dissabte, 9 de maig del 2020

dia 57 del confinament, la pell morta,

Avui al repassar els dies de confinament he vist que vaig un dia avançat per tant avui he procedir a la seva regularització, són 57 dies de confinament ,Be dit això avui vull parlar del mandonguilla balladora i de la definició que li ha donat Joel Joan en quan a la seva situació política. [Pell morta]. Però amb aquests polítics són com l'au Fènix que que reneix de la seves cendres, dons bé quan mes acabat sembla aquest personatge més perillós és, perquè en el fons el president dels hereus de la Corona de Felip V li deu algun favor sinó no entenc res, i aquest favor es cobrarà en qualsevol dia.
A mesura que van passant els dies resulta que la Colau se li està veient el llautó ara resulta que el famós concert dels balcons tenia un cost de 500000 euros, no pas els 200000 euros que es deia en un principi, així ho ha destapat el diari de la república amb la publicació del contracte  `(noticia). Trobo molt interessant el tarannà dels comuns em situació del Coronavirus despesa a dojo, així no caldrà justificar masses coses. llàstima de calers que es podien destinar a  coses molt mes importants per el veïns de Barcelona. 
Avui he aprofitat que no treballava per anar a canviar he volgut fer el quilòmetre de distància i fer la circumferència que surt amb aquesta distància he recorregut mes de sis quilometres (2*PI*1Qm.) la veritat que se ha estat prou be, no em puc queixar del que dona de si un quilòmetre de distància des de el punt zero.Només m'he trobat amb el problema de les termes però per sort no ha sigut massa troç.
 

divendres, 8 de maig del 2020

Dia 57 del confinament, avui he visitat puigcerdà

Avui tocava anàlisi de sang la veritat que em pensava que seria mes dur tot plegat, ahir en van trucar per fer un test covid-19 i deduir per les contestacions la possibilitat que estigués contaminat, dons bé després de passar el qüestionari em va donar hora per avui,  la situació a l'hospital es com entrar a una presó tot protegit , no hi havia massa gent, ni cues enlloc, per tant ha sigut una operativa ràpida . Com a mínim es el primer lloc que vaig a Puigcerdà en mes de cinquanta dies, i ho he trobat tot igual, no ha canviat massa.La cerdanya ha guanyat en verdor, ara esta tot molt mes verd del darrer cop que ho vaig veure.
Avui he vist que la denominació de Beneit del mes hi ha un altre pretendent, aquest es l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, de la llista del socio-llestos, el senyor aquest anomenat Enrique Llorca ha declarat a la consellera de Salut Alba Vergés persona non grata al seu municipi, de pas també ho ha fet al director del servei català de la salut n'Adrià Comella, el motiu ha estat el menysprear de manera irresponsable l'ajuda que el municipi ha posat a disposició per la lluita contra el coronavirus, aquesta ajuda corresponia en el famós hospital medicalitzat que fins i tot els militar creien que no era la millor opció [noticia] . Però que podem esperar d'aquest paio que va provocar la denuncia sobre els mestres de una de les seves escoles i quan el jutge va dictar que no eren culpables encara estant esperant la seva rectificació, perquè tirar la pedra es molt fàcil però si quan la tires i falles desprès una persona decent demana perdó.
ahir també va sortir la noticia de que el jutjats no van esser capaços de fer ho ha fet el covid-19 de una manera molt mes dràstica, ha jutjat al Billy el niño i el ha trobat culpable, la mort de una persona no pot agradar a ningú però segur que més de una de les seves victimes descansarà mes tranquila [noticia]]


dijous, 7 de maig del 2020

dia 56 del confinament, avui toca parlar de la pèrdua de un parell de veïns

   Avui es un dia negre per el municipi hem perdut dos veïns, en primer lloc vull parlar-vos d'en Cosme Ruaix i Junoy fill de cal Txell ,Aquest enginyer de Fecsa que en la seva jubilació li va entrar la vena política i en primer lloc es va presentar a les llistes de Covergencia i Unío perquè per a molta gent era necessari un canvi de timó a la governació local. Van guanyar la alcaldia la seva llista amb els pactes oportuns  i depres quatre anys mes tard es va presentar en les llistes socialistes on va passar a ser alcalde amb els pactes amb el Venedor de Catifes i els Esquerdats, La veritat que era una persona educada, sincera, potser una manca de malícia per ésser alcalde , li mancava aquesta mala llet que tenen alguns per imposar les seves idees. Durant el seu mandat de quatre anys es van renovar coses importants com el conveni alp2500 amb l'estació de Masella passant l'Ajuntament a cobrar per canon de lloguer de muntanya una bona suma de calers, el doble que es portava cobrant fins llavors. Jo li tinc que agrair que la vegada que vàrem anar amb els de Masella a esquiar a Tavascan ens va fer de Ciceró i sota el seu nom vam poder visitar la central hidroelèctrica per dintre, va ésser espectacular . Només dir-li moltes gràcies mestre, Potser ara s'acabarà tot aquest atropellament que va rebre per l'assetjament i desmuntatge per part dels senyors aquests de Salvem La Molina.
Per desgràcia un càncer de pulmó ha volgut que aquest veí del municipi ens deixés abans d'hora, moltes gràcies Cosme per tot.

l'altre persona que ens ha deixat es l'Eustaquio Giralt i Roca , veí de Toses que portava tota la molina gestionant el LLoguer i el Bar de Pista Llarga, lluitador tota la seva vida, portava un temps que estava fomut , una llàstima tot plegat. Història vivent de l'estació d'esquí de la molina va començar amb una barraqueta al mig de pista llarga acabant amb un edifici espectacular a pista Llarga, va viure l'evolució de la Molina . Només desitjar-li que allí on vagi tingui un pel de més de sort del que va tenir a la terra.
Perdre gent que ha treballat per el municipi sap greu, en el cas d'en Cosme per molts motius, perquè hem perdut una font de coneixements que ningú ens podrà substituir , i si en algun moment hagués escrit les seves memòries. el poble podria haver aprofitar els seus coneixements.
Aquest any teníem previst si el coronavirus en ho permet, fer unes sortides al camp per conèixer el que es planta a cada lloc i el perquè, quan es planta i aquestes coses havíem pensat amb el Cosme per portar-les a bon fi, ell que en el seu temps lliure es dedicava a la pagesia ens podia haver ajudat molt a fer entendre a la gent la història agrícola de la nostra comarca.
 dimecres, 6 de maig del 2020

Dia 55 del Confinament, avui he aporfitat el passeig per recollir múrgoles i moixernos

múrgoles i moixernons.Feia dies que veia per el Facebook que la gent aprofitava les sortides per anar a buscar cremalloles (cama-secs), múrgoles o moixernons
jo en tenia moltes ganes, tantes que avui he aprofitat la sortida per arribar-me a Sant Antoni[al costat de roca castellana]a veure com tenia les moixerneres. la veritat es que estaven ben farcides de moixernons , en hi havia molts d'aquests bolets blancs amb una flaire ben forta, ha estat una bona collita.  
Avui han sortit a les noticies les tres zones sanitàries que estant preparades per fer el salt a la fase 1 del confinament, Cerdanya està dintre d'elles, bé serà perquè portem una setmana i mitja sense cap cas de Coronavirus, ni ningú en prevenció.Podem estar contents, però això no vol dir que ara abaixem la guàrdia i tot sigui xauxa. [regió sanitària] [sense infectats a Cerdanya].
Són deu diputats, avui han pactat amb el pinotxo Pedro Santchez allargar el estat d'alarma quinze dies mes, jo no tinc clar si es bo o no, el temps dirà però actuació directe de la cridanera ha provocat un tarravastall immens en el partit, fins i tot hi ha hagut dimissions, ve en Girauta, no li ve de nou , l'any fins 1986 era soci-llest, el 204 Ppero i desprès va a passar a ser Ciudadano ara només li resta o la Falange o Vox en les dues es trobarà com a Casa. , En quan a la Mejias ja tenia que haver-lo fet quan ael seu partit li va imposar al gabatxo del Valls en les llistes municipals de Barcelona.  

dimarts, 5 de maig del 2020

Dia 54 del confinament, gossos deslligats i la merda per recollir

Avui dia 54 del confinament m'he dedicat a voltar per el municipi, Alp es un poble petit i mira tu que m'he trobat una cinquantena de persones, moltes amb el gos sense lligar, la veritat que només n'he trobat un de mig lligat i perquè he posat cara de por, sinó ni això, i desprès de veure com els gossos campen per els carrers sense estar lligat et vas trobar la merda dels animals per recollir, no he vist a ningú amb la bosseta per recollir la merda, això del confinament ha tornat a la gent on els animals podien fer les seves necessitats als carrers sense que passés res. Visca el civisme i l'educació. 
Avui 5 de maig fa 11 anys de la pèrdua d'En Jordi [noticia]. El temps passa però ell encara el veig xafant els moixernons perquè no els veia, la providència va voler que marxés massa d'hora llàstima ens van quedar masses coses per fer.

No voldria acabar el dia sense parlar de la nova llei de successions aprovada per els senyors de Junts per Catalunya, Esquerra republicana i els comuns, serà el proper pal de paller per recaptar a costa de les herències, felicitats senyors polítics com Madrid us roba vosaltres també. com diu aquell tant fa un polític de dretes com un polític d'esquerres i hauriem d'afegir com un de casa nostres, tot van a lo mateix a sagnar al poble. [noticia].


hi ha una altre cosa que no entenc, dintre de la meva ignorància entenc que si segons el nostre president hauriem d'estar confinats i encara no s'haurien d'obrir les fronteres perquè voten en contra de l'estat d'alarma, això de fer política amb el Coronavirus ho trobo fastigós s'han omplert la boca  del tancament total i ara quan els hi interessa políticament un altre cosa voten contra l'estat d'alarma, potser que s'ho facin mirar. 
I per acabar parlem del futbol, i les necessitats de que aquesta gent tinguin dret als testos per detectar el coronavirus i els professionals de la medicina no, això es una vergonya, potser hauriem de dir prou a aquesta droga que embova a la gent i fa que perdin el nord sinó no ho entenc, ja es prou penós que guanyi mes calers una persona que dona potades a una pilota que un senyor metge que es dedica a salvar vides humanes. La veritat que aquesta societat està tarada. 

dilluns, 4 de maig del 2020

Dia 53 del confinament, avui han obert la perruqueria, fins d'aqui una setmana ho tenen tot ocupat

Avui he escoltat que volen recompensar als personatges aquell que van venir la nostra terra  l'1 d'octubre per estomacar a la gent, aquest impresentables ara que governen els socialistes aquests el s volen premiar amb medalles i amb un extra a la nòmina per per tota la vida , i això ve perque així ho indica la legislació que se'ls ha aplicat per haver rebut una medalla o una condecoració per la seva participació en la batejada com Operació Copèrnic. te nassos tot plegat la meitat -[quina pena tot plegat].la veritat que amb el gran paper que van fer en la recerca  de les urnes .

Els partits polítics s'ha repartit uns 13 milions d'euros en subvencions en plena pandèmia segons El Boe del 24 d'abril , són per atendre les despeses de funcionament ordinari, de les entitats, Si tot aquesta gent està tant preocupada per la gent podien renunciar a aquestes subvencions i fer una entrega per l'estudi del Coronavirus, però clar això seria massa , la pela es la pela, i el Coronavirus no deixa de ser una arma política per atacar al contrincant polític.[noticia].

diumenge, 3 de maig del 2020

dia 52 del confinament, Avui amb agulletes de tant passejar ahir.

Ahir primer dia de la fase del confinament vaig voler fer de tot, caminar, anar amb bicicleta, mati i tarda la veritat que vaig fer tantes coes que avui tenia agulletes per tot el cos, es el que passa el no fer massa cosa durant la cinquantena aquesta del confinament, la veritat que el canvi de la bicicleta estàtica a la normal es un canvi , la veritat es que prefereixo que em toqui l'aire per la cara, i desprès poder caminar per la muntanya, sentir cantar els ocells, veure quatre isards còrrer de por , fins i tot he pogut gaudir de una guilla buscant menjar. Ho trobava a faltar tot plegat, necessita sortir encara que avui el cansament ha sigut total.
a mi que m'agraden les frases fetes, en hi ha que diu que millor estar calladet i passar per idiota que obrir la boca i dissipar qualsevol dubte  dons be la vice-presidenta del govern espanyol i ministra de transició ecològica, s'ha basat únicament a que Portugal està mes a l'oest i el virus venia de l'est. a més desprès ha dit que enveja la actitud dels portuguesos i que aquí es critica des del conjunt de la ciutadania fins la classes política, mentre que allí tots van a una ajudar-se.[noticia] Potser s'ha descuidat de dir que allí potser els polítics estant molt mes preparats per prendre decisions i aquí això es un guirigall de decisions  i que les anem canviar segons d'on bufi el vent. 
I parlem del cabreig que va agafar un sanitari amb Espejo Publico de la Grisso per manipular o utilitzar el video com a arma política contra el govern, quan es va gravar el vídeo els sanitaris van remarcar sobretot que eren de diverses ideologies i que ells només volien que els polítics havien de treballar junts. [noticia].

Avui dia de la mare. vull aprofitar per donar-li les gràcies a la meva i a totes les del mon,