dijous, 21 d’agost del 2008

L'Andresito l'heroi d'Alp. La història desconeguda.

L'Andreu Xandri i Serrano, va néixer a Alp (Baixa Cerdanya) el 10 d'Agost del 1916 i mort en combat a la Vall de Pineda (Alt Aragó) el 15 de juny del 1938 , en el marc de la batalla de la Bossa de Bielsa.
Amb només 21 anys s'havia convertit en el lider estudiantil indiscutible del nacionalisme català. Llicenciat en dret , l'Andresito fou el fundador del Bloc d'Estudiants Nacionalistes i dirigent de la FNEC a més d'impulsor de la revista Redreçament .


Va ser un rellevant alpinista i destacat membre del centre Excursionista de Catalunya.
Va ser militant de Nosaltres Sols i de l'Estat Català quan els primers es van agregar amb els segons.
Durant l'aixecament independentista del 6 d'octubre del 1934 va lluitar a les ordres dels germans Badia . És el Creador de les Milícies Alpines en resposta a la revolta feixista de l'estiu del 1936.


Dintre les Milícies Pirinenques els va fer créixer i diversificar-se amb diferents seccions d'armes. Sempre sota l'empar de la Generalitat Republicana es formà el Regiment Pirinenc nº 1 de Catalunya amb la missió de defensar la part mes extrema del front d'Aragó. Controlar el pas d'elements facciosos a traves de la frontera pirenaica i d'eliminar els assassins anarquistes de la FAI, que a la Cerdanya estaven manats per em Antonio Martin altrament conegut com el Cojo de Malaga , i aquests havien implantat el terror per tota la Cerdanya . Per mèrits de guerra arribarà a ascendir a Capità d'Ametralladores de la 43 Divisió per mèrits de guerra.
L'Andresito es destaca en les operacions de l'ofensiva de tardor, l'avanç sobre el riu Gàllec i els assalts de Jarabella, Cucullas i Biescas.
Quan a la primavera del 1938 la 43 Divisió retrocedeix a la defensiva, la secció del Capital Xandri és la que cobreix la retirada de la Vall de Pineta, evitant la desfeta total de les forces republicanes. Després de les operacions de la Bossa de Bielsa , com a darrer sacrifici cap els seus camarades i a la seva estimada Catalunya, morirà lluitant als afores del poble de Bielsa víctima d'un bombardeig nazi.
L'Andresito va morir defensant el que ell considerava la frontera natural i mes extrema de Catalunya, jo el podria definir com el darrer Català fill del meu poble que va morir defensant per els seus ideals.
Vaig parlar amb el Pepet Escobairó de l'Andresito i en pepet pairot s'en recordava d'ell fins i tot em va explicar que l'andresito i el seu cosí els hi donaven classes de boxa, es veu que eren un nanos que es feien estimar molt per els veïns d'Alp.
Jo només voldria demanar a la Casa Gran del meu poble que tinguin en consideració els actes d'aquest veí , morir per els seus ideals es molt gran, jo entenc que hi haurien de fer-li alguna tipus de homenatge a gent com aquesta, perquè en tenim pocs i aquest va estar increïble. Gràcies Andresito per ser lo que molts ni em somnis podrem arribar a ser mai , moltes gràcies defensor del nostre Pais
Acabaré l'escrit amb una frases fetes per l'Andreu Xandri :
"perquè nosaltres, els joves nacionalistes considerem les formes polítiques i socials de cada poble com a derivades de la seva estructura peculiar i del seu complex històric. Com a formes pròpies d'un eix cultural amb existència i costats perfectament definits. Rebutgem la validesa internacional del sistemes i proclamem el fracàs històric de les interferències de cultures i de les formes assimilistes o federatives. Creiem en la intransigència en tot allò que afecta la nostra personalitat"

Ptda: Vull agrair a l'Isidre Ribera ( veí d'Alp) per la seva informació de l'heroi Andreu Xandri i Serrano. Sense l'Isidre em hagués perdut la història d'aquest veí del meu poble. La veritat es que val molt la pena tot plegat perquè un poble com Alp mancat de referents històrics no ens podem permetre el luxe de perdre aquesta oportunitat. Un poble amb memòria històrica és un poble ric. Nosaltres tenim la historia ens falta la memòria. Senyors de la Casa Gran ara és la seva oportunitat.

Catalunya,on crear noves disciplines olímpiques es la nostre especialitat

Bé, vist l'èxit extraordinari que han obtingut els hereus de Felip V , que han estat garrepes amb la obtenció de medalles en el jocs Olímpics a Pequin, vist la seva prohibició de parlar de política per part dels esportistes espanyols, però això només afectava als esportistes perquè el govern amb l'ajuda de les televisions afins han fent mans i mànigues per difondre el seu esperit nacionalista per tot arreu. Això si que es una propaganda nacionalista i no pas lo que feia Heatler amb els Nazis.
Desprès de tot aquest remenament i resulta que els resultats no han estat els esperats , molt "a por ellos" ,"podemos" la fúria espanyola, però en la fi els que suen la samarreta són els esportistes i aquests són humans encara que actuïn sota el drapet de l'àliga.
Jo perquè això no passi mai més aquí tinc la solució , haurien de proposar nous esports per així ens podem posar la medalla , els hereus de Martí l'humà també volem el nostre minut de glòria. Catalunya i en particular els polítics catalans són molt propensos a efectuar aquesta acció, per tant endavant !!! segur que fins i tot guanyarem als hereus de Felip V
Esports a destacar:

1.- Aixecament de Vidres i fer volar coloms , Aquí tindrem força competència amb els veïns, però nosaltres portem mes experiència , des del 1714 que els fem volar els coloms i en quan al aixecament de vidre amb aquesta modalitat som els millors en la tinència de bars per metro quadrat.

2.-Fer de Caganer amb la tifa mes grossa . en aquest disciplina partim amb molta experiència, ja que de caganers a part del pessebre n'hem fet tota la vida i a més a l'efecte de ésser un caganer li diem Disposar de seny. Serà en aquest esport que obtindrem medalla d'or amb molts punts de diferencia amb la segona posició.
3.- Baixada de pantalons en el menor temps possible , en aquesta activitat esportiva si que no ens guanyarà ningú. Disposem de uns candidats que tenen molta iniciativa per posar-te verd si la cosa no els hi quadra. Aquell senyor de les ulleres que darrerament passa les vacances per la costa daurada podria ésser el nostre candidat . Aquí també tenim assegurada la medalla d'or també tret que el COI NO ens desqualifiquin per professionals.
4.- Amagar el Cap sota terra com l'estruç, un altre esport que en sabem molt els catalans. Quan parlem de nació , pàtria i de donar el pas endavant es l'hora que apliquem aquest esport , també tenim l'or assegurat.
5.- Utilitzar l'insult com a argument de la critica , bé aquí també hi trobem algun personatge que ens podrà aportar la màxima en forma d'or, però estarà discutit la classificació perquè es un esport amb molts candidats.

6.- Pujada a la Figuera, trepitjant a tothom , aquest esport només es podrà participar amb recomanació de algun parent que estigui al govern, és per facilitar els amics i familiars del polític, es puguin posar una medalla sense esforç i nomes trepitjant a tots els que tinguin millor currículum o estiguin en millor posició.

En definitiva les nostres seleccions prometen molt més que les que es troben a Pequin, i el més interessant de tot, els nostres esportistes no necessiten entrenament previ perquè estan molt ben preparats. El que ho té francament difícil amb tants candidats és el seleccionador. El llistó és molt alt i a l'hora d'escollir ho tindrà que fer a "cara o creu".


Aquests son els primer esports en els quals podem destacar, us deixo el blog obert perquè sigueu vosaltres qui creieu quins son els candidats idonis per a les activitats esportives proposades .

dimecres, 20 d’agost del 2008

Juanito de Can Pascalet un Campió de un altre temps

Avui us vull Parlar d'en Juanito Pascalet (Joan Deulofeu Baqué ) un campió que va tenir la mala sort de néixer una època quan l'esqui de muntanya i l'esquí de fons no tenia la importància que tenen ara , perquè sinó aquest veí d'Alp hagués emplenat pàgines i pàgines dels diaris esportius , però va viure en una altre època i en un poble com Alp, que no han tingut mai cap consideració per els Campions com en Joan.

En Joan va néixer el 20 de maig del 1927 a Alp (Catalunya) i ens va deixar el 25 d'Abril del 2002, era un personatge curiós en Juanito tossut com una mula però amb un gran cor, massa a vegades.Era una persona que va néixer amb els esquís als peus i quasi ens va abandonar amb els mateixos esquís, practicava l'esqui alpí , salt ,fons (era la seva especialitat) i jo diria que va ésser dels primers practicants de l'esquí de muntanya tant popular ara . L'any 1942 va participar per primera vegada a una competició amb uns esquis de freixe que ell mateix s'havia fet, en Joan va guanyar 16 vegades el Campionat de les terres dels hereus de Felip V.

Un poble com Alp mancat de gestes com les que va realitzar el nen "Pescalet ,no les podem deixar en el oblit,perquè aquests esforços esportius sense cap recompensa son per recordar i per tenir com a mínim un detall amb la gent que va portar el nom del seu poble lo mes amunt que va poder. Gràcies Joan per tot lo que vas contribuir a distribuir el nom del Poble d'Alp, Llàstima que vas néèixer 50 anys abans d'hora perquè ara series portada de tots els diaris. però jo diria que tampoc t'agradaria tot això, veure com s'ha transformat la Cerdanya on vas viure tota la teva vida, on s'han canviat les herbes dels prats per les rajoles , on ja no queden vaques, ni ovelles ni cabres, on els pagesos s'han reconvertit en jardiners, on la teva neu va minvant a petita escala i cada cop en hi ha menys.Be Joan jo em sento orgullós de que veïns com ell amb un esclop i una espardenya hagin portat el nom del poble on m'ha tocat viure al mes amunt de tot, a vegades trobo a mancar aquesta empenta con una au phenix d'agafar una pajara i rebufar com si no hagués passar res , aquell caràcter teu sec i dolç alhora, sobretot quan t'enfadaves quan la feina no estava ben feta i sortia aquell caràcter que durava lo que dura una bufada el vent.
Jo des de aquesta humil pàgina només puc recordar a la Casa Gran del meu Poble, que quan busquin noms per posar als Carrers, una Placeta anomenada Joan Deulofeu i Baqué tampoc estaria tant malament i seria un records per un campió nostre, un fill del poble que va arribar més lluny que on arribarem els altres.
I que gràcies a les gestes del nen Pascalet el poble d'Alp es va conèixer per tot Catalunya i per el regne dels hereus de Felip V.
Bé Joan estiguis on estiguis donar-te les gracies i només dir-te que la saga de Can Pascalet continua i continuarà, però serà en una altre modalitat d'esquí. Aquests nous campions sempre tindran un avi a qui assemblar-se .

Escalfa-braguetes i defensors del Catalanisme

Mentres els Polítics del nostre País es tiren coets entre ells, els de Iniciativa Per Catalunya i Verds han estats els primers en baixar-se del vaixell de la reivindicació, chapeau, sr Saura això si que és una baixada de pantalons i lo demés es ciència Ficció. De veritat que ha estat una obra de teatre esplèndida, tot plegat no deixe d'ésser una comèdia tràgica on els pitjors perjudicats sempre són els mateixos, els habitants de la nació Catalana, amb aquest favor que ha fet al poble Català Sr Saura vostè ja es pot retirar amic, perquè de tot cor desitjo que no el votin ni per a president de la seva escala, de veritat que ha estat un cop magnífic , porten una setmana demanant el vot a Ciu i Erc i quan aquests es posen d'acord, van els hereus de Max i els deixen amb el cul a l'aire, això s'en diu politica constructiva, quin poder de persuasió que te De la Vega, uff i a més aquest personatge no pot utilitzar ni el seu escot per treure partit. per tant les negociacions segur que han estat mol dures .I ara quan ha vist que l'ha cagat ara surt el Sancho Panza de Madrid amenaçant que si no es compleix amb lo pactat d'aquí tres mesos no es votaran els pressupostos del 2009, sr Herrera si-us.plau ja ha quedat prou retractat perquè ara la acabi de cagar mes encara, s'ha d'aplicar la dita aquella que millor callar i passar per ignorant que obrir la boca i demostrar-lo .
Hereus del Sr Carrillo, felicitats acabau de matar el Psuc , heu liquidat un partit de molts anys de història només per poder xuclar cadira, la veritat que el poder transforma a les persones , però la vostre transformació ultra-passa lo inimaginable .


Jo em quedo amb una noticia del Avui , referent a un poble de la meva comarca , Llivi per mes senyes , de veritat Josep Pous que al final m'empadronaré al teu municipi, perquè cada actuació vostre es una declaració de catalanitat.

ERC de Llívia impulsa una campanya perquè la senyera llueixi als balcons

Lluís Almestoy (regidor del ajuntament) ha explicat que una de les causes que ha motivat l'activació de la campanya és el desgast que pateix el país després de la negociació amb l'Estatut i el model de finançament. Com diu el filòsof Daniel Cardona, els polítics no defensaran mai la teva terra , només tenen una determinació defendre els seus interessos i com a molt els interessos de la seva llista, i fins aquí, desprès farem com els venedors de catifes parlar i xarrar lo que calgui però sense dir res ,
Ep Casa Gran d'Alp volíeu dir que vosaltres no es podríeu adherir a aquesta iniciativa


Molt be Lluís això si que es fer país, de pas jo volia demanar als pobles de Catalunya que aquest any les estelades portin una falç i un martell en memòria de un partit històric que els seus dirigent actuals han tingut tantes ganes de poder que han fet el harakiri al seu propi partit.


dimarts, 19 d’agost del 2008

decàleg del bon nacionalista Català 3º Part

Avui us parlaré de un històric i amb una mica de sort lo que tenim que buscar es un hereu d'aquesta manera de pensar, avui toca parlar d'en Daniel Cardona i Civit (Barcelona, 1890 - Sant Just Desvern, Barcelonès, 1943 )
Polític. Un dels dirigents més actius de l'independentisme català i soci, de ben jove, de la Unió Catalanista, on fou partidari de Martí i Julià. Col·laborà a la fundació d'Estat Català (1921). Publicà La Batalla (1923), sota el pseudònim de Vibrant, amb pròleg de J. Salvat-Papasseit. Instaurada la Dictadura, fou perseguit, processat i condemnat. S'exilià a França, on seguí cursos de formació militar. Viatjà per diversos països, col·laborà amb Francesc Macià, i participà en la creació de La Bandera Negra propugnant una actuació més radical que la de Macià, amb el qual rompé abans dels fets de Prats de Molló. Fou acusat de complicitat en el complot de
remet("","","","Garraf")
Garraf. Sota el pseudònim esmentat explicà aquesta activitat conspirativa a Res de nou al Pirineu... (1933). Pel febrer de 1931, després de l'amnistia, tornà al Principat. Disconforme amb la política de Macià, creà i dirigí l'organització
remet("","","","Nosaltres Sols")
Nosaltres Sols. Proclamada la República, fou alcalde de Sant Just Desvern, on tenia la casa pairal. Participà en els fets del
remet("","","","Sis d'octubre")
Sis d'octubre. Empresonat, aconseguí de fugir a França. Després del triomf del Front Popular (febrer del 1936), tornà al Principat. Continuà dirigint Nosaltres Sols i es reintegrà a l'alcaldia, que ocupà fins uns quants dies després del 19 de juliol de 1936. Exiliat a França, participà molt activament en la Resistència. Malalt, el 1942 tornà clandestinament a casa seva, on morí. Col·laborà en nombrosos periòdics, com "Renaixement", "L'Intransigent", "Som!", "L'Estat Català", "La Tralla", "Nosaltres Sols" i "Ferms!".d'en Daniel Cardona us parlare de l'escrit herois en el qual ens defineix la Clase política catalana , i diu;

Herois del 1714, al fossar de les Moreres, hi son soterrades les cendres dels darrers herois de la pàtria.

La Pàtria Catalana, de llavors ença no ha tingut mes herois no ha tingut mes martirs, podriem dir que no ha tingut mes homes , que per sa alliberació així es duguessin

Damunt les seves cendres trepida la Ciutat, el cap de la terra irredenta

Catalunya treballa, catalunya es rica ; però catalunya en dos-cents anys no ha tingut herois per a sa dignitat civil.

On és la joventut heroica de Catalunya, no n'hi ha , no hi ha joventut heroica, perque no hi ha hagut homes que li assenyalessin el cami, A Catalunya sols hi ha poltics++


Vist tot això m'he de treure el barret amb aquest senyor de veritat Daniel Cardona i Civit, te tota la raó del mon, nomès has de repassar les declaracions de tots els polítics darrerament per veure que aqui només interessa la cadira, el cas mes flagrant iniciativa i els verds , que ja han començat a tremolar quan han sentit que Erc volia si els hereus de FElip V anaven fent la puta i la ramoneta unes eleccions anticipades, i han vist perillar la cadira,i que farien desprès, i clar ara a baixar-se els pantalons i a callar, visca la democràcia, amb polítics com aquests al nostre país no ens cauen enemics com el Pp, nosaltres som catalans i aquestos ja els tenim a casa. Avui per tant aquests hereus d'en Carrillo, mal anomenats comunistes, però que no deixen d'ésser uns cadiristes, els senyors Saura, Ribo i Herrera, felicitats nano, els Catalans, som sufridors de mena, ens agrada que ens prenguin el pel , però un cop que tens el llop disfraçat d'ovella a punta de tret, baixar-se els pantalons per guardar la cadireta del poder diu molt de una entitat política, de veritat que ara ens podeu vendre la moto de la manera que vulgueu, però nois vosaltres si que us heu lluït.
I tot aquest montatge cirquence perquè, perquè els politics descendents de Felip V puguin tenir 3 mesos més de temps per invertar-se una altre història i tornar a començar portem quasi 5 anys discutint l'estatut per tant els mal anomenats Polítics Catalans que voleu que arriven el 2014 encara discutint l'estatut del 2003 i anar fent. Desprès surt el senyor Saura com el defensor de Catalunya, aquest senyor està confós, confont Catalunya amb els seu partit, i per sort pels Catalans , Catalunya es molt mes que el partit de Inciativa i els Verds.

dilluns, 18 d’agost del 2008

Decàleg del Bon Nacionalista Catala 2ª Part

Bé desprès d'analitzar tots els candidats existents fins ara ,no n'hi ha cap que em quadri el seu perfil, anem a pams,

Conveniència i Desunió, portent un temps amb el vaixell a la deriva, voler i no poder ha estat la seva perdició,això de deixar la cadira es dur molt dur ,han passat de mossos a minyons en un tres i no res , per tant en Mas des de el meu humil punt de vista no pot ésser candidat, encara que per la boca gran ens parli de catalanisme i de patriotisme ,aprofita a la mínima anar per la porta de darrera per signar amb el Pînotxo Zapatero un estatut molt rebaixat, només per sortir a la foto, i per sortir a la foto tenim altre gent mes idónea.

Iniciativa i els verds, aquesta barqueta no es pas que vagi a la deriva sinó mes aviat tocat i enfonsat, un partit que en te molt poques de iniciatives i les que té són per posa'ls verds (oi sr baltasar).


Partit Socialista de Catalunya, aquest partit no deixar d'ésser filial de la germana gran i acaben fent lo que mani el "Gran Hermano" molt cridat i molt dir però a l'hora de firmes tots es quadren. molt amenaçar però només són paraules no hi ha fets. En aquest partit tot son imatges de fum però sense substància darrera hi ha el titellaire que els mou segons li convingui

Partit Popular de Catalunya, bé d'aquest partit com va a contra-corrent res a dir, només si algun dia tenen un mal pas i els hi surt la vena catalanista llavors tocarem campanes, però amb tot els neo-fatxistes darrera segur que no el tindran mai , perquè tot just intentin alguna cosa d'aquestes ja sortiran els hereus de Felip V a posa'ls al seu lloc.

Ciutadans :no deixen d'ésser la germana petita del partit anterior. un partit fet per obre dels actor Boadella i companyia, deu ésser per fer propaganda del Manifest de Llengua Comuna, com si s'hagués defendre una llengua que parlen tanta gent, be parlen o malparlen , és podrien dedicar a defendre la llengua castellana per les contrades d'Amèrica on s'ha barrejat amb el anglès i ja tenen una llengua nova.

Esquerda Republicana de Catalunya : aquest partit altrament anomenat independentista, republicà i de Esquerres només s'ha quedat amb una gran esquerda, perquè lo de Mans Netes deuen ésser dels demés perquè ells s'han lluït , tinc una amiga de la Costa Daurada que m'ha parlat dels germans Duppon, i si tu mires fredament i tenen una retirada i tot, un és vicepresident del govern de la generalitat i altre representant a Paris de la Generalitat. però algú em pot assegurar que el sr apel.les parli el idioma francès?. això de col.locar a la família està molt bé amb empreses familiars però a les empreses de tots es una mica vergonyós.
Be una vegada vist tots els candidats existents ara uns diré qui crec que si ell vol pot ésser el representant del nacionalisme català en Joan Carretero, per els seus ideals i la manera de fer es el representant idoni per encapçalar el independentisme català , però clar no si se anar de la ma del partit de les esquerda republicana de Catalunya sigui la millor solució o encapçala aquesta formació o en forma una de nova, però lo que està clar que anar darrera dels germans Duppon i el pentinat no te cap futur, però clar ha d'estar ell qui decideixi anar davant o seguir de comparsa dels històrics , si lo que desitja es que el independentisme Catala vagi endavant ara te la seva oportunitat, de entrada de dir la seva en tot lo que esta passant el el contorn català desprès de la darrera actuació dels hereus de Felip V i com no dels representants del poble català que no deixen d' ésser representants dels seus propis interessos.
Per cert una renovació a la pagina Web del reagrupament.cat tampoc estaria malament, com a mínim que fos una pagina amb activitat, amb decisions i que els pensaments del lider fossin prioritària en tots els sentits i que hi hagués participació de altres membres del partit, perquè sinó sembla que no deixi d'ésser un blog crític amb les directrius i poca cosa mes, molt de soroll per tantes poques nogues no es bo, Be Joan ara ja es cosa teva o caixa o faixa, però ostres no ens deixin amb aquest panda de filibusters que s'acabaran de vendre lo poc que ens queda. En quan a la imatge jo diria que tindríem que fer uns petits retocs per tant et donaré una adreça per el canvi de imatge
Declaracions de Joan Carretero juny del 2007.


diumenge, 17 d’agost del 2008

Decàleg del Bon Nacionalista Català

Avui us parlaré dels 10 manaments per ésser un bon nacionalista Català
1.-Catalunya es la teva terra ,per tant aquesta es la teva nació
2.-La terra es sagrada, traïdor qui gosi profanar-la
3.-Llengua , història , comarques , vegueries, ecologia, folklore , institucions i festes nacionals són el teu patrimoni , guarda'l gelosament i enriqueix-lo.
4.-No et venguis Catalunya (això deu anar destinat als nostres polítics), ni per partidisme (oi psc) ni per diners (oi ciu amb el estatut a la baixa signat) ni per cap mena de poder (això deu anar per el duran i la seva cartera del ministeri que sigui), ni per res
5.-No matis ni atropellis en nom de cap consigna, no et deixis matar ni atropellar perquè si
6.-No regategis el dret de ser català o cap ciutadà. Tots els que estimen la terra tenen el dret a demanar-la com a seva
7.-No imposis a ningú la teva nacionalitat. Catalunya és terra de llibertat.
8.- No t'enlluernin aventures foresteres. Catalunya és el teu camp de treball, això no et priva d' ésser solidari amb tots les persones.
9.- No serveixis als enemics del teu poble (això deu anar destinat al ppc) són enemics de tots els pobles del món.
10.- Sigues crític, Catalunya no és la millor, és simplement la teva

Desprès de llegit aquest decàleg ve la pregunta del segle,
voleu dir que tenim algun representant de la Política Catalana que s'adapti al perfil del decàleg ,anem a pams :
Ni Montilla ni en Mas s'adapten a aquest perfil, i ni molt menys Puigcercós ni en Saura , per això es difícil de trobar un perfil idoni. I clar si no tenim un candidat òptim no disposem de cap representant polític que s'adapti al decàleg del nacionalista català ,dons ara es la nostre , ara es questió de buscar un candidat nou o quedar-nos en el menys dolent,

Però aquí no ens serveix lo de boig conegut que savi per conèixer, perquè lo conegut no serveix ni per anar de comparsa, a veure si el savi per conèixer sigui millor el temps i una canya els dirà el perquè de tot plegat