dissabte, 4 de setembre del 2010

Josep Escobairo Forcada (III) preguntes i respostes amb un veí del PobleAvui amb el Senyor Pepet hem parlat de tot, em parlat d'en Pere Pagès Gasch, militant dels Esquerdats que va ésser alcalde en temps de la guerra per aquella època, gracies a un fitxer que m'ha trobat l'Isidre Ribera tinc molta informació de els canvis de govern d'aquella època i que els alcaldes canviaven com alguns polítics canvien de camisa avui en dia.
D'En Pere Pagès Gasch m'ha comentat que recorda que era de can Tit, que va ésser un dels alcaldes que va tenir el municipi d'Alp, m'ha parlat de que el van afusellar a Lleida el 30/04/40.
També m'ha comentat que la Torre de Riu va ésser el sanatori i el hospital de els ferits de la guerra.
M'ha parlat del Cojo de Malaga i que aquest el volia matar perquè transportava material però que per sort seva el van matar a Bellver en el pont del riu Segre. i així va salvar la vida.
També m'ha parlat de el Capellà de Ribes afusellat al municipi d'Alp i que encara queden restes de els dispars a les portes de l'esglèsia. la veritat que la guerra treu el més dolent de cada persona.
En Pepet ha treballat de moltes coses, sobre tot relacionades amb la maquinària m'ha explicat que feia de enterra morts i que va enterrar al capellà afusellat.També hem parlat de les Mines de Carbó les quals tenien 60 metres de fons i que ell va treballar-hi carregant carbó, m'ha parlat també de les mines de sanavastre, jo neòfit en la situació li he demanat si eren les descobertes i m'ha comentat que aquestes son molt mes noves, les altres estaven tocant el poble. d'aquestes mines de Sanavastre i les d'Alp no en queda cap mena de rastre.
M'ha parlat del POUM (partit obrer unificat marxista) i dels seus integrants, gent que un cop acabat la guerra va ésser castigada per pertanya a un partit comunista. La veritat es que aquella època va ésser molt dura i millor que no es repetís mai. 


Avui amb el Pepet i la Montserrat hem parlat de moltes coses de la vida i de com s'ha portat amb ells, i la veritat es que no estat justa amb ells, a vegades les persones no han repòs a les seves expectatives i que això els hi ha marcat el futur. Però que gràcies a la família tot ha tornat a la normalitat. Tenen molt clar que la família es de les poques coses que no pots triar, ells estan encantats amb la seva.Bé la setmana propera continuarem. Avui he après quatre coses mes del municipi, un poble que si no fos per la gent seria perfecte.


dimecres, 1 de setembre del 2010

El Poble que oblida la seva història està condemnat a repetir-la

Aquesta frase sempre m'ha impactat, la vaig veure per primer cop a la Creu que hi ha a la pujada de Escardarxs no se com es diu el lloc, Però es un lloc on van afusellar a molta gent per la guerra civil, per tant el lloc es idoni.
Dons aquesta facilitat de repetir la història, es el nostre senyal  distintiu, sempre acabem caient per el mateix barranc, això mateix es el que li esta passant als dos partits nacionalistes que aspiren a treure algun escó al Parlament de Catalunya, fa uns trenta anys va passar el mateix, en aquell cop eren els partits NE(nacionalistes d'esquerra) BEAN (bloc d'esquerra d'alliberament nacional).

 Trenta anys desprès els Reagrupats i els Solidaris fan el mateix que van fer els seus pares es a dir presentar-se per separat esperem que el resultat no sigui el mateix, perquè si es el cas la victòria serà per els partits que governen ara i la veritat no n'hi ha cap que es hagi fet cap esforç per aquest premi.[noticia].dimarts, 31 d’agost del 2010

Divideix i guanyaràs, no n'aprendrem mai

La veritat que no n'aprendrem mai, en la meva nació sempre passa el mateix, a l'hora d'anar tots a una i lluitar per la llibertat de la nostra nació, dons no toca anar cadascú a la seva. Com sempre primer va lo personal i desprès la nació. 
Bé volen anar per separat ells mateixos, el que la veritat trobo un atemptat a la intel·ligència del poble català que surti el Senyor Lopez Tena i asseguri que la seva formació assolirà un millor resultat electoral si es presenten per separat que no pas junts. 
Fins ara el senyor López Tena em feia el pes però desprès d'aquestes declaracions tot s'ha de mirar amb pinces, perquè la veritat aquella màxima que diu divideix i guanyaràs va perfecte aquí i molt mes amb la llei d'ohms i la seva discriminació dels partits minoritaris.[noticia]
Mireu jo fins ara tenia molt clar el meu vot era per el senyor Enric  Canela i el seu partit  Suma Independència. però des de que s'ha ajuntant amb el Carretero-boys jo segur que no els votaré pas, em nego a canviar uns espardenyes velles per uns esclops foradats, i clar si el futur de la meva nació ha d'estar dirigit per dictadors com el metge millor quedar-nos com estem.[noticia]


diumenge, 29 d’agost del 2010

Obrint Caps, un rap dedicat als Pperos, Ciutadans i Sociates.

Aquest rap va dedicada tota aquesta panda de neofeixistes que volen imposar la llengua del imperi a la nostra nació, ara que el neo-franquisme esta de moda  i desprès de la presa de pèl per part del Tribunal Anticostitucional, ara que han sortit a la plaça de braus, els Rivera i els seus quatre amiguets, en busca del vot perdut, ara que toca aquesta musiqueta no hi ha com dir prou a tanta tonteries i els hi deixo aquest rap dedicat a ells .Un Poble és el que el seus habitants són.

Dins La Carretera que uneix Ripoll amb Berga hi ha el poble de les Llosses,a l'entrada del terme municipal hi ha un escrit que diu que les Llosses és com els seus habitants volen que sigui. I clar aquesta dita filosòfica  m'ha fet pensar. si això es així ara entenc perquè en el meu poble tenim el que tenim i perquè en la nostra nació ens passa el que ens passa.
Vivim en una nació on tot es mou per enveges i per aparentar, tenim la cultura de la submissió ens agrada que ens maltractin, per així poder plorar desprès i amb quatre amoïnes ja ens tenen pagats.
Som com aquelles senyores maltractades que encara estimen al mal-tractador, així som nosaltres envers el regne dels hereus de Felip V , i ells ho saben per això cada cop ens maltracten mes i pitjor, perquè coneixen la nostre feblesa.
En quan a nivell municipal ara entenc perquè el meu poble es un guirigall, si aquest es com son els seus habitants anem arreglats. La gent de la comarca fa servir aquella dita que diu que ésser d'Alp ni trip ni trap, i si us soc sincers esta molt be encertada. 
I jo em demano tant a nivell municipal com a nivell Nacional fins quan, algun dia tindrem un defensor del nostre poble una persona que no posi els seus interessos particulars als nacionals, una persona que digui les coses per el seu nom i no faci servir eufemismes per emmascarar les veritats, mentre esperem aquest defensor nostres anirem matant mosques, la llastima es que les matem a canonades.El Barça s'ha espanyolitzat

La veritat que desprès de l'etapa Laportista on el Català era la llengua de tots, on tots els productes tenien que anar etiquetats amb la nostra llengua, on tot era normal i la nostra llengua també, ara bé el canvi,el primer pas que van fer el senyor Rosell i companyia va ésser anar allí a estremadura a demanar perdó. Perdó per ésser catalans 
L'aberració ha arribat per el Gamper quan hi ha hagut junta General de Socis i el president d'aquest club s'ha adreçat a la gent amb la llengua d'en Sirvent, segons ell perquè hi ha gent de fora de Catalunya. 
La veritat es que jo entenia que el Barça era un club Català i que la llengua oficial era la nostra la Catalana. però clar com sempre som botiflers i ens encanta baixar-nos els pantalons a la primera de canvi. i així ho ha fet el Rosell, Una cosa es arreglar el conflictes i el altre es anar amb els pantalons fins el tornell tota la vida.
Quan ens venen allò que el Barça es molt mes que un club tenen tota la raó, ara porta cami de ésser una filial de la capital de Regne. potser el seguent pas seria treure's la senyera de la samarreta i amb l'excusa de la crisi poden posar dos franges vermelles i una groga envers de les quatre vermelles i així faran contents a la gent de la Capital del Regne dels Hereus de Felip V.