dissabte, 27 de juny de 2020

Dia 9 de la represa, avui ha començat el Wellcome Summer Cerdanya

Vist la gent que ha pujat a la Cerdanya, es pot dir que el Wellcome Summer Cerdanya pot treure profit de que la gent desitjava pujar, hi havia ganes d'anar a la muntanya i si al pujar desitjar fer alguna activitat de les moltes que proposa la agrupació molt millor, Per tant endavant , hi havia tanta gent a la comarca que fins i tot per entrar a Puigcerdà hi havia un pel de cua, recorda els mesos d'estiu de anys anteriors. 
Jo em pensava que els partits polítics disposaven d'un nom que era concordant amb les propostes polítiques que proposaven, Be ara es veu que tot això no funciona així, Tu poses el nom de nacionalista de catalunya i el primer que fas es voler recuperar la confiança i la lleialtat a Espanya. 
Es a dir tornem a la antiga Convergència de la puta i la Ramoneta, però resulta que tenen molts problemes en primer lloc perquè resulta que són els esquerdats els que s'han apropiat d'aquest espai politic. ja que darrerament  son la filial de Unió Democràtica de Catalunya, 

divendres, 26 de juny de 2020

Dia 8 de la Represa, Els pitjors estudiants a estomacar catalans.

Ara resulta que els agents de les forces d'ocupació de la Policia Nacional espanyola no volen anar a Casa nostra. Segons els sindicats es culpa del clima social provocat pel procés i el cost de la vida al nostre país. Per tant s'han d'enviar agents novells, els que acaben de sortir de l'acadèmia sense cap mena d'experiència cap a Catalunya que hi falta gent. 
Bé si es per agafar experiència aquí aviat l'agafaran sense tenen a la seva disposició algú que parla una llengua diferent a la seva i que podem humiliar. 500 agents mes de les forces d'ocupació a fer país.[noticia].
Aquesta tarda ja es comença a notar que el cap de setmana proper hi ha el Welcome Summer Cerdanya, que aposta per el turisme de proximitat, amb oferta local d'allotjaments gastronomia i activitats amb un objectiu solidari de les fundacions de l'hospital de Puigcerdà i la Fundació Pública de Serves Sant Roc de Bellver i amb la gratuïtat del túnel del cadi a tots el que assisteixin alguna d'aquestes activitats. [programa]
jo només em demano perquè no li posem un nom mes català com per exemple Benviguts a l'estiu a Cerdanya perquè tant anglicisme l'únic que fan es desprestigiar la nostra llengua. 

dijous, 25 de juny de 2020

Dia 7 de la Represa, Millo: un s'ha de posar en la pell dels que cantaven "a por ellos"

Desprès d'escoltar aquesta frase, no tinc clar si en Millo aquest viu a màtrix o la neurona se li ha desconnectat, que vol dir ficar-se en la pell de tota aquella gent que cantava a per ells.Hi ha posicions que són difícils de defendre. I quan es vol defendre coses que no es poden defendre només resta dir tonteries. i aquesta es la situació del Milló, ja està bé de virrei a Andalusia, allí es trobarà com a casa, Quina sort van tenir els esquerdats quan no va voler acabant militant el seu partit, perquè aquí haguessin tingut un altre botifler.[noticia].
També vull parlar de la Laura Borràs i els Esquerdats, la veritat que aquesta nova Unió fa el mateix de que feien els seus pares trair en cada moment . Ara segons en Rufian no han votat en el seu suplicatori perquè el seu vot no es determinant, la veritat que com a justificació es penosa, potser així es demostra quan un partit petit només va a la seva. Quan el que calia era demostrar fermesa i que van tots a una, això no com el Tribunal Constitucional es tant demòcrata que segur que seran molt justs, potser els mateixos esquerdats li poden demanar a la Marta  Rovira que collons fot a Suíssa que torni que aquí la justicia es totalment justa. I això també va per la Cup i la Anna Gabriel.
Qui ho te fàcil ara es el President Torra, fot fora a tots els consellers dels esquerdats i proclama les noves eleccions. I que decideixi el poble, llavors veurem si els jocs de cartes han estat encertats o no. Perquè tot plegat es tacticisme per guanyar quatre vots, 
dimecres, 24 de juny de 2020

Dia 6 de la represa, la nova normalitat no es molt diferent de la vella.

Avui seguint el tema del racisme, he trobat a la Vanguardia un escrit d'en Sergio Heredia Tapia, parlant del seu color de la pell i en ell també parlava de la seva filla la Júlia, tant un com l'altre he tingut el gust de conèixer perquè han assistit a alguna excursió que hem fet per els senders del Municipi d'Alp, l'he trobat molt encertada, una persona que explica les seves experiències negatives per culpa del color de la seva pell, es cert que nosaltres encara disposem de una racisme ocult i sempre mirem a la gent diferent a nosaltres com a rara, potser ens manca una visió mes amplia de tot plegat, m'agradat l'escrit perquè en el fons es el que em pasava a mi a Can Fanga no hi havia dia que la policia Nacional no em parés, potser era per la meva pinta de gitano, potser per la meva manera de vestir, però el que tenia clar es que sempre tenia que sortir de casa amb el document nacional de identitat. [noticia].


dimarts, 23 de juny de 2020

Dia 5 de la represa. això del racisme s'està sortint de mare.

Això de fer caure estàtues d'antics gent que segons la visió actual estaven realitzant situacions de racisme, ho trobo una mica desfasat, Cada cosa s'ha de valorar des de el moment que es va fer i no al cap de mes de 500 anys, perquè en aquella època aquestes coses eren ven normals i potser ara no ho son, però no podem renunciar del passat perquè no ens agradi, es el nostre passat i hem de conviure amb ell. 
I com això va a mes el summum de tot plegat ha estat la sol·licitud de retirada de los conguitos per utilitzar una imatge racista, la veritat que si anem filant tant prim al final  no podrem fer res sense veure a qui ofenem. [noticia]. Aquest es un exemple que la estupidesa humana no disposa de límits.

La veritat es que ja l'han deixat en llibertat no sigui el cas, aquesta es la justícia espanyola, sempre depenen de qui sigui la víctima, això de que la llei es igual per a tots, es una puta mentida. 
Parlant de coses importants, la nova normalitat ha portat en si una allau de gent a la muntanya, molt d'ells inexpert i això provoca accidents. i aquests han crescut de forma exponencial. [noticia].
La vanguardia diu aixó:
igual que un excursionista que se ha resbalado cuando bajaba del Moixeró, en Guils de Cerdanya y ha tenido que ser trasladado en helicóptero.
el problema es que trobo molt difícil baixar del Moixeró i aparèixer a Guils de Cerdanya, mes aviat potser a Riu de Cerdanya, però guils resta molt lluny del moixeró.

dilluns, 22 de juny de 2020

Dia 4 de la Represa, Això va molt ràpid,

Els Ertos i les seves conseqüències, això provoca que hi hagi unes condicions a complir que fa que les empreses prefereixen que la gent continuï en el Erto abans d'obrir el negoci, estic parlant dels hotels de muntanya que obren tres mesos per l'estiu i sis mesos per l'hivern que han decidit esperar a obrir el desembre abans d'obrir per els dos mesos d'estiu i tenir que mantenir els treballadors els sis mesos.
Aquesta setmana s'ha publicat el llibre titulat Ceretans i alturgellencs als camps nazis de Marc Barnades i Pau Chica,. dels sis residents de la cerdana que van anar als camps de concentració en hi ha tres d'Alp. Dos de cal Carmelit : Josefa Meranges bové i Maria Meranges Bové i la tercera persona Francisco Palau Parremont,pel cognom diria que es de cala Pega, però no ho puc assegurar. [noticia].
Jordi Pujol i Soley beneeix el nou partit nacionalista Català de Marta Pascal, la veritat que no li trobo cap sentit el de crear aquest nou partit, quan el seu lloc ja l'està ocupant els Esquerdats, i això que ho beneeixi en Pujol no se si li dona crèdit o li treu tot el que pugui tenir. [noticia]

diumenge, 21 de juny de 2020

dia 3 de la represa, avui s'acaba l'estat d'alarma. Abans de comentar hem de veure d'on surt la noticia.

La veritat es que la font de les coses es molt important, abans d'opinar les coses s'han de avaluar, perquè la font de la noticia es molt important, i dic això perquè he vist una noticia fictícia al facebook i la gent com a gossos de presa s'han abonat a critica, en primer lloc em de mirar de on procedia la noticia. Desprès hem de veure si el mitja d'informació es fiable o no, perquè clar veure una noticia de cabronews.com que es una pagina de bromes i prendre aquesta noticia com a seria porta a que molta gent comenci a insultar i criticar sense veure que tot el que s'ha escrit es una broma.[noticia].
Avui he anat al mercat de Puigcerdà no hi havia a l'entrada els senyors de protecció civil, ni la guàrdia urbana, aquest cop hi havia moltes mes paredes i separades com abans, la veritat que al poder entrar la gent de França feia mes patxoca que les setmanes anteriors, hi havia mes vida, i això es el que le feia falta al mercat. la gent. 
El tema del Millo a Tv3 al programa de FAQ's ho trobo perfeta, porta aquest personatge a explicar les seves misèries i dir que ue no se sent orgullós del 1 d'octubre ho trobo un insult a l'hora de que tot aquests personatges que van fer servir la porra per atonyinar al meu poble ha estat condecorats per la seva gran labor i erl perill que van passar davant els avis i les avies. Trobo que l'aparició d'aquest paio a Tv3 era per fer un blanqueix de la seva imatge, perquè sinó no l'entenc.