dimecres, 29 de setembre de 2010

En Salvador Rigola Espinet, avui ens ha deixat una part important de l'història d'AlpAvui hem perdut a en Salvador, el nen de Ca l'Emili, avui la malaltia que portava tants anys minvant la seva salut,l'ha acabat derrotant.
Més d'un amb ganes de tocar el voraviu deien que tenia data de caducitat, dons bé la seves ganes de viure, les seves ganes de voler tornar agafar el timó de la Casa Gran l'han mantingut actiu fins fa poc.
Aquest veí d'Alp que estimava molt el seu poble i que jo diria que va néixer per governar, aquest senyor coneixedor d'Alp de punta a punta, que donava gust parlar amb ell perquè si li parlaves de qualsevol lloc del municipi et podia explicar coses d'allí, potser   a vegades  el van trair les formes però que segur que el fons, aquest senyor avui ens ha dit adéu.
Propulsor de la Cultura Catalana, va ésser el creador de l'Esbart Dansaire d'Alp que gràcies aquest, el poble d'Alp va ésser conegut arreu de Catalunya. Va aconseguir que el jovent d'Alp apreciés la seva cultura i molts d'aquests joves van aprendre a ballar Sardanes.
Parlar d'en Salvador per a mi es dur , jo que l'he criticat tantes vegades per la seva manera  d'actuar com Alcalde, en el temps i mirant les coses amb perspectiva veus que tampoc anava tant errat, potser s'equivocava amb les formes però en el fons portava el camí correcte.
Avui el poble d'Alp ha perdut una part de la seva història, una part molt important perquè que desaparegui gent coneixedora del municipi es dolent per el mateix municipi, perquè llavors estem perdent part de la nostra història
Envejo a la gent d'allí que ara podran gaudir de la seva companyia i la seva experiència, mentre els d'aquí ens haurem d'acontentar amb el seu record. el meu màxim condol a tota la família, i recordeu que en Salvador continuarà viu sempre que resti en els nostres records.

Per Tot plegat jo salvador t'he de donar les gràcies, gracies per tot, i sobre tot per desfer aquella frase que deia que el poble d'Alp és el millor poble de mon sinó fos per els seus habitants, tu nen de Ca l'Emili vas ésser l'excepció.

9 comentaris:

pere bonet pages ha dit...

Que descansi am pau, el meu cossi i amic, al Salvador si que sa li ha de fe un homenatge per lo que ha fet per el poble,ballet,teatre,alcaldia,etc.

jordi ha dit...

Gran home i gran persona, a primer cop de vista no se'l podia jutjar, el que realment valia era el segon cop i la resta. Contra mes el coneixies mes l'estimaves i apreciaves.
Demà a les 4 de la tarda ens veurem els que l'apreciàvem per donar-li l'ultim adéu.

Anònim ha dit...

En Salvador es feia estimar per tohom qui el coneixia i l´havia tractat minimament.
Des de les terres del Penedès, tot el meu condol.
Jordi Inglada

Anònim ha dit...

En Salvador, era una persona senzilla, planera... Potser per això tothom si entenia tan bé i l'entenia tan bé. Era una persona d'una fermesa molt valuosa.
Sempre en tenia alguna per fer-te riure! I sempre estava disposat a donar un cop de mà a qui el necessités.
En fi, una gran pèrdua.
Una pèrdua que deixa orfes a molts. Sobretot a la seva dona i als seus fills, qui ho eren tot per a ell, i per qui ell ho era tot!
Però de ben cert, que en tots perdurarà sempre el seu record i el seu bon fer.
Mont B.M.

ALP2500 ha dit...

Bé Pere, Jordis i Mont, en primer lloc us vull donar les gràcies per la vostra participació, després només vull dir que ahir es va veure l'estima que tenia la comarca a en Salvador, sobren les paraules, ahir hi havia més de 500 persones i això ho diu tot. Salvador molta sort vagis on vagis.

Núria Rigola ha dit...

Hola Pere, gracies per les teves paraules, ja saps que la nostra familia també estima molt a la teva familia, ja perque la Susanna va ser la nostre "cangur" molts anys, com la relació amb el padrí, la teva amb els meus germans jugant a futbol... i mil coses més.

Gracies! de tot cor!

Núria Rigola.

ALP2500 ha dit...

Gràcies Núria per la teva participació, la veritat es que jo com molts altres del municipi us hem de demanar perdó, perdó perquè no vam estar a l'alçada del nen de Ca l'Emili. Van faltar i per contra sobrar petits detalls que al "cridaner" d'en Salvador no se li haguessin passat mai. Mira fins i tot en el seu darrer moment ens va donar una lliçó, a veure si tots plegats prenem nota de la mateixa i poder treure alguna conclusió perquè no es repeteixi més.

Anònim ha dit...

Buscando hoy en internet amigos de la infancia me he topado con esta lamentable noticia.Me consta que no es usual, pero me gustaría transmitir mi más sincero pésame a todos sus familiares desde Alemanoa. Juntos fuimos al colegio y esquiamos cuando estuve viviendo en el Hotel de La Masella. Salvador es un hombre de los que dejaron huella en el camino de quienes le quisieron. Una caricia en propio corazón, Irene

ALP2500 ha dit...

En primer lloc moltes gràcies Irene per el teu sincer condol, la veritat que ha estat una gran pèrdua per a tothom,però qui segur que mes han sentit la pèrdua d'aquest gran persona ha estat la seva família. I pensa que mentre estigui viu en el records de les persones en Salvador continuara fer-nos companyia i cridant-nos constantment.