dissabte, 7 de gener del 2012

Argentina, ho te clar, Judici per els Feixistes

Com sempre han estat la gent de fora la que ens ha ensenyat que s'ha de fer amb segons quines persones, Aquest Cop ha estat la Jutgessa Argentina Servini que ha iniciat una causa contra la dictadura franquista i les empreses que se'n van beneficiar.
Segons han informat fonts judicials, la jutgessa federal argentina ha emplaçat judicialment a l’Estat Espanyol a aportar informació sobre ministres i responsables de les forces de seguretat de la dictadura franquista. Diligències iniciades dins la investigació oberta per crims comesos durant el règim de Franco.
La jutgessa sol·licita noms i domicilis dels ministres i caps de les forces de seguretat del període comprès entre el 17 juliol de 1936 i el 15 juny de 1977. L'exhort també inclou els comandaments de les Forces Armades, Guàrdia Civil, Policia Armada, Directors de Seguretat i dirigents de la Falange Espanyola; i sol·licita el certificat corresponent en cas de defunció.
Bé ara sortiran aquells que quan el senyor Garzon va fer el mateix dels altres deien que això es justícia criticant el fet, però com tot això de la justícia es una pilota que va i ve i aquest cop ens ha agafat de retornada, Felicitat senyora jutgessa però que això no sigui només un aparador per vosté que de veritat es faci justícia, ja que nosaltres amb tant de fum com ens van vendre fa mes de 35 anys no vam saber actuar amb la fermesa que es necessitava per tancar ferides.[noticia]

divendres, 6 de gener del 2012

Senyora, vostè si que ha fet el que Calia.

Avui toca parlar de la Sarah, aquest mare de 18 anys, vidua (el seu marit havia mort feia poc per culpa del càncer) i que per defendre el seu fill va agafar l'escopeta i li va estampar uns trets a un paio que havia entrat a casa seva a la força i amb un ganivet de mes d'un pam a les mans. 
d'entrada aquesta senyora va trucar al servei d'emergència demanant ajuda i dient que podia fer davant la situació que veia que es podia provocar, i la contesta del servei d'emergència es clar i català, el que faci falta per defendre el seu nadó. 
La veritat que aquesta senyora ha tingut molta sort de viure a amèrica, perquè si aquesta situació es produeix aquí, la pobre dona ja estaria tancada, els familiars demanant elevades summes per la compensació de la perdua del lladre i a més acusada d'assessinat premeditat. en canvi allí troben normal la situació [noticia]

diumenge, 1 de gener del 2012

Els Tres reis de Mosoll estant de moda

Dons bé aquest any Can Fanga per fer el pessebre nadalenc, de la Plaça de Sant Jaume ha triat la imatge dels tres reis de Mosoll,
Aquest frontal romànic de Mosoll que té la representació dels tres reis d'Orient anant a Cavall podem trobar l'original al Museu Nacional d'Art de Catalunya i una còpia a l'esglèsia de Mosoll . Hi ha un conte de Nadal bast en aquest frontal que diu així :

"Aneu, aneu a veure els Tres Reis Mags de Mosoll, us estan esperant d'ençà d'aquella freda nit de Nadal de la tretzena centúria: són fills de la terra"...
aquí us deixo la publicació de la Revista Belluga't que parla del tema :

Encomana en Català.

La darrera campanya de promoció del Català per part de la Generalitat de Catalunya va ésser aquesta, en la qual demanava als nouvinguts que parlesin en la nostra llengua. La veritat que la trobo perfecte aquesta promoció però amb una salvetat. Potser els primer que haurien de utilitzar la nostre llengua són els nostres governants i en la mateixa línia les seves empreses.
Perquè Clar jo vaig sovint a esquiar a l'estació d'Esquí de la Molina (Ferrocarrils de la Generalitat) i cada cop que vaig allí per tornar a Casa he de pujar per el Telecabina Alp2500, si pujo entre les cadires 1 i 64 cap problema les etiquetes, panells de informació tot plegat són en la nostre llengua entre altres.
El problema el tinc en el moment d'agafar la cadira 65 i posteriors (en aquesta al panell superior apareix un escrit utilitzant quatre llengues (francès, alemà, anglès i italià) fins i tot no apareix la llengua de la camatxo, però bé això no es el que mes m'amoina sinó que la llengua catalana no apareix ni per error.
Si mirem les etiquetes de la porta en aquesta apareix un altre escrit i aquí s'utilitza el francès anglès italià i el castellà. Però Clar tampoc veig que hi aparegui la nostra llengua.
I jo em demano, si voleu que els demés parlin la nostre llengua no seria molt mes fàcil començar per etiquetar totes les coses amb català, aquesta empresa no hauria d'ésser sancionada per no utilitzar la nostre llengua, Es possible tanta barra de demanar als altres fer una cosa que nosaltres no tenim nassos a fer.
Aquestes 15 de cadires que estic parlant son noves d'aquest any, per tant potser em podriem haver comprat 14 i posar la nostra llengua a l'alçada que es mereix. Jo segueixo enmomenar-me en català amb les meves faltes d'ortografia i tot, però com a mínim no soc tant hipòcrita de demanar als altres fer allò que jo no tinc nassos a fer.