divendres, 26 de juliol del 2013

Andreu Xandri, 75 anys de la seva pèrdua.

El passat 15 de juny va fer 75 anys de la mort d'en  Andreu Xandri Serrano, aquest nano nascut a la vila d'Alp va deixar la seva vida per defendre la lllibertat de la nostra nació, aquest fill del Poble com molts els hi agrada dir a la gent que ha tingut la sort o malasort de neixer al municipi d'Alp van tenir aquest compatriotre gràcies al escrit d'en Jaume Clotet al punt Diari, la gent s'ha pogut assebantat d'aquest heroi, i de les seves gestes [andreu Xandri]'.
De l'andresito jo poca cosa puc dir, només resaltat algunes de els seves màximes:

Creiem en la intrasigència en tot alló que afecta la nostra personalitat . es a dir la prioritat es Catalunya potser els polítics d'ara haurien d'aprendre d'aquesta gent, ells on la seva prioritat es la cartera i no pas la nació. Dons aquest era el nostre veí . Moltes gràcies Andresito , jo entenc que una comarca com la Cerdanya plena de botiflers els teus ideals no tenen cabuda, però els vells roquers segur que faran seves les teves idees.
dijous, 25 de juliol del 2013

Que descarada es la ignorància .

La veritat que polítics Hereus de la corona de Felip V que us he de felicitat, heu aconseguit fer un poble de ignorants, i de xais destinats al escurxador. 
I un exemple de tot plegat ho podem trobar amb tota aquesta gent que critica que el Futbol Club Barcelona porti la senyera de la Comunitat de Catalunya. Senyors que aquest estandard es de la Corona d'Aragó res més fins i tot a mi em fot orticària portar aquest escut perquè vol dir que encara som part d'ells.[noticia]
Si encara fos l'estelada, llavors si que seria una bona indumentària, però clar demanar això als botiflers de Can Fanga seria ja un miracle, però mira fot gràica que ara desprès de que el Futbol Club València l'hagi portat durant molts partit, ara aquests casposos de la capital tinguin el mal gust de criticar aquesta indumentària quan es un equip de futbol català qui la porta.
A tota gent que  gent que volen cremar la samarreta els hi diré que estan cremant un part de la seva història, potser abans d'brir la boca un s'ha de informar. Perquè clar tant de temps amb pperos i sociates dirigint l'educació ha portat a tot plegat a un estat ple de incultes . i la ignoràcia es molt descarada .


dilluns, 22 de juliol del 2013

Viles turisitiques, o només es regim per el vot oportú

Avui us parlaré de dues situacions que he viscut aquesta setmana.
Hi ha algun jardiner del municipi que es pensa que la recollida de la seva brossa no li correspon a ell sinó que ho han de fer els altres i aquest es el cas d'aquesta situació, el que mes fot es que algun d'aquests jardins es troben davant la Casa Gran , per tant potser aquests haurien de fer alguna cosa. 
El segon punt a tractar es que desprès del gran exist de la pujada Alp2500 de cotxes a Masella hi ha una cosa que es diu deixar les coses com les vam trobar, perquè clar encara queden restes d'aquesta cursa, entre cintes per tallar camins , algun numero de la cursa (nº 26 fins el divendres encara es trobava montat ara resta tot menys el número) i molts restes de cintes tallades com moltes cintes per tot arreu, Jo diria que es la Casa Gran la que hauria de fer deixar una fiança als organitzadors perquè desprès deixin les coses com les van trobar d'aquesta manera podriem aspirar a disposar de un poble mes turistic.
Tota aquesta merda es va quedar a la muntanya, la veritat que netejar-lo tampoc costava tant tot era questió de deixar una persona a la part de dalt i baixar caminant fins abaix i anar treien brossa. Però clar això no es del tot

diumenge, 21 de juliol del 2013

l'aplec del Pi de les Tres Branques, una festa nacional


Avui tercer diumenge de juliol he tornat a l'aplec del Pi de les Tres Branques, hi vaig assistir fa cosa de tres anys i vaig marxar decepcionat perquè vaig trobar  a mancar una generació hi havia gent de certa edad i gent molt jove, però mancava la generació del mig. Dons bé aquest any he de canviar de pensament hi havia de tot.
El primer punt que m'ha marcat que això seria diferent ha estat al desviament del Santuari de queralt hi havia el exercit d'en Mas fent un control de gent, per tant això marcava que havia molta gent dalt , i així era mes de dos-cents cotxes, una decena d'autocar i molta gent caminant.
el Trabuquers han obert la caminat desprès els gegants i per tancar la comitiva ha estat un exercit de motoristes. Tot plegat molt emotiu l'excursioneta acabava al pi de les tres Branques on s'ha fet lectura del poema de  Jacint Verdaguer i l'ofrena a l'arbre. La festa ha continuat amb un concert i molt soroll, desprès hi havia una vintena de barraques on podies comprar qualsevol cosa independentista.
La veritat que he viscut un matí molt emotiu, hi havia mes estelades allí que estaqueres en una trobada de benemerits.