses són difícils nosaltres inflem més la despesa corrent. Algú ho entén? jo entenc només que són deutes pendents. Tinc constància que això passa al meu municipi, en altre i ja en institucions més grans. Però el problema d'aquesta figura extreta de sota la màniga origina conflictes interns entre companys perquè és clar que els escollits són els escollits!!! Mai podrem fer un país gran si no frenem aquestes coses.
Pel que fa el tema publicitat, aquí si que podríem fer un llibre, una sèrie i 38 enciclopèdies. Curiosament és difícil trobar un número real dels diners que es gasten en general perquè cada ú té les seves partides. El més greu, passa per mantenir cadenes públiques i pagar les campanyes a preu d'or. Dit d'un altre manera, TV3 a banda dels diners directes que li arriben cobrant cada una de les campanyes que s'emeten. És com aquell que té un restaurant i cada cop que dinar o sopar pagar el cobert. A veure qui ho entén això?

ALP2500 ha dit...

Ostres mar veig que vosaltres també heu sofert l'ajud del coordinador, que es dedica a descoordinar i a més a crear mala maró entre els companys , es una manera elegant de col.locar els àmics en càrrecs de confiança. Si ho fant a nivell municipal imaginat que faran a nivell estatal. itot això ens costa calers, molta ferralla mal administrada que podriem fer un trocet mes de carretera.