dissabte, 2 d’agost de 2008

Gràcies Valentí, per ésser com eres

Ara fa quasi bé un mes ens va abandonar en Valenti Fossas i Casellas, portem dos dies buscant la millor definició que se li podríem donar hem arribat a la conclusió que la millor definició d'en Valenti era un home del poble que treballava per el poble, i que tant li era qui manava a la casa Gran. La seva humanitat estava per sobre de tot això.
La seva millor virtut era que estimava el seu poble i que volia sobre tot que destaqués la cultura de la Vilà d'Alp. ell no entrava en temes politics una altre qualitat a destacar es que tot ho feia , sense fer soroll.
Sempre acompanyat de la Maite , el podries trobar a qualsevol activitat cultural de municipi, fent de rei mag per les festes de nadal , ajudant a les obres de teatre, fent de cambrer a la festa dels avis ,Ajudant als jocs florals, participant en totes les festes del municipi es a dir a tot arreu i sense esverar a ningú,

Nosaltres si ¡l'hem de definir amb una película seria "el darrer mohicà". Ell sempre anava amb la seva conducte exemplar, i sense demanar res a canvi. Ojala altres col.lectius prenguin exemple d'en Valentí , molt millor aniríem .

Esperem que el municipi d'Alp tingui a be la nostre demanda i per la Festa dels Avis , hi hagi un raconet per el record de veïns del poble com en valentí , i a ell estigui on estigui només dir-li una cosa : Gràcies Valentí per ésser com eres

Josep Laguarda i Pere Secases

La Pregunta Important és que fas tu per el teu poble, no pas que fan els polítics per a tú

con diu la dita un no pot fer es anar a la processó i replicar les campanes. -


Vist això ara s'acosta el 11 de setembre, aquest any fa 100 des de la creació de la nova senyera independentista amb connotacions cubanes, aquest senyera que te un significat especial dat que va ésser en Macià que la va importat des de Cuba .

Voleu dir que no es l'hora de sortir als carrers a marcar les teves diferencies , i dit sense por que un és i se sent català vingui d'on vingui, per que per a ésser català no es prova imprescindible haver nascut a Catalunya sinó que es molt mes important estimar el país .

Potser va sent hora de deixar de costat el politiqueix de barraca i anar tots a una amb la finalitat de tenir una independència , tot sabent que si fossin com el país basc ja no tindríem cap problema mort el gos desapareix la ràbia, amb aixo vull dir que si de nosaltres no poden sucar no els hi interessem per a res .

salut i república
psc

Carretero President - el poble al poder

Una vegada analitzat tots els candidats possibles de tots els partits , i vist la manera d'actuació de cadascú davant diverses situacions , crec que la millor opció que tenim els gals catalans es que en Joan Carretero sigui el Cap de llista per poder ocupar la poltrona de la Generalitat.

Això ha d'ésser com lo que va passar fa quasi bé 900 anys al nostre poble veí , que des de el mar cantàbric es va aixecar un heroi contres les forces mores i va anar conquerint poble a poble , dons el Cid Carretero del meu país tindria que fer lo mateix, aixecar-se des de Puigcerdà i anar conquerint poble a poble fins poder convença al poble català que ell es la millor opció que té el nostre país

Hi ha fets que demostren que li tenen por al nostre Cid, una de les primeres senyals es que el seu propi partit són capaços de donar el Consell Comarcal al altre partit auto-anomenat nacionalista abans de que governin els partidaris d'en Cid-

Mentres els seus companys de partit s'estan barallant a veure quin parent poden col.locar millor ell continua a Puigcerdà treballant de metge d'Urgències, m'he de treure el barret amb les seves paraules quan va dir si volen parlar amb mi ja saben on soc, que vinguin a Puigcerda,

Com diu una amiga revolucionaria del baix camp de Cambrils per a mes senyes la paraula mes important que li podem remarcar al sr. Carretero es el de "espavilar" però no amb el sentit que s'utilitza ara que es la banda de buitrajos d'espavilats que hi ha rondant a la política catalana sinó amb el sentit de obrir els ulls .i començar a caminar cap a la independència del nostre pais

Potser ja va essent hora de dir prou al seny catala i començar a tirar una mica de la rauxa, hem estat la vaca que ha amamantat a totes les cries durant molt de temps , però ara es hora de tancar l'aixeta, i si per això som insolidaris, prefereixo esser un insolidari que cornut i pagar el beure.

Vinga Cid que el 2014 ja el tenim a topar i que 300 anys de domini castellà té que arrivar a la seva fi. per acabar una frase d'en Joan:

Joan Carretero: "Catalunya té dues opcions: la dissolució dins Espanya o la independència"
joan potser hi ha una tercera via , que seria l'annexió a andorra, i si no és possible només es cal una autonomia com a portugalsalut i republica

divendres, 1 d’agost de 2008

ELS XAIS ES TORNEN LLOPS EN LLUNA PLENA

Visc en un petit poble del pirineus on som uns 400 habitants reals i uns 1200 empadronats, com empadronar-se a un municipi no val calers i pots treure beneficis es molt fàcil pujar-se al tren.

Sempre m'ha fascinat el afan de la gent per entrar a politica, el que busquen per estar asseguts a una poltrona on tothom diu que s'esta tant malament pero ningú la vol deixar , on tothom diu que treballa per el poble i confon el poble amb els seus amics .

des de la democràcia hem tingut 5 alcaldes (sr Pous, Sr, Rosell, Sr. Taja, Sr. Rigola i sr Ruaix) cinc maneres de portar l'ajuntament diferent pero en el fons de la mateixa manera, Dels dos primers poca cosa es pot dir perqué fa massa temps , però dels tres darrers si que en puc parlar, i aixó es agafar al primer de model i anar fent fotocòpies de fotocòpies cada cop , cada cop són mes borrosos i de pitjor qualitat .

En un principi tot son paraules i ganes de treballar pero es queden en paraules el pas de les paraules als fets, es perd per el cami , i molt criticar les conductes dels anteriors per quan un arriva al ajuntament actuar de la mateixa manera . això s'en diu saber estar , i efectuar una politica constructiva .

jo dec esser un ilús per pensar que la gent es presenta en una llista per actuar per el poble i per treballar per el mateix, estiguis on t'estiguis i hagis guanyat i perdut perque per a mi no hi ha ni guanyadors ni perdedors sino gent que te ganes de treballar per el poble sense reble res a canvi.

Bé vist la societat en la que ens ha tocat viure on aparentar es millor que ser , els politics deu meu municipi no donan pas la nota .

alp un poble pioner amb tot que tot s'acava igual per l'afan de protagonisme de quatre personatges , les inciatives del meu poble sempre porten data de caducitat , perque segur que algu es voldrà posar la medalleta del merit.

Ojalà les noves generacions portin salvia nova i canvien alguna cosa, perqué d'esser el primer poble de la cerdanya hem quedats reduits a un dels darrers , això si amb el segon pressupost de la comarca

Per concluir amb una definicio de la manera de portar el municipi per l'equip de govern, l'alcalde proposa i els altres partits disposen,

Alp , un poble un món

A VEGADES NO HEM DE BUSCAR DIFERENCIES EXPECTACULARS PER ESCRIURE CORRECTAMENT EN CATALA


Un dels dissabtes que m'avorria vaig tenir la feliç idea d'anar a Bellver de Cerdanya a visitar el municipi, un municipi que les darreres votacions van canviar d'alcalde i ara esta manat per un polític d' Erc . per a mi un militant independentista , defensor de la llengua catalana i republicà per a mes senyes, quina va esser la meva sorpresa quan al arrivar a una plaça petita en vaig trobar lo següent : plaçeta Pau Claris , ostres això deu semblar molt català i és diferencia molt del castella però correcte no ho es massa ,d'entrada vaig pensar això deu ésser coses de l'antic alcalde però encara que fos així un alcalde ha de vetllar perquè el seu municipi tot estigui impecable, i transcorregut un anyet ja es prou temps perquè tothom s'hagi posat a lloc.

Al meu municipi tenim una perruqueria que posa Merçe , una empresa que se denomina Marçel , ostres voleu dir que això es potenciar molt el català ,i si voleu aprendre paraules diferents només heu de parlar amb els avis que segur qe tenen un ventall de paraules que no és fan servir avui dia, i deixem d'utilitzar aquest anglicismes ,o en el pitjor dels casos inventar-nos paraules noves perquè sonin diferent això segur que no fa mes català.

La utilització de la ç es davant a, o, u i no inventem mes paraules que ja es prou dificil el nostre idioma que encara posem traves per si de cas.

Si aquest es un defensor de la llengua catalana, la veritat no ens calen enemics amb els militants de erc ja en tenim prou per acabar d'enfonsar aquesta preciosa llengua.

salut i república

Discursos Francesc Macià i Lluís Companys

Història de l'estelada