divendres, 1 d’octubre del 2010

Estatut o Estat propi, aquest es el plantejament de Reagrupament

Ahir vaig assistir al míting del Dr. Carretero a Bolvir, va ésser un míting curtet sense atabalar a la gent, d'entrada perquè jugava a casa i així es molt més fàcil i segon no hi havia massa gent, no crec que arribéssim a la quarantena .
1.-La presentació es el de sempre que la nació catalana ha d'esdevenir un Estat propi de dret, independent  democràtic i com no depenen de la Comunitat Europea. Fins aquí molt bé tot sona com sempre música celestial però jo no veig que em marquin el com? de quina manera aconseguirem aquesta utopia.
2.-Després hi ha una proposta de Constitució Catalana, aquesta serà la primera llei que proposara reagrupament al parlament per a la seva aprovació, però això només serà possible si aconseguim el primer punt. Per tant mentre no siguin lliure no te cap sentit fer volar coloms amb Constitucions imaginaries.
3-. Regeneració Democràtica. i això es basa en:
 a.- Sistema electoral basat en llistes obertes
b.- Limitació de mandats
c:_ Regim d'incompatibilitats estricte. (casos com la Sra Montilla mai mes)
d.-Control transparència i austeritat en la despesa publica i dels polítics
e.-Llei electoral vinculada al territori.
Algunes d'aquestes propostes venen dels països anglosaxons , en els quals els barris son molt importants.
 demanen que desapareixen províncies, consells comarcals, vegueries ect... , i només restin pobles i Catalunya, així com a mínim reduirem despeses .

El tema de que les bases han de formalitzar les llistes  ja no apareix, potser perquè no te sentit desprès de les darreres actuacions. 


Això es el que es va dir ahir, la veritat que el doctor xerra bé però clar en aquesta vida no tot son xerrades també hi ha actuacions, el partit filial de la matriu del regne parlava de fets i no paraules, jo també demano el mateix a aquesta proposta, Potser llavors quan els fets passin per davant les paraules ho tindran mes fàcil d'arribar a la gent.

Boada o el problema de fer campanya el dia de la manifestació

Això de les eleccions al parlament té aquestes situacions, que un personatge que el dia de la vaga hauria d'estar al peu del canó , per veure que tot estigui correcte, dons no aquest personatge es troba a la manifestació de Girona . 
I clar ara hem de justificar aquesta cagada, de quina manera dons fàcil que surti el cap dels personatges aquests sense iniciativa i per posar-los verds i que digui quatre bajanades , dons bé segons el personatge aquell que anava de tapes per la costa amb la senyora de Vogue en Boada no té competències en materia de seguretat, per això ha excusat la seva presència durant els disturbis de Can Fanga durant el 29-S. I jo em demano si aquest paio no te competències sobre la seguretat que nassos fot en les desplegament de els Mossos d'esquadra de Tarragona.
 El secretari d'Interior també va presidir el desplegament dels Mossos d'Esquadra a Amposta (Terres de l'Ebre). I, per exemple, va participar a la jornada de portes obertes de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya o va ser l'encarregat de signar el conveni de cooperació transfronterera amb la Guàrdia Civil i la Gendarmeria, entre d'altres.
Sort que s'acaba tot plegat però aquests quatre anys en temes d'interior han estat els pitjors de tota la democràcia, la veritat que hi ha gent que esta feta per governar i altre per fer altres feines i aquesta es la definició d'aquests eco-comunistes vinguts a menys.
 Divertit personatge aquest Boada ell que es capaç de dir que Catalunya no és tant perillosa per a què els mossos d'esquadre portin armilles antibales, resulta que ell va amb escorta policial a tot arreu,

dimecres, 29 de setembre del 2010

En Salvador Rigola Espinet, avui ens ha deixat una part important de l'història d'AlpAvui hem perdut a en Salvador, el nen de Ca l'Emili, avui la malaltia que portava tants anys minvant la seva salut,l'ha acabat derrotant.
Més d'un amb ganes de tocar el voraviu deien que tenia data de caducitat, dons bé la seves ganes de viure, les seves ganes de voler tornar agafar el timó de la Casa Gran l'han mantingut actiu fins fa poc.
Aquest veí d'Alp que estimava molt el seu poble i que jo diria que va néixer per governar, aquest senyor coneixedor d'Alp de punta a punta, que donava gust parlar amb ell perquè si li parlaves de qualsevol lloc del municipi et podia explicar coses d'allí, potser   a vegades  el van trair les formes però que segur que el fons, aquest senyor avui ens ha dit adéu.
Propulsor de la Cultura Catalana, va ésser el creador de l'Esbart Dansaire d'Alp que gràcies aquest, el poble d'Alp va ésser conegut arreu de Catalunya. Va aconseguir que el jovent d'Alp apreciés la seva cultura i molts d'aquests joves van aprendre a ballar Sardanes.
Parlar d'en Salvador per a mi es dur , jo que l'he criticat tantes vegades per la seva manera  d'actuar com Alcalde, en el temps i mirant les coses amb perspectiva veus que tampoc anava tant errat, potser s'equivocava amb les formes però en el fons portava el camí correcte.
Avui el poble d'Alp ha perdut una part de la seva història, una part molt important perquè que desaparegui gent coneixedora del municipi es dolent per el mateix municipi, perquè llavors estem perdent part de la nostra història
Envejo a la gent d'allí que ara podran gaudir de la seva companyia i la seva experiència, mentre els d'aquí ens haurem d'acontentar amb el seu record. el meu màxim condol a tota la família, i recordeu que en Salvador continuarà viu sempre que resti en els nostres records.

Per Tot plegat jo salvador t'he de donar les gràcies, gracies per tot, i sobre tot per desfer aquella frase que deia que el poble d'Alp és el millor poble de mon sinó fos per els seus habitants, tu nen de Ca l'Emili vas ésser l'excepció.

dimarts, 28 de setembre del 2010

I això tambe te sanció


Aquesta situació jo diria que te sanció, aquest personatge no ha estat agafat per el radar sinó per una fotografia orinant al descampat , la sanció per orinar en via pública jo diria que son 150 euros i tres punts del carnet de conduir, Un altre dia quan tingui que fer la seva necessitat irà a un lavabo no pas utilitzar l'aparcament per orinar.

Colòmbia, també utilitza la nostra llengua

La veritat que darrerament la nostra llengua està de moda, es una llengua que utilitzen les agencies de publicitat , per fer els seus anuncis. Si amb aquesta situació donem a conèixer la nostra situació ja està bé.


dilluns, 27 de setembre del 2010

farem vaga, molt bé però contra qui ens manifestem

La Vaga del proper 29 de setembre es un dret que tenen els treballadors, però jo crec que aquest cop com molts d'altres van al escorxador enganyats.
A part de que qui no vulgui fer vaga ja vindran els piquets a condicionar-li la vida, i si aconsegueixen que els transports públics no funcionin la gent no pot anar a treballar,
Però s'ha de recordar als sindicats que no anar a treballar no vol dir que s'estigui d'acord amb la vaga.

A part estem fent una vaga contra qui?, contra el Pinotxo Zapatero i les seves fugides endavant, o de veritat estem fent una vaga contra la comunitat europea, que és qui ens ha dictat i ens ha marcat el full de ruta, es la comunitat europea que ens ha assenyalats les reformes laborals a aplicar i aquí només s'han seguit les seves indicacions.
Si que es veritat que el senyor Pinotxo Zapatero amb les seves tonteries, ha aconseguit no prendre les oportunes decisions en el moment claus, i per aixo ara estem a la cua de tota la comunitat i la crisi ha estat molt mes dura aquí que no al resta d'europa. Però qui ha decidit el nostre futur es la comunitat Europa.
I amb la crisi que ens trobem ara, voleu dir que cal un dia d'atur i  de no treballar, voleu dir que ens podem permetre la pèrdua de entre 3500-5000 milions d'euros perquè quatre sindicalistes subvencionats fins les dents i teledirigits tinguin ganes de demostrar qui mana.
Potser el govern hauria de començar per retirar totes les subvencions als sindicats com als partits polítics i llavors veuríem que passa.